Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 156 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Jul 10, 2006 6:06 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jul 10, 2006 12:26 pm
Postovi: 26
@joa
ranica uglavnom kolko sam vec informisana posto mi je ona sad problem, uglavnom nastaje posle porodjaja( nekom da nekom ne) hoce od spirale i od abortusa,Znam kad sam prvi put isla kod dr i na pregledu mi je odma postavio pitanje dal sam imala abortus, ja sam mu rekla da nisam imala i da sam imala spiralu!! samo izlecije, prati je uostalom posle kad sve to saniras idi dva puta godisnje na papa test zbog nje cisto da proveris i papa je jeftin nije skup tolko mozes da odvoojis za sebe, a sta ja da kazem posle svega mislim....stavrno su neozbiljni ti lekari i kad ga nesto pitam ono promrmlja nesto i okrene glavu..mrzim to...tako da joa nema da brigas :P leci je i sve ce biti ok, i dobro je ako te uz nju ne prate jos neke dodatne muke pa ne cmizdris ko ja :))pozz


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Jul 10, 2006 6:26 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jun 07, 2006 10:04 am
Postovi: 39
Da, prati me Candida. Inace, zamisli, ja sam prvi put spavala sa deckom pre mzalo manje od godinu dana i ne znam odakle i zasto mi je ta ranica nastala. Svasta... Tacno da popizdis. Tako sam nervozna i mislim da sam postala hipohonder od kad sam na ovom forumu :(

_________________
"Strast pokrece svet, ljubav ga samo cini sigurnijim mestom za zivot." Ice T


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: eh
PostPoslato: Pon Jul 10, 2006 8:34 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jul 10, 2006 12:26 pm
Postovi: 26
pa Candida ponekad jeste uporna moja drugarica je imala candidu al ona je pila mnogo antibiotika i od toga ona hoce da se stvori, kazem lecis jedno a nastane nesto drugo,uostalom ona je candidu izlecila flukonazolom mislim da je to pakovanje od jedne tablete i da resi candidu iapk ti nemoj puno da se oslanjas na forum opet je misljenje tvog doktora i jos hvala Bogu ako je normalniji od ovih dosta bitniji!!!uostalom candida voli slatkise izbegavaj neko vreme slatkise to znam 100%:)a ranicu pa nista drugo ne ginu nam ginekolozi .....ako si izvrsila potrebne preglede @joa nema sta da tripujes samo leci ranicu i sve najbolje.....kod mene je vec dovoljno zamrseno jer me neko seta opasno il nisam pokucala na prava vrata..... :cry: :evil:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Jul 11, 2006 10:13 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 7:45 pm
Postovi: 14
@Joa, nemoj se brinuti. Sto bi Jedina rekla ranica nastaje ili posle porodjala, abortusa ili spirale, s cim se ne bih slozila. Ja, i nekoliko zena oko mene, nismo imali nista od toga. Samo je u mojoj 23 godini to konstatovano. Niti sam menjala partnere niti ista.
Isto sam kao ti patila od Candide od kad znam za sebe, i cim popijem jedan antibiotik kroz pet dana se javlja sekret :( Za sada mi je najbolji lek za to cudo bila kutija Canestena i onda kantarion vaginalete da bi se flora odrzavala unutra. Nikako se nemoj prati jakim sapunima oni strasno pogoduju gljivicama.
I posle toliko godina nisam saznala od cega je ta ranica nastala. Samo sam odlucila da je se resim jer me je psihicki opterecivala.
Forum je zaista ponekada jako koristan jer kroz razgovor dodjes do nekih informacija, ali isto tako moze skoditi jer citas o slucajevima koji su tezi od tebe i pocnes da se tripujes da se tako nesto desava i kod tebe :(
Kao sto rekoh ranije, koliko ljudi toliko cudi. Koliko razlicitih trudnoca ima, porodjaja, upala zuba, itd. pa naravno nisu ni sve ranice iste.
Vrlo je vazno da slusas svog ginekologa i da imas poverenja u njega. Svaki je slucaj za sebe !


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Jul 11, 2006 11:36 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Jun 02, 2006 9:32 am
Postovi: 150
Lokacija: Beograd
Innana, ja sam imala ureaplazmu pre 10 godina,izlecila sam antibioticima bez problema ali posledica je ranica na grlicu koja je najverovatnije posledica delovanja ureaplazme kako mi je objasnjeno.Inace sam odradila sve moguce analize,PA,kolposkopiju,biopsiju i imala sam srece da dodjem do dr Kesic Vesne sa Gak Visegradska koja je najaci stricnjak za promene na grlicu.Posle dve trudnoce ta ranica i dalje stoji,bez ikakvih promena na gore ali i ni na bolje.Dr Kesic mi je predlagala da jednog dana uradimo intervenciju koja se zove "omcica".Ja to i dalje kontrolisem na 6 meseci,PA i kolposkopski ali ne kod dr Kesic jer je jako komplikovano zadnje tri godine doci do nje jer je bila bolesna duze vreme a i ide stalno po nekim kongresima tako da mi to kontrolisu drugi lekari.Ono sto dr Kesic kaze veruj mi to je stvarno to.Ako nekako mozes da dodjes do nje bilo bi ti najbolje a i Obngyn je preporucuje.Puno srece!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Jul 11, 2006 2:08 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2005 4:53 pm
Postovi: 23
@Gandra

Hvala na savetu, znam za Dr Kesic, ali je problem sto je do nje jako tesko doci. Juna je opet bila na nekom kongresu. Znam da je pre 3 godine radila privatno u ordinaciji Senjak ali od tada vise nigde ne radi privatno i prakticno je tesko uhvatiti.

U ordinaciji Senjak su me uputili na njenog mentora Primarijusa Krstica, ali sam ja i dalje sludjena. Zato i molim da mi neko na PP posalje predlog gde je najpouzdanije uraditi biopsiju u Beogradu i kakva su vasa iskustva. Kazem na PP jer ne bih da ispadne da reklamiramo privatne klinike :wink:
Preporuka mi treba zato sto su moja iskustva tako divna da ja vise nikom ne verujem, jer vidim da su mamipare a da ne znaju da odrade posao kako treba i da otklone tegobu (cast svetlim izuzecima).

Gandra, javi mi na PP kod koga ti ides i kakva su tvoja iskustva...Thanks 8)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: ?
PostPoslato: Uto Jul 11, 2006 4:19 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jul 10, 2006 12:26 pm
Postovi: 26
@marija
ja sam pomenula samo od cega moze da se stvori ranica to mi je i dr rekao a ne mora da znaci ni ja nisam sigurna da li je od spirale,mislim ne znam,tu ranicu ima dosta devojaka a ni nne znaju jer dosta njih izbegava preglede, a ko jos voli da ide kod njih.......moze da se stvori na razlicite nacine, nisam dr pa ne znam i nisam strucna da i o uzrocima pricam, ja sam samo navela ono sto je u vecini slucajeva.....i to je najbolje da se resi kod dr nego preko foruma,i to kod nekog vrsnog koji i meni terba...puno pozz svima :roll:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Jul 11, 2006 4:30 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2005 4:53 pm
Postovi: 23
Mislim da nam svima treba pouzdan lekar. Meni su shetanjem "pojeli" 3 godine, ubedjujuci me da sam neuroticna (jer sam se zalila na bolove i preosetljivost grlica), a zatim kada su otkrili "ranice" i ureplasmu to se samo prati-to se ne leci...I eto mene cervicitis hronicni, CIN 2, a 2 godine su me vodili pod PCO dijagnozom da bi se ispostavilo da ja nemam policisticne jajnike???
Ne zelim da kazem kod koga sam isla, kao sto rekoh lekar je izvikan kao i privatna poliklinika. Nemam sta da dobijem time sto me je covek pogresno lecio i navlacio sa PCO koji zapravo i nemam.

Zato sam dosla na ovaj forum da prekratim sebi muke, i da posteno pitam jel znate pouzdane laboratorije gde mogu da odradim analize na mikroplazmoze (i KOJA metoda je napouzdanija) i GDE treba da radim biopsiju zbog citanja citopatoloskih nalaza.
Nadam se da ce neko od forumasha ili admin da preporuci nekog. Please?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Jul 11, 2006 9:04 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jun 07, 2006 10:04 am
Postovi: 39
Da verujem svom ginekologu? Da li verujete da imam 16 god. i da je ginekolog rekao nekoj zeni o meni i Candidi i moja majka je saznala od njih... Zamislite... Tako sam jebeno ocajna. Mama je uz mene, ali imam osecaj da moram da biram izmedju nje i decka...
Nocna mora.. :cry: :cry: :cry:
Keva kaze da je Candida tipa kao da imas vaske ili sugu?
Damn!
KAKVKO POREDJENJE!!!!!!!!!!!! :cry: :cry: :cry:

_________________
"Strast pokrece svet, ljubav ga samo cini sigurnijim mestom za zivot." Ice T


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Jul 11, 2006 9:14 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jul 10, 2006 12:26 pm
Postovi: 26
@innana
ma ti lekari su debili oni mrtvi pazi meni uradio te analize i ja spomenem ureaplazmu i to i on kao nema potrebe, sa deckom kad pricam on poludi kaze nisi normalna uhvati ga vise i reci mu da se ne osecas ok da te karlica boli i da imas problema, ja mu to spomenem on ono nesto promrmlja i to je to i ajd sad ti budi pametan:( ma i ja sam ocajna strasno zaista nemam vise para kolko sam se istrosila svaki dinar skupljam da potrosim na pregled sita sam vise svega, i plakanja i nerviranja volela bi da odem kod nekog da mi uradi sve sta je potrebno i da mi lepo kaze na cemu sam al bar da znam na cega trosim pare a ne idem na tusiranje a meni ono sve gore i gore kolko me muci karlicem pece em boli kad mokrim ma ocajna sam razumem te upostpunosti mogu misliti kako ti je kad oni tako olako nas skinu s dnevnog reda dok mi to sve trpimo ko budale.....@joa kandidu moze da zaradi i dete od 5 godina i pomenula sam kako, ma znas kako dok mi to sve ne saniramo idemo u krug ko idioti i to je to...jedno pa drugo pa opet isto...aaaaaaaa :x


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Jul 11, 2006 9:21 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jul 10, 2006 12:26 pm
Postovi: 26
uostalom pomisljam i a na to da bi bila srecnija kad bi mi se pojavilo nesto pa da bar znam o cemu je rec a ne ovo kao sve je ok a ja i dalje ono kkao debil se osecam...dva puta pap,dva puta antibiogram, dva puta urinoklutura pa dva puta vg.sekret plus tusiranj ranice iiii sto i dalje imam problema zar on ne moze da mi uradi neke analize sta znam ureoplazma ma jok pusta me tako ajd da se ja osecam ok vec bas nasuprot gore je...postala sam i ja paranoicna kako i nebi kad vec ovo traje 6 meseci i vise....KATASTROFA


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Jul 11, 2006 10:14 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jun 07, 2006 10:04 am
Postovi: 39
Stvarno se okrenem i shvatim da mi nije ovo potrebno sa 16 godina... Lepo je moja majka pricala, ali nisam slusala... sada ispastam... Jako sam nesrecna zbog svega. Jako sam nesrecna jer je ona nesrecna i opet sve u krug...

Ko zna, mozda iznenada zasija Sunce...
p.s.poceli ste jako da me sekirate za tu ranicu na grlicu materice :(

_________________
"Strast pokrece svet, ljubav ga samo cini sigurnijim mestom za zivot." Ice T


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Jul 11, 2006 10:16 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jun 07, 2006 10:04 am
Postovi: 39
Jako su cudne one kantarionove veginalete (uljane). Kako ih izvaditi iz onog plasticnog sranja??? Hvala unapred!

_________________
"Strast pokrece svet, ljubav ga samo cini sigurnijim mestom za zivot." Ice T


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jul 12, 2006 11:03 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2005 4:53 pm
Postovi: 23
Drage moje, htela sam da vam kazem da mi je doktorka Kesic odgovorila na pismo, sto me je neizmerno obradovalo. U principu ona kaze da ima svo poverenje u svoj tim i svoje kolege u Visegradskoj (Dr Stojanovic, Dr Opalic). Eto, sto se tice ranica, koposkopije i ostalih analiza, vredi probati U Visegradskoj u Bg-u. Ko ima knjizicu, nece platiti puno, ko nema jeftinije je nego kod privatnika.
Javicu vam se sa svojim iskustvom ako to bude nekome od pomoci.

Sto se tice Candide, ne znam ko moze da pomisli da je Candida isto sto i STD (polno prenosive bolesti). Ona se javlja i kod nevinih devojaka, usled uzimanja antibiotika, usled pada imuniteta, itd. Moze da se javi i u usnoj duplji, malo se teze isorenjuje, ali ima masa dobrih lekova. Srbija je jos uvek primitivna po pitanju bolesti...Tuzno ali tako.

Druga stvar, ako ti se ne svidja lekar, promeni ga. Zdravlje je u pitanju, nema tu sramota me, glupo mi je. To je usluga kao i svaka druga. kao i izbor frizera, samo je ovo mnogo ozbiljnije. Jer zdravlje je odgovornost svakog od nas. Ja nisam sedela skrstenih ruku i kukala kako lekari nemaju pojma, vec sam isla dalje. Dok nisam konacno dobila dijagnozu za koju znam da je to-to.

Izvini sto cu da kazem za tvoju mamu da pravi buku ni od cega. Nema tu sramote ama bas nikakve.

Ranice nisu strasne, treba da se prati i da se redovno ide na kontrole, barem 1 u 6 meseci. Neke su uporne, neke cak prodju same od sebe. Svaki covek prica za sebe. Nema razloga za brigu i paniku. Kod mene se mnogo toga skupilo pa sam dobila BiNGO ali to ne mora da bude kod svakog.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jul 12, 2006 12:24 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jun 07, 2006 10:04 am
Postovi: 39
Hvala na svemu. Sto se tice lekara, naravno da cu ga menjati, cim mi nesto ne odgovara...
bye!

_________________
"Strast pokrece svet, ljubav ga samo cini sigurnijim mestom za zivot." Ice T


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 156 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 75 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: