Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: ksalol, trudnoća, double test, molim pomoć!
PostPoslato: Pet Nov 02, 2007 11:01 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Okt 16, 2007 9:59 am
Postovi: 29
Imam 33 godine, prva trudnoća (12+5 nedelja), zbog paničnih napada i anksioznosti pijem ksalol (3+0.25), rađen je double test i rezultati su sledeći (iz nekog razloga dr. nije merio NT tako da rezultati nisu potpuni):

Free B-hcg 93.3 momm corr 2.26 visok!
pappa 1.78 mom corr 1.04
starosna dob rizik u terminu 1:522
god+b-hcg+pappa rizik u terminu 1:497
trisomy 18 rizik u terminu 1:10000

Molim vas protumačite mi nalaz, po onome što sam pronašla na internetu a vezano je za free b-hcg corr, ja sam prestravljena.
Dr. koji mi vodi trudnoću je trenutno van zemlje pa sam radila double test kod lekara iz mog grada i čini mi se da nema iskustvo sa ovim testovima.
Kakvo je vaše mišljenje o korišćenju ovog leka (ksalol) u trudnoći, pijem jer moram, pokušala sam bez njega ali psihičko stanje se pogoršalo.
Da li bi bilo korisno da ponovim double test?
Molim vas za odgovor.
Unapred zahvalna!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: dabl test????
PostPoslato: Pet Nov 02, 2007 2:23 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Avg 28, 2007 1:00 pm
Postovi: 110
O prenatalnom skriningu postoji ODLICNA tema na ovom forumu. Moje iskustvo sa dabl testom je katastrofalno. Taj test mi je oduzeo ceo mesec uzivanja u trudnoci, jos se psihicki oporavljam od njega. I meni je free beta hcg bio visok, pa sam ponovila test. Sledeci je bio jos gori. Rizik mi je bio veci od 1:50. Plakala sam iz glasa, danima. Proslog petrka sam uradila biopsiju placente, u ponedeljak mi je stigao rezultat, koji je dobar. Normalan zenski karotip. Moja preporuka je da uradis neku od dijagnostickih metoda. Bices sigurna i mirna do kraja... Nisam lekar, konsultuj se sa vise njih, i uradi ono sto ce tebi uliti sigurnost. Trajnu. Pozdrav, i sve najbolje.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: ...
PostPoslato: Pet Nov 02, 2007 2:41 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Okt 16, 2007 9:59 am
Postovi: 29
Draga Kathy,
hvala ti na odgovoru,
dr. koji mi vodi trudnoću je van zemlje pa sam radila double test kod drugog dr. i pokazalo se da se, eto, o najosnovnijim stvarima, kao što je double test, kod nas malo zna, za vreme ultrazvuka sam pitala da li se meri NT a on je odmahivao glavom i brundao nešto sebi u bradu, mislim da se pitao šta je to NT. Tek kad su stigli rezultati testa i kad sam nazvala mog doktora da mu pročitam on je rekao da mu to ništa ne znači bez merenja NT. Danas sam zakazala double test kod drugog lekara, radićemo ga u ponedeljak, pa videćemo...
Mene zanima da li je neko u trudnoći imao iskustva sa benzodiazepinima (ksalol, bensedin, rivotril...) u trudnoći i kako se sve završilo, ima li mesta panici?
u svakom slučaju, veliki pozdrav tebi i svima na forumu!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jul 11, 2008 1:36 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jul 11, 2008 12:23 pm
Postovi: 3
Imam 32 godine, prva trudnoća nakon godinu i po dana truda. Nisam imala pobačaja niti sam ikad ostajala trudna do sad.
Trenutno sam u 31 nedelji trudnoće. Beba mi je od početka nisko u karlici, imam prilične bolove u kičmi, oticanje stopala i zglobova na nogama. Bol u desnom stopalu sa gornje strane. Pijem mama vit od početka. Izbacila sam sol iz ishrane, ne pijem gazirano, ne jedem suhomesnato i sl. Ipak otičem i nije mi jasan bol u nozi. Pritisak mi je nizak ili normalan, nikad nije povišen. Ugojila sam se do sad 11 kg., a pre trudnoće sam imala 46 kg. Na ultrazvuku u 28 nedelji trudnoće beba je imala 1.4 kg. i sa njom je sve uredu. Beba mi se non stop vrti u stomaku, što mi često čini nelagodu, pa po nekad i kao blagi pritisak ili bol. Dali je to normalno? Iz bradavica na grudima mi curi nešto slično kao vrlo retko mleko, već nedeljama, jednu sam čak bradavicu malo pokidala skidajući jedno jutro skoreli iscedak. Stavljala sam po preporuci ginekologa Multi-Mam komprese, ali ne vredi. Šta da radim? Imam i blagu tahikardiju, te treba iduće nedelje da uradim ultrazvuk srca zbog mogućeg prolapsa. Dali prolaps može biti problem za bebu ili porođaj?

_________________
Moja mala mrvica lezi tu ispod moga srca


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 59 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: