Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 82 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: operacija hiatus hernie
PostPoslato: Sub Feb 19, 2011 4:48 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Feb 18, 2011 7:00 pm
Postovi: 3
I ja sam u procesu istrazivanja sta i kako...javicu sta sam uspeo da saznam...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: operacija hiatus hernie
PostPoslato: Sub Feb 19, 2011 6:24 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Jan 08, 2011 2:23 pm
Postovi: 5
Lokacija: Jagodina
ajd i ja ako saznam javljam.. ali sve se nadam de ce neko ovde da napise...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: operacija hiatus hernie
PostPoslato: Uto Mar 01, 2011 3:54 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Mar 01, 2011 3:40 pm
Postovi: 1
Prvo bih želeo da pozdravim sve na forumu :)

Čitam šta sve pišete i plačem od sreće jer najzad nalazim da moji simptomi nisu za psihijatra.

Meni je hiatus hernia, GERB dijagnostikovana kombinacijom pipanja stomaka i simptoma. Dobio sam Controloc da pijem 14 dana pa onda mesec dana Ranisan pa ako se ne popravi stanje, da radim gastroskopiju. Međutim, ti stomačni "napadi", anginozni bolovi koje imam, trnjenja površine kože, nelagodnost, brabonjasta stolica, čudni osećaj kao da nešto imam u grudnom košu i u jednjaku, napadi panike u kolima nisu ništa naspram realnog problema sa pritiskom koji imam. Ja pijem lekove za pritisak jer malo, malo pritisak skoči u nebesa i meni još gore. Pri tome sam radio test opterećenja 6 meseci pre prvih simptoma ovog oboljenja a sada eho srca i holter EKGa i sve je prošlo bez problema. Mana moje pojave je to što sam gojazan pa me svaki lekar odmah skine sa grbače sa tekstom "smršajte i sve će biti bolje". Više i nemam kvalitet života kao ranije i plašim se da ne odem u neke psiho vode ovako ali, kada budem smršao a simptomi ostanu, ozbiljno ću nekoga poslati u bolnicu, najmanje na ortopediju :)

Konsultovao sam se sa doktorima oko hiatus hernie i priča je da se ona operiše samo i isključivo u najtežim slučajevima. Problem je, koliko sam shvatio, to što operacija bude uslovno rečeno neuspešna, tj. hernia se lako vrati. Zato se i ne preporučuje svima. A što se tiče gde i kako operisati, po privatnim klinikama je to veoma lako u Bgd, oni kao da čekaju samo nekoga ko to želi pa da mu otmu neki dinar. Tako da, dobro se informišite pre nego što preduzmete korake u pravcu operacije.

Pozz :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: operacija hiatus hernie
PostPoslato: Čet Mar 10, 2011 12:35 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Feb 18, 2011 7:00 pm
Postovi: 3
Kljucno je razlikovati operaciju hiatus hernije od operativnog lecenja GERB-a gde se usput popravlja hiatus hernia. Meni zvuci kao da je tvoj prvi korak da uradis tri stvari:

1) gastroskopiju
2) ph-metriju
3) manometriju

Ovako ces znati da li je uzrok tvojih problema u vracanju kiseline u jednjak ili ne.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: operacija hiatus hernie
PostPoslato: Pon Mar 28, 2011 6:48 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Mar 28, 2011 5:53 pm
Postovi: 6
Pozdrav svima, i ja da se prikljucim grupi sa ovim ''dosadnim'' problemom HI-HE ! Naime , prve znake problema sam poceo da osjecam prije vise od 3 godine i mogu vam reci da je to bila prava ''horor'' scena :) . Posto sam radikalno izmijenio svoj zivot prije 3 god , imao sam probleme sa stresom . Jednog lijepog dana sam se ''dobro'' najeo ,a onda ''dobro'' iznervirao ..rezultat ; naduvan stomak kao trudnica :) ali najgore od svega ,ubrzan rad srca koje je pratila panika . Posto mi je sve to bila novost ,prilicno sam se uplasio , da je dovelo do bledila ,malaksalosti ,gusenja ,nemogucnosti da napravim 1 korak jer je stezanje u grudima bilo takvo da sam morao da stanem na sred ulice kako bi mi donijeli malo secerane vode . DO hitne ambulante sam imao jake bolove.,nakon cega mi je uradjen EKG i sve je bilo OK . Mislio sam necu prezivjeti dan ! :P :)
Tada je krenula moja eskurzija sa doktorima i nalazima . Da skratim ,uradio sam gotovo sve moguce i pronadjena je HI-HE ,Gastritis -nervozni zeludac . Kako sam imao problema sa stresom ,pratili su me panicni napadi ..tako da imam preko 15 EKG koje sam uradio u hitnoj ambulanti ,sve je bilo savrseno u redu . Moj redovni odabrani doktor prevrce ocima kada me ugleda , a meni nije do sale . Poslednje 3 godine su mi stvarno pakao u poredjenju sa predjasnjim ,mada vjerujem da uvijek ima gore od goreg . Do prije 3 godine ,nisam privirivao kod doktora ,osim po potrebi sportske kontrole jer sam se bavio profesionalno sportom . Takodje da napomenem da sam u sportu zaradio devijaciju nosa (borilacki sport je u pitanju ) koja mi nije smetala do skoro . Sada kada hodam brzo ,ne mogu da govorim istovremeno jer nemam dovoljno vazduha i pojavljuje se neka blaga nesvestica . Vjerovatno od nedostatka vazduha . I dalje se bavim sportom ,mada rekreativno jer imam 4-5 kg viska ,i odradim prilicno jak trening (fitnes ,kondicioni ) ,slabije teretana m jer vjezbam samo ledja zbog prevelikog rada na racunaru .
Panicni napadi su oslabili ,a sve je to pocelo od HI-HE jer mi podigne dijafragmu i dotakne srce koje preskoci . Do sada sam otkrio da se pojavljuje samo kad lezim vodoravno na desnoj strani ,kada se presavijem ili nakrivim . Sto se tice hrane , jedino izbjegavam brzu hranu ,ne konkretno zbog ovog problema nego inace takva hrana ne sluzi nicemu . Medjutim , moja nadutost se pojavljuje krajnje nasumice ,jer dnevno imam neke standardne navike ,pa nekada se stomak nadima ,nekada ne ! Moja pretpostavka je nervoza i stres ,jer danasnji zivot je tako ubrzan da nema normalnog covjeka koji se ne nervira . Ne pusim (prestao prije 4 god ) ,rijetko popijem kad izadjem u gradu ...i cudno tada mi nista ne smeta ,sta god konzumirao :)

Toliko od mene ,izvinjavam se na opsirnosti !
pozzz


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: operacija hiatus hernie
PostPoslato: Ned Jul 03, 2011 4:34 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jul 03, 2011 4:32 pm
Postovi: 1
http://www.youtube.com/watch?v=Td_mMidx ... re=related


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: operacija hiatus hernie
PostPoslato: Uto Avg 09, 2011 10:22 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Avg 09, 2011 10:12 pm
Postovi: 1
Ja sam video članak u novinama u kojem se kaže da hiatus herniu treba operisati OBAVEZNO čim se otkrije jer može da dovede do velikih problema. Konsultant je bio Prof. dr sci.med. Miroslav D. Ilić iz Klinike za grudnu hirurgiju, Instituta za plućne bolesti Vojvodine ( http://www.ipb-ild.edu.rs/institut.php?id=52).
Ima li nekoga ko je bio na ovoj klinici (kod ovog doktora) i da je možda uradio tu operaciju?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: operacija hiatus hernie
PostPoslato: Sub Mar 29, 2014 6:08 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Mar 29, 2014 5:32 pm
Postovi: 8
Da se nadovezem i ja.
Slazem se u potpunosti sa clanom KEFALO.

- Ja takodje imam iste simptome kao on, imam 22 godine, i vec godinu dana se mucim isusovih muka.
Isao sam kod doktora, i oni kazu "Ma nije to nista", tako da kad mi to kazu meni dodje da ih ubijem jer nisam lud da bih nesto izmisljao i zamisljao.
Imam Hiatus Herniu srednje velicine, simptome koje mi stvara su: mucnine 24h, podrigivaanje, takodje 24h, povisen pritisak, osjecaj za povracanje koji je najgori osjecaj, stalna malaksalost i zbog toga sam morao da se povucem iz sporta, da dam otkaz na poslu, cak me je ta bolest zatvorila u kucu, jer mi se vise ne izlazi nidje zbog toga, jer stalno imam osjecaj da cu da povratim, gusenje, a da ne pricam da sam izgubio 11 kilograma misicne mase, sa 80 kila sad sam spao na 69, i odbijam svaki poziv kad me drugovi zovnu da izadjemo na pice i sl. jer ne mogu vise nista da pojedem ni da popijem kao nekada tj. kao pre te bolesti sto sam dobio.
- Posle mucenja godinu dana sa podrgivanjem, mucninama koje me zatvaraju u kucu i td... odlucio sam da odem na VMA u Beograd, ja sam inace iz Crne Gore.
Kada sam dosao na VMA doktor Major M. Jovanovic, necu sad da ga imenujem, samo cu da stavim inicijal mi je rekao da ta bolest je druga po redu u TOP 10 bolesti u svijetu, pod broja 1 najtezih bolesti u svijetu su dusevni bolesnici, a na drugo mjesto je ova bolest Hiatus Hernia. Takodje mi je naglasio da ta bolest unistava zivotni kvalitet, a i sam po sebi vidim i osjecam da je to tako.
Tako da mi niko od vas doktora ovdje na forumu ne moze reci da to nije nista. Par puta sam se svadjao sa doktorima kad mi kazu "nije to nista", jer nisam lud.
- Malo sam se smejao KEFALU kako je on napisao da bi mu stavio kesu na glavu pa da vidi kako je to kad ga nesto gusi. :) Ali salu na stranu, sve sto je rekao je ziva istina, jer i ja isto prolazim kroz isti pakao kao on i kao vecina forumasa ovde sto se zale na isti problem.
- Doktore moj dobri, odnosi se na ovog DR. Ivica ili kako vec... dakle, ne mozete vi da tvrdite da to nije nista, jer nemoguce je da smo svi sa tom bolescu ili stanjem kako vec LUDI pa nesto zamisljamo!!! Tacno je to da da nemaju svi ljudi sa tom bolescu iste simptome, ima cak i onih koji nemaju nikakve simptome, ali vjerujte mi ko ih ima to je pakao od zivota, jer ja se mucim evo vec godinu dana.
I sta trebam, imam 22 godine, predamnom je mozda jos oko 50 godina zivota, sta trebam? Da se mucim jos 50 godina sa ovim? Ma nemojte molim vas.
Operacije se izvode laparaskopski u opstoj anesteziji, koliko sam ja mogao da se raspitam na VMA kad sam bio. Jos uvijek izvrsavam neke preglede, cim to zavrsim, odlucujem se na operaciju, jer ovaj pakao necu da trpim vise ni dana, i nemojte doktore ivica da ulivate laznu nadu ovim ljudima da to nije nista, to je vrlo, ali vrlo zestoka bolest, koja unistava zivotni kvalite. Ja da imam 60 godina ne bi mario za ovom bolescu, ali imam 22 godine, i zbog ove bolesti je cijeli moj zivot stao, ja sam covjek koji voli da se druzi sa drustvom, da izlazi u grad i td... ali otkad mi se ovo desilo morao sam da se zatvorim u kucu, jer ne mogu vise ni da pojedem ni da popijem nista kao covjek, jer stalno imam osjecaj da cu da povratim, a da ne pricam kad pocne da me gusi... jos nesto, koliko god doktori tvrdili da se moze baviti sa fizickim aktivnostima, grdno se varaju, ne moze ama bas sa nikakvim aktivnostima da se bavi covjek, ja sam momak sportista, vec 8 godina radim kondicione treninge i treninge snage, takodje se bavim gimnastikom, naravno, prirodno sve, bez ikakvih preparata, a odkad mi se desila ova bolest vise ne mogu cak ni da trcim nego se zamaram, odnosno gusim kao da me je neko rukom stiskao za vrat. A da ne pricam kad me oblije ledna znoj pa imam osjecaj da cu da se obalim negdje a jos veca bruka da me neko gleda kako se presnjecujem zbog te hijatalne hernie, a imam 22 godine.
- Operaciju jos uvijek cekam, i nema tog boga oca s neba da sidje da bi me nagovorio da se NE operisem, jer znam kroz kakav sam pakao prosao i jos uvijek prolazim zbog ovoga dok se ne operisem.
Ako neko ima neka pitanja moze da mi se obrati na mejl: [email protected], ili na fb profil, na mom mejlu vam pise ima i prezime. Pozdrav. I momci drzite se, niko ne zna kakve su to muke, ja bi volio samo da kad bi taj neki doktor mogao da udje u moju kozu pa da vidi kakve su to muke, to nije zivot, to je pakao!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: operacija hiatus hernie
PostPoslato: Sub Mar 29, 2014 7:26 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Mar 29, 2014 5:32 pm
Postovi: 8
Da se nadovezem i ja.
Slazem se u potpunosti sa clanom KEFALO.

- Ja takodje imam iste simptome kao on, imam 22 godine, i vec godinu dana se mucim isusovih muka.
Isao sam kod doktora, i oni kazu "Ma nije to nista", tako da kad mi to kazu meni dodje da ih ubijem jer nisam lud da bih nesto izmisljao i zamisljao.
Imam Hiatus Herniu srednje velicine, simptome koje mi stvara su: mucnine 24h, podrigivaanje, takodje 24h, povisen pritisak, osjecaj za povracanje koji je najgori osjecaj, stalna malaksalost i zbog toga sam morao da se povucem iz sporta, da dam otkaz na poslu, cak me je ta bolest zatvorila u kucu, jer mi se vise ne izlazi nidje zbog toga, jer stalno imam osjecaj da cu da povratim, gusenje, a da ne pricam da sam izgubio 11 kilograma misicne mase, sa 80 kila sad sam spao na 69, i odbijam svaki poziv kad me drugovi zovnu da izadjemo na pice i sl. jer ne mogu vise nista da pojedem ni da popijem kao nekada tj. kao pre te bolesti sto sam dobio.
- Posle mucenja godinu dana sa podrgivanjem, mucninama koje me zatvaraju u kucu i td... odlucio sam da odem na VMA u Beograd, ja sam inace iz Crne Gore.
Kada sam dosao na VMA doktor Major M. Jovanovic, necu sad da ga imenujem, samo cu da stavim inicijal mi je rekao da ta bolest je druga po redu u TOP 10 bolesti u svijetu, pod broja 1 najtezih bolesti u svijetu su dusevni bolesnici, a na drugo mjesto je ova bolest Hiatus Hernia. Takodje mi je naglasio da ta bolest unistava zivotni kvalitet, a i sam po sebi vidim i osjecam da je to tako.
Tako da mi niko od vas doktora ovdje na forumu ne moze reci da to nije nista. Par puta sam se svadjao sa doktorima kad mi kazu "nije to nista", jer nisam lud.
- Malo sam se smejao KEFALU kako je on napisao da bi mu stavio kesu na glavu pa da vidi kako je to kad ga nesto gusi. :) Ali salu na stranu, sve sto je rekao je ziva istina, jer i ja isto prolazim kroz isti pakao kao on i kao vecina forumasa ovde sto se zale na isti problem.
- Doktore moj dobri, odnosi se na ovog DR. Ivica ili kako vec... dakle, ne mozete vi da tvrdite da to nije nista, jer nemoguce je da smo svi sa tom bolescu ili stanjem kako vec LUDI pa nesto zamisljamo!!! Tacno je to da da nemaju svi ljudi sa tom bolescu iste simptome, ima cak i onih koji nemaju nikakve simptome, ali vjerujte mi ko ih ima to je pakao od zivota, jer ja se mucim evo vec godinu dana.
I sta trebam, imam 22 godine, predamnom je mozda jos oko 50 godina zivota, sta trebam? Da se mucim jos 50 godina sa ovim? Ma nemojte molim vas.
Operacije se izvode laparaskopski u opstoj anesteziji, koliko sam ja mogao da se raspitam na VMA kad sam bio. Jos uvijek izvrsavam neke preglede, cim to zavrsim, odlucujem se na operaciju, jer ovaj pakao necu da trpim vise ni dana, i nemojte doktore ivica da ulivate laznu nadu ovim ljudima da to nije nista, to je vrlo, ali vrlo zestoka bolest, koja unistava zivotni kvalite. Ja da imam 60 godina ne bi mario za ovom bolescu, ali imam 22 godine, i zbog ove bolesti je cijeli moj zivot stao, ja sam covjek koji voli da se druzi sa drustvom, da izlazi u grad i td... ali otkad mi se ovo desilo morao sam da se zatvorim u kucu, jer ne mogu vise ni da pojedem ni da popijem nista kao covjek, jer stalno imam osjecaj da cu da povratim, a da ne pricam kad pocne da me gusi... jos nesto, koliko god doktori tvrdili da se moze baviti sa fizickim aktivnostima, grdno se varaju, ne moze ama bas sa nikakvim aktivnostima da se bavi covjek, ja sam momak sportista, vec 8 godina radim kondicione treninge i treninge snage, takodje se bavim gimnastikom, naravno, prirodno sve, bez ikakvih preparata, a odkad mi se desila ova bolest vise ne mogu cak ni da trcim nego se zamaram, odnosno gusim kao da me je neko rukom stiskao za vrat. A da ne pricam kad me oblije ledna znoj pa imam osjecaj da cu da se obalim negdje a jos veca bruka da me neko gleda kako se presnjecujem zbog te hijatalne hernie, a imam 22 godine.
- Operaciju jos uvijek cekam, i nema tog boga oca s neba da sidje da bi me nagovorio da se NE operisem, jer znam kroz kakav sam pakao prosao i jos uvijek prolazim zbog ovoga dok se ne operisem.
Ako neko ima neka pitanja moze da mi se obrati na mejl: [email protected], ili na fb profil, na mom mejlu vam pise ima i prezime. Pozdrav. I momci drzite se, niko ne zna kakve su to muke, ja bi volio samo da kad bi taj neki doktor mogao da udje u moju kozu pa da vidi kakve su to muke, to nije zivot, to je pakao!

MORAO SAM DA PONOVO DA NAPISEM ISTI TEKST JER SAM ZABORAVIO DA NAPISEM JOS JEDNU, DVIJE RECENICE, zato sto na forum nema opcija edit.

- Dakle, moram da naglasim da sam probao sam ishranom, kako su doktori rekli da jedem manje a cesce, naravno ni to mi nije pomoglo, a i ne mogu bas da jedem cesce jer imam mucnine 24h, radije bih se ispovracao nego da nesto progutam.
- Drugo, probao sam sa raznim tabletama, controloc, nexium, reglan, i jos mnogo drugih tableta za zeludac, ne sjecam se bas svih sad, ali nijedna tableta mi nije djelovala, nije mi bilo nista bolje. Dva puta sam gutao sondu, treci put sam snimio zeludac barijumom, sam pregled sondom ni malo nije prijatan, a bio sam spreman ako treba jos 100 puta da snimim zeludac sondom samo da mi neko rijesi problem, eto tolike su to muke, to je pakao. Predlazem svima koji imaju simptome da to operisu jer im je zbog toga zivotni kvalitet nikakav!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: operacija hiatus hernie
PostPoslato: Pon Apr 07, 2014 9:34 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Mar 29, 2014 5:32 pm
Postovi: 8
Jos nesto.... ako jos neko ima iskustva sa operacijom ove h.hernie, nek podjeli iskustvo ovdje sa ostalim forumasima ako moze. :)
I da navede pre koliko je operisan, mjesec, dva, pola godine, godinu itd.... da li se je vratila kila ponovo i td...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: operacija hiatus hernie
PostPoslato: Čet Apr 10, 2014 12:53 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Mar 29, 2014 5:32 pm
Postovi: 8
Takodje, i ja odgovorno tvrdim da je ovo najpotcenjenija a najteza bolest ili stanje kako vec.
Jer ako ljudima ne deluju tablete, niti nacin ishrane, sta treba da rade? Jedino im preostaje da se muce tako celi zivot i na kraj da umru? E pa nece moci, narod nije lud.
A to sto doktori nisu dovoljno upoznati sa ovim problemom, to ljudi nisu krivi!
Nego fino doktori moji dobri, uzmite ponovo pa knjigu u sake i naucite nesto novo, jer ova bolest nije ni malo laka, vec unistava zivotni kvalitet.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: operacija hiatus hernie
PostPoslato: Uto Maj 20, 2014 5:40 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Apr 15, 2014 7:14 am
Postovi: 9
Znaci ima jos ljudi koji se muce. Postavila sam i svoju temu, meni je od gastroskopije uzas, pre toga sam samo malo imala kiseline, valjda me je dodatno iziritirala, a lekari me stalno kljukaju lekovima i tese da imam `samo` Gerb tip A, a ja nit mogu da jedem, niti da idem u wc, stomak tezak kao tuc, bolovi pri vrhu desnog rebra, bolovi oko pupka, bolno gutanje i podrigivanje,lupanje srca, bolovi u grudima, uzas. :evil:
Bila sam i kod naseg poznatog gastroenterologa koji mi je samo dao novu turu lekova i rekao da to nije nista ozbiljno. Poludecu ovako, majke mi. Dajte ljudi preporucite nekog razumnog gastroenterologa, da mi objasni da li ja imam kilu, kakve je vrste, da li se moze operisati.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: operacija hiatus hernie
PostPoslato: Uto Maj 20, 2014 5:44 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Apr 15, 2014 7:14 am
Postovi: 9
micko znaci preporucujes tog doktora sa VMA? Ja bih izvrsila dodatne analize da otkrijem poreklo tih bolova i ako Bog da i nije kasno odoh i ja na operaciju. Meni je najgore sto mi je na gastroskopiji samo receno Gerb, niti odakle, niti zasto. Niko ne zeli nista da mi objasni. Imam jos malo 28 godina i za mene kao da je ceo svet stao. :cry:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: operacija hiatus hernie
PostPoslato: Uto Maj 20, 2014 5:45 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Apr 15, 2014 7:14 am
Postovi: 9
Bojim se i da ne dodje do nekih komplikacija, jer mi bilo kakva hrana ili voda uzasno pritiskaju trbusni zid.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: operacija hiatus hernie
PostPoslato: Ned Maj 25, 2014 11:41 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Mar 29, 2014 5:32 pm
Postovi: 8
Pa ako si radila gastroskopiju i ako ti nisu nasli hiatus herniu (zeludacnu kilu), to znaci da nemas zeludacnu kilu, jer bi je doktor tokom snimanja zeludca sondom vidio 100%
Sto se tice doktora sa VMA, Majora M. Jovanovica, mogu ti reci da je izvanredan hirurg, meni je jedino problematika sto sam ja iz Crne Gore, pa moram da cekam da mi doktori iz Crne Gore odobre uput za lecenje u drugu drzava, u ovom slucaju u Srbiju, da bih operisao tu zeludacnu kilu laparaskopski.
Posto ti tvrdis da si radila gastroskopiju i da ti nisu nasli zeludacnu kilu onda mislim da nemas razloga za brigu, ili ako oces da se razuvjeris, podji na VMA kod nekog gastroenterologa plati pregled, nije skup pregled ja mislim, meni je kod ovog grudnog hirurga Majora M. Jovanovica, pregled bio 2. 600 din. Sad ne znam koliko je kod gastroenetrologa da ti to snimi sondom, a moze da se snimi i barijumom, da se uradi grafija zeludca.
Sto se mene tice, ja jos cekam tu operaciju, jer svaki dan mi je pakao, svaki dan imam mucnine, i to ne neke mucnine, vec zestoke mucnine od kojih cak ne mogu ponekad ni vodu da popijem a kamoli nesto da pojedem, onda kiselinu koja me je sad pocela u zadnje 2 meseca da muci 24h, cak me ponekad i ponoci probudi ta kiselina pa moram malo da ustanem iz kreveta, onda gusenje imam, smrsao sam 11 kg, morao sam da dam otkaz na poslu, jer sam zbog ovoga stalno bio malaksao, ali totalno malaksao. Imam 22 godine, i mogu ti reci da mi je zivot totalno stao otkad sam dobio tu zeludacnu kilu, cak sam sad poceo da padam u depresiju zbog toga, jer vec godinu i tri meseca ja nemam zivot i nevolja mi je da padnem u depresiju, ova bolest isto tako psihicki ubija coveka, samo sto doktori ne veruju pacijentima koji pate od ovog pakla, jer vjerovatno nisu dovoljno upoznati sa ovom bolescu.
- Opet kazem, i slazem se u potpunosti sa KEFALOM, on je detaljno ali bas detaljno objasnio tegobe koje izaziva hiatus hernia, sve isto preslikano imam ja, a garantujem da i vecina ljudi imaju original iste simptome, i ja opet kazem sto i KEFALO, da je ovo najpotcenjenija a najteza bolest, i to mi nijedan doktore ne moze ubediti u suprotno jer vecina doktora koji mi kazu "Nije to nista", nisu dozivjeli to na svojoj kozi, pa lupaju gluposti, a kao sto je i samo poznato, ZDRAV BOLESNOM NE VJERUJE, tako doktori ne vjeruju pacijentima koji pate od ovog pakla.
- Ne znam odakle si, jesi li iz Srbije ili... ? Ako jesi, podji na VMA, jako su dobri doktori tamo, jedino sto ces morati placati pregled, ali nije skupo, a i u KCS na prvoj hirurskoj isto ima jako dobrih grudnih hirurga pa se odluci, ja sam bio na VMA pa ti iznosim moje misljenje o doktorima sa VMA, znaci doktori tamo su jako izvanredni.
Slabo ulazim na ovaj forum, pa sam tek sad vidio ovo sto si ti pisala, najbolje je ako te jos sto interesuje da mi se obratis na mejl: [email protected] ili na facebook: Mihael Micko Bulatovic.
Jer ne ulazim na ovaj forum, samo sam usao kao sto je i KEFALO da dam oduska ovoj bolesti ovde jer mi doktori ne vjeruju.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 82 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 42 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: