Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Hronicna Bol Vulve/Vulvodynia
PostPoslato: Uto Avg 26, 2014 5:13 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Avg 06, 2014 3:05 pm
Postovi: 5
Ona radi u Kanadi, ako ne grešim.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hronicna Bol Vulve/Vulvodynia
PostPoslato: Uto Avg 26, 2014 5:14 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Avg 06, 2014 3:05 pm
Postovi: 5
Niko se ne javlja, jeste li šta napravile?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hronicna Bol Vulve/Vulvodynia
PostPoslato: Sre Mar 09, 2016 9:26 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Feb 20, 2014 3:09 pm
Postovi: 7
Prošlo je mnogo vremena od kada sam poslednji put pisala na ovoj temi, ali odlučila sam da se javim sa nekim novostima i mojim zapažanjima sa nadom da će nekome isti biti od pomoći.

Da kucnem u drvo, hroničnu kandidijazu sam dovela na neki podnošljivi nivo od kad sam krenula na antikandida dijetu avgusta prošle godine (6 meseci nisam pila kafu, jela slatko niti bilo šta sa kvascem) pri čemu sam i redovno bila čaj br. 92. Sada sam dopustila sebi samo testeninu i nisam na tako rigoroznoj dijeti jer mi se čini da mi se svrab vraća čim pojedem nešto slatko. Možda je to psihički, ne mogu da utvrdim.

Pre nekoliko meseci sam počela da koristim Multigyn Actigel i moram priznati da mi je od svih ginekoloških produkata on najviše pomogao. Štaviše, čak i kada dobijem neki jači svrab ili peckanje, stavim ga ujutru i uveče dva dana i problem ode. Navodno je na prirodnoj bazi. Drugi produkt koji mi je pomogao jesu Sinefarm Fitovag vaginalete, takođe na biljnoj bazi. Obavezno ih stavljam nakon menstruacije i posle odnosa i nisu skupe.

Perem se samo vodom, ponekad nekim čajem ili sodom, ali vrlo retko.

E sad, klitoris mi je i dalje osetljiv i odnosi su mi bolni, ali u mnogo manjoj meri nego ranije. Pod ranije mislim pre nego što sam počela da koristim actigel i fitovag. Gotovo 100% sam sigurna da su mi nelagode tokom hodanja i bilo kakvog dodira bile uzrokovane prekomernom upotrebom kanestena, nistatina i sličnih masti. Čak ako i actigel koristim prekomerno (jednom prilikom sam ga mazala skoro mesec dana bez prekida) stanje mi se nije poboljšavalo. Definitivno je potrebno koži da se bori i sama neko vreme - trpela sam nekoliko dana svrab i peckanja i nisam se mazala iako sam imala želju. Sluzokoža vagine mi deluje zdravije, vlažnije i nemam problema sa hodanjem ili prekrštanjem nogu kao ranije. Odnosi i dalje umeju da budu bolni, ali vrlo je važno da odmah prestanemo kako ne bi došlo do veće iritacije. Ukoliko krenemo lagano (i u toku plodnih dana kada ima dosta zdrave sekreti) odnos mi je skoro potpuno prijatan o čemu sam ranije mogla samo da sanjam. Klitoris je, kao što rekoh, i dalje osetljiv - čak su mi i orgazmi ponekad bolni - ali takođe me mnogo manje iritiraju gaćice ili dodir.

Pucanja perineuma se i dalje nisam rešila. Iako sam dovoljno vlažna za penetraciju, često se desi da mi kožica pukne i onda dan-dva imam problema tipa nelagode tokom hodanja ili odnosa. Pročitala sam na nekim drugim mestima o emolijens ung kremi, pa ću nju probati, a takođe postoji i Weleda ulje za trudnice (Ulje za masažu perineum područja).

Ako bih mogla da sumiram moje dosadašnje iskustvo rekla bih ovo:
- Voda bez sapuna i mirisa
- Preparati na biljnoj bazi (ili koristiti ove klasične produkte poput makmirora i kansena samo tih nedelju dana, a posle ih duže vreme izbegavati i koristiti prirodnije kreme)
- Čajevi poput pančićevog čaja br. 92 ili virka
- NE PRETERIVATI NI SA ČIM. Organizmu uvek treba pauza od bilo kakvog leka. Nije zgoreg istrpeti malo pa se vratiti na nešto što vam prija.

Nadam se da će ovo moje iskustvo nekome koristiti. Puno sreće svima! :)


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 40 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: