Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 104  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Avg 10, 2012 9:12 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Ne znam da li si procitao moj prethodni post,jer smo izgleda ti i ja u isto vreme slali poruku. Ne znam za to crvenilo u ocima? Gljivica moze da bude i u ocima,ali morao da bi da pitas nekog oftamologa. I ja sam napisala da mi smeta mnogo voce,mlecni proizvodi,slatko. Opstipacija (zatvor) takodje mogu da budu posledica Candide.Ne mora uvek proliv.Doduse grcevi mogu da budu i od neke bakterije.Tad kad su mi posumnjali na Krona,takodje sam imala grceve od voca,mlecnih proizvoda (jogurta i mleka pogotovo),a stali su mi grcevi posle antibiotske terapije.Sad je obrnuto.Samo Nistatin mi pomaze,mada sam za ove 3 god. pila i Enterofuril i primala Gentamicin koji deluju na bakterije i tad mi je bilo bolje. Ne znam ni sama? Ovo je uzas! I kako covek da bude pozitivan?

Sto se tice bioritma,Ikar nije mislio na horoskop ili nesto slicno,vec da svaki covek ima svoj bioritam u organizmu,sto energetski,sto intelektualni.I to postoji,mada nisam pratila svoj.Tacno je da nam se sve ciklicno desava u organizmu.

Sto se tice hrane koju smes da jedes,supe,kuvano povrce (ali ne svako) sigurno sme,a smes i mleveno junece,ali trazi da ti na licu mesta samelju i onda mozes da probas musaku sa tikvicama (ne moras da prelivas jajetom,ako ti smeta).Ja sam cak pravila sa mlevenim junecim neku vrstu gulasa,gde umesto krompira naseckam tikvice i dodam malo pirinca.Interesantno,meni pirinac bas prija,mada ne u ogromnim kolicinama.Sto se tice jaja,jedi samo belance,ono ne moze da ti smeta.Posto mi je operisana zuc, kad mi je povecana Candida,jetra ne preradjuje dobro holesterol iz zumanceta,a cim smanjim Candidu,mogu da jedem i zumance.Mozda i ti imas problem sa zucnom kesom?

Imas bezglutenska brasna,pa palacinke mozes sa njima da pravis,mada nisam probala.Takodje sojino i pirincano mleko,ali gledaj da bude bez secera.

I meni prija toplo i topli cajevi i supe.Jel si probao Rtanjski? Jel si jeo tunjevinu sa celim komadima.Ima odlicna u Ideji.Pomesas je sa bezglutenskim rezancima.Takodje mozes bezglutenske spagete sa mlevenim junecim.Ne treba kecap uopste,super je ovako,dodas zacine.Origano je dobar za Candidu.

DA LI NEKO ZNA TACNO RECEPT ZA POTAPANJE LANENOG SEMENA? Kako se pravilno pije?

Koliko kapi Nistatina treba da se popije? 10 ili 20 u jednoj dozi?
Da li vas posle Nistatina pece "pozadi" . Od dve doze po 10 kapi,pocelo je da me pece.Valjda se Candida cisti ili mozda od neke supstance unutra?

ROUZI: Da li si pitala lekare , da li to gljivicno oboljenje moze da se prenese na druge? Ja se cesto pitam da li sam mozdda deci i muzu prenela pripremanjem hrane ili pranjem sudova Candidu? Iako dobro denzifikujem ruke antibakterijskim sapunom i alkoholom,opet su i oni povremeno imali simtome slicnim mojim,prolive,grceve posle slatkog,starijem sinu je pomogao Nistatin.Ili je to nesto u samoj kuci,cevima,vodovodu,vazduhu? Gljivice mogu da se i udahnu.Svuda su oko nas.

Ako smo presli na novu stranicu,pogledajte prethodnu,posto i tu ima dosta pitanja.

Pozdrav svima,valjda ce nam biti jednom bolje,mada se stalno pitam,KADA ?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Avg 10, 2012 9:14 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Avg 09, 2012 11:55 pm
Postovi: 5
Quincekap, moja preporuka ti je da izbacis nistatin, i da pocnes sa belim lukom, jako je efikasno a i zeludac ces spasiti. Ovako, ja sam pila razne antimikotike u kombinaciji sa probiotikom i vitaminhma, sredstvima za jacanje imuniteta. Ne mogu se setiti svih imena, to je bilo davno. Znam samo da sam uzasno tesko podnosíla terapiju uz dijetalnu hranu. Ovaj put sam bez ikakvih lekova izgurala. Opisala sam vam gor moju terapiju. Sada mogu da jedem sve, mada uglavnom jedem razeni hleb, kolace u manjoj meri, a voce bez izuzetka. Takodje, kad jedem krompir izbegavam hleb, mleko ne pijem samostalno, ishrana mi se uglavnom sastoji od povrca, barenog mesa i soje, ali tako še oduvek hranim. Nadam se da sam car malo pomogla.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Avg 10, 2012 9:22 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Avg 09, 2012 11:55 pm
Postovi: 5
Pod tim da sam se izlecila podrazumevam da vise nemam nikakve tegobe, a bijtjo je jako lose, i da na svaka tri meseca po tri dana zaredom nosim stolicu na analizu i da su rezultati uvek negativni.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Avg 10, 2012 1:34 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 09, 2012 4:08 pm
Postovi: 266
Dragi moji evo mene,najradje volim sedeti na forumu posle 13 sati,kad odradim ruckove za oba sina.Laneno seme potopite 2 supene kasike u 2 dl jogurta~ja uzimam probiotik jogurt~sacekate 5 minuta i jedete ujutro najbolje.Fantasticna stvar!!Jedini nezgodna stvar gasovi koje u toku dana pustate.Ja pridruzim i seme heljde~ko zeli ne mora~Slobodno konzumirajte ovu leneno seme sa jogurtom~jedino ne znam kako da pomognem osobama koje ne podnose jogurt,gde da potope laneno seme~Mozda u caj?Mom mladjem sinu oci srvene,oteceni kapci pogotovo donji.svrbe..alergija na polen trave~morao odraditi alergensko ispitivanje na kozne alergije.Ne znam da li je to u pitanju,potrazite gospodine lekarsku ~oftamologa~ pomoc.Ovako je TO SVE MOZDA...Apsolutno se slazem da je kandida grozna,i na zalost u poslednje vreme Mnogo rasprostranjena bolest,moj straiji sin mi sinoc ocajno kaze:"TO je hrana zatrovana,pa nas truju.".Slazem se sa misljenjem da beli luk mnogo dobroga cini u procesu eliminacije kandide..kao i zacini koje stavljam u rucak kad kuvam:beli luk,zacin origano,persun,ruzmarin,bosiljak.Obavezno pored belog luka dodam dva od ovih zacina.Imam odlican recept za namaz preko hleba:Obarite pilecu dzigericu.Uzmete blender,masinu za mlevenje,ko sta poseduje,isitnite obarenu pilecu dzigericu zajedno sa dva tri sirova cena bela luka i dodate probiotik jogurt.Napravite kasastu masu da mozete mazati na hleb.Jos ako imate novca pa mozete priustiti sebi kokosovo ulje(Odlican za eliminaciju kandide) onda u tu smesu sipajte kafenu kasicicu kokosovog ulja.Meni licno se ne svidja sto moj stariji sin jede tost obicnog prepecenog hleba,posto smatram da u njemu ima brasna i kad se zapece u rerni.Sin ne moze jesti bljutavi bezkvasni hleb,a cuo je od svojih drugara koji su imali kandidu da su to jeli.Izgleda da su to i individualni stavovi,no sinoc sam bila ljuta na njega,nisam htela da ga demolarisem,posto je vec smrsao 7 kg,vec sam mu rekla DA SE OGRADJUJEM OD SVAKE ODGOVORNOSTI,da mu prepustam da jede takav tost..ON svako parce tosta premaze belim lukom.Isto sam misljenja da osobe sa ovim vrstama zdravstvenih problema moraju jesti kuvano povrce,kako bi kako tako "podigli svoj imuni sistem"Molila bih gospodju da mi objasni poblize recept drzanja belog luka u vodi!!!Koliko cenova belog luka,koja kolicina vode~da li se prokuva~koliko beli luk stoji vremenski u toj vodi,da li se beli luk izvadi...Bila bi joj zahvalna!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Avg 10, 2012 2:23 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 09, 2012 4:08 pm
Postovi: 266
Sto se tice MOJIH gljivicnih Jetrenih pega koje imam po telu imam sledeca saznanja:Delom genetika,delom neki organski poremecaj jetre,lekari nisu sigurni koji je to uzrok.Najtacniji ODGOVOR BIH imala kada bih~to ja predpostavljam~isla na VMA na deteljno ispitivanje,ali to bih papreno platila,novca nemam.Vojni dermatolog mi je rekao:"Nesto vam smeta u jetri,i to se izbacuje na kozu,to je bolja opcija,nego da vam ostaje unutra u telu"Uzrok ove bolestiu su gljivice.Bolest se pojavljuje na stomaku i ledjima.Pege se spajaju cineci vece povrsine.Pege nastaju od nitastih naslaga gljivica.Bolest nije opasna i ne prouzrokuje posebne neprijatnosti(ja imam te pege i po licu,pokusavam naci dermatologa koji bi mi pomogao.).Uzrokuje jako znojenje.Odbaciti suhomesnate proizvode,i malo soliti hranu.Redovno se kupati i menjati pogotovo donji ves.Preporucujem da koristite svoje peskire,objasnite deci da svako treba imati svoj peskir.Zabranjeno ici na sunce osobama sa jetrenim pegama.ZA eserihiju znam da se siri putem ne dovoljno dobro loseg oprannog escajga za hranu,kao sto moze da bude i u sundjeru za pranje sudova,na wc dasci.Mozete imati ovu bakteriju i na brisu vasih ruku,vaseg odela ..Odete u javni wc~firma,kafic~uhvatite se za kvaku toaleta,rukohvati u gradskim prevozima,tamo eserihija.,INspekcija iz Higijenskog nasla fekalije eserihije na kvakama pojedinih kancelarija,na rukama pojedinih radnika~uzimali su briseve~Bili smo sokirani!!.Dakle kako se kome zalomi..Mislim da nikako ne mozete postici totalno cisto posudje,kao ni zivotnu okolinu,.Ja sam vise puta dobila eserihiju.Da li ste znali da se kandida prenosi poljubcem?Osoba koja ima kandidu "Lepo vas poljubi,ono usta,na usta,pljuvacka se izmesa,"i cvrc!Moj mladji sin radi kao obezbedjenje u klinickom centru,pa mu je to jedna medicinska sestra kazala,pricao joj kako mu stariji brat dobio kandidu.Pitala je mog mladjeg sina:"Ima li tvoj brat devojku"?Najvise sam razocarana danasnjim zdravstvom,SVAKA CAST DOBRIM LEKARIMA,SPECIJALISTIMA,sto vas pri zdravstvenom problemu podosta nehajno,lezerno,nezainteresovano shvataju..Imala sam podosta losih iskustava,kao i IZUZETNO LEPIH,Dobrih,prijatnih iskustava.Kako VAM SE "ZALOMI",ako imate novca za privatnog lekara,vecinom VAM se doboro zalomi..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Avg 10, 2012 4:22 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 09, 2012 4:08 pm
Postovi: 266
JES!!USPELA sam da UBEDIM sina da jede Bljutavi bezkvasni hleb!!Jutros mi ostavio poruku na stolu":Mama kupi mi onaj beskvasni hleb"!!Pa to je u njegovom interesu.!!Evo jedan od recepata za Marijantija~pogledaj prethodne postove,imas recept Namaz za hleb,od pilece dzigerice~Ako ti treba komplet dijeta,nije mi tesko prepisacu ti je od coveka~preko veze sam dobila,posto je takodje lekar mog sina "Ispratio iz ordinacije kako vec biva NIJE TO NISTA SAMO NE JEDI SECER!!"Ja poludela!!Posto sam prosvetni radnik u penziji od prosle godine,JAKO DOBRO ZNAM STA JE KANDIDA!!Za recepte sam jako raspolozena..Evo ovako.Camcici od tikvica.Uzmes 5 osrednjih tikvica.Uzmes dva osrednja paradajza,dva cena belog luka,jednu glavicu crnog luka,pola parceta belog mesa.Dinstas na vodi~pola solje vode sipas u serpu~, iseceni beli luk,crni luk jedno deset minuta.U tu serpu sad dodas poveci iseceni paradajz,nastavis sa dinstanjem.U posebnoj serpi prethodno skuvas belo meso,prohladis,pa ga izvadis,iseces.Pre pocetka dinstanja belog luka,crnog luka,oljustis 4 tikvice,preseces svaku tikvicu na pola da dobijes "camcice"posolis ih i okrenes na neku podlogu tako da su okrenuti na dole,a zaobljen vrh na gore,da se ocede.Jednu preostalu petu tikvicu,oljustis,odranis semenje,iseckas na kockice.Dodas u onu serpu sto dinstas i te iseckane tikvice koje si isekao na kockice, dodas u tu serpu prstohvat origana,prstohvat persuna,dinstas to sve zajedno dok voda ne ispari.Kad voda isprai dodas u tu serpu iseckano obareno pilece meso,promesas tu smesu i podelis u one camcice~napunis ih~Camcice napunjene stavis u tepsiju na koju si predhodno sipao solju vode.Peces u rerni 3o minuta na 2oo stepeni.Komplikovano!??Evo ti jednostavnije nesto,danas sam kuvala sinu.U serpu od lite ipo stavi:naseckanog belog luka,crnog luka,omanju saku karfiola,jednu isecenu tikvicu na kocke,nekoliko listova oprane,iscene blitve,jednu polovinu pileceg belog mesa,prstohvat origana,prstohvat persuna,soli.Serpu poklopis i ostavis da kljuca ali tako da vri STO MI KAZEMO DA ti se poklopac od serpe ne podize,vec tiho,oko 50 minuta.Mozes jesti.Moram biti jako strpljiva,nije bas lako,jer u kuhunji provedem mnogo vremena,posto imam dva sina,dve razlicite dijete,a ja jedem sta od njih ostane..Mora se imati zivaca...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Avg 10, 2012 11:20 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Avg 09, 2012 11:55 pm
Postovi: 5
4-5 cesnja belog luka preliti soljom hladne vode, ostaviti da odstoji preko noci i ujutru popiti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sub Avg 11, 2012 1:37 am 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 19, 2008 1:00 pm
Postovi: 175
Dosta dobrih tekstova danas. Evo malo i mene :D .
Quincekap, možda sam malo dosadan, ali pregledao sam malo stručnu literaturu i svugde se za lečenje kandide pominje dosta jogurta i vitamina C. To apsolutno niko ne spori. Ako ti jogurt smeta, onda ti sigurno ne smeta zbog kandide nego zbog kronove bolesti ili nečeg trećeg. Ja, kada sam držao dijetu protiv kolitisa nisam uopšte koristio nikakve mlečne proizvode. Kada mi se, 2008, imao problema sa kandidom, rešio sam je se Diflukanom i dijetom poput ove kakvu je iznela Kandidam. Ono što mi je bilo svakodnevno na jelovniku je beskvasni hleb, litar jogurta, jedna crvena paprika iz turšije (znači kisela), jaja i meso, dosta origana, beli i crni luk, a kao povrće boraniju i grašak. Od suplemenata bevipleks 3 tablete dnevno i Candida Clear 2 dnevno. Imao sam sreće da mi je kolitis tada bio u dubokoj remisiji, pa sam mogao da se posvetim samo lečenju kandide. Ali kod tebe je izgleda trenutno aktivno više bolesti, zato se toliko mučiš. Pošto me je samo kandida mučila, rešio sam je se za 20-tak dana. Naravno, nastavio sam sa takvom ishranom još bar 6 meseci. Uslovno rečeno rešio kandide. Pojavljivala bi mi se u narednim godinama, kada bih bio premoren, pa onda zbog tog premora pojeo nešto slatko. Sami slatkiši ili sam premor mi nisu uzrokovali probleme. I uvek sam to rešavao na jednostavan način - par dana Mikoseba, ponekad i Orvažila i to je to. Kandida je bolest oslabljenog organizma i narušene ravnoteže mikroorganizama u debelom crevu i dijeta za nju ustvari podrazumeva ništa više osim zdrave hrane. Zato se lekari mnogo i ne uzbuđuju oko nje. Ono što se leči zdravim načinom života za njih nije bolest. I stvarno mi nisu jasni ljudi koji ne mogu da se odreknu slatkiša i piva, a beskvasni hleb im je ružan. Dobro znajte svi vi, koji bolujete samo od kandide da ste BLAGOSLOVENI, u odnosu na nas koji pored prenamnožene kandide imamo još neku težu bolest. Posebno ako ta bolest zahteva dijetu dijametralno suprotnu dijeti protiv kandide, kao što su dijete kod Ulceroznog Kolitisa i Krona. Zahvalite bogu na tome i nemojte da se prenemažete i kukate nego se jednostavno vratite zdravoj ishrani.

Quincekap, ipak ti kod Tarabara ili nekog drugog insistiraj na detaljnijim pregledima. Znam da je Tarabar autoritet, ali ja sam se skoro dopisivao sa Severusom baš u vezi CRP-a. Citiram ga:
- Anamneza ,fizikalni pregled i laboratorija u medicini sluze za orijentaciju ka daljoj dijagnostici.Dijagnoze se postavljaju vizualizacionim ,morfoloskim i seroloskim metodama. - kraj citata
Ja sam juče bio kod gastroenterologa, i ponovo mi je u terapiju uključila Sulfasalazin (pio sam ga od 2000-te do 2010-te). Kaže da pošto mi je CRP dobar ne moramo da žurimo sa kolonoskopijom, ali za svaki slučaj da pijem sulfasalazin. Znači da CRP ipak nije potpuni pokazatelj zapaljenskih bolesti creva, već da je to kolonoskopija sa biopsijom. Ali pre nego što se podvrgneš tom pregledu, pogledaj neke čajeve i dijete koje Nikra predlaže na
gastroenterologija/1052-1086-1112-1077-1080-amp-t18888.html?hilit=nikra

Inače, već sam pisao o tome, meni se u zadnih 6-7 meseci često kvario stomak zbog premora, nespavanja, grešaka u ishrani, stresovima... Ali mi nisu uvek pomagali lekovi i dijeta protiv kandide. Pa me to malo buni - da li mi se vratio kolitis???

Inače Quince ja jogurt skoro uvek pijem kada je zagrejan na sobnu temperaturu, čak imam običaj da ga zimi malo ugrejem na šporetu. Međutim juče se napijem hladnog jogurta i posle par minuta dobijem pretakanje u crevima, a zatim trk u wc. Odmah sam se setio tebe. Ali to je bio jogurt tek izvađen iz frižidera, a imam utisak da mi je isto tako hladan sok od šargarepe naškodio pre neki dan. Da li ti piješ hladan jogurt? A u pravu si za kuvano voće - ono se preporučuje kod kolitisa zbog omekšanih vlakana, a ne kod kandide. Hvala ti za Questran, nisam ga još tražio, hoću da sačekam da vidim reakciju stomaka na Sulfasalazin i Orvažil.

Preldžija, prvo da te zamolim da ne psuješ. Ako se svi ovde kulturno izražavamo mogao bi i ti. Drugo, bioritam nema veze sa staroslovenskim bogovima, horoskopima i sličnim. Postojanje ciklusa u prirodi je normalna i jasno vidljiva stvar. Sve se smenjuje u ciklusima: dan i noć, godišnja doba, menstualni ciklus, promena telesne temperature, ritam srčanih otkucaja, faze sna... Naizmenična struja je sinusoidalnog oblika. Radio i ostali elektromagnetni talasi, uključujući i sunčevo zračenje takođe. I čovek je deo prirode, pa je normalno da u njemu postoje ciklusi. Bioritam je nešto što zdrav i aktivan čovek uglavnom i ne primećuje, ali bolesni ljudi su dosta osetljiviji na razne promene, pa i na promene svog bioritma. Evo ti tekstovi o nekim naučnicima koji su itraživali pojam bioritma:

http://www.freudfile.org/fliess.html
http://www.perbang.dk/orcapia.cms?aid=69
http://www.eminimethods.com/emini_tradi ... e_a22.html

Kao i šta je to bioritam:

http://www.inter-caffe.com/lista-626.html

_________________
- Volja i akcija, to je jedini život -
Jovan Dučić


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sub Avg 11, 2012 10:53 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 14, 2011 3:34 pm
Postovi: 140
Ohrabrili ste i mene da se javim. Stvarno sve sto ste pisali je jako korisno i dobro. Kada mi je posle antibiotika nadjena kandida u velikom broju u oktobru 2010, nacelnik gastroenterologije na B. Kosi mi je rekao: " Da ste uzimali par meseci lek za kolitis sve bi se sredilo", ali mi nije prepisao terapiju. Ja sam sama od sebe pila tri meseca asacol (mada mi je posle Tarabar rekao da sam uzimala dozu koja se da je deci) i nije mi se stanje promenilo.
U oktobru ove godine bice tacno dve godine od kada su poceli problemi sa stomakom. Stolica je od tada povremeno normalna, a povremeno neformirana. Juce sam ponovo odnela stolicu na anallizu.
Ono sto me pored takve stolice muci je i cinjenica da ne vracam ni jedan gram od izgubljene tezine. Slatkise i dalje ne jedem a hleb tostiram. Pre par dana sam pocela da uzimam na vrh kasike med. Cula sam da ovakva ishrana koju mi primenjujemo kod infekcije kandidom a koja je u sustini proteinska moze da izazove druge probleme sa zdravljem.
Promena nacina ishrane takodje utice na to kako ce funkcionisati nasa creva, kakva ce nam biti crevna flora. Zato se stalno u podsvesti plasim da sam mozda lecenjem kandide provocirala nesto drugo?
U mom zdravom periodu je bilo u ljutih papricica i brze hrane i neumerenog uzivanja u slatkisima. Dijeta za kolitis je takodje pogodna za razvoj kandide jer iskljucuje vlakna i bazirana je na belom brasnu, grizu i glaziranom pirincu. Pitam se takodje da li ceste kolonoskopije, rektosigmoidioskopije i sve to sto prolazimo kada pijemo fortrans totalno zbrise sve dobre bakterije koje nije lako nadomestiti pa se onda na racun nedostatka ravnoteze razzviju patogene vrste.
Ikar. ti imas istu nedoumicu koju imam i ja od pocetka ovih desavanja sa kandidom a to je da li su ovo simptomi kolitisa?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sub Avg 11, 2012 11:00 am 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 2:25 pm
Postovi: 164
quincekap Ja sam pila kapi Nistatina 3x35 šest nedelja pravila pauzu mesec dana i opet ponovila.
Evo čitam vas i mogu reći da ste zaista udruženi ,što je lepo u lečenju kandide.Trenutno pijem čaj od divljeg origana probiotik i probiotski jogurt.Naravno nekonzumiram slatko samo vodu,hleb tek toliko i ako imam prilog recimo pečen krompir nejedem hleb.
Moje stolice su uredne jedna dnevno prva jutarnja.Nemam više onih gasova celodnevnih koji su me izluđivali.A naravno nisam dugo nosila stolicu na pregled.Opustila sam se jer mislim sve dok sam u ovakvom zdravstvenom stanju nemoram.
E sad u Junu sam išla na kolonoskopiju drugu po redu da mi se odstrani polip koji je bio veličine 8mm.Ostala su dva od 2-3 mm koje Dr.nije mogao da navata :)
Dva ipo meseca čekam od zakazane ponovne kontrole kod gasteoenterologa a to je uskoro 23 Avgusta.Nosim PH. nalaz i onda se javljam.
Savet svi koji imate kandidu ništa slatko hleb.Dobar je savet za beli luk i ljutu papričicu sve dok vam neizazove neki drugi problem.Znači bez preterivanja.
Pozdrav svima.

Poslala sam pp.CTRL ALT jer je ona ostavila jednom za čaj ali nije napisala koliko puta dnevno.Nejavlja se pa eto pitam sada vas,možda neko zna.
Može li mi neko reći koliko puta dnevno može da se pije čaj.U uputsvu se navodi samo ono jednostavno 2dcl proključale vode 1kk.origana i stoji par minuta.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sub Avg 11, 2012 11:17 am 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 19, 2008 1:00 pm
Postovi: 175
Golicija, prolivi mogu da budu zbog kolitisa, ali to se jedino vidi kolonoskopijom sa biopsijom. Ako si u mogućnosti uradi je pod anestezijom u nekoj privatnoj klinici.

_________________
- Volja i akcija, to je jedini život -
Jovan Dučić


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sub Avg 11, 2012 3:54 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 09, 2012 4:08 pm
Postovi: 266
Apsolutno,ostajem pomalo "izgubljeno.."od svih ovih vasih procitanih postova.Ne ide mi u glavu-TOLIKA poprilicna populacija mladih ljudi sa zdravstvenim problemom Kandida?- Sve mi je jasno,ali opet,kad napisem,valjda mi lakse biva.Upornost,vera u sebe,samopouzdanje,i bice sve dobro,sto naravno SVAKOME OD VAS ZELIM,kao i svojoj deci.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sub Avg 11, 2012 4:41 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 09, 2012 4:08 pm
Postovi: 266
Postoji razmisljenjE:Nije mi jasno kako neko ne moze da se odrekne...Ja na to ovako gledam..:Sto ljudi,sto cudi~naravi~Postavi jednu Panel diskusiju na neku temu..Jedan savetuje jedno,drugi savetuje drugo..UPS!Kako,sta?Nemoj,to,uzmi to,ja tako nisam,itd..Onda covek sedne u toj svojoj rascepljenosti,nemoci,zelji da sam sebi pomogne,PA SE SABERE I ODUZME.Ponekad eksperimentise sam sa sobom,ali ne iz neke lose namere,nego da pomogne i ugodi sam sebi.Cinjenica da su ljudi kao i svaki organizam dugaciji,tako da je normalno da svi ne reaguju jednako.Zato postoji moc razmisljanja,razgovora,savetovanja,trazenja "izlaza",pronalazenja pravilnog ishoda i koliko toliko poboljsavanje svoje zdravstvene situacije.Zato smo mi tu,da jedno drugim pomognemo,da pokusamo pravilno usmeriti,kanalisati odredjene dileme,sumnje..da tragamo,raspitujemo,i pronalazimo prava resenja.Za sve treba mnogo strpljenja,volje,snage,upornosti..i vremena..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sub Avg 11, 2012 5:03 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Pozdrav,

to da su svi razliciti trebalo bi lekari prvo na umu da imaju,a ne da nas sve stavljaju u kos.Oni meni kazu:"Ma,kakva Candida? Ne daje ona takve simptome",a pri tom nista mi konkretno nisu nasli,samo su sumnjali.

Ja sam srela devojku kojoj su svi rezultati bilo super,a zavrsila bez dela tankom creva,sa dijagnozom Krona.Kad sam to rekla Tarabaru,on kaze:"Morao bih ja u to prvo da se uverim" .Nije verovao da su joj rezultati bili dobri.

IKARE: Jel smeju oni koji imaju iritabilni kolon da piju Sulfasalazin? Meni niko nije preporucio.Samo Loperamid.

To me i nervira sto kad im kazem da ne smem ni jogurt,ni paradajz,ni voce, oni ili kazu,"Ma sta ne smes,jedi",a drugi kazu :"Pa,nemoj da jedes! Moze tako da se zivi."

A,pije li neko laneno seme i kako? Pogledacu na prethodnoj strani,mozda je neko napisao?

Meni smeta i belo brasno i bilo koja dr. brasna osim bezglutenskih. Ko zna sta je kod mene osnovno oboljenje? Odakle potice? Negde sam procitala da Kron "ide" iz hipofize. Hipofiza utice na stitnu zlezdu.Ja je imam samo pola. Hipofiza utice i na jajnike.Uprosceno receno.

Od Nistatina me pece pozadi,a pijem samo dva-tri puta dnevno po 10 kapi.Nisam htela odmah udarnu dozu.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sub Avg 11, 2012 9:34 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 19, 2008 1:00 pm
Postovi: 175
Quincekap, Sulfasalazin i iritabilni kolon? U uputsvu u kutiji Sulfasalazina ne piše ništa u vezi toga. Ja lično mislim da ne bi trebalo da smeta. Sulfasalazin ometa apsorpciju folne kiseline, pa je treba uzimati kao dodatak i to je jedino što znam o propratnim efektima ovog leka.

Rouzi - Sto ljudi sto ćudi. Naravno, slažem se sa tobom. Ali ako nečija ćud dovede do bolesti... Šta onda? Da li menjati tu ćud, šta misliš?

_________________
- Volja i akcija, to je jedini život -
Jovan Dučić


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 104  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 56 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: