|
Ja bih onako laički, tj. na osnovu sopstvenog iskustva, rekao da je ovo klasični primer iritabilnog kolona, pod uslovom da te dijareja i bol ne budi iz sna...
Već više od godine dana vučem taj problem, s tim što sam na samom početku porađao mečku, slično kao i ti, i onda je to sve nakon 7-8 meseci jednostavno nestalo samo od sebe, tj. nije potpuno nestalo, ali su se tegobe drastično smanjile.. Samo nemoj mnogo da tripuješ da je nešto gadno, to ti užasno pogoršava ionako za'ebano stanje...
Da bi otklonio svaku sumnju da nije nešto gadno, odmah uradi Adler-Veber test na OK, i ako je on negativan, 99% imaš IBS... Meni je rektosigmoidoskopija bila ok, krvna slika idealna, ultrazvuk abdomena odličan, test na bakterije i gljivice negativan, i kada sam dobio negativan test na OK, to je bilo to...
Jeste neprijatno, ali nije strašno, ne moraš ni mnogo da paziš na ishranu... Znam po sebi, dok sam jeo keksiće i čaj po ceo dan , razbijalo me, kad sam se vratio na slaninicu - ništa. Nema tu nekog pravila... Jedino sam gotovo potpuno izbacio mleko, što nadoknadjujem Balans jogurtom u velikim količinama. I terapiju koju ti daju, pij duže, nemoj da te obeshrabri ako ni posle mesec dana to ne prestane...
Ja sam pio Fermental probiotik, Meteospasmyl i Ksalol dugo, trenutno pijem samo probiotik, i povremeno, kad mi se jave gasovi, meteospasmyl, i funkcionišem uglavnom normalno.
Pozdrav.
|