Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Krvni nalazi - mononukleoza
PostPoslato: Sub Nov 24, 2007 3:39 am 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Sub Nov 24, 2007 3:24 am
Postovi: 1
Pozdrav,

molio bih da mi neko objasni ove rezultate krvnih nalaza.
Krv sam vadio jer me 14 dana bolilo grlo i imao sam malo otecen limfni čvor na lijevoj strani vrata, pa je doktorica posumnjala na mononukleozu.

Rezultati:
-----------


KOMPLETNA KRVNA SLIKA


sedimentacija 2 (ref 2-13)

leukociti 9,7 (ref 3,4-9,7)

limfociti 2,4 (ref 1,19-3,35)

MID 0,3 (ref 0,2-0,8 )

granulociti 7,0 (ref 2,0-7,5)


limfociti (%) 25 (ref 20-46)

<b>MID(%) 4 (ref 5-8 )</b>

granulociti(%) 71 (ref 50-75)

<b>eritrociti 6,19 (ref 4,34-5,72)</b>

hemoglobin 170 (ref 138-175)

hematokrit 0,52 (ref 0,415-0,530)

prosjecni volumen eritrocita 83,2 (ref 83-97,2)

prosjecni sadrzaj hemoglibina u eritrocitu 27,5 (ref 27,4-33,9)

prosjecna koncentracija hemoglobinau eritrocitu 329 (ref 320-345)

sirina raspodjele eritrocita po volumenu 12,4 (ref 9,0-15,0)

tromobciti 258 (ref 158-424)

trombokrit 1,7 (ref 1,5-3,2)

<b>prosjecni volumen trombocita 6,6 (ref 6,8-10,4)</b>







DIFERENCIJALNA KRVNA SLIKA


neutrofilni segmentirani granulociti 60 (ref 44-72)
neutrofilni nesegmentirani granulociti 0 (ref 0-2)
limfociti 30 (ref 20-46)
reaktivni limfociti 3 (ref 0-5)
monociti 6 (ref 2-12)
eozinofilni granulociti 1 (ref 0-7)
bazofilni granulociti 0 (ref 0-1)





BIKEMIJSKE PRETRAGE


<b>bilirubin ukupni 53 (ref 3-20)</b>
ast 28 (ref 11-38 )
alt 23 (ref 12-48 )
<b>ggt 10 (ref 11-55)</b>


Napomene: serum ikteričan


---------------------------------------------------------


Evo ono sta sam ja zakljucio istrazujuci malo po netu.

Leukociti su na gornjoj granici vjerojatno radi neke blage upale, infekcije (vjerojatno grla radi kojeg i radim ove testove)
Eritrociti su malo povecani sto moze znaciti dehidraciju (evo gledan neke stare nalaze, eritrociti su mi uvijek povecani uvijek oko 6-6,2).

Bilirubin je povecan al to je normalno jer imam Gilbertov sindrom. serum ikteričan (žut) vjerojatno radi visokog bilirubina.

Mononukleoze nema jer nisu povecani limfociti i monociti.


Ako mi netko bolje moze razjasniti ove rezultate bio bih zahvalan.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 

Izdvajamo za vas:



Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 5 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: