Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 519 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 35  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Mar 29, 2008 12:05 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 9:09 pm
Postovi: 3467
Drage moje,divne ste.Meni je bolje u smislu da se krvarenje smanjilo,ali kao sto sam i ocekivala kod mene ne ide bas tako lako i brzo.Gore napisani tekst i govori o mogucnosti ovakvog krvarenja kakvo je kod mene.I moj dr mi kaze da moram biti strpljiva i da ce mi vremenom menstruacije biti oskudnije.Doduse,postavlja se pitanje i sta je za koga obilno krvarenje.Za razliku od ranijih godina kada nisam mogla da mrdnem iz kuce kada dobijem i kada su iz mene bukvalno ispadali ugrusci,sada toga nema.Ne mogu da se zalim u tom smislu,jedini je problem sto sam ja mislila da ce mi ODMAH biti totalno oskudna.Realno danas mi je 6.dan tako da stvarno moram biti strpljiva.Iduce nedelje idem na ultra zvuk pa ako se ispostavi da je sve ok.ja cu se onda jos vise smiriti.Javljajte se povremeno,puno mi znaci :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Mar 31, 2008 2:07 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 1:52 pm
Postovi: 2263
Lokacija: crno-beli svet
Evo i ja da vam se pridruzim, s obzirom da mirenu imam 2,5 god. Elem, zivot par godina pre mirene je bio pakao. Apsolutno sve je bilo podredjeno tom nenormalno obilnom krvarenju, a ciklus se skratio, tako da fakticki nisam ni bila bez menstruacije. Za ovu spiralu sam cula od poznanice, sve informacije prikupila prvo na netu i to na hrvatskim forumima, jer je mirena tamo prisutna par godina duze nego kod nas, a onda se obratila doktoru koji je obuchen za ugradnju ove spirale. Zaista je od srca preporucujem svima koji imaju problema ove prirode. Verujte da cete se preporoditi i vratiti normalnim aktivnostima. Konkretan problem koji imam je taj sto mi materica raste kao muskarcima prostata i ne moze da zadrzava krv na zidovima, a sve to usled disbalansa hormona. U malom mestu u kom zivim, znamo se nas nekoliko koje imamo mirenu, te kad se sretnemo zaverenicki se smeskamo...e da i tepamo nasim dragim mirenama-SMIRENA :lol:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Mar 31, 2008 2:16 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 9:09 pm
Postovi: 3467
Sanyalica,dobro nam dosla!!!!

Hvala ti puno na recima ohrabrenja.Podeli sa nama tvoje iskustvo,koliko je trajao period privikavanja?Posle koliko vremena su ti menstruacije postale oskudne?Ja sam takodje pre SMIRENE :D imala uzasno obilne mece,pa produzena krvarenja kao i ti koja su se spajala sa sledecom mecom.....Uzas!!!!Mirenu ugradih pre skoro mesec dana i dobila sam prvu mecu koja nije bila toliko obilna kao one ranije ali nije ni oskudna.Nadam se da ce vremenom postati :D
Veeeeeliki pozdrav i jos jednom DOBRODOSLA!!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Mar 31, 2008 9:18 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 10, 2008 10:06 pm
Postovi: 67
Evo i mene :)
Dakle, menzis još traje, danas je 6-ti dan kao i Marti.Ja ne znam šta znači oskudno krvarenje jer je kod mene to do sada uvek bilo u nenormalnim količinama, naravno sa ugrušcima, trajalo po 10-11 dana a ciklus se skratio na period od 18-22 dana. Dakle, kao i sve ostale, nisam znala šta znači biti bez mece. Ovo što sad imam je pesma, balada, dečja igra, ne primećujem da imam, a imam. Istim tempom ide 5 dana, kao što sam u prethodnom postu rekla, 3 uloška na dan, a moglo bi i 2. Prezadovoljna sam. Ne znam koliko će još trajati period prilagodjavanja sa tim "tačkastim krvarenjima izmedju, nadam se ne preterano dugo.
Majo, nikada mi ginekolog nije pominjao da imam zavaljenu matericu. Moram ga pitati :)
Sanyalice, hvala na lepim rečima i kao i Marta, molim te da sa nama podeliš iskustvo oko perioda prilagodjavanja.
Pozdrav devojke :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Mar 31, 2008 9:30 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 9:09 pm
Postovi: 3467
Jassy,cao draga.Ha,ha ja opet visim na netu.Jeste pesma u odnosu na ranije :D .Period prilagodjavanja ce potrajati,ali izdrzacemo mi!Ja najverovatnije u petak idem na kontrolu,tada ce biti tacno mesec dana pa da uradim UZ.A to za zavaljenu matericu bi sigurno znala,jer svaki dr odmah to prokomentarise prilikom pregleda,ali ipak proveri.
Meni se sada samo,da tako kazem"cedi" ali proci ce nekada i to.Citajuci tudja iskustva po netu vidim da su uglavnom 3-4 meseca zene krvaruckale,ali svaki organizam je prica za sebe,kao sto Maja rece,pa videcemo.Ono sto je najvaznije,vecina je prezadovoljna mirenom pa se nadam da cemo i mi biti.Javicu ti kako sam prosla na UZ.Kada ti ides?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Apr 01, 2008 7:38 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 10, 2008 10:06 pm
Postovi: 67
Drage moje, pozdrav svima, posebno Marti jer znam da nju ovo najviše interesuje :)
Danas sam bila na ultra zvuku. Menzis još nije prestao, ali to nije toliko ni bitno. Važno je da mirena stoji kako treba :) U pozadini spirale se vidi praznina, što znači da će krvarenje koje imam (ništa posebno ali je krv) trajati još neko vreme. Neka traje, izdražaću. Dr. mi je rekao da ćemo prave efekte Mirene videti tek posle 2-3 ciklusa, ali je prezadovoljan što se to kod mene vidi već i kod prvog. Imaću, naravno, krvarenja izmedju, ona tačkasta ali i to će proći. Imam malu cistu na desnom jajniku, ali nju imam već 5 godina, pratimo je i to je u principu ništa, važno je da ne raste, a kako znam, skoro svaka žena sa kojom pričam ima cistu na jednom ili oba jajnika.
Eto, toliko od mene zadovoljne i strpljive.
Pišemo se :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Apr 01, 2008 8:03 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 9:09 pm
Postovi: 3467
Pa to su extra vesti!!!Znas koliko mi je drago :D I ja cu u subotu kod cika dr pa se javim kad zavrsim.I ja curkam jos uvek ali sam se vec navikla pa ce mi biti prosto neobicno kada ovo sve legne na svoje.Jos samo malo strpljenja draga moja pa cemo biti kao devojcice.Veliki pozdrav za moju Jassy


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Apr 02, 2008 12:03 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 26, 2007 11:04 pm
Postovi: 63
Lokacija: Beograd
Drage moje,
drago mi je što sve polako dolazi na svoje mesto kod vas.Sanjalicu molim da podeli sa nam koliko dugo je prilagođavanje i krvarenje trajalo-meni se još dešava tačkasto,iako će skoro godina.Ne da mi smeta,zaista je beznačajno,ali eto,radoznala sam.Htela sam još da vam kažem(što Marta već zna :D )da mi je krvna slika KAO NIKAD!! Fenomenalna! Gvožđa koliko hoćeš! I to je sve zbog Mirene-Smirene.Pa onda neko neka kaže nešto protiv...
Ljubim redom svoje saborce!!! :lol:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: MIRENAPratim vase odgovore i
PostPoslato: Sre Apr 02, 2008 10:42 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 06, 2008 8:49 am
Postovi: 90
Lokacija: Batajnica
Drage moje,imate li informaciju gde je najpovoljnija cena Mireni,tj.u kojoj apoteci posto planiram da je kupim.Doca mi je preporucio apoteku KRUG ali neznam da li ima dil sa njima ili sta.Kod mene u Batajnici je 11300 a ja bih da prodjem sto je moguce jeftinije.Mislila sam sutra da je uzmem i ugradim ali mi je dr sutra dezuran na vma tako da moram cekati sledeci mesec.Taman imam vremena da proverim njegovu strucnost.Odusevio se kad je cuo da hocu spiralu i odmah mi preporucio tu.Ja inace nemam odlive i dr probleme kao vecina vas ali ne zelim vise dece posto ih imam troje.Ali opet smatram da za sex jednom u mesec dana dam toliko para za zastitu mislim da je malo mnogo.Zasto ne i neka obicna,jeftinija spirala.I jos jedno pitanje posto jos nisam smrsala posle zadnjeg porodjaja a nameravam,da li Mirena posto u sebi sadrzi hormone moze da izazove debljanje kao npr.pilule.Pratim vase price i drago mi je da ste resile problem ili ga resavate.I ja cu vam uskoro biti SMIRENI saucesnik.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Apr 02, 2008 10:54 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 9:09 pm
Postovi: 3467
Cao Minada,dobro nam dosla.Mislim da je ta cena koju pominjes sasvim ok.Moja je kostala vise u apoteci u kojoj sam je kupila.Sa obicnom spiralom kazu da i one zene koje nisu imale obilne menstruacije pocinju da ih imaju.U tom smislu,sigurno je bolja mirena.Ona deluje lokalno,tako da se od nje neces ugojiti.To pitanje je i mene mucilo pa su mi iskusnije od mene i potvrdile da je to tako.Ja sam u par navrata pila pilule i uopste mi nisu prijale a gojila sam se kao luda.Imala sam osecaj da sam stalno gladna.Sa mirenom to ne osecam,tj.da mi nije ovog oskudnog adaptacionog krvarenja ne bih ni znala da je imam.Vazno je samo da to uradis kod dr koji ima iskustva sa insercijom mirene i koji ce ti na vreme objasniti sta sve da ocekujes kada je ugradis.A za ostale nedoumice,pitanja i iskustva sve mi smo ti tu i zaista se radujem sto nas je sve vise.Nasa Maja je najduze u ovoj prici i nije joj tesko da sa nama podeli svoje iskustvo :D Zelim ti sve najbolje i javi nam kako si prosla.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Apr 02, 2008 11:48 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 26, 2007 11:04 pm
Postovi: 63
Lokacija: Beograd
Draga Minada,
Dobrodošla u naš klub!! :D Ta cena koju pominješ je stvarno super,ja sam moju platila 12,400 pre godinu dana,i to u apoteci "Trg"na Terazijama.
Mirena jeste veća investicija,ali bez obzira šo ti treba "samo" kao kontraceptivno sredstvo,treba da znaš da nosi sa sobom i mnoge druge blagodeti.Npr.utiče na nestajanje mioma,studije pokazuju da smanjuje rizik od nastajanja raka jajnika,i pomaže kod žena koje su u pred-klimaksu i klimaksu u smislu da nadomešćuje hormone koji su u opadanju u tom periodu,pa se sam klimakterijum lakše podnosi!
No,daleko smo mi od toga-nadam se!! :lol:
Obična bakarna spirala nije baš tako prijatna,jer,kako Marta reče,izaziva veća krvarenja.Sem toga,nije tako pouzdana kao Mirena-Smirena.Moja rođena sestra je zatrudnela preko bakarne spirale,i na našu radost,ta slatka "greščica",ima danas 10 godina i zove se Irina!!!!
Nek su živa i zdrava sva naša deca.
Puno pozdrava i javljaj šta si uradila!! :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Apr 03, 2008 11:29 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Ned Jan 13, 2008 8:16 pm
Postovi: 60
Evo mene opet.Redovno pratim vašu stranicu i sva vaša dešavanja.Divno je to što izmjenjujete iskustva i dijelite jedna drugoj dobronamjerne savjete i preporuke.
Kao što sam već pisala, moj problem nisu obilni, ni prečesti ciklusi, već strah od trudnoće, jer iz zdravstvenih, a i nekih drugih razloga, ne bih željela imati više djece.Dakle, tragam za zaštitom.Kontraceptivne tablete ne smijem piti, a ni ne podnosim ih, trenutna zaštita koju koristimo je kondom, ali ne znam ni koliko je on pouzdan.I ja sam čula da se sa običnom spiralom može omaći trudnoća.
Moja dvojba oko spirale je sljedeća: imam zavaljenu maternicu i prilićno sam uska.Moja doktorica se uvijek zeza i kaže: "Nije mi jasno, da vas i nakon poroda, moram pregledati sa najmanjim instrumentima, koje koristim za nevine žene".Bojim se spirale, a mislim da kod nas u BiH, još ni nema Mirene.Ne znam ni kolika joj je cijena.Molim vas da mi javite koliko ona košta u eurima.
Puno pozdrava od mene i nadam se da će te i meni dati koji pametan savjet!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Apr 03, 2008 11:58 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 26, 2007 11:04 pm
Postovi: 63
Lokacija: Beograd
Draga ajles,
Mirena je negde oko 150 eura,neka ti to bude orijentacija.
Kod umetanja,nebitna je širina same vagine-grlić je važan,tj.lakše je umetanje kad je žena rađala.Marta i ja obe imamo zvaljene materice,i to pri umetanju nije bio problem.
Ja isto nisam podnosila tablete,tako da je Mirena i ovde u prednosti!
Ako još nešto treba-tu smo! :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Apr 03, 2008 1:09 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Ned Jan 13, 2008 8:16 pm
Postovi: 60
Puno hvala, zaista ste divne.Mnogo mi znači ova informacija i ove tvoje ohrabrujuće vijesti, još da se raspitam imali je u Sarajevu, pa ću razmisliti šta dalje.
Puno pozdrava!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Apr 06, 2008 9:57 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 9:09 pm
Postovi: 3467
Pozdrav svim mojim dragim drugaricama po Mireni!!!!
Juce sam bila na ultrazvuku i pregledu,tacno mesec dana po ugradnji spirale.Moj doktor je bas zadovoljan jer kako kaze nema upale,nema infekcije,endometrijum normalne debljine...To sto postoji oskudno krvarenje je takodje ocekivano i normalna je pojava.Cak mu se dopalo sto je na desnom jajniku video folikul,sto govori da je ocuvana funkcija jajnika bez obzira sto imam Mirenu.Eto,toliko od mene za sada.Cekam sledecu mecu pa da vidim da li ce biti oskudnija.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 519 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 35  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 66 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: