Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 104  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Uto Jan 03, 2012 5:57 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Nov 18, 2011 1:20 am
Postovi: 30
Posto jedem puno hleba,najstrasnije u ovoj dijeti mi je bilo to sto moram sam da mesim hleb i sto uporno ispada tvrd ko kamen.Zato sam i smrsao 8 kg za mesec dana.Da nisam naso nacin da napravim hleb koji je mekan bez kvasca i moze da se jede,propao bih.Ako nekoga interesuje mogu da napisem recept.

I nervira me sto se samo kaze ne sme secer.A pored secera posle ispada da ne smeju ni masti,osim maslinovog ulja.Treba neko strucno lice da opise ne namirnice koje se izbegavaju pojedinacno,nego sa aspekta hemijskog sastava: Ugljeni hidrati (seceri),proteini,masti,vitamini,mineralne materije,voda. Tako nece da bude nedoumica zasto ne mogu da jedem prasece pecenje kad ono nema secera.Nikakvih


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 5:07 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jan 04, 2012 4:47 am
Postovi: 5
Ono sto mi je pomoglo 2005. god. , uz poznatu dijetu, je potapanje 1 supene kasike lanenog semena u solju sa vodom, koja odstoji 10-12 sati i potom se popije ceo sadrzaj na prazan stomak ili par sati posle jela i tako 2 puta dnevno (fora je valjda u onoj sluzi koje lan.seme pusti i koja je prebogata omega 3 visemasnim kis.). Posle nepunih 3 meseca pridrzavanja samo ovoga, nalazi su sa "kolonije candide u velikom broju" postali negativni. Medjutim, prosle nedelje sam davao stolicu 3 dana za redom jer sam poceo da osecam stare simptome (usled ucestalijeg konzumiranja alkohola, koriscenja antibiotika i ishrane u kojoj su prisutni uglj.hidrati u velikoj kolicini ) i broj kolonija je bio 25,pa 8, pa 50, a normalno je do 20. Malo mi je cudno da tako varira,ali kod candide sve dolazi u obzir. Vec sam krenuo sa lanenim semenom i ne tako rigoroznom dijetom, pa se nadam boljim vestima u skorije vreme. Ko nije probao, neka ukljuci laneno seme, koje je jeftino-20 din 100 grama, samo moze da bude od pomoci...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 11:13 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Vi ste samo potvrdili moje sumnje,a to je da ko jednom ima povecanu Candidu u crevima,vise nikad nece moci da dodje na staro.Candida se samo primiri,pritaji i cim padne imunitet,vraca se. To sam cula od mnogih.Zato je ja i lecim 2,3 god. jer je nikad do kraja nisam izlecila (tj. vratila u normalu),bas zbog neadekvatne ishrane.Da ne pijem KONSTANTNO neke od preparata za suzbijanje Candide,davno bih bila mrtva.
Stalno pijem neke biljne kapsule (uvozne),caj i ulje od divljeg origana.

Sto se tice ulja,smes slobodno suncokretovo ulje i ulje semena grozdjica (ima ga u Ideji,Tempu,Univerexportu,ali je skuplje,oko 450 din.) Svinjsko meso se ne preporucuje verovatno zbog svih tih losih elemenata koje svinjsko meso ima u sebi.Ne preporucuje se ni zdravim osobama,a kamoli nama,ali ga sigurno mozes pojesti ponekad.Jedi krtinu,bez masnoce,a mozes i po malo dimnjeno komadno svinjsko meso,ali ako mozes "domace" ,jos bolje.Nije stvar samo u SECERU,nego u svim tim aditivima i hormonima kojima se "pune" mesa i suhomesnati proizvodi.

Nisam verovala za sunku (procitala sam za nju sve najgore),ali kad sam sama pogleda na etiketi njen sastav,zgrozila sam se.CITAJTE OBAVEZNO ETIKETE na proizvodima,pa cete se sami uveriti.Sve je puno aditiva,konzervansa,prekomerne soli,vestackih boja i zasladjivaca.Namirnice se "pune" hormonima,pa mozda i antibioticima,ZATO SMO SVI BOLESNIJI.

VIdite i sami da nas je sve vise na forumu.Zar to nije cudno? NEMOJTE PITI ANTIBIOTIKE BESPOTREBNO,a ako bas morate,OBAVEZNO PITI NISTATIN I PROBIOTIKE UZ NJIH.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 1:42 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jan 04, 2012 4:47 am
Postovi: 5
Ovo za sunku i uopste za sve suhomesnate proizvode ste u pravu. Nazalost i to sam osetio na svojoj kozi. Posto redovno idem u teretanu vec vise od 3 god,trudio sam se da sto vise unosim proteine i to uglavnom iz mesa. Medjutim, pored redovnih obroka jeo sam i po 3 tosta dnevno sa sunkama, pecenicama itd i zavrsio sa problemima sa zuci i povecanim transaminazama jetre u svojih 22 godine tada, to je bilo 2009. Kako mi je lekar predlozio da izbacim svinjetinu i suhomesnato,vec posle mesec i
po dana do 2 mesea,sve se stabilizovalo. Krvna slika kao i ultrazvuk su bili super i vise nisam imao cudne bolove u gornjem desnom predelu stomaka. Od tada na 6 meseci redovno dajem krv i hvala Bogu sve je ok. Od ishrane definitivno sve zavisi...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 7:30 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Nov 18, 2011 1:20 am
Postovi: 30
Slazem se sa tim da jedemo sve i svasta.Hrana je moja struka i znam kako se izvode sve te operacije ocuvanja mesa.Mora da se usoli, nakljuka raznim aditivima,secer je takodje jedan od e brojeva tj aditiva. Nisu svi aditivi vestackog porekla,mnogi su i prirodni. Problem je samo sto smo svi mi osetljivi na njih,to jes nas gljivice ih vole.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Čet Jan 05, 2012 1:15 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Dok nisam dobila Candidu,nisam citala i obracala paznju na sastav namirnica,ali od kada citam,mnogo puta sam se iznenadila u koje sve proizvode stavljaju secere. Recimo u Vegetu i druge dodatke jelima.Sta ce tamo secer? Sa Vegetom solimo jelo,zar ne? Pa,u grisine,u jogurt.U supe iz kesica,u riblje pastete,sva sreca u tunjevinama jos nisu poceli.I onda se svede da covek nema sta da jede.

Moja drugarica je u osnovnoj skoli,a to je bilo pre 25 god. jela za uzinu svako jutro sendvice sa margarinom i sunkom.Bila je gojaznija od nas i kasnije sam cula da je u 20 god. umrla od srca.

Problem je sto ja zivim u zajednici i ne mogu uvek da uticem na izbor namirnica.Posao mog svekra je takodje bio vezan za meso i ne mogu da shvatim da i sad kupuju sve te namirnice u velikoj meri i da ga nekad predju sa kvalitetom.Skoro je doneo stisnjenu sunku koja je bila kisela.Uzimaju gotove cevape koji su nizasta. Bolje traziti da nam samelju neki dobar komad juneceg mesa i da sami napravimo cevape,nego sto nam oni po marketima muljaju. Jednom su mi u Ideji dali mleveno junece,koje je uzasno smrdelo i od tad trazim da mi samelju.

Da ne govorimo o junskom paradajzu,posle kog sam ja 2009-te god. zavrsila ovako kako sam zavrsila.

A,tek antibiotici novije generacije,koji ubijaju "sve zivo".Nestanu i lose i dobre bakterije i onda krene haos u organizmu.

Samo molim Boga da se nesto promeni na bolje,da nam bude bolje nego sto je sad.Da se oporavimo.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Čet Jan 05, 2012 3:26 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 05, 2012 3:16 pm
Postovi: 114
Ljudi, zahvaljujuci ovom forumu dosla sam na ideju da testiram stolicu na kandidu. prvi nalaz je bio 155 kolonija.
Od tad se mucim, imam sve moguce simptome (malaksalost, mucnine...) i tako vec vise od 7 meseci.
Evo sad, pre Nove godine, predlozili su mi da idem na infektivno kako bi izvrsili ispitivanje i eventualno krenuli sa terapijom koja se iskljucivo izvodi u bolnickim uslovima. Zanima me da li je neko imao takvo iskustvo? Plasim se da tako jos vise ne upropastim imunitet, koji je iovako los. Trenutno pijem nistatin (skoro mesec dana), malo je bolje. Pila sam i origano ulje 15 dana, a sad pravim pauzu. Naravno, da dijeti sam. Iscekujem savete!
Poz svima


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Jan 06, 2012 3:11 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Dec 24, 2011 10:57 pm
Postovi: 48
Pozdrav svima Srecna Vam Nova Godina i predstojeci Bozic...

quincekap Bas kako si rekla pravila sam jak caj, zato nisam mogla ni da ga pijem, sad mi je ok...Pijem 1/2l pre podne a 1/2l nane ili uve popodne i pijem vode sto vise...

tempo Jel moze recept za taj hleb, ja kupovni bezkvasni ne mogu da jedem...

Sto se tice namirnica suhomesnato sam izbacila sve imi smeta od sunke salame, kobasica, a najvise mi smeta cajna kobasica od nje sam ranije imala kidanje u stomaku...Hleb ne jedem...

Kad hocu nesto da grickam uzmem galete od pirindza sa susamom to mi je jedino ok...Jel ima nesto slatko sto bi mogla da pojedem kad mi bas padne secer i kad ne mogu da izdrzim?

Uzimam Srebrnu vodu, Laneno seme, origano caj, origano ulje, Uva i Nana caj pijem zbog eserihije.

Gastroenterolog mi je dao da pijem:
Kanazol tri nedelje i Elce Flora Duo mesec dana i stroga dijeta.
Nakon 2.nedelje od prestanka uzimanja antimikotika ponoviti pregled stolice i postepeno se vratiti normalnoj ishrani.

Kolonskopiju mi nije preporucio a ni Nistatin. Pridrzavacu se ovog pa cu videti za mes dana na cemu sam :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Jan 06, 2012 10:54 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Nov 18, 2011 1:20 am
Postovi: 30
Od kako jedem hleb malo sam povratio kilograme.Ranije mi bio tvrd,nikakv,ne mogu da pojedem ni jedno parce.Kilogram mi traje po 5 dana.

Ja ga sad ovako pravim,i ispadne mi mekan i normalan za jelo,da moze da se zvace:

Uzmem razeno ili integralno psenicno brasno 900 grama pakovanje,tako ga kupujem. Sipam u posudu za mesenje,dodam dve kafene kasicice sode bikarbone,3 kafene kasicice soli, pola case ili nekad cak celu casu probiotskog jogurta,ili kefira (kako kad imam).Promesam malo to da se ujednaci i dodam dve jogurtske case obicne vode.Zamesim testo domacinski, stavim ga u pleh za pecenje, a pleh stavim na TA pec i pokrijem krpom.Tako odstoji nekih 5 do 6 sati i ispuni pleh.Onda ga prebacim u rernu i pecem na tiho,ne znam tacno na koliko jer moj sporet nema te oznake,ali kao da stavim na trojku na brojcanom satu,pretpostavljam da je oko 100 stepeni i 40 minuta,onda jos 15 minuta na jacu vatru kao 5 na brojcanom satu.Posle ga iskljucim i ostavim dok se ne prohladi rerna.Izvadim ga,nakvasim vodom povrsinu i gurnem u kesu.

Ovakvim nacinom dobije supljikav hleb kao da ima kvasca u sebi i bude mekan i lep.

Ja hleb vec sutradan drzim u frizideru da se ne bi kvario,a pre jela ga pdgrejem u mikrotalasnoj.

Posto sam sirim mleko i pravim sir za sebe,dobijam surutku.Kad imam,umesto dve case vode pri mesenju hleba,sipam dve case surutke i umesim.Dobijem jos ukusniji hleb.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Ned Jan 08, 2012 10:39 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Svima srecan Bozic i zelim vam da se sto pre izlecimo.

Drago mi je kad mozemo da pomognemo mnogima i kad mnogi zahvaljujuci nama ustanove sta im je.

Lecenje Candide je dugo i tesko,a Boga mi i skupo.

Meni je sestrin decko doneo iz Finske tablete koje mogu da se grickaju i zovu se Candida Forte.Stvarno su dobre.Ko moze da nabavi nesto iz inostranstva,nek uzme,jer oni imaju mnogo bolje preparate nego mi.

U tim kapsulama ima ulje semena grejpfruta,inulina,magnezijum stearata,psilijuma i jos nesto sto ne mogu da prevedem.Amerikanci imaju slican sastav tableta.

Ja nisam lecila Candidu bolnicki,jer niko nije hteo da me tako leci,cak sam isla na Infektivnu u BG kod njihovog gatroenerologa koji mi je rekao da oni lece samo imunosupresivne pacijente,da Candida nije nista,da je svi imamo,bla,bla,bla....Samo se iznerviram i onda sam se vecinom sama lecila i saznavala od drugih ljudi i sa Interneta.Iako mnogi savetuju da se ne cita to sto pise na Internetu,da nije ovih foruma i saveta,davno bi bila jednom nogom u grobu.

Hteli su da me ostave na ispitivanju u bolnici,ali samo da ispitaju dijagnosticki,ali o Candidi niko nije hteo ozbiljno da slusa, niti znaju da je lece.

To bolnicko lecenje podrazumeva verovatno davanje Diflukana kroz venu ili nekog slicnog leka.Mozda treba probati,ne znam? Vazno je uzimati obavezno probiotike i menjati ih stalno,a uzimati i nesto za bakterije,caj ili nesto slicno, jer se tim lekovima ubije Candida,ali bujaju bakterije.

SNEGULJICE: Da li je to infektivno odeljenje pri nekoj bolnici ili je to na samoj Infektivnoj klinici?
Moj predlog ti je kad si vec krenula sa Nistatinom,nastavi jos mesec dana.Ja sam ga cak pila 3 meseca,mada su mi posle mesec dana bujale bakterije, pa sam morala da primam i Gentamicin injekcije.Nemoj samo ,ako ti bude bolje ,nikako da se vracas odmah na staru ishranu,nego nastavi sa cajevima ili prirodnim preparatima za Candidu (Candida clear,divlji origano...).Slatko nikako!
Gde su ti brojali kolonije? U kojoj laboratoriji?

VENERA: Meni kad se jelo slatko ja sam kuvala integralni pirinac ili obican u sojinom mleku,bez secera i posipala ga cimetom.Kazu da jedino biljka Stevija sme da se koristi kao zasladjivac,nista drugo.Jedino nju organizam ne prepoznaje kao secere,ali je treba naci.Gde si isla kod gastroenterologa? To je neko ko je pametniji od ostalih.Taj lek ce ti pomoci.Mada je on u rangu Diflukana.

TEMPO:Kazu da je kefir dobar,ali citala sam da surutka ima gljivice u sebi.Nastaje isto procesom fermentacije,a to nasoj Candidi prija.Inace dobar ti je recept i dobro je sto stavljas sodu bikarbonu.Posto stavljas 2 kasicice,da li je ukus mnogo jak? Ja kad je stavim malo vise od 1 kasicice u projice,bude mi bas ukus - bljak!

SUHOMESNATO NIKAKO. Puno je aditiva i konzervansa,secera.Cajna je otrov i za zdrave.Jedino neka dobra slanina i dimnjeno komadno svinjsko mesu mi nisu smetali,sve ostalo jeste.Virsle su mi uzasno smetale.

Krompir treba izbaciti.Ja sam se ranije davila u cipsu i przenim krompiricima,sad kad uzmem i malo,krenu tegobe sa stomakom.


POZDRAV SVIMA I DRZITE SE!

MORAMO SE IZBORITI SA OVOM NAPASTI!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Jan 09, 2012 1:37 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 05, 2012 3:16 pm
Postovi: 114
Pozdrav!
Evo malopre su mi stigli rezultati, posle mesec dana 2x1 nistatin, kazu da gljivice nisu izolovane.
radila sam u Nisu, poliklinika Human, tamo broje kolonije.
Sto se tice infekivnog, predlog je bio da lezim na infektivnoj klinici u Zajecaru.
Origano ulje sam pila, pa sam bila na pauzi 10 dana. Od danas kre'em ponovo.
Idalje sam na dijeti, pre mesec dana iskljuceni su i mlecni proizvodi.
Kako ste vi?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Jan 09, 2012 1:51 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Sto se mene tice,ja sam katastrofa sa stomakom.

Juce sam napravila VISE gresaka sto se tice ishrane.

Pojedoh 2 Kinder cokoladice (2 reda),iako sam odmah uzela tabletu na biljnoj bazi za Candidu,ocigledno nije bilo dovoljno.Posle pola sata,uzmem 2 parceta pecene bundeve,koja je bas bila slatka,pa na sve to,negde oko 23h pola jabuke ili manje.A,izmedju toga,jos milion gresaka,parce sunke,parce biljnog sira,proja,a i pojela sam deciji flips.

I jutros naravno: 4 stolice,od kojih su tri zadnje bile dijareje.Bol pre stolica,a posle pecenje,od silne kiselosti.Jedva preziveh.Sad sam uzela Duo biotik i vracam se na staru ishranu,pa nek pricaju gastroenterolozi sta hoce.Koliko puta sam od njih cula da ne drzim dijetu,nego da jedem sve normalno.Pa,eto sta sad da radim? A,gladna sam.

Za Bozic sam jela i pecenje.Nije mi smetalo tada,ali mozda je ovo danasnje stanje,posledica i toga.Ko ce ga znati? Samo jedno znam,ova Candida je uzas!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Jan 09, 2012 2:00 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 05, 2012 3:16 pm
Postovi: 114
Ja slatke stvari nisam jela mesecimaaaa!!! Iskreno, strah me i da probam.
Nisam rekla da sam bila i na hidrokolon terapiju, u avgustu. Posle nje kandida se smanjila na 3 kolonije.
Trajalo je mesec dana i onda sam se iznervirala, stres i opet 100 kolonija!
Ko hoce neka proba!
Cula sam za biorezonantnu terapiju, da pomaze. Znate li sta o tome?
Zivim za dan kada cu da pojedem, voce, palacinkeee


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Jan 09, 2012 3:16 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Posto sam ukapirala da mi se Candida stalno vraca,a ne znam sta je pravi razlog,ja uzmem po nekad slatko.Ukapirala sam da mi jedino prija cokolada,mada ne bas svaka.I letos sam sama mutila iz kesice sladoled i nije mi mnogo smetao,mada kad se pretera,Candida se vraca,kao sto mi se sad vratila,iako kad dam stolicu na analizu,oni je ne nadju,jer uvek pijem nesto za nju,ali svi simptomi su zbog nje.

Eto,ti ne jedes slatko,pa ti se opet povecala.Mozda si jela nesto od belog brasna ili sa kvascem tada?

Stres je sigurno pokretac,ali nije jedini uzrok.

Mada lekari kazu da je ona samo posledica,a da se verovatno nesto drugo krije iza nje.Pad imuniteta,nastao zbog nekih hronicnih ili autoimunih bolesti:Kron,UC,dijabetes,celijakija,HIV,Hepatitis.

Kod mene nije nista nadjeno i to zbunjuje lekare.Doduse u sredu treba da podignem rezultate dublje endoskopije.Daj Boze da se konacno nesto otkrije,ne mogu vise ovako!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Uto Jan 10, 2012 1:24 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Nov 18, 2011 1:20 am
Postovi: 30
quincekap- Kad imas ceste stolice,nisu sve dijareja nego neke budu normalne s tim sto brzo moras u toalet? Cesti gasovi takodje? Da li je kolonoskopija klistiranje?

Nije mnogo 2 kasicice sode jer je kolicina od 900 grama brasna,ne oseca se uopste.A kad pravis proju to je ipak manja kolicina, zato i manje sode.Ja proju pravim sa praskom za pecivo


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 104  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 35 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: