Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 91 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Laboratorijske analize krvi - korisni podaci
PostPoslato: Sub Dec 15, 2012 1:00 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Sub Dec 15, 2012 12:42 pm
Postovi: 5
imam 32 god. zensko sam. bila sam kod doktora radi otezanog gutanja jer me je prije toga bolilo grlo, a sad cekam rezultate brisa grla i nosa. Imam uvecanje zlijezde krajnika. Brinu me nalazi krvi koji su :SE Er 1 sat 3 (0-10)
Leukociti 11.6 (3,4-9,7)
eritrociti 4,78
hemoglobin 136,00
Hematokrit 39,80
MCV 83,3
MCH 28,5
MCHC 342
Trombociti 262
RDW 10,7
MPV 5,5

Urin:
u.leukociti 14-16
eptelne celije malo
bakterije
nesto

Zeljezo 28,5

molim vas da mi dadte neki odgovor jer me bas brinu ovi leukociti


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Laboratorijske analize krvi - korisni podaci
PostPoslato: Sub Dec 15, 2012 1:46 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Sub Dec 15, 2012 12:42 pm
Postovi: 5
ima li iko da mi da odgovor?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Laboratorijske analize krvi - korisni podaci
PostPoslato: Pon Apr 22, 2013 7:54 pm 
OffLine
Stalni član
Stalni  član

Pridružio se: Sub Jun 28, 2008 2:31 am
Postovi: 88
Ako hocu neku detaljnu kontolu krve slike gde ce sve pokriti i po analizi cu znati sta imam, sta nemam, sta valja, sta ne valja,... sta mi sve treba uz to?
I sta se to vidi kroz mokracu kroz sta ne moze da se vidi preko krvi i obrnuto?

p.s. procitacu i ovu temu da se obrazujem kolko tolko i budem upucen ali zamolio bi na prosto pitanje da dobijem sto jasniji odgovor koji ne zahteva previse od vas.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Laboratorijske analize krvi - korisni podaci
PostPoslato: Pon Jun 03, 2013 3:31 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Pon Jun 03, 2013 3:22 pm
Postovi: 1
Da li neko moze da me uputi sta znace termini CHCM i HDW u KKS - u ? ( kompletnoj krvnoj slici ) Hvala ! I jedan i drugi parametar su mi smanjeni . .


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Laboratorijske analize krvi - korisni podaci
PostPoslato: Sub Sep 20, 2014 6:19 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Sub Sep 20, 2014 6:13 pm
Postovi: 1
Dobar dan.Juce sam vadio krv i svi parametri su mi dobri jedino je alt 61 i holesterol 5.84.Zanima me vase misljenje.Pozdrav.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Laboratorijske analize krvi - korisni podaci
PostPoslato: Sub Okt 04, 2014 7:00 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Sub Okt 04, 2014 11:10 am
Postovi: 2
Postovanje moje pitanje je vezano za mog oca koji ima 56 godina i pre 4 godine operisao je rak rektuma koji je bio u nekoj recimo ranijoj fazi otkriven i nije imao vidljive metastaze tada,ugradjena mu je stoma i primao je nekoliko hemotrapija.Dosada su mu ovek svi rezultati na kontrolama bili uredu i dobro se oseca ali na poslednjoj kontroli tumor markeri ca 19-9 su mu povecani na 50 asvi ostali rezultati su uredu,sem sto mu je doktorica opste prakse rekla da ima molo zadebljanje slezine i zamascenje jetre,p doa li to povecanje markera ukauje na ponovni povratak tumora ili moze biti povecano i iz nekog drugog razloga,inace za dve nedelje ide da ponovo uradi te tumor markere,unapred hvala na odgovoru


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Laboratorijske analize krvi - korisni podaci
PostPoslato: Čet Jan 29, 2015 11:28 am 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 6:05 pm
Postovi: 673
Povremeno povećanje vrednosti tumorskih markera može da se javi, između ostalog, i kod različitih zapaljenskih oboljenja digestivnog trakta, ciroze jetre, začepljenja žučnih kanala i smetnji u funkcionisanju bubrega i kod pušača. U tim slučajevima vrednosti su promenljive i ne rastu stalno. Jedan jedini "ispad" u vrednostima najčešće nema nikakav značaj.

Znaci, mora da se prati malo cesce da bi se videlo da li raste ili opada i sta je uzrok povisenog markera.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Laboratorijske analize krvi - korisni podaci
PostPoslato: Pet Apr 03, 2015 4:09 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Pet Apr 03, 2015 3:21 pm
Postovi: 1
molim misljenje za ove nalaze
Glu 6.3 mmol/L 3.5-6.1
TG 2.9 mmol/L 0.0-2.3
TC 5.1 mmol/L 3.1-5.7
HDL-C 1.10mmol/L 1.04-1.55
UREA 7.8mmol/L 2.8-8.0
CREA 90mmol/L 72-127
LDL 2.7mmol/L 0.0-4.1
kazite mi misljenje za Glu i za TG


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Laboratorijske analize krvi - korisni podaci
PostPoslato: Uto Apr 21, 2015 5:34 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Uto Apr 21, 2015 5:31 pm
Postovi: 1
Poštovani,

ukoliko je vrednost MPV 10,8 a granica je 10,4, da li biste mogli da mi objasnite šta je u pitanju, na šta se MPV odnosi i šta je uzrok tome?

Hvala!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Laboratorijske analize krvi - korisni podaci
PostPoslato: Pet Maj 01, 2015 10:12 am 
OffLine
Stalni član
Stalni  član
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Apr 09, 2015 12:45 pm
Postovi: 68
Ne znam gde da postavim pitanje: šta znači kad u zagradi pored neke analize stoji hK? Znam da S znači serum, a šta znači hK?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Laboratorijske analize krvi - korisni podaci
PostPoslato: Uto Jun 16, 2015 5:33 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Uto Jun 16, 2015 5:27 pm
Postovi: 1
Moja supruga (40 g.) ima povisen broj leukocita, oko 16 x 109, dva puta radjeno u tri nedelje, i ima dijagnostikovanu hronicnu upalu sinusa. Da li je mogce da su leukociti povecani zbog sinusa ili je nesto drugo u pitanju? Takodje me interesuje posle koliko vremena po zavrsetku terapije antibioticima bi trebalo da dodje do normalizacije broja leukocita?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Laboratorijske analize krvi - korisni podaci
PostPoslato: Čet Jul 09, 2015 9:56 pm 
OffLine
Stalni član
Stalni  član

Pridružio se: Uto Okt 24, 2006 5:41 pm
Postovi: 84
Molim za misljenje za ove nalaze. Supruga je imala jako ceste prehlade i upale grla. Precesto. Cak i ljeti. Uradila je sve nalaze, i sve je bilo ok, da bi na kraju preporucili da se urade antitijela na Epstein Barr virus.

Nalaz izgleda ovako:

Alergologija:
IgE ukupno (s) 95,08 U/ml (<100)
Biohemija
IgA (s) 1,97g/l (0,7-4)
IgG (s) 13,45g/l (7,00-16,00)
IgM (s) 1,21g/l (0,4-2,3)
Laboratorijska dijagnostika infekcija
Antitijela p/EBV IgG (s) 49,55 S/CO (<0,75, 0,75-1,00, >1,00)
Antitijela p/EBV IgM (s) 0,09 S/CO (<0,50, 0,50-1,00, >1,00)

[boldirao sam ovo za sto mislim da je problematicno]


Prvo je propisan aciklovir 1600 mg na dan (4x400mg) kroz deset dana, nakon toga pauza od dvadeset dana, pa opet desetodnevna terapija sa 4x400mg.

Na zalost nije pomoglo.

Nakon toga je propisana terapija metizoprinolom, koja takodje nije urodila plodom. Problemi su i dalje tu.

Na posljednjoj kontroli imunolog je dao savjet da se ponovo pokusa sa aciklovirom, ali ovaj put da se ide na dva puta po 14 dana, sa pauzom od 20 dana između.


Molim vas za neki komentar. Bilo sta sto napisete bi mi puno znacilo. Bilo doktori na forumu, bilo pacijenti koji imaju nekog iskustva s ovim virusom.

Takodje me zanima, ako supruga ima taj virus, da li to automatski znaci da ga i ja nosim i da li i ja moram ici kod doktora (kod mene inace nema nikakvih problema, osjecam se dobro i zdravo).

Hvala i pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Laboratorijske analize krvi - korisni podaci
PostPoslato: Čet Jul 09, 2015 10:39 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 6:05 pm
Postovi: 673
Antitijela p/EBV IgG znaci da je nekada ranije prelezala ovaj virus ali posto je IGM dobar sada ga nema.To u prevodu znaci da je nekada ranije, mozda i u detinjstvu, prelezala mononukleozu. Nema nikakve bojazni za vas da ga od nje dobijete jer vise ne moze da ga prenese posto je IGM ok. Bez brige :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Laboratorijske analize krvi - korisni podaci
PostPoslato: Pet Jul 10, 2015 12:19 am 
OffLine
Stalni član
Stalni  član

Pridružio se: Uto Okt 24, 2006 5:41 pm
Postovi: 84
tanja68 je napisao:
Antitijela p/EBV IgG znaci da je nekada ranije prelezala ovaj virus ali posto je IGM dobar sada ga nema.To u prevodu znaci da je nekada ranije, mozda i u detinjstvu, prelezala mononukleozu. Nema nikakve bojazni za vas da ga od nje dobijete jer vise ne moze da ga prenese posto je IGM ok. Bez brige :)


Puno hvala na odgovoru. Recite mi je li ona moze, uzevši u obzir ovaj nalaz, imati neke simptome zbog ovih antitijela?

Ona se cijelo vrijeme zali na bol u grlu i osjecaj 'prehladjenosti' koji uključuje umor i nervozu, ali nikada povišenu temperaturu.

Da li mislite da je ova propisana terapija uredu jer nije nam jasno zašto nema nikakvih pomaka. Ovo je već treća tura lijekova, a ona se ne osjeca bolje?

Imunolog tvrdi da je siguran da je njeno stanje uzrokovano rezultatima ovog nalaza i da se tako osjeca zbog tog virusa (iskljucuje bilo kakvu drugu mogucnost). Ali s druge strane, terapija ne pomaze.

Hvala puno!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Laboratorijske analize krvi - korisni podaci
PostPoslato: Pet Jul 10, 2015 10:14 am 
OffLine
Stalni član
Stalni član
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 2744
Како да терапија помогне када вируса нема?!

Да није коксаки?

Треба да почне са ударном дозом витамина Ц и да цео живот користи домаћи препарат који користим деценијама и описао сам га на мом сајту www .aca .rs у Савети, Здравље па под Имунитет. А витамин Ц обавезно онај који није кисео као што је овај и то дневно бар пет пута по грам, уз храну.

_________________
>

aa_aca, aa aca, aaaca.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 91 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Izdvajamo za vas:



Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 4 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: