Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Problem sa zacecem
PostPoslato: Sre Jan 12, 2011 2:34 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Pet Jul 03, 2009 3:35 pm
Postovi: 1
Postovani,
U braku sam malo vise od godinu dana,a otprilike godinu ipo dana pokusavamo da dobijemo bebu! Pre par meseci sam isla kod ginekologa,radila sam PAPU,kolposkopiju,UZ jajnika i sve je bilo ok! Ne osecam nikakve tegobe i zdravstveno stanje mi je dobro! Moj suprug ima 37 godina i pre par godina je 3 puta imao krizu svesti i posto mu posle EEG glave,UZ glave,Magnetne rezonance nisu nista pronasli,doktor mu je dao lek Tegretol da pije -1 tabletu dnevno,i hvala Bogu od kad koristi taj lek dobro se oseca i nije imao slicnih problema kao pre 2,5 godine! Ne znam da li taj lek mozda negativno deluje pa zbog toga ne dolazi do trudnoce,mada nam je njegov doktor koji mu je prepisao lek rekao da ne postoji opasnost za zacece! Molim Vas da mi kazete sta predlazete da uradimo od analiza i odakle da krenemo!
Unapred zahvalna,
Svetlana


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem sa zacecem
PostPoslato: Čet Jan 13, 2011 7:42 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Uto Jan 11, 2011 6:16 pm
Postovi: 4
Potrebno je snimanje prohodnosti jajovoda kod vas i za to treba neka mala priprema sto ce vam vas doktor objasniti,a suprug da uradi spermogram i spermokulturu da se vidi pokretljivost.Taj lek sto vas suprug pije ne utice na plodnost cim vam je to doktor rekao znaci da je tako,i to treba da potpuno iskljucite jer to nije uzrok.Ja sam imala isti problem i uspesno sve zavrsila kod dr Ljiljane Nedeljkovic u ordinaciji Prima,i od srca vam je preporucujem,nema odugovlacenja,odma analize,odma vam odredi odgovarajucu terapiju,meni je uradjena inseminacija,najprirodniji metod,i iz prvog puta sam ostala trudna sa dve devojcice..ta doktorka je i poznata po uspesnosti u broju napravljene dece kod nje,tako da se izrazim :D puno pozdrava i javite kad dobijete bebicu(ili bebice),. :P


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem sa zacecem
PostPoslato: Pet Feb 18, 2011 11:57 am 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Pet Feb 18, 2011 11:34 am
Postovi: 6
Molim za pomoc, nova sam na forumu.
Naime, godinu i po dana sam u braku, i pokusavam da zatrudnim. Pre godinu dana sam imala vanmatericnu trudnocu, nakon toga mi je rdjen HSG, sve je u rdu, jajovodi su bili slepljeni, u decembru sam pila klomifen, i nista, folikuli maksimalno 13 mm , dok sam januar bila na Femari i folikuli 23 mm. Medjutim, tad mi je Bhcg rastao i poceo da pada, tako da sam ovaj mesece ponovila terapiju. Posto imam policisticne jajnike, ginekolog mi je pratio UZ kada je ovulacija, ali je sada na putu pa sam za to koristila Ovugnost i primila Pregnyl u ponedeljak u podne.
Ono sto me zanima je sledece: da li je ovulacija nastupila oko 30 sati od primljene inekcije ili postoji mogucnost da je bila mozda i dva-tri dana kasnije. Jako me to zanima, jer mi je prosli mesec bila 12-og dana, u ponedeljak kad sam radila Ovugnost biel su dve crtice i doktor je rekao da primim Pregnyl.


:-? Molim za odgovor.
Hvala lepo.
Pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem sa zacecem
PostPoslato: Pet Feb 18, 2011 12:22 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 12:03 pm
Postovi: 232
Ako si iz NS i ovu terapiju ti daje jedini muski ginekolog u dzns da mu ne spominjem ime menjaj ginekologa.Naime veoma slican problem ali mnogo duze lecen pogresnim terapijama sto je kasnije i utvrdjeno, i jos pored terapija nabasala sam na doticnog koji me je nabedio na pracenje ovulacije i u njegovoj ordinaciji sam ostavila .............. para.Kada sam zavrsila kod treceg lekara proverio mi je nivo hormona uz, itd i ukinuo sve terapije i predlozio da sa pravljenjem beba sacekamo 2-3 meseca da se organizam ocisti od hormona.Napominjem da sam imala policisticne janike i da 6 godina nismo ostali u drugom stanju iako je sve bilo ok a i mm spermogram je bio ok.Cim nam se organizam sredio ne secam se kolko je proslo od prekida terapije par meseci ja sam ostala u drugom stanju.Jedina terapija je bila da odnos ne bude cesce od 3 dana, da odnos imamo cak i za vreme menstrualnog ciklusa ( jer obg tvrdi da po njenom iskustvu puno parova je bas u tom periodu zacelo?) ostaviti cigare, alkohol, masnu hranu, korigovati tezinu ako je prekomerna.Prvo i najbitnije neka mm odradi svoj deo posla jer je cesto u njima neki problem , pa tek onda idi na ostale preglede.Srecno i pozdrav.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem sa zacecem
PostPoslato: Pet Feb 18, 2011 1:30 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Postovi: 570
Adrijana86 je napisao:
Molim za pomoc, nova sam na forumu.
Naime, godinu i po dana sam u braku, i pokusavam da zatrudnim. Pre godinu dana sam imala vanmatericnu trudnocu, nakon toga mi je rdjen HSG, sve je u rdu, jajovodi su bili slepljeni, u decembru sam pila klomifen, i nista, folikuli maksimalno 13 mm , dok sam januar bila na Femari i folikuli 23 mm. Medjutim, tad mi je Bhcg rastao i poceo da pada, tako da sam ovaj mesece ponovila terapiju. Posto imam policisticne jajnike, ginekolog mi je pratio UZ kada je ovulacija, ali je sada na putu pa sam za to koristila Ovugnost i primila Pregnyl u ponedeljak u podne.
Ono sto me zanima je sledece: da li je ovulacija nastupila oko 30 sati od primljene inekcije ili postoji mogucnost da je bila mozda i dva-tri dana kasnije. Jako me to zanima, jer mi je prosli mesec bila 12-og dana, u ponedeljak kad sam radila Ovugnost biel su dve crtice i doktor je rekao da primim Pregnyl.
:-? Molim za odgovor.
Hvala lepo.
Pozdrav!

Nije mi jasno šta znači Vaša konstatacija -Sve je u redu. Jajovodi su bili slepljeni? To nije u redu. Nadam se da ćete mi to pojasniti. Što se tiče policističnih jajnika, neophodno je uraditi hormonski status (tj. dokazati postojanje PCO sindroma) a nakon toga uvesti adekvatnu terapiju kako bi se problem rešio (pre toga je neophodna pauza od uzimanja bilo kakvih hormona u trajanju od 3 meseca, a potom se krv vadi 3. i 21. dana ciklusa). Najbolje bi bilo da se javite endokrinologu (ginekolozi su ipak neznalice kad su u pitanju hormoni :lol: ). Kada budete rešili taj problem imaćete mnogo veće šanse da ostvarite trudnoću. Nemojte žuriti, imate dovoljno vremena. Biće mesta i za "teške lekove"(klomifen, Pregnil i slično), ali kasnije kad se "ispucaju" ostale lakše varijante. Nadam se da se suprug podvrgao ispitivanju spermograma? Uradili ste antispermatozoidna antitela(tzv. ASA)?
Pozdrav :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem sa zacecem
PostPoslato: Pet Feb 18, 2011 5:50 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Pet Feb 18, 2011 11:34 am
Postovi: 6
Hvala svima za trud!

Iz Novog Sada sam ali zaista ne znam o kome doktoru se radi. Ja trenutno idem kod endokrinologa, Poprilicno poznatog i priznatog. Nema svoju ordinaciju... No, kada sam sve te analize hormona trebala da odradim- desila se vanmatericna trudnoca, a dr je mislio da uopste nemam ovulaciju, tako da mi nakon toga nije trazio te analize, takodje ni od supruga. Iskreno, ne znam ni sama sta znaci "sve je u redu" kada bi i meni to objasnili i ja bih Vama :-)
Bili su slepljeni i to je jedino sto mi je receno, i da je naravno sada sve u redu. Zasto, jel se taj problem drugacije resava osim produvavanjem?
SAve u svemu, nemam problem sa tezinom, imam 58 kg a visoka sam 1.63. Nadam se da je to ok.
Nisam napomenula da pijem vec pola godine Siofor! Navodno mi on regulise cikluse. Zao mi je sto nemam vise i detaljnijih informacija. Nisam neka zatucana seljanka koju nije briga za svoje zdravlje, cak sta vise, veoma me intgeresuje sve to, ali sam i za tu vanmatericnu imala velik problem sa jednim privatnim ginekologom kod kojeg sam isla 7 godina! Video je rezultatge Bhcg i bio je pozitivan, nista nema na UZ (Bhcg 1000) i on me poslaje kuci sa bolovima u stomaku i kaze da se vratim za nedelju dana. To vce zavrsim u betaniji i operise me moj doktor koji me je preuzeo mesece dana pre toga. Ma vise ni sama ne znam. Jedni kazu pij to, drugi pij aloju, pomaze 100%, uzas!
Nemam puno godina, znam, ali svejedno, samo zelim da se taj problem vec jednom resi, ako uopste postoji. Hvala jos jednom!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem sa zacecem
PostPoslato: Sub Feb 19, 2011 9:29 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Postovi: 570
Ako su bili "slepljeni" tesko da ce ih HSG tek tako "odlepiti". Ali ovoga puta ću poverovati vašim doktorima na reč, mada ne bi bilo loše uraditi celioskopiju (laparoskopiju), ako u 6-12 meseci ne dođe do trudnoće (pošto vam je već urađen HSG pretpostavljam da su Vam u sklopu priprema odradili briseve na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu, pa vas to neću ni pitati da li je urađeno :roll: ).
Siofor je super lekić za policistične jajnike. A što se tiče endokrinologa čudi me da je tako olako odustao od hormonskog statusa bez obzira na tu trudnoću koja se desila (ipak nije loše i laboratorijski dokazati PCO, bez obzira na ultrazvučnu sliku policističnih jajnika). Žene sa PCO sindromom nisu apsolutno bez ovulacija, tj. u toku godine omakne se po koja ovulacija, što se da videti iz priloženog :roll:
Kilaža bi mogla da bude manja jedno 5 kg uzimajući u obzir visinu (ovo vam pričam napamet jer ne znam kakve ste konstitucije, i možda ne bi bilo loše da vam vaš endokrinolog odredi telesni sastav). Ali samo Siofor nije dovoljan, potrebna je redovna fizička aktivnost (čitaj teretana :lol: ) 3-4 puta nedeljno, balansirana ishrana (tj. uzdržavanje od slatkiša i svih namirnica koje imaju visok GI - glikemijski indeks) i mislim da bi sve to trebalo da urodi plodom, pre ili kasnije. Bilo bi lepo da odradite one analize koje sam vam predložio, i naravno ako volite da koristite fitoterapiju toplo Vam preporučujem "Zlatnu maku" (u prahu), pošto imam lepa iskustva sa njom.. :lol:
Samo polako, biće sve u redu, pre ili kasnije...Ima leka za sve, ali neophodan sastojak svake terapije je strpljenje, kako pacijenta, tako i doktora... :D
Ako Vam bude neophodan "second opinion" slobodno me kontaktirajte, pošto se već dugo bavim PCO sindromom... :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem sa zacecem
PostPoslato: Sub Feb 19, 2011 9:32 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Postovi: 570
I prekontrolišite štitastu žlezdu, ako već niste... (TSH, FT4) :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem sa zacecem
PostPoslato: Ned Feb 20, 2011 1:50 am 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Pet Feb 18, 2011 11:34 am
Postovi: 6
Jos jednom puno hvala za pomoc i dobru ovlju :-) od srca :-)

Joj, ta laparoskopija... ne bih ponovo prolazila kroz sve to, jakooo tesko sam podnela operaciju... ali ako bude neophodno, sta sad. Jesam, naravno odradila sve te analize, sve je bilo ok, nikakve bakterije nisu bile prisutne.
Drago mi je da je bar Siofor dobar u celoj prici :-). Imam pitanje u vezi tog lea, receno mi je da cu ga piti tokom cele trudnoce i da apsolutno ne skodi plodu :wink: ???
Ne znam sta se desava sa tim hormonskim nalazima, ali cu vec sledeci put pitati da li treba da odradim i zasto nisam ranije, pa cu vam javiti :-)
Sto se tice moje gradje, kilaze itd, sasvim sam normalne gradje, apsolutno se nigde ne vidi visak, malo jace konstitucije pa zato i tih 58 kg, ali inace sam se bavila plesom, medjutim kada je doslo do vanmatericne jedan duzi period nisam nista radila, osim setnje :wink: dok sad vec dva meseca idem na zumbu. Tako da, nisam od onih koji bas vole da sede kod kuce. Predlozena mi je Aloa, ne znam sta kazete na to? Probala sam, ali toliko mi je muka od nje, da ne mogu da nastavim, a uz to sam dobila i neke tablete, multi maka i jos neke, ne znam tacno, medjutim ne znam da li da pijem to. Jedni kazu to, drugi cajeve, ma uzas.
Gde da nadjem zlatnu maku?
Za strpljenje ne brinite, imam ga na pretek, vise me plasi kolicina lekova koje uzimam i 300 razlicitih misljenja.
Imala sam nekih problema sa zlezdom pre vanmatericne, nikako nisu mogli da ustanove od cega, itd, ni sada ne znam :(

Pozdrav!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem sa zacecem
PostPoslato: Ned Feb 20, 2011 1:29 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Postovi: 570
Siofor je super lekic, ali ga ipak necete piti u trudnoci. Uzimacete ga samo dok ne zatrudnite. Kada budete ustanovili trudnocu prestacete sa lekom.(Mnogi lekari ga daju tokom cele trudnoce, ali ga ja ne savetujem u trudnoci, nesto mi se ne svidja ta ideja :o ). Ne bi bilo lose da u svoje aktivnosti ukljucite i teretanu. I naravno niste mi odgovorili za ASA (antispermatoidna antitela)? Bilo bi lepo da do kraja ispitate problem sa stitastom zlezdom iz vise razloga. Zlatnu maku u prahu imate u svakoj bolje opremljenoj makrobiotskoj radnji ili apoteci. Ako vam aloja ne prija nemojte je piti. :)
Dakle nema potrebe da uzimate "milion lekova". Dovoljan je siofor za pocetak, i zlatna maka kao pomocno sredstvo (nju moze da uzima i suprug). :lol:
Uradite hormonski status da bi znali da li je neophodno da vam se ukljuci jos poneki lekic... :)
Do sledece prilike...
Pozzz


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem sa zacecem
PostPoslato: Ned Feb 20, 2011 1:38 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Postovi: 570
I naravno strpljenje, imate vremena za sve na ovom svetu... Posvetite se jedno drugom (mislim na muza :wink: ), a ostalo ce doci samo po sebi... pre ili kasnije...
P.S. Fokusirajte se na jednog doktora koji Vam deluje OK, i ciji postupci Vam deluju logicno i slusajte samo njega... Kad je mnogo babica dete obicno bude kilavo :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem sa zacecem
PostPoslato: Ned Feb 20, 2011 8:04 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Pet Feb 18, 2011 11:34 am
Postovi: 6
OK, hvala.
Nisam radila ta antitela, za sta je to? Za stitastu zlezdu sam odradila brdo analiza i nista. Kazu u redu je :oops:
Imam strpljenja, volje, zelje, dobrog doktora, dobrog supruga, ne zapostavljamo jedno drugo, na vreme sam otkrila problem, te ce se na vreme i resiti. Vrlo smo pozitivni i znamo da ce se to dogoditi pre ili kasnije.
Potrazicu maku, valjda ce mi dati savet kako se uzima... U svakom slucaju kontaktirala bih i vas za savet kad god mi nesto zatreba ako nije problem, puno mi znaci i vase misljenje. Hvala jos jednom.
Srdacan pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem sa zacecem
PostPoslato: Uto Mar 08, 2011 4:29 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Pet Feb 18, 2011 11:34 am
Postovi: 6
Evo i mene opet :)
Odradjeni hormoni po doktorovom naredjenju :)

E sad, ovo su rezultati pa molim zlog doktora za brz odgovor :)

Antimilerov hormon: 3,32 ng/ml
ocekivane vrednosti su: rana folikularna faza: 0,5-2,3
sredina cilusa: 0,8-2,6
lutealna faza: 0,5-2,3


TSH-ultra: 5,43 uU/ml (0,42-5,45)
FT3: 2,89 pg/ml (1,45-3,48)
FT4: 1,12 ng/dl (0,71-1,85)
FSH: 3,62 U/l (folikularna faza 3,0-12,0)
(ovularna faza 8,0-22,0)
(lutealna faza 2,0-12,0)

Estradiol: E2 0,173 nmol/l (47,4 pg/mol)
folikularna faza 0,14-0,69 39-189
sredina ciklusa 0,34-1,85 94-508
lutealna faza 0,17-1,13 48-309

LH: 2,74 U/l folikularna faza 1,6-9,3
ovularna faza 13,8-71,8
lutealna faza 0,5-12,8

Progesteron: 1,85 nmol/l folikularna faza 1,3-3,4
ovularna faza 1,7-2,4
lutealna faza 11,6-68,9

Prolactin: 31,01 ng/ml vrednosti za zene: 4,0-23,3


To bi bili razultati, radjeni 2. dan ciklusa.
Hvala unapred!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem sa zacecem
PostPoslato: Sre Mar 09, 2011 12:21 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Pet Feb 18, 2011 11:34 am
Postovi: 6
I jos nesto, nije proslo dva sata od budjenja jer sam morala na put taj dan i doktor mi uopste nije rekao da se krv ne vadi ako nisam budna dva sata...


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 


Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Google [Bot] i 6 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: