Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Glavobolja od pritiska?
PostPoslato: Uto Feb 23, 2010 5:58 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Feb 20, 2010 1:51 pm
Postovi: 178
Pozdrav! Ne znam kako se pomera tema tako da cu ovde otvoriti novu pa neka se obrise ako nije u redu, a ipak cu ovde dobiti verovatno pravi odgovor.
Imam 28god..u poslednjih 7 dana izgleda da imam problem sa pritiskom..u normalnim okolnostima mi je oko 130/80...gojazniji sam i to prepisujem tome..ne pusim i ne pijem alkohol NIKADA...ovaj pritisak mi nikada nije stvara probleme, sem ukoliko se nesto iznerviram, pa ga osetim da je skocio, a to mi se manifestuje vrucim vratom i crvenim pecatima po obrazima... I to je sve, nikakvih problema nije bilo..
Medjutim, pre nekih nedelju dana sam osetio taj tup bol u zadnjem delu glave kao i bol u vratu sa zadnje strane. Ignorisao sam to iako mi je smetalo i nije mi dozvoljavalo normalne dnevne aktivnosti jer jednostavno - smeta. Medjutim, pre neki dan uzmem iz komsiluka merac pritiska sa pumpicom, i , koliko god je to efektivno kada covek sam sebi meri pritisak, izmerim nekih 140/80, puls oko 90...ta razlika u pritisku mi stvara ogromne probleme, kao sto mogu da primetim ali ne znam sta da radim po tom pitanju. Pre par meseci sam bio kod lekara, interniste, ekg uredan, malo ubrzan puls.. Smatraju da mi pritisak tamo skace na nervnoj bazi ali mi nisu dali nikakav lek..Ramisljala je dr da mi da nesto sto bih popio kada se uzbudim ali je odustala..Kda sam kod nje merio pritisak, bio je 190/90, a posle bukvalno 5min na drugoj ruci 125/70....,edjutim, ja tu oscilaciju uopste nisam osetio, a evo ovo osecam da hocu da poludim. Mislio sam da ce proci samo od sebe ali nece. Vec danima se budim sa tom neprijatnom glavoboljom i zujanjem u usima. Na predlog dr u penziji sam taj dan kada sam merio pritisak uzeo Bromazepam i posle nekih 45 minuta sam se preporodio...
Sta mi je ciniti? Kako se ljudi ponasaju koje danima muci visok pritisak? Da li sam zreoo za neku terapiju ili mogu da uzimam te lekove za smirenje?
Da napomenem samo da sam zakazao vadjenje krvi na intoleranciju na hranu tako da krecem sa skidanjem kilaze, ali meni treba pomoc SADA jer jednostavno ne mogu da funkcionisem ovako....hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Glavobolja od pritiska?
PostPoslato: Uto Feb 23, 2010 7:11 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 2:32 pm
Postovi: 6556
Lokacija: Planeta Zemlja
Ni sluchajno se nemojte sami lechiti i navlachiti na antidepresive tj lekice za smirenje!

Otidjite lekaru opshte prakse, neka se uradi krvna slika, EKG!

A posto ste vec svesni svega, OBAVEZNO sa dijetom budite ozbiljni, poshto vrlo verovatno da je gojaznost ono shto uzrokuje probleme sa krvnim pritiskom, to je zapravo i najcheshca komplikacija gojaznih ljudi!

I ne chekajte rezultate testa, test vam ni ne treba, pochnite sa medicinskom dijetom, shetnjama u toku dana, taman je vreme lepo pa juris na Adu :)

_________________
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Glavobolja od pritiska?
PostPoslato: Uto Feb 23, 2010 7:59 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Feb 20, 2010 1:51 pm
Postovi: 178
Hvala na odgovoru...
Naravno da se necu ni slucajno navlaciti na pilulice ali mi je pomoglo...
Evo sada dodjoh iz setnje sa bebom...sat i po smo setali i nisam imao neke preterane osecaje glavobolje i tako nesto, medjutim kako udjem u kucu...sve se menja...ne mogu da provalim da li mi nesto mozda smeta...glavobolja mi je bas neprijatna, evo trenutno mi je tacka bola u celu i samim tim mi zatvara oci...ali zanimljivo je to sto se to desava cim sam usao u kucu..ne znam u cemu je fora...
Naravno da cu najozbiljnije moguce shvatiti ovu dijetu i promenu rezima nacina ishrane, a setnju uvodim u svoj zivot bez razmisljanja...

Tamaraft, ne znam da li ste lekar i ne znam da li ce vas smoriti ako vas zamolim da mi napisete na sta da vadim krv posto bih to uradio privatno...sta jos pored kompletne krvne slike?


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 33 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: