Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Bradikardija+VES+uredan EHO
PostPoslato: Sre Apr 23, 2014 8:43 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Apr 23, 2014 7:58 am
Postovi: 1
Naslov sve govori. Muce me aritmije vec par meseci. Pre toga nisam imao zdravstvenih problema. Krvna slika uredna. Stitna, lipidni status, secer, sve u redu. Srcani markeri takodje. Negativan na koksaki i druge viruse. Eho srca uredan. Nema znakova ishemije niti bilo kog drugog oboljenja.

24h holter pokazao 1332 pojedinacnih dominantno monomorfnih VES-ova. Po tipu
Triginomeje 36 i jedna kratkotrajna salva SVES. Nema pauza duzih od 2,5 sek
I nema depresije ST setmenta. Prosecna SF 68, min SF 38, max 180 (trcao uz stepenice)

Holter sam nosio od 5 popodne, da bi do pola osam ujutro zabelezeno samo 17 preskoka i pored mog trcanja uz stepenice gde nisam imao ni jedan jedini. Srcana frekfencija mi je po satima bila izmedju 42 i 55. (ako izuzmemo taj sat kad sam trcao uz stepenice). Ujutro su me u pola osam iz sna probudile aritmije da bi do 12 sati bilo
zabelezeno svih 1300 preskoka. Srcana frekfencija mi je ponovo bila niska, 50 maksimalno. Nisam utrenirani sportista, da bi imao nisku SF.

Totalno sam sludjen. Ne znam sta da radim. Od lekova pijem samo ponekad ksalol (posetio psihijatra) da ne bi izludio. Aritmije dolaze i prolaze bez nekog reda. Ponekad traju i citav dan. Drugih simptoma nemam. Posto sam visok i mrsav osetim svaki preskok. Jedino sto sam primetio jeste da mi aritmije prati usporen rad srca. Kada udjem u tu "aritmicnu fazu" sve mi smeta. Ustanem - aritmija, sagnem se-aritmija, iznerviram se-aritmija. Pogotovo mi smeta lezeci polozaj. Medjutim, kada nemam aritmije, a to zna da bude dan dva, nista mi od gore navedenog ne smeta. Osecam se totalno zdravo. Ja vise nemam ideju sta da radim. Mislio sam da nije slucajno od zeludca, ali kardiolog kaze da nije. Kvalitet zivota mi se srozava, slabo spavam, bez apetita sam, gubim polako na kilazi... a aritmicne faze su sve cesce i dugotrajnije. Ako neko ima neku ideju, rado cu da procitam...

PS:
Zaboravio sam da napomenem da su mi svi elektroliti u donjim granicama. Poceo sam da pijem multivitamine i minerale, ali se naknadni nalaz nije promenio niti sam oseti neko poboljsanje.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Bradikardija+VES+uredan EHO
PostPoslato: Ned Apr 27, 2014 3:24 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Apr 21, 2014 6:48 pm
Postovi: 9
Ventrikularne ekstrasistole kada je srce bez strukturne bolesti generalno nisu opasne. Ali mogu da daju simptome, ili da se javljaju u jako velikom broju preko 20-30000/24h i tada zahtevaju lecenje. Kod vas su glavni promblem simptomi, jer prakticno osetite svaki preskok, a ukupan broj nije narocito velik.
Obicno se na pocetku lece antiaritmicima. Kod vas je problem sto imate bazicno nesto sporiji rad srca, mada je vas sinusni cvor prema Holteru hronotropno kompetentan, tj ocuvan. Zbog toga izbor i doziranje antiaritmika moze biti delikatan.
Trebalo bi uraditi i tireoidni hormonski status (hormone stitne zlezde), ergometrijski test.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 20 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: