Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 108 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Problem-Bartolinijeva zlezda
PostPoslato: Ned Avg 30, 2009 12:40 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Avg 10, 2009 9:05 pm
Postovi: 9
Tako drage moje,ono sto vam ja mogu preporuciti je sto laganija,mekana i sira odjeca,jer i dolje moramo disati,strogo prirodni materijali ali niposto sinteticki ves...a pogotovo ne voznja bicikla jer je to sve dodatno stimulise da se aktivira.
U zdravlje,drage moje!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem-Bartolinijeva zlezda
PostPoslato: Čet Sep 03, 2009 9:37 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 8:23 am
Postovi: 2
Pozdrav
drage moje ja se resih problema tacno 01.09.2009. sam uspesno operisana u bolnici u Pancevu, a vec 02.09.2008. sam izasla iz bolnice.
Operacija uopste nije strasna i mogu vam reci da ko god ima problem sa bartoinijevom zlezdom treba je izvaditi van, da sam znala da je to tako laka operacija odavno bih je izvadila i nebih se mucila tolike godine. rana kao i svaka rana malo boli ali manje nego kad se *upali bartolini*. Pijem poneki analgetik i odmaram se, zato drage moje nemojte da vas neko plasi operacije verujte na rec nije to nista.
Pozdrav :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem-Bartolinijeva zlezda
PostPoslato: Ned Sep 13, 2009 5:22 pm 
Korisnikov avatar OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Maj 10, 2009 9:53 pm
Postovi: 12
Lokacija: Zagreb
Evo prošlo je 2 mjeseca i dvadeset dana, ali rana me još uvijek boli :( . Dr. kaže da je rana super zarasla ali da je bila duboka i da je šivano u dva sloja i da me to bole unutarnji konci koji se trebaju apsorbirati. To je bilo na kontroli prije neka tri tjedna. Primjetila sam da me rana malo više boli za ovulacije i menstruacije. Ajde druge curke koje ste prošle operaciju malo o tome kako ide oporavak. Utješite me malo :D .
I da, zaboravila sam napisati da me još boli i mjesto gdje mi je bio dren :x . Jesam li ja to hiperosjetljiva ili što????


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem-Bartolinijeva zlezda
PostPoslato: Čet Feb 04, 2010 10:53 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Avg 10, 2009 9:05 pm
Postovi: 9
Opet ista prica... :(

Upaljena je i ogromna,ali sad poslije godinu i po od prve upale, na suprotnoj je strani.
Eritromicin mi propisan i hladni oblozi.
Do kad da se patim...gore je nego prosli put.
Prosli put je brzo sazrela,pa se poslije tri dana mogla otvoriti i drenirati,a sad ...oooo muko moja..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem-Bartolinijeva zlezda
PostPoslato: Pon Jan 24, 2011 6:44 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jan 23, 2011 4:11 am
Postovi: 1
Cao svima :cry:

na zalost i ja imam problema sa Bart.zlezdom ,problem imam od 2006g ,svaki put je sve gore,bolovi su neizdrzljivi,prepisali su mi dovicin i flongocit mast,pokusavala sam i sama da iscedim ali stalno se vraca ,nekad mala a nekad kao sad velicina manjeg jajeta :cry:
vrlo cesto mi izlazi pred ciklus a nekad i posle ciklusa,JEDNOM SU MI CEDILI BEZ ANESTEZIJE I VERUJTE MI DA SAM PALA U NESVEST OD BOLOVA,JAKO BOLNO ISKUSTVOOOO
PLASIM SE DA JE OPERISEM JER NISAM JOS RADJALA,GINEKOLOG MI SAVETUJE DA SACEKAM DA POSLE PORODJAJA ODSTRANIM !
Zanima me vas savet sta da radim,i od cega se stalno vraca zlezda,sta su vama rekli !!!!!!
meni su rekli da od pada imuniteta se to pojavljuje !!!!!!!
poz


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem-Bartolinijeva zlezda
PostPoslato: Sre Mar 30, 2011 12:41 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Mar 30, 2011 12:28 pm
Postovi: 1
Problem kod Bartolinijeve zlezde moze nastati cak i od voznje bicikla. Farmerice su
neprijatelji ne samo zena vec i muskaraca. Kod njih se pojavljuje sterilitet izazvan pritiskom od farmerica. Kod zena otice zlezda jer njen kanal se pritiska pa ona ne moze da funkcionise. Dok sam radila na poslu u farmericama i sedela za kompjuterom nekoliko sati moja jadna zlezda je bila zgnjecena... Sada moram da izbacim iz ormana famerice koje su stvorene za sterilitet zena i muskaraca.

Pozz


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem-Bartolinijeva zlezda
PostPoslato: Sub Apr 02, 2011 8:05 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Apr 02, 2011 7:55 pm
Postovi: 2
Pozdrav svima. Ja sam prvi put imala upalu Bartolinijeve zlezde u 7.razredu osnovne skole, sada imam 24 godine i do sada sam imala problema sa tom mukom ukupno 14 puta, odnosno toliko puta sam imala intervenciju iste( 4 puta sa leve strane i 10 puta sa desne). 2006 godine sam izvadila zlezdu sa desne strane, jer mi se palila svakih mesec dana i nisam vise mogla da izdrzim. Pre 3 dana mi se upalila leva i sad cekam da vidim sta cu da radim, doktorka mi preporucuje spaljivanje lapisom( srebro-nitrat).
Vadjenje nije strasno, uopste, i svi koji se pate sa tim kao i ja i imaju stalno problema trebaju da je izvade, jer kad vam se jednom upali, imacete problema uvek.
Savet: zabranjeno vozenje bicikle, iskljucivo pamucni ves,sto manje nositi uske farmerke, ne smeju se nositi mini i dnevni ulozci samo vata, ukoliko se koriste ulosci u toku menstruacije nositi preko uloska vatu ili nositi uloske od vate!!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem-Bartolinijeva zlezda
PostPoslato: Sub Feb 04, 2012 9:49 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Feb 04, 2012 7:10 pm
Postovi: 1
Dobar dan!
Ja imam problem sa bartolonijevom zlezdom vec 3 godine,naduvena mi je zlezda sve ovo vreme,ali tek sad idem na inciziju...Citala sam ovde na forumu,skoro svaki post,i svaka zena je pisala o njenom stanju posle masurpijalizacije...Mene samo zanima,koliko dana se miruje posle incizije zlezde,i koliko je to bolno...???? I koje su jos mere predostroznosti??? Hvala unapred!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem-Bartolinijeva zlezda
PostPoslato: Čet Feb 16, 2012 11:41 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Feb 16, 2012 11:19 pm
Postovi: 1
Cao svima,i ja sam jedna od vas,od pre par dana imam problem sa ovom zlezdom,desilo mi se prvi put,a imam 18 godina. Mnogo me boli,jedva sedim,hodam. Vidim da se sve zene zale da im se to stalno vraca,i jako sam uplasena. na nekom sajtu sam procitala da je kod zena koje imaju preko 40 godina moguce da dobiju kancer ? da li je to stvarno tacno ? Hvala Bogu pa je drzavni praznik,pa nemam gde da odem kod ginekologa,pa sam se posavetovala sa komsinicom koja je lekar i imala je iskustva sa ovim. Rekla mi je da pijem dovicin sa nimulidom protiv bolova,i evo danas je drugi dan kako pijem te lekove,i vec mi je bolje. Nadam se da ce mi do ponedeljka proci,ali cu svakako otici na pregled,i jedva cekam taj ponedeljak. Imam jedno pitanje,posto znam da se uz dovicin ne jedu mlecni proizvodi,apotekarka mi je rekla da ih ne jedem 2 sata pre i posle leka,a komsinica insistira da ih ne jedem uopste,a ja ne mogu da izdrzim bez slatkog :D ,pa ako krisom pojedem da li ce biti strasno :-? ? Ili da se ipak suzdrzim ?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem-Bartolinijeva zlezda
PostPoslato: Sre Maj 09, 2012 9:36 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Maj 09, 2012 9:31 pm
Postovi: 1
Kada zena ima ovaj problem, da li moze da ide u solarijum?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem-Bartolinijeva zlezda
PostPoslato: Pet Jun 15, 2012 1:06 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jun 15, 2012 1:00 pm
Postovi: 1
Drage moje, meni se sada prvi put upalila zlezda sa leve strane i bolucka me i imam jako neprojatan osecaj! Zanima me da li mogu da imam odnose dok mi je upaljena zlezda? pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem-Bartolinijeva zlezda
PostPoslato: Čet Sep 13, 2012 3:07 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Sep 13, 2012 2:51 pm
Postovi: 1
Beki13, naravno da mozes ako mozes da podneses bol. Zavisi koliko je upaljena i koliko ti smeta. Obicno su bolovi nepodnosljivi pa ti sex ne pada na pamet, vec gledas kako da ubijes svakog muskarca kojeg poznajes jer nema Bartolinija!

Nego ovako. Da se prijavim i ja ovde sad. Prvi put sam imala problem sa Bartolinijevom 1994-1995 godine, bas tako oko godinu dana. Pojavi se sa svakom menstruacijom, otekne, upali se i ja sizim od bolova. Ali se uvek sama od sebe povuce, uz obloge Rivanola (odlicna stvar za rane, preporuceno od ginekologa!). Sve dok jednom nije konacno porasla do velicine teniske loptice, nisam mogla ni da hodam, ni da sedim od bolova. VMC, pa sta bude! Moja prva poseta ginekologu je izgledala ovako: Au sunce moje, pa sta ti se to dogodilo? SESTRO, SKALPEL! Napravljen mi je rez od 2 cm na unutrasnjoj strani unutrasnje usnice, doca je cedio sadrzaj jedno 15 minuta, sve bez anestezije, dok sam ja vristala uplasena i u nenormalnim bolovima. Ali cim sam ustala sa stola, odmah je bilo neopisivo bolje! Ako izuzmemo moju glupost sto sam pogledala u kolicinu iscedjenog i sto sam se naravno onesvestila tu ispred stola. Sto od bolova, sto od iscedka koji sam videla u tom "bubregu". Prepisali su mi nekakav antibiotik, sad se ne secam vec tacno koji i receno mi je da taj rez nece zarasti dokle god ima nesto da "kaze" ta Bartolinijeva. I da ce otok potpuno da nestane za 10tak dana, uz obloge Rivanola i Povidon joda.

Ovoliko godina kasnije, meni se po prvi put ponovo javlja Bertolini, salje pozdrave iz unutrasnjosti kuckanjem i bolovima. Jako brzo se uvecalo, za 2 dana vec poprilicno boli, ali se i samo od sebe prazni kroz taj isti rez iz 1995-te godine. Rivanol naravno (majka!), povidon jod i antibiotici. Posto sad ne mogu da se uzmu antibiotici bez recepta, otisla sam u jednu privatnu kliniku, odnela stare nalaze i objasnila problem. Necu intervenciju, cedjenje, dreniranje, ugradnje, nadogradnje, odstranjenje... necu bas nista osim antobiotika. I tako dodjoh do overenog recepta uz savet: RIVANOL! JOD! ANTIBIOTIK! Ciprocinal, da budem precizna, 500 mg na 12 sati po jedan.

I naravno pitam po stoti put glupo pitanje: Zasto se ovo desava? E pa takav vam je organizam, kanali su suvise izuvijani pa sekret zlezde ne moze da izadje. Onda se ona upali i gnoji i eto problema! Hmm... e sad rekoh sve sto sam imala, odoh da upucam jedno 3-4 muskarca jer nemaju Bertolinijevu...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem-Bartolinijeva zlezda
PostPoslato: Uto Avg 27, 2013 8:18 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Avg 27, 2013 7:51 pm
Postovi: 2
heej evo i ja se prikljucujem vama :)
danas mi je izasao bart :x kad sam se tusirala napipala sam ga i bas sam se uplasila.Sva sreca pa sam imala zakazan pregled kod ginekologa.Uspanicila sam se pa sam odmah pitala drugaricu sta je u pitanju jer je zavrsila za akuserku i ide na medicinski fakultet,rekla je da je moguce da je Bartolinijeva zlezda.Tako je i bilo.Ginekolog je potvrdio da se radi o tome.Dao mi je lek Chymoral,rekao je da bi za 7 dana trebao da prodje.U slucaju da ne prodje operisace me,kaze napravice mi "novi" kanal.Da li se moze imati seks s ovim problemom?:D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem-Bartolinijeva zlezda
PostPoslato: Sre Avg 28, 2013 4:16 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Avg 27, 2013 7:51 pm
Postovi: 2
Opet se javljam,doktor mi je rekao da treba da masiram cvoric.Napunila sam kadu sa mlakom vodom tj vise hladnijom,sela i masirala mozda nekih 10 minuta.I odjednom mi je nestao cvor.Danas je pocelo jace da me boli,boli jos uvek ali cvorica nema.Da li moze nesto da se zakomplikuje u slucaju da je pukao?Osetim da ima nesto,ali nije cvor.Nesto poput neke opne ili tako nesto ne znam kako bi to bas opisala.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem-Bartolinijeva zlezda
PostPoslato: Uto Nov 26, 2013 4:33 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Nov 26, 2013 4:17 am
Postovi: 1
evo, nažalost, i mene :/
sumnjam i ja na bartija ali tek ću otići kod ginekologa, kad mi ovi iz firme vrate overenu knjižicu..
u svakom slučaju, nije mi nešto laknulo mada sam čitala sve postove od 2006e :D i verujem da nas danas ima više od onih 2% kako rekoše :(
ja kako shvatih čitajući sve živo, jedino "rešenje" odstraniti je u potpunosti, ali me strah jer imam 21 godinu, nisam radjala..pa ne bih rizikovala baš :-?
doduše, meni se samo uvećalo kao manji kliker, ništaa me ne boli ali jedva čekam da odem kod doktorke da vidim šta će biti... :roll:


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 108 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 79 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: