Dragana35 je napisao:
evo sta je bilo....utorak uvece prokrvarila i u sredu ujutru nazovem svog ginekologa.Kaze da je sigurno plod otisao i da dodjem u cetvrtak ujutru na pregled sa rezultatom beta hcg u krvi.Imala sam bolove u stomaku i naravno citajuci razna iskustva na netu pomislih da je vanmatericna.Danas,cetvtrak....betahcg pokazuje trudnocu,a na ultrazvuku nema ploda.I sta da pomislim??? ili je vanmatericna trudnoca ili je taj hormon jos u krvi.Za dva dana opet idem na analizu krvi....ako se betahcg povecava trudnoca postoji,ali gde,jako se plasim,ako se smanjuje,to je klasican spontani pobacaj....krvarim,ali malo,bolova imam, ali nisu jaki...samo da nije ono najgore....vanmatericna,pucanje jajovoda,unutrasnje krvarenje....mozda,malo se nadam, da je ipak normalna trudnoca,ali je rana pa se ne vidi plod...a krvarenje da je bilo dok se plod ugnjezdio u matericu....vise nisam pametna....
Ovako, kada sam ja bila trudna i prvi put sam otišla na UZ isto je tako bilo 5-6 nedelja, dr nije htela da radi sa klasičnom sondom već sa vaginalnom iz razloga što tako mala trudnoća je teško uočljiva preko stomaka a i ako se nešto nazre ne mogu da budu načisto da li je beba ili nešto drugo. A tek njihovo računanje od prvog dana poslednjeg ciklusa? Nije neki promašaj kod ciklusa koji traje do 28 dana ali sve preko toga može da da pogrešno. Pa još ako je u pitanju "novogodišnji poklon", nema šanse da se nešto vidi jer to nije u stvarnosti ni 4 nedelje.