Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 192 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Apr 10, 2007 11:51 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Apr 10, 2007 11:28 am
Postovi: 3
Skoro godinu dana pratim ovaj forum i shvatila sam da su vasi saveti najkorisniji. Imam 41 godinu i dete od 11 godina. Tada sam ostala trudna i nikada vise. Posto smo zelei jos jedno dete oko 2000 godine videli smo da nesto ne ide i krenuli kod lekara. Pogadjate da smo dobijali isti odgovor-sve je u redu,pitanje je dana kada cete ostati trudni.I tako do pre godinu dana kada me je doktorka iz privatne ordinacije najzad uputila na laparoskopiju gde mi je ustanovljena strasna endometrioza koja mi je ulepila creva.Savetovana hitna operacija.Ali kad dodjem da se dogovorim za operaciju lekar me vrati i savetuje vestacku oplodnju.Odemo na dogovor za vestacku kod Dr Radulovica, a on me odbije tvrdeci da nista nece da pocinje dok se ne operisem.Ponovo sam pre neki dan bila kod hirurga, ali ona je kategoricna u tome da od operacije imam vise stete nego koristi i nece da me otvara.Opet mi je savetovala da idem na vestacku. I tako ja kao ping-pong loptica. Sada sam na spisku cekanja za pregled kod Dr Ivanovic.
Izvinite na opsirnosti, ali posle toliko vremena nisam vise pametna,upadam u neko raspolozenje kad samo placem sto nije bas pametno jer sam totalno potresla celu porodicu ,a najvise moju cerkicu koja uporno ceka seku. Veliki pozdrav i podrska svima. :roll:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Apr 10, 2007 1:33 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Apr 10, 2007 12:56 pm
Postovi: 38
BiljanaO je napisao:
Zelim, najpre, sve da vas pozdravim i da vam pozelim sve najbolje, a narocito vazi za Ka1.
Ja sam decembra 2004. operisana, klasicnim putem. Odstranjen mi je jedan jajnik i deo drugog. Endometriozne ciste su bile samo na onom odstranjenom. 6 meseci sam bila na Zoladex-u i od tada nisam ni na kakvoj terapiji. Isla sam na redovne kontrole do pre 6 meseci i ciste se nisu vratile jos, a kada ce i da li ce, ko zna? Ovih dana treba da odem na kontrolu.
Evo zasto sam se ,zapravo, javila. S jedne strane me odusevljavas, Ka1, sa svojom brigom za svoju devojku. Vidi se da je puno volis. I ja sam mislila da imam takvog momka pored sebe ali sam se presla. Dve godine je bio sa mnom posle operacije, a onda, posto ja nisam ostala trudna za to vrema, shvatio je da ne moze da podnese da ce "mozda" sa mnom ostati bez dece i razisli smo se. Nemoj pogresno da me shvatis, ali nemojte se preterano opterecivati time da li ce i kada ce ostati trudna, jer i psihicki faktor ima mnogo uticaja u tome. Ja sam se bila pretvorila u kalendar: "Ciklus 24 dana, podeljeno sa 2 minus 3 dana..." Sve u zelji da sto bolje odredim kad su mi plodni dani a kad ne i da slucajno ne promasim. Otisla sam u aut totalno.
Sad sam sama, imam 30 god., endometriozu, samo jedan jajnik... pitanje kada cu se i kako usuditi da udjem u neku novu vezu i sta ce biti. I sad mi suze idu na samu pomisao da mozda necu nikad roditi dete, ali nisam pod pritiskom da nekog iz meseca u mesec razocaravam, da neko zbog moje bolesti tuguje. Pod tim opterecenjem ja sam potpuno prestala da uzivam u ljubavi (seksu), a i on. A to je strasno.
Nemoj da mislis da vas uporedjujem, nego samo zelim da vam kazem da pokusate da se opustite. Ja sam ubedjena da ja nisam ostala trudna SAMO zato sto sam bila pod velikim pritiskom i stresom i opterecenjem, a ne zato sto imam endometriozu. Tvrdim da je tako!
NAdam se da razumes sta zelim da kazem.


Potpuno se slazem sa tobom, jer sam i ja prosla kroz slicnu stvar ali sa boljom podrskom. Moj muz i ja smo otkrili cistu na mom desnom jajniku nakon nepunih sest meseci braka, u velikoj zelji da otkrijemo zasto ne ostajem trudna. Hirurski sam odstranila cistu, primala sam Zoladex i endometrioza se nije vracala. Od tada je proslo 5 godina, ja nisam ostajala u drugom stanju, a imali smo i dve vantelesne oplodnje. Tacno je da je podrska partnera medju najvaznijim stvarima, kao i pokusaj da se izadje na kraj sa svojim mentalnim opterecenjma. Ja ovo drugo nisam uspela... I jos trazim nacin kako sama sa sobom da izadjem na kraj. Naravno, sreca u nesreci je sto se i pored svih problema muz i ja svakim danom volimo sve vise i razumemo jedno drugo. Zato Ka1 SVAKA CAST i samo nastavi da budes uz svoju devojku. Ostalo ce doci samo po sebi kad bude trebalo... Samo napred!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Apr 10, 2007 9:55 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Apr 10, 2007 11:28 am
Postovi: 3
Ovog meseca nisam dosla na red kod Dr Ivanovic.Cekacu sledeci.Ali sta ako i ona predlozi operaciju.Citala sam vasa iskustva sa endometriozom.Da li neko moze da mi odgovori zasto ja nisam za operaciju. De li je to zbog godina pa misle da ce uskoro klimaks i da ce sa tim svi problemi biti reseni?
Naj gore je sto su mi rekli: Pa imate jedno dete sta hocete,najbolje je da dignete ruke. Izgleda da im samo stvaram probleme. Jos nesto sam zaboravila-cokoladna cista koja je bila tu do pre neki mesec sada je nestala. To je bio i jos jedan razlog sto doktorka nije htela da me operise.Eto nestala je.Ali da li je to dobro? Po meni nije nestala vec je opet rasula sadrzaj po stomaku. Sta sad? :-?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Apr 11, 2007 12:11 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm
Postovi: 931
Hvala Djolesku, ja sam super srecan sto za sada oporavak tece po planu ali onda dodjem na ovaj forum i izbedacim se jer procitam kako neke devojke, a medju njima si i ti, ne mogu da ostanu trudne i pored toga sto fizicke prepreke ne postoje, to je ono najgore, sto endometrioza ocigledno utice na zacece (onemogucava ga) a ne zna se na koji nacin cak i kada su jajovodi prohodni i kada sve ostalo izgleda u redu... :cry:

@Roberta Zar je moguce da nisi imala nikakve bolove ako je vec stvar toliko eskalirala? Nemoguce da nisi imala nikakve simptome, mislim, nije ni moja devojka ali je situacija kod tebe da kazem dramaticna. Posebno sto kazes da ti je cista pukla... tacno je sto kazes, ona nije nestala nego se prakticno prosirila...

A i to sto kazes za dete sto ti kazu lekari... cudno je to, ja sada mislim samo jedno dete da dobijem i bicu najsrecniji covek na svetu, ne moram vise ni da imam dece, samo jedno jedino... a u stvari, kada rodis jedno i kada hoces jos jedno, onda ako nesto ne ide osecas se bukvalno isto kao da nemas ni to jedno... :cry:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Apr 11, 2007 12:29 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Apr 10, 2007 11:28 am
Postovi: 3
Nikada nisam imala problema.Ciklusi uredni na 28. dana,traju pet,malo bolni u pocetku i sve je to normalno. Sto je jos cudnije niko i nije video nikakvu cistu do pre godinu dana kod doktorke koja me je uputila na laparoskopiju da najzad resimo misteriju.PRE TOGA SAM SE NASLUSALA JOS SVACEGA-NISTE SE DOVOLJNO TRUDILI ;DEBELI STE PA ZATO NE OSTAJETE TRUDNI ...Jedino sto mi se desilo bilo je pre 4 god kada je iznenada krenuo stravican bol u stomaku od koga sam bukvalno pala i na koj nisu delovale ni jedne tablete.Trajalo je nekoliko sati a onda prestalo.Sutradan su mi na hirurgiji uradili nativni rengen stomaka ali se nista sumnjivo nije videlo. Zakljucak moje doktorke je bio ili da se u tom momentu cista sirila ili da je neka prethodna pukla.Endometriozu imam na materici ,jajnicima,ulepljena creva i svuda tackasto rasuto po trbusnom zidu.I niko nece da me operise jer kazu nema potrebe,sve cu resiti vestackom!!?Sada sam sve nade polozila na kliniku Ivanovic za koju sam saznala iz ovog foruma.Nazalost ovog meseca nije bilo mesta za nove pacijente.Cekam sledeci ali i to nije sigurno.Volela bi da mi neko napise koliko se ceka kod njih na prijem.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Apr 11, 2007 10:20 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm
Postovi: 931
Meni samo nije jasna jedna stvar - zar je moguce da to ne mora da se operise ne zbog trudnoce nego zbog opsteg zdravstvenog stanja!? Situacija zvuci i vise nego alarmantno, ceo stomak vam je u haosu a doktori kazu da ne treba operacija. :o Nije mi jasno... mozda stvarno ne mora... mozda to ne utice ni na sta... ali to se siri stalno... raste...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Apr 12, 2007 11:42 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Mar 27, 2007 12:43 pm
Postovi: 16
E i meni isto to nije jasno. Kako bre ne terba operacija? :o Mene su na operacioni sto poslali istog dana kada su mi uočili cistu veličine pomorandže, a doktorka mi je rekla: dobro da si stigla na vreme, ovo da je puklo onsvestila bi se negde na ulici.

Moža da probaš kod nekog drugog lekara, u nekoj drugoj klinici?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Apr 12, 2007 3:00 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Apr 03, 2007 11:43 pm
Postovi: 7
Pozdrav svima!
Uopste nisam razmisljala o tome da na brzi razvoj endometroze moze uticati stres ali ste verovatno u pravu. Ja sam godinama pod konstantnim stresom. Radim, jos studiram, non stop sam pod nekom frkom. Ocigledno da i u tom pogledu moram da se sredim. Kako znam i umem. Hvala na savetu.
Roberta, mnogo je lakse operisati cistu ma koje velicine bila nego kasnije kad ona pukne i raseje se po organizmu. Znam da kazu da u toku trudnoce postojece priraslice i ciste se suse, smanjuju i nestaju. Zato je i trudnoca najbolji lek za endometriozu. Mozda je to razlog zasto ti ne preporucuju operaciju nego, kad vec zelis trudnocu da se na to baci akcenat. Naravno, ne pokusavam da opravdam malo nelogican stav doktora, nego mi je to jedino palo na pamet kao logicno objasnjenje.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Apr 12, 2007 3:36 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Mar 27, 2007 12:43 pm
Postovi: 16
Citiraj:
Holistička medicina polazi od toga da je endometrioza bolest natjecanja i da se pojavljuje u situacijama kada se ženine emocionalne potrebe natječu s njezinim funkcioniranjem u vanjskom svijetu. Jedan od načina kako će tijelo skrenuti pažnju na problem - sukob između najdubljih emocionalnih potreba i onoga što je žena dužna učiniti, onoga što svijet traži od nje, je nastanak endometrioze. Jedan od psihoanalitičara Jungove škole naziva endometriozu prinošenjem žrtve u krvi božice, krvave ciste jajnika (endometrioza jajnika) su pri tome žrtva koju žena polaže na oltar svoje slike u vanjskom svijetu. Velika većina žena s endometriozom žive nemilosrdnim tempom u vanjskom svijetu, rijetko se odmaraju i rijetko posvećuju svojim najdubljim potrebama i željama. Otuda neophodnost uvida i promjene uobičajenih obrazaca ponašanja.


Evo ovde ko da su moj život opisali do operacije. Kažem ja stres!
Dakle žene, samo opušteno. :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Endometrioza
PostPoslato: Pet Apr 13, 2007 8:36 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 01, 2007 12:48 am
Postovi: 472
Ka1 je napisao:
Citao sam ovde i strasno sam se naplasio onim sto sam procitao o tome. Te ima za posledicu sterilitet, te ovo, te ono... mene najvise zanima i to je za mene krucijalno pitanje KAKVE SU POSLEDICE OVE CISTE I DA LI ONA MOZE PRAVITI PROBLEME SA ZACECEM? Vidim da mnogo devojaka ima problema sa ovim. Znaci, sto se mene tice, mogu da joj rade sta god, samo da nema posledica po zacece!!!!!!!!!!!! Mogu da je seckaju na hiljadu i jedan način.


Jel se ti to šališ?
Mislim na ovu izjavu :o

_________________
Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Apr 25, 2007 9:15 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sre Nov 08, 2006 4:43 pm
Postovi: 86
Lokacija: Beograd
Evo još jednog malo neobičnog verovatno odgovora. Pročitaj prvo svoje reči koje kopiram iz tvoje prve poruke:
"Znaci, sto se mene tice, mogu da joj rade sta god, samo da nema posledica po zacece!!!!!!!!!!!! Mogu da je seckaju na hiljadu i jedan nacin!".

Jadna tvoja devojka ako se ti baš toliko brineš.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Maj 07, 2007 1:13 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Apr 03, 2007 11:43 pm
Postovi: 7
aida7b je napisao:
Evo još jednog malo neobičnog verovatno odgovora. Pročitaj prvo svoje reči koje kopiram iz tvoje prve poruke:
"Znaci, sto se mene tice, mogu da joj rade sta god, samo da nema posledica po zacece!!!!!!!!!!!! Mogu da je seckaju na hiljadu i jedan nacin!".

Jadna tvoja devojka ako se ti baš toliko brineš.

Znaci, ili ste vas dve stvarno bukvaliste ili samo uzivate da provocirate. Moj savet vam je da malo bolje procitate sve sto je napisano ovde. OK, i meni je privuklo to paznju ali sam dobila ovkav odgovor:
Citiraj:
Dakle, ja bih bio nesrecan kao i svaki drugi covek na ovome svetu u takvoj situaciji koji to mnogo zeli, i ona bi isto bila nesrecna, i celoga zivota bi smo bili nesrecni zbog toga kao sto su svi ostali nesrecni i mislim da je to potpuno normalno. Ali necemo da se rastajemo.

Ja bih iskreno volela da nadjem nekog ko ce "bas toliko" da se brine za mene.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 192 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 65 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: