Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Apr 18, 2008 12:07 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Maj 15, 2007 11:38 am
Postovi: 71
Draga Zvucnik,

tvoja gin. nema pojma... Ja sam zivela u UK i papa test se radi kod mladih zena svakih 5 god. ukoliko je sve u redu, a kod starijih svake 2 god. i to te tvoja opsta praksa kulturno putem pisma pozove na pregled, koji se smatra gotovo obaveznim.

Ja sam juce takodje na pregledu dozivela neugodnost gde je lekar poceo bukvalno da vice na mene sto dolazim zbog gluposti, koju je trebao dijagnosticirati svaki od ginekologa.

Ja, ionako vec iscrpljena psihicki, fizicki, a i materijalno!, nisam imala snage da mu se suprotstavim, misleci, samo ti mene pregledaj i daj bilo kakvu dijagnozu, da vec jednom mogu da krenem od neceg! :)

Preporucio je sedenje u kamilici svako vece 10 dana, a potom 10 dana orvagil vag., ne znam zasto?!

Takodje da ponovim sve briseve na bakterije, a to ce malo da priceka, skoro sam se testirala i sve je bilo neg.

Pozdrav svima!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Apr 19, 2008 12:32 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 15, 2006 11:20 pm
Postovi: 72
Lokacija: 111
Drage moje,ovo nažalost nije izmišljotina ovo je istina.
Apeluje se na žene da se kontrolišu,a dr zapravo čine kontru apelima.
Svojom arogancijom jadne pacijente teraju od ordinacije,do ordinacije ne misleći pri tome da mi nismo dr i da ne moramo svi imati internet da ukucamo u gugl vulvodinija,te da sve to uspešno prevedemo s engleskog na srpski i da se nosimo s poteškoćama koje izaziva ta vulvodinija.
Moja dr kada me je videla na vratima spustila je glavu i tako celo vreme razgovarala(naravno ne i kada je vršila pregled).
Pre dve god.poslala me je kod jednog gin koji ima privatnu ordinaciju.Njegova dg je bila na koži introitusa aw epitel.Naravno umesto da me tera da to dalje ispitam ona mi priča kada se papa radi u Engleskoj.
Zvučnik


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Apr 21, 2008 5:22 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 15, 2006 11:20 pm
Postovi: 72
Lokacija: 111
Poštovana Lory, ostavila sam ti poruku na pp.Nadam se da si je dobila.
Pozdrav Zvučnik


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hronicna Bol Vulve/Vulvodynia
PostPoslato: Uto Feb 11, 2014 9:17 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Feb 11, 2014 8:50 pm
Postovi: 1
Drage,

da li imate bilo kakav savet povodom bolesti vulvodinija.

Već šest meseci me boli klitoris i gornji deo malih usnana. Sve ostale preglede sam uradila i sve je u redu. Danas mi je ginekolog rekao da sumnja da je to, ali da on nije stručnjak za to.

Bilo koja iskustva su poželjna... to je jako retko da iko piše i govori o tome.. ne znam šta da radim..

Pozdrav svima i sve najbolje!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hronicna Bol Vulve/Vulvodynia
PostPoslato: Čet Feb 20, 2014 3:58 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Feb 20, 2014 3:09 pm
Postovi: 7
Garko,

Drago mi je sto sam naišla na još jednu osobu sa sličnim problemom. Čim sam spomenula ginekolozima već tri meseca bolan klitoris, svi su me gledali u čudu i govorili mi da se nikad nisu susretali sa tim. Klitoris me nikada ranije nije boleo, čak ni prilikom stimulacije. Kako je kod tebe počelo? Kako tačno osećaš taj bol?

Evo kako je to kod mene bilo...
Pre devet meseci, kada sam prvi put imala odnos sa momkom (nezaštićen), počeli su moji problemi. Prvo sam dobila kandidu, koju sam izlečila (ali koju sam ponovo dobijala u septembru, pa novembru), ali iako sam eliminisala svrab, ostalo mi je grebuckanje dok hodam. To nikako nisam mogla da rešim ni vaginaletama ni gelovima. Krajem novembra sam, nakon odnosa (ponovo nezaštićenog, jer me kondomi peku i grebu - koristimo lubrikante, ali i dalje imam bolan odnos) sam dobila urinarnu infekciju ešerihijom (10 000 000 po nečemu, ne znam kako piše). Urinirala sam krv i klitoris me je užasno boleo tokom mokrenja, brisanja i uopšte nisam ni smela da pomislim na dodir. Uz pomoć antibiotika, to sam rešila brzo. Vaginalnim brisom mi je nakon toga ustanovljena staphiloccocus aureus, ali i to sam rešila. Sada su mi svi brisevi ok, urinokultura ok, krvna slika ok... ali, mene klitoris i dalje boli na dodir. Ginekolog mi je preporučila da ga ne dodirujem neko vreme i da će proći. Prošlo je tri meseca, a ja ne mogu ni da masturbiram. Takođe me boli i vestibula (ako se tako zove onaj deo između klitorisa i vaginalnog otvora) - na najmanji dodir, ume da me boli narednih sat vremena. Osim toga, leva usmina me svbucka i... žulja, ne mogu drugačije to da objasnim. Jedino što mi je pomoglo što se tiče male i velike usmine jeste Elocom, koji je smanjio otok i svrab, ali čim sam prestala da ga koristim, sve se vratilo. Inače, sve vreme idem u pamučnim gaćicama, perem se bebi kupkama, momak i ja nemamo odnose tri meseca, sve te savete znam... Ali ginekolzi i dermatovenerolozi me gledaju bledo kad im kažem da me klitoris boli na dodir već tri meseca i kažu mi da ne znaju šta sa tim da rade.

(Isti ovaj tekst sam zakačila i na * pa ću ti javiti ako mi neko odgovori)

Planiram da idem kod neurologa, a takođe i da uradim ultrazvuk mekog tkiva (po reporuci venerologa). Sledeće nedelje idem kod savetnika za polne bolesti pa ću videti šta mi on kaže.

Pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hronicna Bol Vulve/Vulvodynia
PostPoslato: Sre Mar 12, 2014 2:45 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Mar 12, 2014 2:05 pm
Postovi: 1
Cao cure!

Uopste mi nije drago da i vi imate To Ali sad znam da nisam sama.
Moj momak misli da izmisljam bolove da nebi imala odnos sa njim, nemogu mu objasnit sta imam jer on To nikad nije cuo i kaze da Sam specijalna haha :)

Ja vec imam takve bolove 3-4 godine. Poceli su kad Sam izgubila nevinost. Uopste mi nije bilo dobro, boljelo me i stegla Sam se bila, jer Sam se prepala. Nisam krvarila al Sam povratila od bola. Uopste nisam podnila To kako treba i moj (tadasnji momak) nije htio da stane kad Sam mu rekla.. Zato se sad uvjek bojim kad imam odnos da ce me zaboljet i stegnem se. To je vise psihicki nego fizicki bol..

Posle kad Sam raskinula sa onim prvim debilom, i nasla normalnog momka. Sve je bilo ok jer smo cekali 8 mjeseci pre nego sto smo spavali. Pomalo me boljelo al proslo u roku seksa jer mi se ona navikla na njega, na njegov dodir i Mazenja pre toga. Vec posle seksa me peklo i zarilo po 2dana. Nisam ni mogla da piskim kolko je peklo al Sam se naucila da piskim ispod tusa sa malo hladnom vodom (ne bas led ledeni nego malo hladnija od mlake) i uvjek mi bude lakse.. I ono crveno i nateceno se povuce. A kad popucam To vec prodje posle 2 dana. Nikad nisam prala sa sapunom dolje jer se lakse dobija candida tako da uopste nije dobro aa ni kupanje u kadu jer se lakse dobijaju infekcije jer je nasa sluzina Tanja i osetljivija nego onima sto je deblja i bolja. Ja se kupam po 2 puta na dan al mislim da sto manje se kupas bolje je. Onda se ne osusi dolje.

Ja Sam inace alergicna na kondom (lateks) i na uloske tako da uvjek dobijem candidu u roku seksa ILi menzisa. ILi kad zavrsi u mene... I uvjek imam upalu besike (barem 1 put mjesecno ) dobijem To ILi To. Tako da uvjek pijem antibiotiku i To jos vise skodi.
Koristila Sam P.pilule 4 godine i one su mi totalno poremetile sluzinu. Sad Sam uvjek suva i sve me boli...

Probala Sam neke pilule da stavim dolje posle seksa da vrati floru. Ne pomazu. Sad Sam bila kod ginekologa i dala mi neke tablete sto trebam da koristim svaki dan 3 nedelje pre nego sto spavam posle svaki drugi dan 2-3 nedelje (onda mogu da probam da imam seks) ako nije bolje onda da nastavim sa ovim pilulama 2-3 puta nedeljno dok ne bude bolje. Da se flora nazad vrati i da dobijem malo vise estrogena, jer je To inace tu problem.
Ako imas malo estrogena, onda nemoze sluznica da ujaca. Svaki put kad se ima seks onda puca i vas To onda boli, pece, zari.

Niko ne zna zbog cega se To dobija Ali vecinom ako je ona depresivna i nesto Joj se desi (nesto kao traumaticno) da tako bude.. Kazu da nema lijecenja za To Ali bolovi budu manji i manji i zavisi sve do tvog momka.

Imam 28 godina i imala Sam samo 4 momka.
Onaj prvi sto Sam nevinost izgubila sa njim. Boljelo me iha haa..
Sa drugim mi bilo dobro al ponekad me boljelo. Vecinom kad zavrsim odma mi se osusi i onda zari.
Sa trecim me boljelo kad pocnemo samo (ono kad udje) posle prodje i mogli smo dugo da imamo seks jer mu ona rabota bila mala (haha) tako da sto manji bolji je za onu donju vasu drugaricu. Jer Mora da se navikne na seks pa onda se ide na vise stvari.
Sa ovim mojim me boli svaki dan, poludjeh!! Aa njemu je seks najbitni tako da se bas trudim al nema chanse da mogu da se opustim od bola, stvarno uzas. Jer mi je bas Muka Ali ne znam vise sta da radim.

Da se vratim na ono sto su mi rekli: Preporucili su mi nesto da radim Ali ja nemam vremena za To. Znam da mojoj drugarici je To pomoglo zato vam kazem pocnite sa necim malim pa onda na veliko predjite..

Svaki dan pre sto legnete pocnite sa malim prstom. Stavite Mali prst u sebe. Stegnite i pustite, stegnite i pustite.. Tako radite 8-10 dana svaku noc sa malim prstom.. (ILi dok osjetis da mozes da prodjes na drugi prst) svaki dan trenirajte tako dok se navikne na sve prste. Onda pocnite sa necim malo debljim. Kupite male gumene/plasticne igracke i stavljajte dolje.. 5-10 minuta svaku noc..
Posle neka vas momak gladi iii probajte da on stavi njegove prste unutra. Nemojte da imate seks nego neka vas gladi ii pipka dok se navikne... Posle 2-3 mjeseca mozete da probate da imate seks ako zaboli odma prestanite i nastavite sa dodirima... Vjeruj mi bice vam bolje.

Aa sto se tice drugoga, ljudi Ti vasu ginekolozi NISTA ne znaju. Ja ne znam kako su zavrsili te skole. Nemojte da vas vucu po bolnica da uzimaju pare . Nemate nikakve infekcije , ovo nije "bolest" vec neki simptomi sto dodju u toku seksa jer ona treba vise paznje da dobije. Depresivna je i ima nedostatak estrogena. Prestanite sa pilulama jer To unistava!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hronicna Bol Vulve/Vulvodynia
PostPoslato: Uto Apr 29, 2014 3:24 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Feb 24, 2014 6:38 pm
Postovi: 7
Lisrel i Garko,
da li ste resile nekako problem sa bolom u klitorisu? I mene boli vec mesecima kao i ulaz u vaginu a ginekolog ne zna od cega :x


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hronicna Bol Vulve/Vulvodynia
PostPoslato: Uto Apr 29, 2014 4:02 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Feb 24, 2014 6:38 pm
Postovi: 7
LolaBola,
ja koristim pilule pola godine,da li je moguce da mi je od njih to tako postalo dole preosetljivo i da mi posle odnosa dole popuca neka kozica kao? ... Ginekolog mi kaze da ne moze tako da me boli na dodir i da je osetljivo od pilula pa ne znam vise. :x


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hronicna Bol Vulve/Vulvodynia
PostPoslato: Sub Maj 03, 2014 5:15 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Feb 20, 2014 3:09 pm
Postovi: 7
Skinzzz, ja jos uvek nisam resila problem. Isla sam kod strucnjaka za polne bolesti, kod ginekologa u Visegradskoj na kolposkopiju i kod gin. na VMA na generalni pregled. Niko mi nista nije nasao - sve je normalno. Kod neurologa i na ultrazvuk nisam isla. Isla sam kod urologa koji mi je radio citoskopiju i otkrio naslage bakterija na kanalu, ali da je objasnjenje za to ginekoloski da treba ponovo da idem kod ginekologa. Da poludis! :x :cry:

I meni takodje puca kozica kod vaginalnog ulaza! I sve je nekako bolno cak i kada gurnem jedan prst. Ali sam imala bolne odnose i pre pilula, samo ne tako jake mislim. Koje pilule pijes? Ja Diane 35. Citala sam sam da hormonske promene mogu da izazovu gljivice pa mozda one za*ebavaju.

Ja takodje koristim pilule oko pola godine, a pocela sam zbog policisticnih jajnika. Ono sto je interesantno jeste da su mi klitoralni bolovi poceli upravo u to vreme. Ici cu u toku ovog meseca da se konsultujem sa gin. oko prekida sa pilulama makar na mesec dana, pa da vidim.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hronicna Bol Vulve/Vulvodynia
PostPoslato: Sub Maj 03, 2014 6:14 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Feb 24, 2014 6:38 pm
Postovi: 7
Lisrel!
Ja sam koristila novynette 9 meseci i ovako mi nisu izazivale nikakve tegobe primetne.I onda sam pre 3,4 meseca imala upalu dole zbog kandide koje sam se resila odmah kanestenom ali me je jedan deo i dalje malo pekao kad se kao protrlja i posle neke nedelje mi je klitoris i to oko ulaza postalo preosetljivo.Delovalo mi je kao da su mi ti nervi previse iziritirani i nakon odnosa ta kozica dole uvek pukne i sva oteknem. I ginekolog je nastavio da me kljuka nekim biljnim vaginaletama i kremama,preko 10 preparata sam koristila i nista nije pomoglo! Nekolko meseci sve isto bez ikakvih promena. :x A on je bio u fazonu pa ne znam sta ti je ,sve izgleda ok.Radila sam i kolposkopiju,ultrazvuk papa test itd i sve je okej.I brisevi cisti. I evo iz ocaja sam pre neki dan prestala sa pilulama,rekoh sebi ne znam dok ne probam.A uopste mi se nije prestajalo zbog bolnih mestruacija itd i citala sam da je potrebano otp 3 meseci da se organizam prvo iscisti od tih hormona koji su unoseni .. tako da i ako je od njih kapiram da cu za 100 godina da saznam :D

Druga opcija mi je bila da mi je pudendalni ili neki nerv poremecen al opet razmisljam da l bi ta kozica tako pucala od nerva o.O nista vise ne znam!

Aj javi sta ti kaze ginekolog za pilule :D Meni je rekao da od njih moze dole da postane suvlje ali ne i da me ovo boli,mada poceo je nekako da me nervira tako da mu ne verujem vise nista :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hronicna Bol Vulve/Vulvodynia
PostPoslato: Sub Maj 03, 2014 7:47 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:52 pm
Postovi: 324
Puca koža kojoj je narušena kiselo-bazna ravnoteža, a do toga dolazi zato što se preko tog dela kože intenzivnije čisti telo, a to je sve opet zato što su drugi organi za čišćenje i izlučivanje previše opterećeni. To bi bio pogled alternativne medicine na zdravlje.

Bol se ne javlja bez razloga zato treba pronaći uzrok. Probale ste svašta, možda treba naći dobro holističkog terapeuta i pogledati na problem iz nekog drugog ugla.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hronicna Bol Vulve/Vulvodynia
PostPoslato: Sub Maj 03, 2014 11:06 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Feb 20, 2014 3:09 pm
Postovi: 7
Skinzzz,
Ono po cemu smo slicne jeste da su bolovi poceli sa upalom (ja sam, doduse, dobila Eserihiju, ali sam je se otresla u roku od nedelju dana), ali sam i mesecima pre Eserihije imala probleme sa kandidom i bakterijama (verovatno se ponavljam iz ranijih poruka, izvinjavam se). Citala sam i ja o tom pundentalnom nervu! Ne znam sta da mislim... Klitoris mi je toliko osetljiv na dodir, kao da ga neko ubada iglom, ako ga direktno dodirujem. Ako ga ne dodirujem nekoliko dana onda je samo nadrazen, kao da je suv, pecka i svrbi. Ali taj ostar bol me zabrinjava...
Da li mozda imas problema i sa hodanjem? Mene je jedan period uzasno peklo dok hodam, ali mozda je i od silnih vaginaleta ostecena sluzokoza. Nikako da mi se oporavi ta regija oko vaginalnog ulaza, sve vreme osecam kao da sam suva.
Inace, i danas sam uzimala neke briseve. Nisam sigurna da li je ginekolog bio jako nezan ili je ona stvarcica koju gura neka moderna, ali nije me bolelo niti mi je koza popucala. Sigurno se vise od nedelju dana mazem Pavlovicevom mascu ili pantenolom, kako kad, i masiram vaginalni ulaz. Mozda ti pomogne.
Da, razumem te. Smucili su mi se ginekolozi za ceo zivot. Inace, pogledaj i sklerozu vulve: ona ume da izazove pucanje koze. Trazila sam na netu, to je neobicna bolest, ali u slabijoj verziji dolazi do slicnih simptoma kao kod nas.

Kontaktirala sam homeopatu i rekla mi je da mozda moze da mi pomogne. Jos samo da nadjem 7000... Ozbiljno sam pocela da razmisljam o alternativi, ali cene me vracaju medicini :cry:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hronicna Bol Vulve/Vulvodynia
PostPoslato: Sub Maj 03, 2014 11:07 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Feb 20, 2014 3:09 pm
Postovi: 7
Lisrel je napisao:
Kontaktirala sam homeopatu i rekla mi je da mozda moze da mi pomogne. Jos samo da nadjem 7000... Ozbiljno sam pocela da razmisljam o alternativi, ali cene me vracaju medicini :cry:


Ovo je upuceno Natasi :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hronicna Bol Vulve/Vulvodynia
PostPoslato: Ned Maj 04, 2014 2:13 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Feb 24, 2014 6:38 pm
Postovi: 7
Lisrel,
sad citam o ovoj sklerozi :x ... a zabranila sam sebi da vise citam i istrazujem svasta,rekoh mozda preuvelicavam mozda ce da prodje odjednom al nesto mi se ne cini :D
Ja inace ovako ne osecam nikakve tegobe ,ni dok sedim ni dok stojim ni dok hodam vec samo znaci pri naaaaajblazem dodiru klitorisa neprijatnost i nadrazenost i bol a ova kozica mi se desava da popuca nakon (pokusaja) svakoh odnosa pa se posle vrati na staro za par dana. E ali nakon toga ne mogu da hodam nit bilo sta drugo dok se ne smiri :(
I ja sam razmisljala da mi je mozda od raznih vaginaleta mada je vecina njih bila na biljnoj bazi ... a od krema sam stavljala Daktanol,Didermal i Tea Tree Balance intim gel i ovaj poslednji mi je prijao jer rashladjuje dosta ali nisam osetila da se nesto ovako promenilo.A masiram i ja inace :D Nekad osecam dole kao pritisak pa moram da se izmasiram o.O
Sad se sve nadam da je od pilula (ako je uopste moguce da od njih se imaju ovakve tegobe) i da ne zalazim u druga istrazivanja jer tolko sam citala po netu raznih sajtova i foruma da mi je muka :x :x


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hronicna Bol Vulve/Vulvodynia
PostPoslato: Ned Maj 04, 2014 2:16 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Feb 24, 2014 6:38 pm
Postovi: 7
Btw ja pocela da meditiram svaki dan,mozda TO pomogne! (malo sutra xD )


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 68 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: