Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Trudnoca i hepatitis c
PostPoslato: Ned Jul 13, 2014 12:17 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2012 2:14 am
Postovi: 12
Postovanje, molim Vas imam veliki problem i umrecu od straha i iscekivanja sta i kako ce biti. Od steriliteta se lecimo skoro 18 meseci, uradjene su 4 inseminacije i nista. U martu sam izgubila bebu za koju nismo ni znali da postoji, jer je test pokazao negativno. Spremali smo se za VTOi svi rezultati su bili u redu, osim poslednjeg Hepatitisa c-pozitivan. Uspaniceni, odmah smo otisli na infektivnu, gde oni sumnjaju na stomatoloske intervencije iz 2013god. Uradjena je biopsija i sad cekam rezultate. Posto Vto otpada, ja sam jako uznemirena i uplasena. Sve zavisi od terapije koju ce mi doktor prepisati, suprug i ja smo razgovarali, ja bih odbila terapiju i pokusala da ostanem u drugom stanju, pa bi kad sve prodje pocela sa lekovima. Danas sam primila prvu vakcinu za Hepatitis b. Inace ne spadam u rizicnu grupu, suprug je hvala Bogu negativan. Zanima me vase misljenje i savet. Da li bi trudnocu iznela do kraja bez posledica po dete. P.S koliko sam citala lecenje traje najmanje godinu dana, ja nemam toliko vremena, imam 37 god, suprug 41..

Hvala unapred
Uplasena Sanja :(


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Trudnoca i hepatitis c
PostPoslato: Ned Jul 13, 2014 12:04 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 6:05 pm
Postovi: 726
Kada je hepatit c u pitanju vrlo je bitno koja kolicina virusa postoji.Zato treba sacekati rezultate biopsije i odraditi sve nalaze pa u zavisnosti od toga odluciti sta dalje.Nije iskljuceno da je kod tebe mala kolicina virusa i da nema potrebe za terapijom vec se samo prati stanje. U tom slucaju ni trudnoca nije nikakav problem.Ako je velika kolicina virusa onda je pametnije podvrci se odmah terapiji pa tek po zavrsetku razmisljati o trudnoci. Sto se tvojih godina tice nije bas tolika frka kao sto se tebi cini, zene ostaju normalno u drugom stanju i posle cetrdesete pa tebi tih godinu dana cekanja ne pravi poseban problem. Najvaznije je da se uradi oo seto je najbolje za tvoj organizam a to je samim tim najbolje i za neku tvoju buducu bebu.Sto se tice prenosenja hep. c sa majke na bebu postoji rizik ali je vrlo vrlo mali jer mora da dodje do direktnog mesanja krvi a posto je kod tebe utvrdjeno postojanje virusa lekari ce na porodjaju posebno obratiti paznju na to.
U svakom slucaju, da sam na tvom mestu i infektolog mi predlozi terapiju, ni u kom slucaju je ne bih odbila jer nije redak slucaj i pogorsanja stanja u trudnoci pa samim tim bi bilo dobro virus dovesti do mirovanja pa tek onda ulaziti u pricu o bebi.
Hepatit c nije bauk ali treba se pametno boriti sa njim u saradnji sa pravim lekaro.
Srecno.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Trudnoca i hepatitis c
PostPoslato: Ned Jul 13, 2014 1:08 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2012 2:14 am
Postovi: 12
Transaminaze, Alt i Ast su 80, a broj tog virus je 145 000, postoji neki najnoviji lek, gde lecenje traje dva meseca, ako upadnem na tu listu naravno da cu ga uzimati. Sa starim lekovima se leci godinu dana, pa se prati stanje , pa stalno dajes krv, aparat im cesto ne radi, sad sam cekala skoro 3 meseca da im aparat proradi, pa stalno nesto novo, zbog toga se brinem da se na kraju to ne razvuce na dve godine Upoznala sam ljude koji imaju do 4000 te transaminaze, tako da mi je to neka uteha. Naravno da cu se konsultovati sa Profesorom infektologom, kao i sa svojim ginekologom pa cemo odluciti. Cak sam nasla i neki najnoviji clanak, postoji najsavremeniji lek u Americi je 67 hiljada dolara, u Nemackoj 56 hiljada eura :( a u Egiptu 800 $. Ako mi bude dozvoljeno kupila bih i taj lek , naravno iz Egipta, za ostale jedino da prodam stan :) , moram od muke malo i da se nasalim.
U svakom slucaju hvala puno, pozz Sanja


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 126 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: