Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4181 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197 ... 279  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Apr 12, 2008 10:33 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm
Postovi: 465
majjo,za dekubit je mnogo dobra vucja mast koja se kupuje u apoteci.budi jaka,ja sam slicnu situaciju imala sa muzevljevom majkom,samo sam tada bila mladja(da ne kazem jaca).pokusavaj na sve nacine da sebi objasnis da je zivot tako hteo :-? ,i da si mnogo dobila time sto imas bas takvu majku.ja sam zakljucila da kada nekoga toliko volimo,moze da ima i 100 godina,opet je isto tesko i isto bolno.ne pricam ti ovo napamet,pricam o svojoj baki..tako,stisni zube,radi koliko mozes a kada ugrabis koji trenutak za sebe,pokusaj da se ne "produbljujes" previse u svoje misli,vec na silu pokusaj da odmoris svoj organizam za dalje.puno pozdrava za tebe i tvoju mamu..

minja,zar mislis da bih ja pila neki antibiotik a da prvo ne preispitam iz koje je grupe,nezeljena dejstva i td... :lol: a jel ti smes da pijes lekove kao sto je eritromicin,hemomicin...?ovaj lek je iz te grupe.

inace ja sam za vidjenje u Beogradu.sada cekam da mi stigne novi auto pa taman da se odradi probna voznja do Bg-a! :wink:

puno pozdrava ostalima iz drustva!probajte da udahnete duboko i da ne mislite previse o preskakanjima!

zola,a sto ne probas tada kada te uhvati frka da ne pobegnes sa "mesta dogadjaja" nego da popijes lek na poslu.odes do kupatila,umijes se,popijes lek,polako dises i smiris se.jednom kada uspes da savladas paniku a da ne pobegnes kuci,videces da ce da ti bude mnogo lakse svaki sledeci put...o,kako mi poznato zvuci citav tvoj opis:oduzete noge,srce bije kao ludo,vrucina u glavi,hladne ruke i noge,osecaj da cu da padnem svakog trenutka u nesvest i td... :roll:

pozdrav drustvo,odoh da predam prvu verziju diplomskog profesoru..

caos! :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Apr 12, 2008 3:25 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 1:33 am
Postovi: 1329
Lokacija: BEOGRAD
Majo za dekubit ja ne znam ništa ali ću potražiti savet , a to su krivi ovi idioti koji su trebali da vode računa da ne dođe do toga :evil: .
Što se tiče emocija , ma svaka tebi čast na jačini ,mogu misliti koliko ti je teško ,ma i da se radi o nekom do koga ti uopšte nije stalo ,ipak gledati samo to :cry: , ja sam pobegla kad mi se pas šlogirao jer mi je bilo sve to mnogo bolno i bila sam ''bolesna'' :cry: ,a kamo li sa rođenim !
Ovo ti pričam sve jer kapiram da si mnogo jaka ,jesi ,i izdrži !

Što se tiče vađenja krvi ovi iz konzilijuma dolaze na kuću i čini mi se da naplaćuju 400 ili 600 din ,Ajd i njih ću pozvatida se tačno raspitam ! :cry:

Tarci eritromicin sam poslednji put pila pre par godina i dobila sam zabranu jer sam tu noć dušu ispustila .Na njega nemam alergiju ali sam povraćala celu noć od jedne pilule i na kraju je počela krv da izlazi ! U hitnoj su mi rekli da zaboravim i na njega!
Hemomicin mi niko nikada nije dao!


Ja evo ulazim u treći dan da ne mogu glas da ispustim :o :o , stvarno nisam pametna ,ajd sad na stranu to što mi je teško da ćutim :x , ali ne znam kolliko je ovo dobro uopšte !

A tek mi je u ponedeljak kontrola .
Nisam više ni pod zaštitom Ciprocinala :o ....Prosto nisam pametna .....
A da , ujutru mi se čak desi da sa naporom iskašljem i malo šlajma (nisam pušač :o )

Dr.Ivice ako pročitate ovo ,jel imate neki savet ,šta mi je činiti ja ćutim i pravim se kao da nije ništa da ne bih MM opterećivala.Čak se više i ne zezamo za '' idealan'' brak(žena nema ,muž gluv)!
Dal će trebati neki antibiotik ????? Od sinoć nisam više pod zaštitom antibiotika ,a popila sam Ciprocinala 10 dana (ili 14 tableta) Ostalo mi još što smem( provereno linkocin injekcije ).Osećam slivanja niz ždrelo......

Ajte pozdrav i do viđanja ovde , vidim biće nešto ipak od okupljanja :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Apr 12, 2008 9:56 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 5:07 pm
Postovi: 272
Minjab daj ne moras valjda opet antibiotik ,pa da te sad nije stigao neki virus,pokusaj sa porenjem i rakijali oblogama sa biberom na sinuse,Antibiotik opet bas ako moras
Majo zao mi je sto sve to prilazis asa mamom stvarno si jaka
Zola26 pa gdje si ti ,je li danas bolje
Mene neki cudan osjecaj dere u grudima,uh ta nervoza
Popila sam diazepan da mi smiri strah
U grudima osjecam neku nelagodu kao da mi nesto stoji na sredini grudi ,ne mogu objasniti
Kao da mi puls bije jako a evo provjeravam ga svako malo i ne prelazi 80 samo po koji put preskoci
Sta je to u grudima da tako zeza
Ja sam bas pukla Gdjeste vi dr Ivice pomagajte savjetom


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Apr 12, 2008 10:44 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 5:21 pm
Postovi: 446
Lokacija: Canada
Majjo, bas sam pitala moju drugaricu o decubitisu, posto je njen muz imao isto od lezanja posle operacije. Ona mi je rekla da su mu davali antibiotike i svaki dan je dolazila medecinska sestra da ga previja trajalo je 47 dana , mislim to svakodnevno previjanje sve dok nije polako poceo da seta. Znam da ces sve uraditi sto je u tvojoj moci i sve i radis , a to je jedino sto mozemo da uradimo sve sto je u nasoj moci i nikad ne gubiti nadu.

Tarcika, upravo to i radim , puno puta bude da ja tu paniku ili sta li je iskuliram i teraj dalje . Ali desi se i obrnuto, ne cesto ali se desava. Zato jedino mogu da ucim sto vise sta se moze /ne moze uraditi kako bi sama sebi izasla u susret. A kad popricam sa drugima koji su prolazili ili prolaze isto, uvek nesto moze da se nauci ili izmene iskustvo.

Minjab, tvoje grlo jednostavno resilo da se "odmara" , nadam se da ce brzo da pocne da funkcionise. To slivanje u zdrelo, mozda je to bas od sinusa, posto sam sa tim imala iskustvo ?

Pavlov, tu sam, evo danas sam ceo dan bila u skitnji i nista me nije "treslo" , tako da sam bila vise napolju nego unutra.
Smirice se i kod tebe i panika i aritmije , samo sad kad popakujes sve sto ti je potrebno i krenes na put. Znam to po sebi da uvek kad imam avionsku kartu u rukama do polaska aviona moje srce radi punom parom . Cim sednem u avion , nekako se smiri samo.

_________________
Za drugarstvo i druzenje!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Apr 13, 2008 1:29 am 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 3:38 am
Postovi: 527
Lokacija: Weissenburg am Sava und blauen Donau
Cao svima narode.
Pre svega, jako mi je zao majine mame. Strasno je sta zivot moze da ti nanese... Mislim da niko nije zasluzio tako nesto... :( :( :( Drz se majo
Sto se ovog okupljanja tice, ne znam da li sam pozvan, posto sam nov i sve to, ali bih jako voleo sve da vas upoznam. Do sada jedino imam predstavu kako izgleda Dr. Ivica i to zbog avatara.
Elem, hteo sam Dr. Ivici da postavim jedno pitanje. Desava mi se da mi se kada se malo vise fizicki naprezem da mi puls skoci na nekih 130-140 i onda kad prekinem, posle par minuta, spusti se na 50-60 i tada me boli glava, osecam se kao da mi neko steze vrat i u globalu se jako lose osecam. Sve me to jako nervira i baca me u depresiju, pre svega sto se oseca kao invalid. Inace po holteru mi je na 24h prosecan puls oko 78. Prelezao sam mioperikarditis izazvan koksaki virusom i skoro mi je, po poslednjim ezultatima EKG holtera ustanovljen povisen tonus vagusa. Zanima me sta je to, da li ima veze sa ovim sto mi se desava sa pulsom i da li cu se ikada osloboditi tih neprijatnosti.
Pozdrav svima

_________________
Cogito ergo doleo....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Apr 13, 2008 2:28 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 12:38 pm
Postovi: 3083
TERAPIJA DEKUBITA:

Majjo, u Th dekubita je vazno paziti na sledece-
uzrok je pritisak na mikrocirkulaciju, koji stvara okluziju kapilara i na kraju nastaje nekroza. taj pritisak treba otkloniti dusecima za lezece pacijente, ili samo podmetacima za odredjene regione koji su nepokretni. ova pomagala se prodaju u drzavnim prodavnicama rudo, i kod jednog privatnika koji se nalazi u zgradi DZ savski venac, i zove se orthoaid. cena im je slicna.

i pored duseka koji ce pravilno rasporediti pritisak, pacijenta je potrebno okretati na dva sata.

ranu mora biti uvek suva i zasticena od kontakta sa urinom i fecesom.

rana se ispira fizioloskim rastvorom.

praskasti lekovi se ne smeju upotrebljavati! (blokiraju limfotok)

ukoliko postoji sumnja na infekciju (gnoj, neprijatan miris) potrebno je da se uradi bris i propise antiobiotik prema antibiogramu.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Apr 13, 2008 11:26 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:44 am
Postovi: 50
Majjo pre upotrebe konsultuj lekara

Sanaderm krema
Sastav: Srebro sulfadiazin 1%
Indikacije: Sprecavanje i lecenje infekcija kod opekotina, varikoznih i dekubitalnih ulkusa i profilaksa infekcije koznih transplantanta
Kontraindikacija: Preosetljivost na sulfonamide
http://www.zdravlje.co.yu

Solcoseryl
Sastav: deproteiniziran ekstrat od telece krvi
Indikacije: Ulcera kruris, dekubitisi, rentgenski ulkus, transplatacija koze, opekotine
Kontraindikacija: Preosetljivost na Solcoseryl
Solco Basle Ltd Switz / Alkaloid Skopje Makedonija
http://www.alkaloid.com.mk/
kod pretrage ukljuciti opciju jezika makedonski

Zorkasept
Sastav: Benzalkonijum antiseptik dezinficijens
Hirurgija: povrede i rane, operativne rane i dekubitusi, opekotine, postoperativna nega, dezinfekcija ruku medicinskog osoblja
Kontraindikacija: Preosetljivost na benzalkonijum hlorid
http://www.hemofarm.com/

Panthenol
Sastav: Dekspantenol
Dermatologija: Dermatoze, dermatitis različite etiologije, herpes labijalis, ekcemi, opekotine, dekubitus, ulkus kruris, fissura ani, dehidroze na rukama i nogama
Nisu poznate kontraindikacije
http://www.hemofarm.com/

Stanicid
Sastav: Natrijum fusidat
Indikacije: septikemija, endokarditis, pneumonija, inficirane erozije, rane, opekotine i hronične ulceracije
Nezeljena dejstva: Kod davanja velikih doza leka moze se javiti reverzibilna zutica
http://www.hemofarm.com/

Dermatol prasak (zuti prasak za rane)
Sastav: Bizmut subgalat
Indikacije: Zarascivanje manjih rana i ozleda
http://www.apotekebgd.co.yu/proizvodi.htm


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Apr 13, 2008 2:01 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:44 am
Postovi: 50
Altermativa

Crvotočina [lycopodium clavatum]
Rane od ležanja (dekubitis) treba posuti prahom, i one vrlo brzo nestaju, čak i kod najtežih bolesnika. U nekim apotekama se može naći pod nazivom likopodiumspora
http://www.pregled.com/zdravlje.php?tmp ... O%C4%8CINA
http://www.balkanforum.com/forum/viewto ... dd77f86cb3
http://herbarium.blogger.ba/arhiva/2008/01/18
http://www.herbateka.eu/crvotocina

Flugocid
Indikacije: Flogocid se upotrebljava za lokalnu terapiju kod mnogih zapaljenja kože i sluzokože: dekubitisa, inficiranih rana, opekotina, ozeblina, ulkusa, fistula, flegmona, ekcema, mastitisa, gnojnih otitisa, gljivičnih infekcija kože
http://www.fortune3.com/seadbanda/Nega_ ... _SCG-.html

Flogocid
Indikacije: Flogocid se upotrebljava za lokalnu terapiju kod mnogih zapaljenja kože i sluzokože, dekubitusa, inficiranih rana, opekotina, ozeblina, ulkusa, fistula, flegmona, panaricijuma, ekcema, mastitisa, limfadenitisa, gnojnih otitisa, gljivičnih infekcija kože.
http://www.vetzavodzemun.com/producthem.php?id=20

Liquid Chlorophyll
Može se koristiti i lokalno – nerazblažen, u tretiranju različitih povreda na koži,u terapiji dekubita, afti, paradontopatije
http://scg.calivita.com/site.php?action ... cle&cnid=5

Rastvor Elgeld
http://www.valfarm.com/bodyserb.html

Antidekubitni dušeci za ležanje
http://www.ortopedija-lek.co.yu/roho/_roho.html
http://ilustrovana.com/ilustro/2124/1.htm

Dekubitus - Forum Krstarice
http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=167524


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Apr 13, 2008 2:54 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 11:57 pm
Postovi: 3256
Lokacija: Beograd
Hvala vam svima na savetima za dekubit. :wink:


Trenutno sam premorena, kuckamo se kasnije.....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Apr 13, 2008 9:55 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Postovi: 3798
Lokacija: Pozarevac
Minjab, svakako bih Vam savetova od primite jedno 3 dana injekcije deksazona, ili da pijete tablete deksaziona, najpre 3 dana ujutru i uvece, potom jos 3 dana samo ujutru. Plus - Pressing 1x10mg. Ako nema slajma, temerature, zelenkastog ili zuckastog sekreta iz nosa - antibiotici nisu neophodni.

Peniko, Vas aje kondicija prilicno losa, vagusni ttonus naglo obara frekvenciju, verovatno i tenziju, bilo bi dobro da pocnete da setate, sto duze, do 3km dnevno, pa i preko toga.

Pozdrav!

PS. Majo, uprkos svemu, GLAVU GORE!

_________________
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Apr 13, 2008 11:37 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 3:38 am
Postovi: 527
Lokacija: Weissenburg am Sava und blauen Donau
Hvala doktore. Drago mi je sto nije nista ozbiljno.
Pozdrav

_________________
Cogito ergo doleo....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Apr 14, 2008 1:01 am 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 11:57 pm
Postovi: 3256
Lokacija: Beograd
dr ivica je napisao:

PS. Majo, uprkos svemu, GLAVU GORE!



Stvarno se trudim iz sve snage, ali ne ide...... :cry:

Mislim ide, imam snage za sve šta joj ja mogu priuštiti, ali kad šamar istine opali, mozak mi se pomeri.


Bila mi je večeras Hitna, rekoše mojoj drugarici koja je bila ovde, da joj daju najviše još 15 dana. :cry:
Ostali su u čudu kako je lepo negujem i koliko smo brižne jedna prema drugoj (kažu "To se retko sreće"), pomislili s da smo kolege koliko se u sve razumem, rekli su da joj negom produžavam život, ali neizbežno je to što je čeka :cry: ).
Sve ovo je mnogo teško, ali mi je drago što sam joj tu, pri ruci, što svaku sitnu željicu mogu da joj ispunim, što možemo da se mazimo i držimo za ruku i što nije sama.
Sebično gledano, svoj život ne mogu da zamislim bez nje, ona mi je sve, a realno.......ljudi moji, ma samo da se ne muči više........ :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:


Izgleda da ima metastaze i na kostima, sve joj se živo ispomeralo, rekli su mi da moram jako pažljiva da budem, jer mogu da "izlete" dok je presvlačim.

I dalje jako lepo jede, danas sam joj za doručak dala korn fleks sa mlekom, za ručak sam kuvala sarmice od zelja i pravila kiselo mleko, nakon toga jednu veliku bananu, za večeru sam pravila biftek sa kajmakom i nakon svega toga, pojela je parče torte. Zaista iznenadjujuće!!


Odoh da je pogledam sada, pa se kuckamo.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Apr 14, 2008 7:39 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 1:33 am
Postovi: 1329
Lokacija: BEOGRAD
Majo ,diivna si! JEdino što mogu da ti kažem (a dossadno zvuči) izdrži jer vidiš da svi kažu da joj to produžava život! Meni je toliko bolno kad čitam kako brižno pišeš o svemu ,veruj mi držim maramice pored kompijutera ,sramota me višei da pišem o mom slinavljenju ali na ovakvoj tvojoj hrabrosti ,jačini i sa tolikom setom pisati o svemu tome , samo može osoba trene glave i jakog duha ! Svaka ti čast i nedaj se ,izdrži za vas obe .Ljubim te puno!

Dr.Ivice - ja danas dobih terapiju ,nastavljam sa Aeriusom (popila 5 ,ostalo još 5) , uveli su mi fluimucil od 600mg(šumeći) i da odem da mi poslušaju pluća ,ako se nešto čuje da mi uvedu novi antibiotik( ma mislim :o :lol: ,koji novi crna ja...kad ih smem samo 2)
Poslušana pluća nisu skroz čista na predlog doktorke ,da popijem još jednu kutiju Hemomicina ( nikad ga pila nisam :cry: ,a zbog silnih alerghija o ne usuđujem se ) Slaže se sa ostalom terappijom !
Na žalost sve pijem ,ali Hemomicin nisam počela ,izdržaću ovako ,pa do ispitivanja, doduše rekoše mi da Hemomicin nije na bazi penicilina (al ja pročitah da alergični na penicilin konzumiraju sa velikim oprezom.....) tako da ja nikako da prelomim! :cry:

Eto tako !

Peniko ma nema ko je pozvan ko nije , svi naravno ko god ima vremena ,ja bih volela da uspemo da se u većem broju okupimo ,i naravno sa Majom ,bez nje sigurno neće biti komplet skup!
Sve vas pozdravljam puno!

Pavlov ma ja sam sad ko pokretna apoteka ,moram da gutam sve što mi daju strah me da mi se opet ne sjuri do srca,pa bolje lečiti......


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Apr 14, 2008 10:21 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Postovi: 3798
Lokacija: Pozarevac
Majo, ne mogu da Vas utesim, to znam, ali mogu samo da kazem da gledam takve situacije cesto, covek je tako krhko bice i neretko zavrsava na potpuno nezasluzen nacin, u bolu i patnji koji nikako nisu primereni pravednickomivotu koji je vodjen. Nadam se da cete imati snage da kroz sve izgurate sa sto manjim dusevnim patnjama.

Ivica

_________________
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Apr 14, 2008 11:35 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 5:21 pm
Postovi: 446
Lokacija: Canada
Majjo, znamo da zivot nije fer, ali je samo jedan . nemam reci utehe da ti kazem , ali si pokazala svojim delima da je covek jaci nego sto ikad pomisli. Tvoja mama je srecna osoba jer ima tebe i tako ce uvek ostati.
Suvisno je bilo sta reci , budi to sto jesi je mami najveci poklon.

Minjab, potpuno te razumem za strah sa antibioticima. Do proslog leta nisam znala za taj strah, ali zato sad cim treba da uzmem lek , prvo gledam sta mi moze da bude/ne bude od njega.

_________________
Za drugarstvo i druzenje!!!


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4181 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197 ... 279  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 20 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: