Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4181 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202 ... 279  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Maj 08, 2008 11:12 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 1:33 am
Postovi: 1329
Lokacija: BEOGRAD
Tarci žao mi je zbog ćerkice ,ali na žalost deca su da padaju i da se razbijaju! Sećam se moje sestre večito čvoruge i modrice na glavi ,na kraju smo pomislili da li će joj biti sve u redu sa glavom :lol: !

Što se tiče posla,naravno da se nadaš .Evo ti mene kao primera ,ja sam u novembru trebala da budem obaveštena i kad sam digla ruke (posle 6 meseci me zvali )prema tome držim palčeve i javljaj!

A priča o sinusima ,ma znaš kad ti neko provuče nešto kroz glavu ,htela ne htela ne mogu da se ne setim toga ,kosa mi se digne na glavi od same pomisli na tako nešto ! :o A ja ,ne bi bila ja da ne pođem od najgoreg! :oops: :lol: (E sad kad bi me čuo MM dobila bih pohvalu) šta ću kad mi tak'a narav! :lol: A i provalila sam ,tupim mozak o najgorem pa kad se ne desi ja sva srećna :lol: :lol: ( a što se do tad pokidam ko trule čarape ,to mačku o rep 8) )


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Maj 09, 2008 12:15 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 5:21 pm
Postovi: 446
Lokacija: Canada
Drustvo pozdrav za sve.

Minjab, tebe bas namuci taj virus ili sta li je, ali vazno da te prolazi i da nam budes u najboljem stanju u ponedeljak :lol:

Tarcika, tebi isto zelim da u ponedeljak bude bas onako kako tebi najvise odgovara, a jos rodjendan, pa duplo slavlje :lol: A sto kazes imunitet i nerviranje ne ide, da to je tacno, ali jedino kako nauciti da se ne nerviramo :roll: Mogu da zamislim kako ti je bilo kad si morala da pomazes cerkici oko posekotine.

Mene isto neki baksuz snasao ovih dana pa nerviranja do mile volje. Dobili novog sefa , pa nam svima nad glavom non stop , a ne vidim da mu bas mozes ugoditi, osim sto uradimo najbolje sto je moguce , ali izgleda njemu nista ovih dana neimponuje :wink:

_________________
Za drugarstvo i druzenje!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Maj 09, 2008 12:22 am 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Postovi: 3798
Lokacija: Pozarevac
Ljudi, kakva milina, pre petnaestak minuta pocela je blazena IZBORNA TISINA! :D

Pozdrav svima i uzivajte u ovom kratkom trenutku bez srpskih politicara :D

_________________
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Maj 09, 2008 12:22 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 1:33 am
Postovi: 1329
Lokacija: BEOGRAD
Zola ne nerviraj se ,znaš kako je kad je šef početnik ,mora da se na početku pokaže kao strog i ima da vas maltretira ,ne bi li ostavio ''utisak'' da je opasan !
.......dok ne legne na rudu :wink: ,da vidiš kako će da omekne !Prema tome ,ne daj da te ti umišljeni nerviraju ,mozak na otavu i ne uzbuđuj se .

Lepo ti reče
Citiraj:
sto kazes imunitet i nerviranje ne ide, da to je tacno, ali jedino kako nauciti da se ne nerviramo


I ja se pitam ,ali izgleda da se i to vežba :roll: , tako kažu ! Pa evo ti prilike probaj da vežbaš!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Maj 09, 2008 1:53 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 5:21 pm
Postovi: 446
Lokacija: Canada
Minjab, hvala ti puno na podrski :lol: Nekako intelektualno sve ja to znam , ali bas da se oslobodim mentalno tog nerviranja , e to mi je slaba tacka. Pokusavam maksimalno, a kako si rekla verovatno se i to uci.

Po rirodi sam razumljiva i dajem maksimalno razmumevanje bez osudjivanja, a ovaj bas pretera . Drugarica mi vec otisla kuci danas uplakana , a ja neznam ni sama kako sam izdrzla , zaista neopisiva faca :roll:

_________________
Za drugarstvo i druzenje!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Maj 09, 2008 2:33 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Mar 10, 2007 9:45 pm
Postovi: 14
Ja preskocih 190 strana, pa cu polako da ih iscitam kad imam vremena:) Vidim da ovde ima ljudi, koji se nakon koksaki virusa bore sa anksioznoscu.
Elem, ja se vrtim u krug jer sam pre par godina imala koksaki i miokarditis, kao posledicu. Lekari dve godine nisu znali zbog cega imam povisenu temperaturu. Tek kad sam ja trazila da se urade analize na koksaki, ispostavilo se da je bas to u pitanju. Tad su vec poceli problemi sa srcem, umor, bol u grudima. Sve u svemu, miokarditis sam imala bukvalno ne znajuci sta mi je, odnosno izgurala sam to stanje "na nogama", sto je naravno ostavilo traga.
Jedno vreme mi je bilo bolje. Ali, onda su poceli opet periodi sa temperaturom, aritmijama, nenormalnim umorom. Ne mogu nekad da napravim par koraka. Imam vrtoglavicu, iscrpljena sam. Poslednji titar, radjen pre par meseci mi je dosta povisen - cb3: 512, cb4: 1024.
Em je meni tesko ziveti ovako godinama (sa kratkim periodima poboljsanja), em mi se cini da sam i najblizima postala opterecenje. Na radnom mestu je najgora situacija - pod pritiskom sam i sto se tice obima posla i sto se tice psihickog maltretiranja. Cak me je nadredjeni, usled neznanja o ovom virusu, proglasio invalidom. Zaista nemam reci o neinformisanosti ljudi sa kojima sam u kontaktu na poslu. To je cenjena institucija, a imam utisak da sam godine obrazovanja i usavrsavanja uzalud protracila da bih danas dozivljavala ovakve stresove i nerazumevanje.
S druge strane, roditeljima sam dosadila svojim visegodisnjim problemima. Nervozni su, razdrazljivi, pa je u poslednje vreme normalan razgovor redji. Znam, cesto mi nesto fali, cim mi se titar poveca nastane mi haos u organizmu, pocev od stomacnih problema pa do srca i nepodnosljivog umora. Znam, takodje, koliko to sve i njih brine.
Imam utisak da sam svima na teretu i da sam nekom selekcijom oznacena kao slaba i bolesna, ne sopstvenom voljom naravno. Onda se osetim bezizlazno.
Inace, imam terapiju za srcane probleme, a pijem i Ksalol. Nisam depresivna, samo mi je zao jer gde god se okrenem ne nailazim na razumevanje, koje mi je preko potrebno.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Maj 09, 2008 5:08 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 1:33 am
Postovi: 1329
Lokacija: BEOGRAD
Snežanice prvo dobrodošla,
drugo polako počni da iščitavaš naše pisanije ,videćeš da ima zanimljivih stvarčica i zabavićeš se!E sad što se tiče virusa koliko ja shvatam ti ga još imaš ,kažeš nekad skoči, zar ne bi trebalo da odležiš ,a već si imala miokarditis .
Sama znaš da koxaki nije ni malo naivna stvar a pogotovu ako se ne odmiruje! To mu je i jedini lek!

Što se tiče
Citiraj:
Lekari dve godine nisu znali zbog cega imam povisenu temperaturu. Tek kad sam ja trazila da se urade analize na koksaki, ispostavilo se da je bas to u pitanju. Tad su vec poceli problemi sa srcem, umor, bol u grudima. Sve u svemu, miokarditis sam imala bukvalno ne znajuci sta mi je, odnosno izgurala sam to stanje "na nogama", sto je naravno ostavilo traga.


Kod mene je bila identična situacija ,samo što su prpisivali hroničnom umoru :lol: i terali me da se ja teram da mogu sve :x ,tako se i unakazih! Dok sama sebi ne otkrih virus - strašno!

Mi ovde još svi imamo posledice ,aritmije ,tahikardije kako ko ,već ćeš nas upoznati .....a glavni doktor i drugar nam je dr.Ivica! Ja šta god preduzmem kod mojih lekaras volim da se posavetujem sa njim ,nekako sam toliko poverenja stekla ,da me sad teško odlepiti :lol: :lol: :lol:

Dr.Ivice da zante da smo stvarno odahnuli ,meni je u jednom trenutku došlo da plačem (al mi zapušen nos pa sam se suzdržavala :lol: :lol: :lol: ) kad sam ukapirala da od svih kanala ne postoji ni jedan a da ONI :evil: nisu na njemu !Al zato sam se pripremila za nedelju uveče , brdo filmova pa kad počnem da vrtim , a? :lol:

Još me nisu zvali za posao a u ponedeljak treba da imam obuku ,niko ne zna ni gde ni kad ni kakvu :o ,ja vam kažem daj Bože da ne bude ,''a aaa prošli izbori ,ha, izvinite pa mi se malo šalili''
Pozdrav svima ,a da još nešto ,ne znam kako ostali ,al mene ova dva dana aritmije baš pošteno zezaju ,što reče Tarči sve mislim od virusa su se pojačale!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Maj 09, 2008 6:11 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Postovi: 307
Pozdrav Snezanici :D

Snezanica je napisao:
Nisam depresivna, samo mi je zao jer gde god se okrenem ne nailazim na razumevanje, koje mi je preko potrebno


Ovdje ima razumjevanja koliko hoćeš :wink: :wink: :wink: :wink:

_________________
Slika
Slika
Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Maj 09, 2008 11:05 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 5:21 pm
Postovi: 446
Lokacija: Canada
Snezanice ,dobro dosla :lol: Verujem da ce ti ovde biti udobno, a posto ti je Minjab sve lepo objasnila , verovatno kad procitas vise stranica , a mozda i sve :lol: nacices dosta dobrih saveta. Za Dr. Ivicu, mogu samo da kazem da bi bilo mnogo dobro za sve da ima vise takvih strucnjaka , a posebno , sto nam ovde svima pomaze bezuslovno.

Minjab , sutra ce te verovatno obavestiti gde da ides i sve ostalo sto treba. Samo se ti ovog vikenda dooobro odmori i osmeh na lice :lol:

Evo ja dosla danas sa posla (sva izmrcvarena i nezadovoljna) a vise neznam da li su aritmije ili sta li momentalno su mi odkucaji 50, a jos na to i herpes na usni iskoci odma posle tusiranja. Bar sam ga sad primetila, a kako znam za sebe nikad ga nisam imala :roll:

Svima topao pozdrav :lol:

_________________
Za drugarstvo i druzenje!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Maj 10, 2008 12:26 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Mar 10, 2007 9:45 pm
Postovi: 14
Hvala na dobrodoslici, bolje vas nasla :wink:
Eh, koliko sam puta pomislila - kad bih mogla da pricam sa nekim sa slicnim problemima, ipak samo onaj ko to prodje, moze da razume i druge. Eto, sad nadjoh vas :lol:
Sta da vam kazem, ja sam izuzetno vesela i vedra osoba, cesto se desava da ja druge tesim, da roditelje i prijatelje podsticem na optimizam. A najteze je sebe vratiti normalnom zivotu. Taman kad pomislim da je sve u redu, padne mi imunitet i sve ispocetka :cry: Sto se tice odmora, trudim se kad mi je lose da ne radim, ali cim krenem da radim moram da slusam necije predavanje. Cak mi je jednom prilikom na poslu receno:"Dzaba vas bilo ako je to neizlecivo." Dva dana sam zurila u prazno nakon te recenice. Ako nista drugo, neljudski je. Valjda treba podsticati ljude iz svoje neposredne okoline na ozdravljenje i ulivati nadu i kod tezih stanja (kakva sigurno postoje). Dosta ljudi nije ni upuceno u cinjenice u vezi koksakija, a nepromisljeno reaguje. Jedino mogu da zatvorim usi kod takvih izjava.
Procitacu prethodne stranice, obecavam :D
Veliki pozdrav svima!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Maj 10, 2008 12:53 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Postovi: 511
Dugo se nosim mislju da osnujem organizaciju za pomoc i podrsku obolelima od koksakija :evil:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Maj 10, 2008 7:22 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 1:33 am
Postovi: 1329
Lokacija: BEOGRAD
Da znaš da bi to bila sjajna ideja ,jer sam koxaki ajd i Bože pomiozi ,ali pakao posle tog čuda ako nije uočeno na vreme ,e onda bi trebala stvarno podrška ,
Recimo ja u mom okruženju znam samo jednu osobu koja ga je imala ali je prošlo eto bezosetno!I onda ljudima u mom okruženju je neshvatljivo ,da mlada osoba , može da ima problema i .....mene to strašno nervira! :x
Mogli bismo da napravimo udruženje ,ima nas iz raznih gradova i taman bi bila lepa promocija (a onda bi morali i da se upoznamo :lol: )


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Maj 10, 2008 9:02 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Postovi: 511
Ja ih znam mnogo a neki su mnogo losije prosli od nas... ima ih u kolicima. I dalje mislim da nismo adekvatno tretirani jer je to skupo za socijalno i da trebamo imati neku zastitu. Ja sam morala napustiti posao :evil:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Maj 10, 2008 11:59 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 1:33 am
Postovi: 1329
Lokacija: BEOGRAD
A,kako ?Mislim kako ,jel su ti dali neku penziju tipa invalidska ili .....!Sve u svemu žalosno je kako uopšte država postupa sa ljudima kad imaju i prehladu , to bi prvo ja na tapet !
Bre sve sve ,al kad ti ideš kod privatnika radiš i moraš sa 40 temperaturom - pa kome tužiti i žaliti se na takve skotove!?A nije ni svesan da će taj zaraziti još njih 5oro.....E to nam je ima da crknemo za 200evrića! :evil:
Juuuu što mene opalio neki bes ..........a mene još nisu zvali .........ha,ha,ha da vidimo šta će biti u ponedeljak!
U ugovoru stoji da ja od 12-og primam platu ,ali.......... :x ako se ne pojavim odbija mi se taj dan ! Pa koga ja da fatam za gušu :lol: kad ne znam ni ko treba da me pozove !

Ovo je raspad
Nego daj da mi napravimo stvarno neku organzaciju pa bar da se bavimo promovisanjem i širenje svesti o koxakiju! Ako ne možemo da zarađujemo ,bar da se posvetimo dobrotvornom radu!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Maj 11, 2008 4:30 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Postovi: 511
Ma slali me par puta na invalidsku, oni mi jednom produzili bolovanje na sest meseci a sledeci put odbili invalidsku i vratili na posao. Tako da sam morala dati otkaz. Zao mi je sto ranije nisam ovoliko znala o koksakiju, dala bih otkaz odmah, mirovala jedno dve godine i onda na drugi posao... nego se kvocka razvlacila po koje-kakvim komisijama. Moram priznati da sam imala vise razumevanja od direktora nego od lekara. Ipak 96. godine nije se mnogo znalo za koksaki.
Nikada necu zaboraviti zarko leto 2000-te kada me je komisija sa bolovanja vratila na posao sa miokarditisom i tuberkulozom bubrega... bilo je tada preko 37 stepeni. E sto ih tada nisam tuzila :evil:


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4181 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202 ... 279  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 20 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: