Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 104  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Čet Nov 10, 2011 6:26 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
PLAYER-molim te,posalji mi link preko koga mogu da dodjem do njih.
Ta knjiga je sa sajta CURE ZONE. Mozda sam ja pogresno povezala ime te doktorke.
Doktorka ima oko 40-ak godina,cini mi se kratke smedje kose.Pise da ako se kupi knjiga preko Interneta,dobijes i 3 meseca besplatnih saveta sa njom.

Ne znam kako bih narucila tu knjigu kad nemam deviznu platnu karticu,a i trebalo bi bas dobro baratati engleskim jezikom.Sramota je da se frljam gramatikom.Nesto bi mogla da sastavim,ali ne znam kako da dodjem do njih?

Jel si ti stupio u kontakt sa njima? Koliko kosta knjiga te doktorke o kojoj pises?

GERDA:Meni je smetala srebrna voda.Samo sam jos vise imala izrazenije simptome genitalnog svraba i izlazio mi je Herpes na usnama.Pretpostavljam da se tako organizam cistio,ali ja nisam mogla da izdrzim.

Inace,danas katastrofa sa stomakom.Zadnja tri dana sam jela cokoladu i nije mi smetala sve do danas.Uporedo sam uzimala i Origano caj,kapi ulja,enzime za varenje,juce pocnem sa cajem od pelina i jos nekih biljki.Prvo je krenulo da me pece urinarno i stvarno vise ne znam da li je od peska ili ja mozda imam Candidu i u besici?

Samo malo sam jutros osetila krkljanje u crevima,ali beznacajno,cak nije bilo ni nadimanja u crevima,ali kad sam imala stolicu,to su bili grcevi koji su trajali 15 min.Posle toga,kao da su se svi toksini vratili u zeludac ili jetru.Mucnina,pojavila se vrtoglavica,hladno mi je bilo,glava me je bolela.Uzmem gutljaj vode ,a ono bol u tankom crevu,kao nozevima.

I tacno znam kad mi se aktivira Candida i upali tanko crevo,ako uzmem nesto sto pospesuje Candidu,imam bolove u tankom crevu,a ako uzmem nesto neutralno,nemam.Jela sam danas supu i meso i nisam imala bolove,a cim sam uzela krompirice,odmah me je zaboleo stomak.I meso je bilo przeno,pa me nije toliko bolelo,ali posle par krompirica ,jeste.

Ne mogu ni ja vise sa ovom dijetom.Ide sad zima,sta cemo jesti? Cene su ekstra,tikvice su vec skocile na 150 din. Riba je takodje poskupela,meso da ne govorim.Voce mi ne prija,brokoli je skup i ovako,mada ga imam u zamrzivacu,ali nedovoljno.

I sta da jedemo? Ne smemo hleb,peciva,heljda je mnogo jaka,sa projom ne smem da preterujem.??????? Jedino pirinac mi prija i jaja mi uopste ne smetaju,ali ne mogu to jesti 24h.
Od tunjevine prosli put samo sto nisam umrla,jer cim mi se poveca Candida,ne mogu pola stvari da varim. Ovi biljni preparati mi ponestali.

Videla sam da je Probotanik izbacio kapsule divljeg origana,sto nije tako lose.Negde su oko 560 din.Imaju sad odlican sajt (Baltic junior) na kom mozete da uradite i test za Candidu.

POZDRAV SVIMA!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Nov 11, 2011 2:13 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Okt 06, 2011 2:14 am
Postovi: 16
http://www.yeastconsulting.com

http://curezone.com/m/profile.asp?un=aijian

http://curezone.com/m/profile.asp?un=dvjorge

Srecno!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Nov 25, 2011 9:25 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Sta je sa nasim CANDIDASIMA? Ima li nekih promena?

CTRL ,ako nas citas javi se.Goca i ja mislimo o tebi,pitamo se kako si.

Meni sleduje dublja endoskopija,pa ako prezivim,pricacu.

Probala sam caj od pelina,nije los.Izgleda da deluje,mada ponekad uzmem red cokolade,pa nahranim malo Candidu. :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Ned Nov 27, 2011 5:10 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Nov 23, 2011 10:19 pm
Postovi: 4
Ja tek treba da idem kod doktora,uhvatila me strah ubi boze.
Imam sve simptomi kandide u crevima ,Podrigivanje,gasove,nadimanje,bol u zeludcu,dijareju i zatvor,sluz po stolici,mokrenje po 100 puta,depresiju,povremene glavobolje,upalu grla koja nece da prestane ,cim izadjem malo napolje odmah se bol u grlu i curenje nosa vrati,a uz to sam p\re bilo kakvih problema drzao dijetu (izgladnjjivanje).Pa jos imam i hemoroide,kad naidje zatvor :(
Prekojuce sam pojeo pakovanje piskota,muke zive,podrigivanje,gasovi,100 puta mokrenje iako nisam popio ni casu vode (koliko sam procitao kandida razlaze secer na gasove i vodu).
Sad jedem cips ,supu,jogurt i to mi lakse pada na zeludac nije mi neka smetnja.
Opet ni ovo niej sigurno da imam kandidu,treba da odem kod doktora,a strah me, skoro mi je neko iz porodice umro od raka (nema veze sa debelim crevom,a i niko iz porodice nije imao rak debelog creva) pa me opet strah, ubi boze,nek mi otkriju i ulcerozni koleitis pa bi mi lakse palo,nego ovo da nzeznam.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Nov 28, 2011 9:17 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Znam kako ti je.Moguce je da je Candida jer su to sve njeni simptomi.Pa,ako si u skorasnje vreme pio neki antibiotik,onda je sigurno ona.
Evo,ja sam za moj rodjendan jela tortu i posle 2 dana 6 stolica,bolovi u crevima,po neko nadimanje.Uzas jedan.Kad ona napadne,tesko se leci.

Samo da znas da neces naici na razumevanje gastroenterologa,jer po njima je Candida normalna crevna flora i kad sam im sa VMA donosila nalaze da je imam u jako uvecanom broju,oni su ili govorili da ne znaju da je lece (jer nemam HIV,Kron ili UC) ili su odmahivali rukom.Najlakse im je da kazu iritabilni kolon.

Poslusaj me u vezi dijete,a ti sam obavezno daj stolicu na analizu,nemoj njih da cekas.Ako si iz BG-a.daj na VMA (trazi bas na Candidu)ili u Hexalabu privatno.Ovi ostali nadju Candidu samo ako je preko 10%.Dobro bi bilo dati 3 puta stolicu,jer se Candida razlicito izlucuje.

Gastroenterologu obavezno reci da si imao prolive posle slatkog,da imas te gasove i sluz.

Oni koji hoce da lece Candidu,ako je ona u pitanju,su dr. Doder sa VMA (nacelnik gastroenterologije) i mozda neki lekari privatno po BG-u.

Moras se pridrzavati dijete,inace ce ti biti sve gore.Slobodno mozes uzimati probiotike.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Dec 07, 2011 11:55 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Nemojte jesti pecene ili przene crvene paprike,jer u njima izgleda ima dosta secera.Pre neki dan sam ih jela i posle toga sam imala puno stolica,boleo me je stomak i izbacivala sam ih tri dana kroz stolicu.Grcevi i nadimanja su se tada pojacali.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Dec 07, 2011 5:59 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Maj 22, 2008 1:50 pm
Postovi: 63
Pozdrav sapatnicima...

ja sam imao letos candidu..tj saznao sam letos jer sam prosle zime toliko pio antibiotika, bar jedno mesec dana oralne i plus 3 meseca na kortikosteroidnoj pumpici koja mi usrala imuni sistem, tj sve to..a sve zbog gripa koji se zbog zajebancije doktora spustio na pluca..

ja sam se izlecio..bio sam uporan.

nisam jeo nista od voca 2 meseca
samo po neku kiselu jabuku
nisam pio nikakav sladak sok
nisam uzimao ama bas nista slatko u usta u cvrstom ili tecnom stanju
nisam jeo crveno meso (jer ga ne volim)
nisam jeo nista od mlecnih proizvoda osim kefira prirodnog koji sam pravim

da skratim

jeo sam sve od povrca i to sirovog sto vise
pio sam mnogo vode
jeo sam integralni hleb od 4 vrste integralnog brasna koji sam spremam i umesto kvasca soda bikarbona
uz hleb, kefir
proju sam jeo
jaja kuvana sam jeo svako jutro i vece
ribu sam jeo, dinstanu
sardine sam jeo
kacamak sa kefirom me spasao takodje
Rise Cakes uz kefir i kuvana jaja sam jeo, to su oni presovani keksi od integralnog pirinca
ispio sam jednu turu caja protiv kandide od travara

eto to je bila moja ishrana

od terapije je bio diflukan jednom mesecno
koristio sam ulje divljeg origana koje inace ubija bakterije i gljivice i ono je izuzetno jako i dobro za imunitet. kupuje se u prodavnicama zdrave hrane, u kasicicu maslinovog ulja se kanu 2 ili 3 kapi pre svakog obroka, 3x dnevno i proguta, da se razlozi u crevima i sad ga i dalje koristim jer je dobro

za to vreme su se simptomi smanjivali, ali ja nisam imao prolive ni zatvor vec posle nekog slatkog obroka, odmah sam morao u wc i imao gasove i svrab analne regije posle stolice..

uvece sam sedeo u rastvoru hipermangana ,mesec dana

sada sam ok

na kontrolama nema candide vise

toliku frku mi je stvorila da sad kad imam gasove, uprpim se da nije ona i isao bi da dam odmah stolicu na kontrolu, supruga mi kaze da sam poludeo i tripujem..a posle kad pomislim, istina jeste da neke namirnice stvaraju gasove i da je to normalno...grasak, kupus, pasulj itd.

ljudi...ja sam citao ispovesti osoba koje su se izlecile 100% sa gladovanje,...samo voda i nista vise...bar 10 dana do 20 dana ako ne i vise....to gladovanje..sve cisti ceo organizam.

ja cu da narucim za nedaj boze onaj Candida Yeast iz USa da imam, zlu ne trebalo.. Zena se od toga izlecila jedino..

Hleb koji spremam sada redovno mi je dosta pomogao. Pojedem po nekad neku krofnu,, cokoladu nikako, med nisam jos, stavio sam pe neki dan kasicicu u caj itd...

Izgubio sam kilazu, sa 85 na 60 pa vidite..drugari me nisu prepoznavali, niko..mislili su da umirem. ludeo sam od pitanja glupih..ali sada se popravljam i osecam zaista dobro.

Odvikao sam se od slatkisa..bukvalno mi se ne jedu i volim slaniju hranu..tj neutralnu..i to mi se svidja.. cokoladu nisam nikad ni voleo preterano a ni sada je ne jedem

Zez su slave, svadbe..a slave dolaze...pa ja jedem kuci pre toga a tamo samo jedem salatu i ribu ako ima i nesto posno..kupus, sarmu jedem,....za sada sam dobro...nadam se da se nece ponoviti.

Moj drug se izlecio za mesec dana, ja za 2 meseca..

izgleda da je to individualno, nekome neka namirnica smeta , nekome ne. Zato ne uzimajte zdravo za gotovo savete drugih. Morate na zalost na sebi da pronadjete sta sme a sta ne sme da se jede.

Kazu ugljeni hidrati ne smeju..//a nek navede neko namirnicu koja ne sadrzi makar i malo uglj. hidrata. Ja nisam nasao. Jeo sam integralni Rise Cakes kolace i godili mi..nisu mi stvarali problem.

Kad su me videli bodi bilderi, cudili se...zato sto sam se toliko izdefinisao kao da sam dizao tegove 3 meseca..svaki misic je buknuo. posle moj eprice, kaze mi bilder..to je najteza dijeta u svetu bodi bildinga i zove se Ketogena dijeta..pogledajte i potrazite Ketogena dijeta ili stanje zvano Ketoza u koje nase telo ulazi kad smanjimo unos ugljenih hidrata.

Sada, kada mi neko kaze da ne moze da smrsa, pljunuo bi ga.//

Moj drug bilder je kaze izdrzao 4 meseca na ketogenoj dijeti (nasoj dijeti) i jeo je jaja, meso, vodu...kaze hteo je da ujeda od nervoze..ali kaze iscistio telo odlicno...o oseca se extra

a znate sta. ja imam 34 godine. nisam nikad bio debelo..ali sada mi se toliko stesalo sala da ga nema, stomak ravan, noge, misicave, ruke..to je cudo..ja ga pitam, drugara bildera kako da zadrzim konstituciju samo da nabacim kilazu ali ne i salo. kaze isto to, samo vise jedi, povecaj unos...sada radim na tome...

stojim na raspolaganju svakome ako mogu da pomognem....bilo kako..

eee da///ja sam popio litre i litre srebrne vode u toku terapije i pre nego sam znao da je imam i nije mi pomogla..a nekome jeste

jos nesto..pricao sam sa drugarom o tome i on kaze..sve mi je jasno..njemu je devojcica mala, od 3 godine imala upornu vaginalnu kandidijazu...kaze nisu nikako mogli da je izlece..ni jedan lek..dok nije cuo za neku vodu u jednom selu blizu mene i otisao na cesmu iz sume, naocio i kupkali je i davali da pije....kaze...kao rukom odneseno, u decu se kune...pobecao mi da me vodi da uzmem da pijem, inace uzimam vodu sa nekog izvora..tako da ce mi ovo biti plus...eto..neko nadje lek na cudan nacin...on inace kaze da su ga tamo poslali ljudi koje je isto samo a voda izlecila...pozdrav svima i najvaznije...SAMO UPORNO...ko mi kaze da ne moze da izdrzi dijetu jer mu oci gladne, sad bi mu osinuo 2 samara da ga samo vidim


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Dec 07, 2011 6:17 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Maj 22, 2008 1:50 pm
Postovi: 63
jos nesto...paradajz svez nisam smeo da jedem tada..smetalo mi..

posle jednog kiselog paradajza, ujutru proliv i pecenje,..da mi je neko gurao zaledjenu kocanju u anus, castio bi ga da mi smanji muke.....e tako je posle paradajza bilo. bacio sam ga u tri lepe


kefir, minimum 1L dnevno je zakon...nikakav probiotik mi nije godio kao on..prirodan, ne onaj Kefilr Mild


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Dec 09, 2011 3:16 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
E,Arvine,bas si otkacen.

Meni mozes slobodno lupiti 2 samara za slatkise.Ja, i kad mi je bilo malo bolje,uzmem nesto slatko i par dana mi bude dobro,nema reakcije.Valjda je Candida zbunjena,sta li? Ali,nastavim li joskoji dan i uzmem jos po koje parce cokolade,sve se opet vraca.

Trenutno postim i prija mi,ali evo sta sam primetila:

Srebrna voda mi nije prijala,samo su mi bujale bakterije jos vise (neko ce reci,cisti se organizam).Pa je krenuo i herpes na usni,nosu,bilo je strasno.

Cim uzmem nesto sa belim brasnom ili integralnim,pocne da mi krklja u crevima.Ne znam sta je u pitanju,doduse ja imam taj antigen za celijakiju,nasledno (pronadjen u avgustu).Povodom toga sam radila dublju endoskopiju,kroz usta je proslo 110cm sonde i sad cekam biopsiju tankog creva.Medjutim,na moje pitanje ,kako se gastroenterologu cini moja sluzokoza tankog creva,on je rekao da nije lose.Valjda bi video da su mi resice "polegle".

Cim uzmem neko sirovo povrce ili voce,opet haos u crevima.Imam i po 5,6 stolica sutradan.

Cim uzmem nesto od semenki,isti slucaj.

Mlecne proizvode ne konzumiram,osim sojinog mleka,a jogurt ne smem,jer me odmah pece rektalno.Ta pojava je postala izrazena odmah posle operacije zuci.Znaci,nesto ima i do zucnih soli!?Savetovali su mi posle operacije zuci surutku i posle nje sam imala prolive.Tek,pre neki dan,procitam da u surutki ima prirodnog kvasca,gljivica.

Ne mogu da stignem da vezbam,tako da mi to sigurno dosta odmaze.

Stalno se osecam malaksalo,smozdeno i umorno,sto je jedna od glavnih odlika Candide.Trenutno nemam u stolici Candidu,ali to je zato sto stalno pijem neki od preparata (biljnih) za njeno suzbijanje.

Pijem i ja ulje divljeg origana,ali po staroj verziji.Rastvorenog u vodi.Mozda gresim? Mozda maslinovo ulje vise prija.

Nekad mi se desi da i posle barenog povrca i supa sa povrecem,osecam povisenu kiselost u ustima.

Meni i jesu nasli kiselu stolicu,a to je,kako sam citala karakteristicno kod Krona.

Posle par oraha "previralo mi je u crevima.Evo,sad uzeh saku belih semenki i osecam da mi vri u crevima.Onda krene nadimanje.Jedes li ti takve namirnice:semenke,orahe,bademe?

Med nemoj jos da ubacujes,meni se od meda drasticno pogorsalo stanje.

Od paradajza svako ima prolive (ko ima Candidu),verovatno zbog njegove kiselosti.

U blizini kog grada je to selo? Ja bih volela da verujem da zaista postoji neka carobna voda ili biljka kojom bi moj stomak vratila na "staro'. Trenutno nemam prolive,ali grceve u crevima imam i neke tupe bolove.Sigurno je toj devojcici pomogla ta voda,ali ona je imala vaginalnu candidu,a u crevima je mnogo,mnogo gora.Takodje deca se mnogo brze oporavljaju od nas starijih.

Jel ste ti i drug bese pili onaj americki probiotik,THREELAC.Da li i on pomaze?Jesi li pio nesto od vitamina.Ja se ne usudjujem,jer sam i od vitamina i cistog magnezijuma imala sutradan prolive.

Rekao si da si uzimao kortikosteroidnu pumpicu? Da nije bio u pitanju Flixotide sprej? Mom sinu su ga prepisali u slucaju da mu se iskomlikuje stanje sa plucima.

Pozdrav i pisi kad stignes.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Uto Dec 13, 2011 7:50 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Okt 01, 2010 8:11 pm
Postovi: 48
Pozdrav svima, evo i mene. Ja sam po preporuci nutricioniste dao 3 stolice krajem novembra, 2 su bile pozitivne u malom broju a treca je bila negativna. Doktorica kaze da je togeneralno dobro i da u decembru dam jos 3 stolice. Ako rezultati budu u redu vracacu se na normalnu ishranu. Inace sam vec 5 meseci na ishrani bez belog brasna i slatkisa dok sam ostale namirnice postepeno uvodio jer nisam imao nikakvih simptoma.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Dec 19, 2011 9:37 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
OLINAD cestitam,jedino budi obazriv sta i kako uvodis,jer meni i kad je bilo bolje,pa sam pocinjala da uvodim namirnice,sve bi mi se ponovo vracalo.Primetila sam da mi bas smeta pavlaka i sunka kad ih pojedem,o pastetama i salamama da ne govorim.Cak mi ni slatko nije toliko zasmetalo,koliko nekad neke "slane" namirnice.

Takodje kad uvedem nesto od belog brasna takodje mi se pogorsa stanje,osecam odmah kiselost u ustima.

Kod nas je problem najvise u tome,sto nam je PH stolice postala kiselija,pa nam buja Candida.Zato moramo uzimati bazne namirnice.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Dec 19, 2011 4:20 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Dec 19, 2011 4:05 pm
Postovi: 1
Da li zaista mislite posle toliko meseci i godina lecenja da je vas jedini problem Candida?
Da li mislite da su pomenuti strucnjaci koje ste posecivali nestrucni?
Da li bas svi doktori odmahuju ruku na prisisustvo Candide?

dobronameran savet na danasnji veliki praznik:potrazite uzroke vasih problema u necem drugom,3 god bezuspesnog lecenje nije od Candide sigurno!
srecna slava svima koji danas slave a onima koji idu u goste prijatan rucak:)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Dec 19, 2011 5:20 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Nov 18, 2011 1:20 am
Postovi: 30
Hvala quincekap na odgovoru u temi nije zgoreg znati o kandidi:

"Ako su to namirnice kojim se hranis,onda je sve pogresno.Takva ishrana koju si naveo je puna ugljenih hidrata kojim se hrani Candida.U pocetku lecenja NE SMEJU se jesti uopste nikakva brasna i testenine,osim mozda malo bezglutenskih.Cak Amerikanci navode da jako umereno treba jesti i pirinac i izbaciti krompir.Puni su ugljenih hidrata i skroba (krompir),koji se pretvara u secere.

Tortilja cips sam i ja jela,ali i to mi je smetalo. Mozes tek kasnije,ako ti bude bolje.On je prvo mnogo slan,drugo pravi se od kukuruza koji takodje ima povisen indeks glukoze u sebi,trece posipaju ga maltodekstrinom i drugim aditivima koji pospesuju Candidu.

Ako te nesto jos zanima predji na moju temu o Candidi (Kako da iskorenim upornu Candidu?). Mnogo nas je pisalo i razmenjivalo iskustva,ako te ne mrzi,procitaj sve ili pitaj.Ja Candidu lecim skoro 3 godine.Imala sam je i oko 100 kolonija.Jedva ostala ziva.

Nistatin nastavi,to se sada i cistis od Candide.Mozes ga piti i cak 3 meseca (u tezim slucajevima).Neki su pili i Diflukan,ali se nisu bas dobro osecali.Mnogo je jak.

Voce nikako,pogotovo ne banane i pomorandze,visnje.Candida "buja" u kiselom.Takodje i u mlecnim proizvodima bilo koje vrste.Grasak je takodje sladak,ajvar nikako jer je crvena paprika slatka.Meni je posle 2 crvene pecene paprike koju je svekrva i proprzila na ulju bas pozlilo.Imala sam sutradan 6 stolica,a tu papriku sam izbacivala naredna 4 dana.

Masno se verovatno ne preporucuje zbog toga sto otezava varenje (pogotovo ne uzimati svinjske masnoce) i zato se u pocetku lecenja savetuju digestivni enzimi koji olaksavaju varenje.Mozes uzimati samo maslinovo ulje i ulje semena grozdjica.Kafa isto nije preporucljiva.

Hrana koja sigurno ne smeta su:jaja (belance),cisto (ne kljukano hormonima i antibioticima) pilece i curece meso,junece,jagnjece,supe bez rezanaca ili sa bezglutenskim rezanicima,riba sa rostilja (mada sam ja jela i pecenu u tiganju),tikvice,brokoli,zelje,blitva,spanac,karfiol,boranija,celer,persun,svi zacini bilnji (majcina dusica,bosiljak,origano).Nemoj koristiti Vegetu,vec kupi suseni biljni zacin i koristi so.U Vegeti ima secera,u supama iz kesice i kockama ima secera,u grickalicama ima secera.I sam ces se iznenaditi kad budes citao sadrzaj na namirnicama koliko ima secera i aditiva."


Nije ono bila moja ishrana sto sam naveo.Pitao sam se da li mogu takve stvari. Zgod dijete sam smrsao 8 kg i sad hocu necu poceo sam da jedem cak i skrobnu hranu, s'tim sto pijem tahebo caj tri puta dnevno.To radim nekih 5 dana, Ako nastavim sa strogom dijetom,bojim se da cu da budem kao etiopljanin.

Ne pijem vise nistatin,a imao sam kandidu ne ko ti sto kolonija,nego kandidu u masi.To nije bilo moguce ni izbrojati


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Uto Dec 20, 2011 12:23 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Dec 20, 2011 12:06 am
Postovi: 2
Zdravo svima!
Posto sam nov ovde od pre nekoliko minuta, nisam uspeo da prelistam sve sto ste pisali (ima 27 strana, sto je mnogo, mnogo je), pa da kazem kakvo iskustvo ja imam sa ovom odvratnom boljkom...
Pocela je da me gnjavi pre 8-9 meseci. Nisam bas tacno siguran!? Ali sam tako siguran da sam je sam izazvao tako sto sam od najobicnije prehlade napravio uzbunu, pa raspalio po antibioticima (Hemomycin 500.mg), a uz sve to sam lepo jeo Cipiripi krem (300-400g, dnevno) ili Euroblok cokolade (200-300g, dnevno).
Da li ima potrebe da kazem kakav mi je bio nalaz? 'Ajde, reci cu: (MASA u stolici, i dosta na jeziku). Tako je pisalo. Znaci, mnogooo!
Uzimao sam Nystatin, ali nesto bas i nisam bio zadovoljan.
Skoro sam dobio terapiju: Daktanol gel (40.mg) 2x dnevno, i tablete Diflucan (50.mg) 1x dnevno, 7 dana
Dok sam bio pod terapijom, ishrana je bila totalno uredna, ali sam posle terapije raspalio da jedem sve ono sto ne bi trebalo, i evo sada opet imam problem.
Ne znam kakva su vasa iskustva sa ovom terapijom, pa ako ih neko ima, neka napise.
Danas sam opet dao stolicu na analizu, i tako cekam 2-3 dana, pa videcu sta ce mi reci lekari.
Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sub Dec 24, 2011 9:49 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Mnogi nam ne veruju da kad se vratimo na staru ishranu,da se tegobe vrate.

ZA FARMACEUTA: Kompletno sam ispitana (doduse ne bas detaljno) i nista konkretno nisu nasli.Testrirali su me na HIV,hepatitis,dijabetes,Krona,ulcerozni nemam i ne znaju zasto mi se Candida vraca. Od imunoloskih analiza jedino su mi antitela IgG na samoj donjoj granici i imunolog me je poslao da odradim subklase imunoglobulina G,rekao je da sam specifican slucaj i da je verovatno neki sindrom u pitanju gde je doslo do poremecaja sluznica i zato mi Candida buja.Da je ona samo propratna pojava.

Moram da kazem da se nikad nisam striktno drzala dijete za Candidu,vec sam mnogo puta,kad bi mi bilo dobro,ponovo jela slatko ili nesto od testa i tegobe bi mi se ponovo vratile.Smetalo mi je i voce i razne konzervirane namirnice,a jos uvek nisam podigla nalaze biopsije dublje endoskopije tankog creva,gde je verovatno kljuc svega.

Nisam rekla da svi lekari nece da lece Candidu,vec ovi gastroenterolozi sa Klinickog,o Candidi malo znaju,oslanjaju se samo na ono sto su ucili u knjigama od pre pedeset godina,kada se o njoj nije dovoljno ni znalo,a sve nas je vise sa Candidom,sto potvrdjuje i ova tema i ovoliko forumasa.A koliko je tek onih koji ne pisu o tome ovde.Znam ih bar desetak.

Mnogi od njih(lekara),cim ne znaju da rese problem,a nece ni da se udubljuju,odmah vas salju kod psihijatra,a da li psihicki bolesnici imaju analne fisure i nedostatak vitamina D,povisen PTH.nizak Estrogen,ginekoloske infekcije svih mogucih crevnih bakterija,pronadjen antigen DQ2? Da li ce se sve to resiti lekovima za smirenje? Ako hoce,hajde onda svi da se drogiramo Bensedinima i Bromazepanima,antidepresivima. Da li sam zato ostala bez zucne kese i pola stitne zlezde,imala porodjaj carskim rezom i operisan mi je benigni tumor na dojci? Neko ce reci i da je to povezano sa psihom,ali zasto onda i moji sinnovi koji su mali ,u zadnje vreme imaju takodje problema sa stomakom,prolive i grceve u crevima,svetlozutu stolicu,reaguju posle slatkog?????????

Volela bih da nadjem resenje,ali ne mogu sama. Ako vi mozete da mi pomognete,kao i svima nama ovde sa Candidom,dajte nam pravi savet,sta da radimo?

Na VMA,broje kolonije,a u drugim laboratorijama pisu samo kolicinu Candide,tako da je masa isto sto i moj broj kolonija,jer je normalna crevna flora oko 3-4 kolonije,a ne 50 000 ili 100 000 kako ih vec oni zapisuju.

Mozete li mi reci gde ste sve radili analize? Tempo i Digitalex?

Daktanol gel je za usta,a Diflukan deluje sistemski.Daktanol deluje i na zeludac,ali meni nije prijao,bas me je od njega boleo zeludac,od Diflukana takodje,imala sam dijareje posle njega i poremetila mi se crevna flora,bujala mi je Klebsiella koja je crevna bakterija,pa sam morala da primam Gentamicin uz pijenje Nistatina.Mozda je bolje resenje Nistatin kapi,koje deluju i na usta,ali i na zeludac i creva.Takodje ima u apoteci u Katanicevoj ulici,Nistatin u prahu,koji je bez glutena i bilo kakvih dodataka.

Mnogi se zale da ne mogu da je izlece godinama,nisam jedina.Citala sam i slusala na stranim forumima,da je lece i do 7,8 godina.Neki ceo zivot.Ukucajte na YOU TUBE o Candidi,pa cete tamo naci sve.

Antibiotike,pogotovo Hemomicin,izbegavajte u sirokom luku.On je uzasan! Od njega su mnogi dobili Candidu.Slatkisi su smrt,a i sama Candida kad se poveca,trazi da jedemo slatko.Onda sva ta konzervirana hrana,puna aditiva.

Analizu stolice treba raditi posle lekova,najmanje 10 dana i davati posle jos dve stolice u tolikim razmacima,da bi moglo da se kaze da smo totalno izleceni.Dijeta je neophodna,da ne bismo hranili Candidu,ali jedan dr. Amerikanac,kaze da je glavna stvar,nedostatak kiseonika u krvi,i da se zbog toga gomilaju mikroorganizmi.

Znam za neke koji su "navodno" uspeli da izlece CAndidu i vratila im se posle godinu,dve,ponovo.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 104  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 39 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: