Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Analiza krvi
PostPoslato: Čet Dec 20, 2007 2:20 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Sre Dec 19, 2007 1:00 am
Postovi: 5
Na šta ukazuju niže vrednosti tj. donje granice kod analize krvi – rezultati su od 18.12.2007 a pre toga od 5.7. 2007.
Evo za 18.12 a iza uobičajenih vrednosti je od jula

WBC 4.5 (4.0-10.0) 4.7
RBC 3.89 (3.90-6.0) 3.92
HGB 117 (120-180) 115
HCT .336 (.350-.550) .341
PLT 166 (120-350) 181
PCT .112 (.100-.500) .126
RDW 12.9 (8-12) 14.2
Ostale vrednosti su u granicama, 18.12. je radjena i biohemijska analiza za Gvoždje (15.5), TIBC (51) i UIBC (35.5) i to je redu, mada me interesuje na šta se TIBC i UIBC odnose?

U medjuvremenu sam pila FeroGradumet i Heferol.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Dec 20, 2007 9:02 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Pon Dec 05, 2005 12:36 am
Postovi: 35
RBC crvena krvna zrnca-eritrociti, kao i hemoglobin, hgb su malo nizi od donje granice. Malokrvnost. Probaj sa cveklom, spanacem, konjskim i junecim mesom, junecom dzigericom, belim pasuljom da poboljsas krvnu sliku.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Dec 20, 2007 10:26 pm 
OffLine
Stalni član
Stalni član

Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 11:57 pm
Postovi: 3256
Lokacija: Beograd
dzejdi je napisao:
RBC crvena krvna zrnca-eritrociti, kao i hemoglobin, hgb su malo nizi od donje granice. Malokrvnost. Probaj sa cveklom, spanacem, konjskim i junecim mesom, junecom dzigericom, belim pasuljom da poboljsas krvnu sliku.


Uz ovo povećaj unos vitamina C. :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Dec 21, 2007 12:14 am 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Sre Dec 19, 2007 1:00 am
Postovi: 5
Hvala puno - po podne sam bila u domu zdravlja i odnela ove rezultate - dr mi rekla da nastavim i heferol da pijem, mada gvoždja ima na zalihama.... :)

Juneću džigu volim, to sam do dva puta nedeljno jela od letos ali moraću još....baš sporo ide ovo popravljanje krvne slike. Za tri meseca kontrola.

Probaću i onaj miks cvekla, jabuka, limun i med, eto ga i C! :D

Valjda ću biti i manje umorna....

Pozdrav, i hvala!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: gvozdje
PostPoslato: Pet Dec 21, 2007 10:13 pm 
OffLine
Stalni član
Stalni  član

Pridružio se: Ned Avg 05, 2007 9:48 pm
Postovi: 92
Probajte Revita Forest berries, meni je mnogo pomogla (pogledajte na www.*) .
Pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Dec 22, 2007 3:17 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Sre Dec 19, 2007 1:00 am
Postovi: 5
Hvala Tana, nisam pila Revitu, mada sam čula za te proizvode.

Nisam sigurna kako se oni distribuiraju, tj. da li ih ima u prodavnicama tzv. zdrave hrane?

Ja sam morala odustati od FeroGradumeta jer ga nisam dobro podnosila. Sa Heferolom nije bilo problema. Valjda zavisi u kom je obliku gvoždje.

Vitamin C pomaže asorpciju gvoždja koliko sam saznala. Do sad sam imala uvek dobru krvnu sliku, vidim da treba vremena zato je svaki savet dobrodošao.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Dec 26, 2007 10:40 am 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Sub Jun 24, 2006 3:28 pm
Postovi: 176
Lokacija: Planet EARTH
Sada je se najbolje pokazao za popravljanje krvne slike i bezbjedan za želudac, FEROGLOBIN imate u obliku kapsula ali i sirupa...on sadrži organko vezano željezo , vit.B 12, vit.C, Cink....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Analiza krvi
PostPoslato: Čet Dec 27, 2007 1:21 am 
OffLine
Stalni član
Stalni član
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 9:07 pm
Postovi: 1484
Lokacija: VMA
alegrias je napisao:
Na šta ukazuju niže vrednosti tj. donje granice kod analize krvi – rezultati su od 18.12.2007 a pre toga od 5.7. 2007.
Evo za 18.12 a iza uobičajenih vrednosti je od jula

WBC 4.5 (4.0-10.0) 4.7
RBC 3.89 (3.90-6.0) 3.92
HGB 117 (120-180) 115
HCT .336 (.350-.550) .341
PLT 166 (120-350) 181
PCT .112 (.100-.500) .126
RDW 12.9 (8-12) 14.2
Ostale vrednosti su u granicama, 18.12. je radjena i biohemijska analiza za Gvoždje (15.5), TIBC (51) i UIBC (35.5) i to je redu, mada me interesuje na šta se TIBC i UIBC odnose?
U medjuvremenu sam pila FeroGradumet i Heferol.


Pa evo:
Za TIBC i UIBC ne brinite, takvi parametri vas ne treba da interesuju, vise koriste lekarima za tamo neka racunanja... Elem, tako nekim racunanjem vasa saturacija transferina je 30%, sto je sasvim zadovoljavajuce, znaci da imate solidne rezerve gvozdja u organizmu. Kao drugo, imate blazi anemijski sindrom a otud i to zamaranje, mada takve tegobe ne bi trebalo da su znacajno ispoljene, gledajuci stepen anemije. I kao poslednje, ne znam MCV i MCH i da li mozda imate obilne menstruacije, od kada to traje, kakva je dijagnoza postavljena? U svakom slucaju, uvedite uz terapiju gvozdjem i komplekse B-vitamina.
Obzirom da fali dosta potrebnih podataka za postavljanje pravilne dijagnoze a samim tim i adekvatnog saveta, da li ste bili kod hematologa?
Pozdrav!

_________________
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta mozete poslati na vma@mod.gov.rs (sa naznakom: Centar za kalkulozu urotrakta)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Dec 27, 2007 1:26 am 
OffLine
Stalni član
Stalni član
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 9:07 pm
Postovi: 1484
Lokacija: VMA
P.S.
Obzirom da kazete da su vam svi ostali rezultati u referentnim vrednostima, koji su to svi rezultati? Koliko imate godina? U kakvom stanju su vasi bubrezi?
Malo vise podataka ne bi skodilo za ozbiljniju diskusiju.

_________________
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta mozete poslati na vma@mod.gov.rs (sa naznakom: Centar za kalkulozu urotrakta)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Dec 27, 2007 1:55 am 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Sre Dec 19, 2007 1:00 am
Postovi: 5
Boban202 za Feroglobin sam nedavno čula, mada ga nemaju u nekoliko apoteka, morala bih obići one bolje snabdevenije. Danas sam bila u jednoj takvoj i trenutno nemaju, očekuju da nabave. Nadam se da se sve to iz preparata i apsorbuje u organizmu. Izvinite na maloj dozi skeptičnosti.

draganvma Navela sam samo par parametara koji su mi indikativni u obe provere krvne slike. Zamor i povremene glavobolje prate me duže ali to sam pripisivala neadekvatnom odmoru u poslednje dve godine i generalno za mene nezadovoljavajućom ishranom. Trudim se, ali minimum deset sati, sve sa putem, odsutnosti zbog posla ne dozvoljavaju mi adekvatnu ishranu. Jednostavno, svelo se da samo normalno ručam, koliko je to zadovoljavajuće jer sam obično umorna a i nisam razvijenog apetita.

Izraženije tegobe su počele juna ove godine, kad sam danima osećala slabost, stalno mi je bilo loše a desetak dana neprekidno nizak pritisak - u proseku 80 i nešto sa 60 i nešto, puls izmedju 50 i 55 i trnula mi je leva strana tela - cela a najviše šaka i nešto manje stopalo. Tad sam se i javila lekaru i radila analizu krvi 5.7.2007 a i upućena fizijatru pa odradila tri ture terapije DDS, masaža UZ, vežbice....Trnjenje u levoj šaci je ostalo i sad, pomalo i stopalo.

MCV je sad u decembru 86, a u julu bio 87
MCH u decembru 30.2 a u julu 29.4

Menstruacije nisu obilne niti su ikad bile ( imam 32 god), to su me i lekari u DZ pitali. Nisam bila kod hematologa.

Izvinite na opširnosti, ali ako ste ljubazni da me posavetujete, najmanje što mogu je da pojasnim neke stvari.

Izmedju ove dve analize sam uzimala ranije navedene preparate i poboljšala ishranu, ali sam se malo razočarala kad rezultati u decembru nisu pokazali nikakva značajna poboljšanja.

Hvala još jednom i pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Dec 27, 2007 2:21 am 
OffLine
Stalni član
Stalni član
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 9:07 pm
Postovi: 1484
Lokacija: VMA
Da rezimiramo:
Anemijski sindrom, ne narocito ispoljen i ne u skladu sa tegobama.
Gvozdje solidno i rezerve gvozdja a tegobe iste ili bar ne u skladu sa nalazima.
Pritisak nizak, malaksalost, zamaranje, nesvestica...
Fizikalna radjena, ne znam zasto, ali obzirom na trnjenje leve polovine tela predpostavljam da se radi o cervikalnom sindromu/ispravite me ako gresim ali "javlja mi se"/. U tom slucaju vecina tegoba nema veze sa krvnom slikom.
Ako sam pogodio za problem sa vratnom kicmom, ostaje jos pitanje otkud anemija i zasto se KS ne popravlja nakon povecanja rezervi gvozdja?
Neadekvatna resorpcija? Problemi sa gastrotraktom? Bubrezi... Eritropoetin?
Kao sto vidite ima tu posla za gastroenterologa i nefrologa ali ne vise na forumu vec pravac kod interniste /za pocetak/!
Pozdrav!

_________________
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta mozete poslati na vma@mod.gov.rs (sa naznakom: Centar za kalkulozu urotrakta)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: gvozdje
PostPoslato: Čet Dec 27, 2007 10:57 am 
OffLine
Stalni član
Stalni  član

Pridružio se: Ned Avg 05, 2007 9:48 pm
Postovi: 92
Alegrias, neverovatno,ali imamo veoma slicne tegobe...
Nizak pritisak,nisko gvozdje,umor,glavobolje...
Revita mi zaista pomaze da se bolje osecam,u svakom pogledu. Posle samo jedne popijene kutije ovog preparata, gvozdje mi je sa 6.8 poraslo na 10.
Revita se prodaje preko MLM sistema, a imaju i distributivne centre u svim vecim gradovima u Srbiji. Adrese i kontakt telefoni mogu se naci na njihovom sajtu www.*.
Pozdrav i srecno![/b]


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Dec 27, 2007 1:39 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Sub Jun 24, 2006 3:28 pm
Postovi: 176
Lokacija: Planet EARTH
Svima nama je vjerovati etiketama, sto na njima pise, nadamo se da iza toga stoji neko i neko ko to kontrolise.
Krv se ne moze da obnovi bas jako brzo, jer eritrocitu treba 120 dana da se obnovi.....
Klinicki je jako efikasna i Tothema ampule, a za Revitu ne znam sta da kazem, jer sadrži bijelo kancerogeni otrov , a to je šećer kristal ! Matična mliječ je ljekovita jako, ali čista....i da nije stara jer je biološki razgradljiva....

da bi se preprati željeza iskoristili potreban je C vitamin , neki vitamini iz B - grupe, folna kiselina itd. što opet zavisi od vrste anemije.
A vaša krvna slika uopšte nije alarmantno loša!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Dec 28, 2007 1:49 am 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Sre Dec 19, 2007 1:00 am
Postovi: 5
draganvma dobro vam se javlja, u pitanju je vratni deo kičme - rad za računarom ubire danak.

Kod interniste sam bila poslednji put u avgustu 2006. tad je i radjena lab.analiza i da ne ulazim u detalje, sve je bilo ok, što znači da je to blago opadanje vrednosti nastupilo nakon toga i eto do jula 2007. kad sam se javila zbog navedenih tegoba.

Kod interniste sam upućena zbog difuznog bola u grudnom košu od više od dva meseca (bila je viroza u pitanju), a s obzirom da imam prolaps prednjeg mitralnog zaliska - opet mala tegoba , lekar me uputio kod interniste zbog tog bola u grudima, i sve je bilo u redu, mada sam sklona virozama i to mi se zadnjihh godina redovno javlja, evo i nedavno sam imala jaku prehladu i osećaj bola u grudnom košu.

Ove godine sam radila i oscilografiju koja je potvrdila i lošu perifernu cirkulaciju i to lošiju u desnoj ruci.

Tana, hvala na preporuci, ne žalim se ja puno na ove moje tegobe ali neke stvari su mi slaba tačka i redovno su prisutne te prosto ometaju normalno funkcionisanje.

boban202 Izvinjavam se na preuranjenoj izjavi. Uzgred, danas sam naišla na Feroglobin pa počinjem od sutra. Cvekla mix je već uvedena. Teleće meso i džigerica nastavljaju da budu na meniju. I još će se naći nešto, sigurna sam.

Mala doza skeptičnosti je što sam bila pomalo demotivisana ovim rezultatima, da se ma i za dva-tri podeljka nešto poboljšalo, znala bih da je i ovih par meseci truda dalo neke rezultate.

Hvala vam puno svima, nastavljam dalje pa za tri meseca ponovo kontrola. Nadam se da ću moći da se javim sa zadovoljavajućim rezultatima.

Pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Dec 28, 2007 2:08 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Sub Jun 24, 2006 3:28 pm
Postovi: 176
Lokacija: Planet EARTH
ma sve je ok, samo vodi racuna o svome zdravlju, a skepticnost je "normalna2 , jer smo decenijama samo lagani i varani....


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća


Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 7 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: