Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 104  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Okt 21, 2011 7:15 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
GERDA: Sto toj pametnoj dr. niste rekli da je kod vas Candida bila u uvecanom broju i da se ne leci samo normalan broj Candide u crevima,a kad je uvecana onda se mora suzbiti.

Sta treba da trpimo gasove,nadimanja,prolive,bolove i tako zivimo ceo zivot? Pazi Boga ti! Videla bih ja njih ,samo da su u nasoj kozi.Dok se neko od njih ne opece,nece promeniti misljenje.

Oni koji hoce da lece Candidu su uglavnom privatnici.To su u Cali VIti,u Zemunu u CEA (Centar za alergiju),neko mi je poslao PP poruku za privatnu polikliniku Vizim (da tamo postoji lekar koji leci Candidu),onda sam cula za neku dr. internistu koja radi u nekoj radnji u centru BG-a sa Candida Clearom.Zove se Nada.Sve je stvar vere i novca.Ne znam ja trenutno ne radim,pa nisam mogla sve da ispratim.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Okt 21, 2011 7:45 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Okt 21, 2011 1:49 am
Postovi: 16
quincekap
znate kako,bez namere da umanjujem vase ili bilo cije znanje o medicini,pomalo mi apsurdno zvuci da uporno bilo ko od nas..ja,vi ili neko treci tvrdi da su svi njegovi problemi od prisustva kandide a doktori tvrde da to nije tako?!
danas sam sedeo sa zenom koja je kandidu dijagnostikovanu u stolici izlecila za 3 nedelje!uzimajuci 3x2 drazeje nistatina a da muku sa iritabilnim kolonom ima vise od godinu dana.svaku narednu stolici posle terapije koju je davala na koprokulturu rezuzltati su joj bili<bez prisustva kandide> a i dalje ima pretakanje u crevima,1-2 kasaste stolice na dan,cesto i dijareja,nadutost,gasovi..kolonoskopija joj tek predstoji.
ponavljam da sam ja samo zbog svojih simptoma,razne pretrage,pocev od gastroskopije i kolonoskopije radio u inostranstvu,privatno, u nemacku konkretno,gde takodje doktori tvrde da kandida nije uzrok problemima,posebno ne onim koji traju duze od mesec dana..vec se sa takvim simptomima sumnja na IBS ili IBD sto naravno nije ni priblizno isto ali je zato kolonoskopija tu kao za sada,jedina merodavna metoda.
nekako mi je logicnije posle svih navedenih pregleda,bezbroj puta vadjenja krvi,davanje stolice na razne gljivice parazite i okultna krvarenja....nekoliko UZ ...logicnije deluje ibs ili ne daj boze ibd nego candida!
pa nismo valjda toliko dobro savladali medicinu da bolje postavljamo dijagnozu od samih specijalista?!uostalom ako je vama od nistatina bolje,zasto ga pijete bez prestanka? pa ja bih imovinu dao za lek od koga bi mi bilo bolje:)
pozdrav i sve najbolje! izvinjenje sto ne mislimo svi isto..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sub Okt 22, 2011 12:23 am 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 2:25 pm
Postovi: 164
@neznamgdebijem, :) ja nemam tih problema pa neznam prosto šta da kažem.Zaista je neobično da što se tako ponašaju lekari.Imam predlog da ti pošaljem nešto na pp pa ti pogledaj.Jer mi se ovde svi patimo rzmenjujemo naše muke oko lečenja kandide a ni jedan lekar nam se nije pridružio.Verovatno ima saveta na temi gastroenterologija pa opet tamo ima i o kronovoj bolesti i ostalim crevnim oboljenjima.No evo šaljem lik na pp.Kasno mi je pa vas napuštam uz pozdrav.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sub Okt 22, 2011 9:32 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Okt 06, 2011 2:14 am
Postovi: 16
@quincekap
Soda bikarbona tebi ne treba. Jeste pije se po potrebi prvo naravno kad se probudis (kad god) jer je tada najgore (nisi imala mogucnosti da utices na istu dok spavas slobodna je da zatruje krv podosta). Naravno da nemas sistemsku kandidijazu znaces odmah sama kad je budes imala to je potpuno novi niz desetina simptoma i to je vec ozbiljno i opasno (moguce da ces imati da ce se probiti jer je imas vec dugo ali to zavisi od tebe vec da ne nagadjam napamet verovatno nece nikad jer svaki dan radis na tome).

Da imao sam sistemsku kandidijazu ali nemam iskustva sa crevnom kao vi svi i nikada nisam imao potrebu da gledam oko toga bilo sta zato i ne mogu konkretno da ti kazem jer nisam kompetentan za to.

Ti si SAMA u ovome i NIKADA neces naci doktore koji ce ti to izleciti. Ne samo u Srbiji tako je u celom svetu. Ako nemas vise para njih sve mozemo da precrtamo. To je ovde nepoznanica i ja se tebi cudim da ti i dalje ides po doktorima u nadi da ces naci pravog. Verovatnoca za to je nikakva pa i to bi bilo najbolje da precrtas kao opciju.

Ako sama ne povezes sve tacno, nemoguce je desetine simptoma (i nekih cudnih) povezati od strane doktora. Jednostavno oni su i dalje na nivou nistatina i laksih kandidijaza. To je nepoznato i mnogo komplikovano i nema sta da te cudi to je normalna reakcija.

Ja licno nikada ne bih kupio Treelac i slicne jer licno ne verujem u "sve u jednom" to verovatno moze da sredi laksu kandidijazu ali kao tvoju NECE SIGURNO ili ce trebati mnogo vremena i mnogo para. Verujem da ti je akcenat na sto manje para i sto manje vremena. Ja licno ne bih gubio energiju na takve lekove jer to su NAJVISE lekovi koji su namenjeni za masovnu i brzu prodaju i to sto vlasnici Treelaca i naprimer ovi nasi sto preprodaju iste stvari. Ne znam mozda je njihovo stvarno sa kako kazu nekih "nedostiznih planina" (!). To su sve PRVO prodavci koji imaju odlican marketing. Ne pricam nista lose o njima samo kazem da najbolje da se precrtaju osim ako nemate para da kupujete pa sto da ne.

Ja licno da sam na tvom mestu (nagadjam kao i svi) ono sto mislim da ti nije toliko kompomitovan imuni sistem imunitet nego ona sama po sebi crevna kandidijaza ima jaku reakciju + si i ovako slabija od drugih pa i zato odmah prejaka reakcija i takva osetljivost.

Ono sto mogu odmah da ti kazem sa 100% sigurnoscu jeste da je ti NIKADA od pocetka do kraja tvog lecenja nisi smanjila. Ti si u tvom lecenju nikada nisi presla onih 50% kojih treba da pocne da se smanjuje ka 100%.

Prvih 50% kod kandidijaze su njeni koprodukti koje ona proizvodi. To su tebi sve posledice (simptomi koje imas). To si i sama videla i nije ti tesko bilo da se izboris sa time (Nistatinom koji ne deluje sistemski kao sto kazes nego samo lokalno i nema skoro nikakavu sposobnost da prodre dublje kroz tkiva celije itd da dopre gde se kandida ukorenila i tu sada zivi i odatle pocinje sve (uzrok i tvoj jedini problem). Taj uzrok koji je ostalih 50% on ne pravi nikakav problem sam po sebi kada nema koprodukta nema nikakvih simptoma ali je ona i dalje tu i ceka da ponovo izraste (u tvom slucaju hranom, velikim stresom itd). ZATO se tebi odmha magicno vrate svi simptomi i svaki put si na pocetku. Jer ti si se bavila u stvari do sada samo posledicama. To je nesto ilustrovano kao mahovina (rizoidi + stablo sa listicima)

Tvoja kandidijaza sigurno nije aktivna (godinama je imas i nije ti se sirila), ali se ona bas ukorenila i zivi u tvojim crevima kao sastavni deo creva tu se trajno nastanila (rizoidi) i SUPER joj je. To je stvarno tesko srediti jer ti nemas mogucnost da to fizicki vidis ili da pridjes tome. Zato je svima najveci problem crevna. I to ne mora nista posebno da bude nesto mnogo specijalno da bi ti pravilo velike probleme. Bilo koji caj moze da sredi stablo sa listicima ali rizoide NIKADA. Istog dana ce ona da izraste ponovo sve iznova (u najgorem slucaju). Zato ja bih to precrtao isto jer nije moguce piti stalno caj. Slicno tako bi ti delovao i Treelac.

Ako ti pomaze Nistatin+CC ja bih na tvom mestu samo agresivnije i pojacao sve + MINIMUM pored toga kombinovao sa jos nekim sistemskim antimikotikom (vidi sa ovima sa curezona kontaktiraj ih ako vec nisi, imaju mnogo vise iskustva za tebe). Od antiseptika najbolje ti je Gencijanu Violet jer se tesko skida i tako moze dugo da deluje da prodre na ono na sta hoces (ulja samo prodju ne mogu da se zadrzavaju i cak nerazblazena da ih pijes nece se nesto posebno promeniti barem brzo). Ne znam da li postoji mogucnost da se ona koristi za crevnu ali vidi sa nekim ko je kompetentan za to. I srebrnu vodu bih SIGURNO ubacio u lecenje ona ne moze nista kandidijazi ali moze da pomogne sa druge strane da sve ubrza. Sama si i moras da testiras to je jedini nacin. Niko drugi ne moze umesto tebe da ti kaze nesto konkretno samo neke smernice ili da te uputi na nesto nista vise od toga.

Ja kako sam resavao kandidijazu to je potpuno drugacije od tebe. Ali ona se u principu ne razlikuje nista od tvoje bilo gde da jeste ona je ista. Samo se razlikuje pristup (sto je problem). Nazalost nema profesionalaca nego svi moramo amaterski...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sub Okt 22, 2011 9:53 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Okt 06, 2011 2:14 am
Postovi: 16
@3myo
Naravno, nisam mislio na tebe mislio sam uopsteno ovako. Postujem svakog ko pise u ovoj temi.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sub Okt 22, 2011 10:56 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Sep 06, 2011 1:08 pm
Postovi: 56
Treelac je valjda probiotik koji je tako sastavljen da moze da dospe u creva sa velikim brojem zivih bakterija,trebalo bi da je kvalitetan,mada mu je cena...ali nekad moramo koristiti i takve proizvode.Dobra je aloja za creva i zeludac,ona smiruje,cisti,hrani,radi vise toga u isto vreme,mada je skupa,li sve sto moze da nadoknadi vise stvari u isto vreme je skupo bas zbog toga,no hvala Bogu da ga ima.
Nisam doktor ali sam zavrsila srednju skolu za med tehnicara,tj struka mi je citologija i citogenetika i veoma sam svesna koliko male stvari mogu da uticu da zdravlje,ono sto ja pisem bazira se na informacijama iz izvestaja americkih lekara,pacijenata,...

Danasnje komercijalno lecenje po drzavnim ustanovama se svodi na prepisivianje hemikalija koje proizvede farmakologija i mislim da to uopste nije dobar,ni najbolji pristup lecenju,kad dodjes tamo,ocekuj kesu punu hemikalija koja cak ni ne leci nego samo suzbijaju tegobe,sipmtome,resavaju trenutno stvar...ako od njih ne dobijes u medjuvremenu drugu bolest,tu je puno i omaski jer su bakterije,virusi i gljive od preteranoe izlozenosti istima mutirale,mnoge vrste postale imune na razne antibiotike...Kad zaglavis skroz,e onda tu pomazu kod operacije,kod pojedinih stvari a nekad je to kasno ali bolje da do toga i ne dodje.
Osim toga ako je neki organ oboleo,pre toga mora da je organizam bio opterecen duze vremena i bez nekih enzima,vit,minerala blabl...nijedan organizam nece tek tako da oboli.Genetske predispozicije nece da se razviju ako im ne das povodaa povod je losa ishrana,kontinuirano,los nacin zivota,odvojenost od prirode ciji moramo da budemo deo a nismo to.

Drugo je stav i odnos lekara prema lecenju i pacijentima,koji je u proseku ispod svakog normalnog kriterijuma!Kod lekara,ne ocekuj puno,sem privatnih!Danas su lekari koji rade u drzavnoj sluzbi(cast izuzecima,ima ih)komercijalni,neskoncentrisani,ni ne saslusaju pacijente,neki te ne vide,gledaju kroz tebe,znaju vec unapred sta ti je i da ti nije ono sto ti mislis, nemaju odnos sa pacijentom,ko covek sa covekom vec neki pogle sa visine,sto je cist prostakluk,bezobrazluk,zloupotreba polozaja,to samo govori o seljacima koji su tu dosli ko zna kako,maminom,tatinom,babinom,dedinom zeljom i tu su da se prave vazni,uopste,sve je na niskom nivo vrlo,ja bih takvima zabranila da rade,i takav nacin rada treba da se sankcionose,jer takav pregled ako se to uopste moze nazvati pregledom je toliko uopsten,da ti se vise posveti neki paragraf sa interneta o tvom problemu ,nego mnogi od tih lekara licno a u tome je kluc problema,licni odnos sa pacijentom i posvecenost,sirina,osvrt na druge grane koje mogu doci u pitanje kod nekih bolesti;vrlo malo uopste ima svesnih ljudi lekara koji nesto znaju i ozbiljni su,ali ih ima,na srecu.Tako da treba paziti kod koga ides,pa makar i u Nemackoj,jer i tamo kao i svuda ima raznih.A pre svega toga treba pogledati u svoje navike,i popraviti ih i promeniti,pa ce covek biti manje podlozan bolestima.
Sto se kandide tice,po americkim lekarima pa i po ruskim i ozb. lek.,bilo koje zemlje,ona vrlo moze da pogorsa stanje u iznurenom slabom organizmu,narocito ako se potceni ili cak uopste ne racuna i ne dijagnostifikuje i uopste nije za salu bilo sta u vezi sa njom,ona moze da dovede do pogorsanja starih pa cak i stvaranja novih bolesti,do stvaranja alergija ,autoimunih bolesti,zapaljenja...,to sto ce ovde poceti neki da uvidjaju tek za 10 godina,to je drugi problem,mi kaskamo za svetom i mnogi su ovde kolteralna steta te zaostalost i mediokritetstva,opet kazem,cast izuzecima.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Ned Okt 23, 2011 12:31 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Sep 06, 2011 1:08 pm
Postovi: 56
Nistatin deluje sistemski!Samo je pitanje prave doze!

Neki ljudi su preosetlivi na kandidu,to postoji,kao i bilo koja druga alergija,narocito kod koga se imunitet koleba!

Sistemska kandida je kada dospe u gastrointestinalni trakt i naraste :prodre korenjem u mukusne membrne i omogucava da preko pukotina koje pravi na zidovima mukusne membrane gastroitestinalnog trakta da antigeni -strane cestice kao sto je kandida ,actilaldehid nus produkt,cestice nesvarene hrane, prodiru u krvotok,izazivajuci odgovor antitela,sto stvara stanje blage upale +to iscrpljuje organizam i cini ga podloznim drugim infekcijama!

Inace,ne smemo dozvoliti,da ostanemo bez laktobacilusa koji je jako osetljiv i lako unistiv,i koji moze da nestane od stresa,a da ne pominjem antibiotike.Tada ,kada njega nema,kandida naseljava kao po defaultu njegovo mesto i postaje predominirajuca,sistemska i samim tim po difoltu pravi probleme i ako je organizam slab,pokusava da se namene sto god je moguce vise,.Zato je jako bitno,odrzavati tu probiotsku ravnotezu i naci dobar probiotik,jer vecina probiotskih proizvoda nije kvalitetna,vec probiotici crkavaju pre nego sto uopste dodju tamo gde treba!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Ned Okt 23, 2011 12:48 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Sep 06, 2011 1:08 pm
Postovi: 56
Pleyers,cim je ima u crevima u vecem broju od normalnog,cini mi se da je to vec i sistemska,jer je postala gljiva sa korenjem koja hvata za zidove creva,a kad se jos namnozi onda njeni otrovi ,pocinju da uticu i na druge organe,to je polisistemska.
Nisam doktor,ali nije ni da bas nista neznam o tome.
U svakom slucaju,bez obzira na sve,najbitnije je kad ljudi imaju dobru volju.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Ned Okt 23, 2011 3:17 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Okt 06, 2011 2:14 am
Postovi: 16
Ne, ne mora da znaci uopste. Mozda neznatno pa i ne mozes lako da osetis. Ona je i onako sama po sebi lepljiva. Sistemka kandidijaza je iskljucivo kada njeni koprodukti dodju slobodno u kontakt sa krvotokom i onda direktno napada prvo mozak i srce. To se odmah vide simptomi (nemaju nikakve veze sa vasim). To je cisto trovanje krvi i tek tada ces osetiti sta znace toksini etanol i acetaldehid. Nije bas lako da se probija u krv kod crevne lakse je kod oralne (mozda i + zbog pljuvacke koja je prepuna Candide). Da nemamo nijednog doktora i slazem se potpuno sa tobom sto vise misljenja, saveta, iskustava to bolje za sve da se lakse poveze sve mozda nekom pomogne kao sto je i meni pomoglo kad je trebalo. Vidim da mnogo lepse od mene nazoves nesto pravim imenom ja to vise iz nekog mog iskustva jer nisam imao potrebu da sad gledam i oko toga po meni licno u mom slucaju je to bilo samo bespotrebno odstupanje i trosenje vremena i energije na manje bitne stvari.

Nistatin se lako izbori (tu i prestaje dejstvo) sa tim spoljasnjim koproduktima (belim) ali sa stvarnom kandidijazom (infekcijom) nema sanse u vecini slucajeva. Ti imas probleme sa koproduktima ali stvarno sta je problem to je njena infekcija i od njenog oblika i sposobnosti i uslova zavisi da li ce biti i sistemska (to je vec pocetak neceg OZBILJNOG i STVARNO OPASNOG i ako se ne leci na vreme i brzo iz meseca u mesec stanje ce biti sve gore i njen progres ce iskljucivo zavisiti kao sto i kazes sama od tvoje samoodbrane).

Sistemska kandidijaza moze bilo gde u principu da bude (ne mora da se ogranici samo na creva ili usta gde je najcesce).

Test na stolicu je nikakav nije precizan test niko ozbiljan ga ni ne priznaje u USA kao kad dajete krv pa vam budu drugaciji rezultati jer su oba testa podlozna svaki dan promenama nijedan dan nije isti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Ned Okt 23, 2011 2:39 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Sep 06, 2011 1:08 pm
Postovi: 56
Ne ne kazeem bukvalno da cim je ima u vecem broju da je automatski sistemska,nego da ako je ima dosta a to se to ne primeti duze vremena ,ne leci,a organizam je slabiji +podlozan jos necemu,postaje sistemska,jer ima invazivnu prirodu ,nemoj me bukvalno shvatati,
Ne slazem se sa tobom,mislim da su ti nejasne neke stvari,i da povezujes nesto sto si procitao i svoje iskustvo,alii ti nije jasno precizno kako te stvari funkcionisu,inace imas dobrih i korisnih zapazanja,
Ja sam ipak zavrsila srednju skolu za laboranta,pa mi je to i kad citam na netu,jasno prilicno,sta se tu desava,mada mi neke tvoje tvrdnje nisu jasne a negde imam utisak da pricas o istim stvarima ,samo na razlicit nacin,a to je verovatno jer nemas neku naucnu
osnovu,ali ok,prihvatam zapazanja i treba da neke stvari budu jasne,pa i sto vise polemisemo to bolje,postace jasnije.
Recimo,ovo za Nistatin,ne smatram za tacno,jer on ubija kandidu sa korenjem,jedino ako nije u pravoj dozi i propracen,strogom dijetom,moze da omane ili nekad ne dospe do nekih dzepova crevnih,ali i najjaci lekovi kad se mnogo secera konzumira i prostih ug.,hidrata mogu daa omanu.
Drugo,stolica je sasvim dovvoljan pokazatelj,stanja u organizmu,dobri strucnjaci znaju zasto i od cega se rezultati menjaju,sta sve zavisi i moze da utice na rezultate,pa i krvne anallize,nema potrebe za tolikom mistifikacijom,koliko znam u Americi je to dovoljno da dobijes,sistemse lekove.
i kandida prodire u vecem broju u krv,samo kad postane sistemska,tj,naraste u gljivu i velicinom napravi pukotine,creva su samo konkretan primer koji sam dala a ne trvrdjene da kandida vezana samo za creva,i odatle deluje na sve ostalo,tako da mi se cini da i neke stvari isto pricamo ali da se razlicito shvataju.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Ned Okt 23, 2011 5:43 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Sep 06, 2011 1:08 pm
Postovi: 56
Ona moze u vecem broju biti u ustima,nosu,crevima itd, bez obzira gde je, ona se putem krvi prenosi i u druge delove tela svuda gde krv prolazi,pravi infekcije,manja ili veca ostecenja,alergijsku eakciju,e sad sta ce biti najosetljivije u organizmu na nju u datom trenutku,to zavisi od samog stanja u organizmu,koliko dugo je nelecena,u kakvom su stanju drugi organi, ,neki vec ugrozeni,mozda dugim stvarima,pa ce neko najvece tegobe da oseca tu,ali u principu svuda se oseca to,naravno i u mozgu i srcu obavezno,gde takva zatrovana etanolom i acetaldehidom,prolazi.
Moji simptomi,koje nisam ovde sve bila navela,jesu sistemski,ako nisu i polisistemski,jer ja vec mozda godinu ipo dana imam kanidijazu,koju nisam lecila ,jer sam zbog saveta lekara,lecila prvo sinuse bezuspesno,pa pluca,antibioticima jakim,i to je mesecima trajalo,bez da mi tada iko od tih lekara pomene probiotik,koji bi morao da tu dodje kao osnovna predostoznost,posle lecenja u proseku,sa po dve kutije antibiotika po seansi,desavalo se da posle nedelju dana po tom lecenju,opet grlo bude gnojavo,sto je apsurdno!Da bi posle jos antibiotika,to preslo na pluca,....i jos antibiotika.....brrrr! :evil:

Pri svemu tome,sa konstantno povecanom sedimentacijom vise od godinu dana,u isto vreme bilo je i usporavanja rada stitne zlezde,eskalacija hormonalnog poremecaja i drugih hormona,bla,bla,bla
da ne pominjem,napet tvrd i naduven stomak,svo to vreme,sto sam ja prepisivala losem varenju,pa jos neke cune bolove u stomaku,promena stolice,na koje nisam u svoj sludjenosti ni obracala paznju,bolovi u zglobovima misicima,ledima,kicmi,promene na kicmi,za svo to,vreme,asmaticarsko disanje,zmaranje preko svake mere,glavobolje,mutno u glavi,rasejanost,nepaznja,sto uopste nisu,moje stalne karakteristike+plus,odsustvo cula ukusamirisa,raspoznavala sam do skoro samo osnovno,slano slatko,ali sve mi je bilo bljutavo i gorko ponekad;hladne ruke i noge ponekad abnormalno i napadi jedenja jake slatke hrane.
Inace,da napomenem,tek sam preko ginekologa i jedne knjige o hormonalnom poremecaju,pocela da razaznajem,sta mi jee u stvari.
Privi put,mislim da je to doslo doo izrazaja pre godinu dana kad sam krenula biciklom u voznju i stala posle 2 km,zajapurena,bez vazduha,nesvestica,da sam morala sto inace nikad ne radim,da popijem secer i vodu i polijem se hladnom vodom,bilo je toplo,ali nista posebno,da bih mogla da se odvucem.Nisam po prirodi,depresivna osoba i nemam nikakav poremecaj psihicki,niti osecam neki problem ,e prirode,veoma sam optimisticki nastrojena cak i kad mnogi dugi to nisu.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Ned Okt 23, 2011 6:13 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Sep 06, 2011 1:08 pm
Postovi: 56
Inace,ja sa kojom niko nece da seta zato sto letim,kad hodam,vec neko vreme se uopste,ni ne krecem,svud idem kolima samo kad moram da obavim nesto,jedva hodam,
otkad sam pocela pre par dana da pijem Nistatin iCC,zivnula sam ponovo,nos koji je bio statno ocajno zapusen,dubinski se otvara,oci progledavaju,neznam ipak hoce li ta terapija do kraja uspeti da uspesno sprovedem,videcemo sta ce biti,javicu...,
Ono dobro i interesanto sto sam nasla na netu je Dr.Bruce Semon The extraordinary power to heal,koji je neuropsihijatar, ina www. drrodger.com imate info o nekakvim savetima za lecenje kandidijaze i info o lecenju propustljivih creva,da to tako nazovem,pozz svima!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Okt 24, 2011 12:34 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Ziva rasprava! To i nije tako lose.
Posto ste mnogo stvari pitali,o mnogima raspravljali,pokusacu na neke da odgovorim.
3myu me izgleda najbolje razume i sto se tice misljenja o lekarima,a i o tome koliko je Candida uporna i opasna.Mnogo lekara tvrdi da Candida ne stvara te simptome,a kada bih im postavila neka logicna pitanja,nisu znali da odgovore.

Jedan profesor sa Infektivne mi je sam rekao da oni o Candidi takvo misljenje imaju,jer im tako sugerisu na simpozijumima.I sam je mislio da je kod mene nesto drugo u pitanju,neki Kron ili UC,ali nista od toga se nije dokazalo.Doduse,kod mene su 2002 god. sumnjali da imam Krona,ali tad kolonoskopijom nije uzeta biopsija,pa nikad necu saznati da li je bio ili ne.Ni na prosle 2 kolonoskopije nije utvrdjen,s tim da se on dosta tesko otkriva,moze da napadne bilo koji deo creva (od usta do analnog otvora) i znam za mnoge koji su imali slicne tegobe kao ja i svi rezultati im bili u redu,a zavrsili posle nekoliko god. na operativnom stolu sa dijagnozom Krona.Ali,ajde za sada da verujemo da ga ja nemam.

NEZNAMGDEBIJEM:Sto se tice Candide i njenog izlucivanja,vrlo dobro znam da se ona ne izlucuje nikad u istoj kolicini,a nase laboratorije,cim je ima oko 10% pisu da je nalaz negativan.Tako da sto se tice te zene,ako je njoj bilo bolje posle Nistatina,a posle joj krenule ponovo iste tegobe,onda je svakako u pitanju Candida.Druga je stvar ako joj je sve vreme bilo lose.Trece je pitanje kada je davala stolicu? Posle koliko dana od uzimanja Nistatina? Treba dati 3 uzorka stolice i to tek posle mesec dana,jer ce nalaz svakako biti lazno negativan.

Moje iskustvo sa Nistatinom je bilo takodje vrlo pozitivno po pitanju Candide.Vec posle 5 dana nestali su mnogi simptomi koje sam imala,a to su uzasna jutarnja mucnina,vrtoglavice,malaksalost,grcevi u crevima,bolovi u jajnicima,bolovi u zelucu,misicima,prolivi,lose varenje,neraspolozenje,alergije na mnoge supstance.Ali,vrednosti jetrinih enzima mi nisu bili dobri,a i jetra mi je bila uvecana,sto nije od samog leka,jer u uputstvu pise da se resorbuje samo u crevima.Druga stvar je sto mi je i po prestanku pijenja Nistatina,nekoliko meseci kasnije na magnetnoj abdomena,takodje vidjen blago uvecan levi lobus jetre.Tada mi se Candida vratila i ja znam da je to od nje i njenih toksina.Kad god bi mi se ona povecala,dobijla bih bilijarne dijareje. Osnovni problem sto ne guram dalje sa Nistatinom je sto sam posle mesec dana posle pijenja Nistatina pocela da osecam uzasan vaginalni svrab,da sam plakala od muke.Kada sam dala vaginalni bris na analizu nasli su mi bakterijsku vaginozu udruzenu sa Ureaplazmom.Udata sam,imam dvoje dece,redovno sam se kontrolisala,muz i ja smo verni jedno drugom i znam da nisam to sve mogla da "pokupim".Onda su pocele i bakterije u urinu da se pojavljuju.Nisam ih u pocetku lecila antibiotikom ,da mi se ne bi Candida ponovo namnozila,ali je postajalo sve gore i gore.Svaki put kada bih osetila svrab,uradila bih bris i nalazili bi mi svaki put neku crevnu bakteriju (Klebsiella,Enterococcus,Eserihija,Proteus mirabilis).Jos uvek mi je sluzokoza strasno propustljiva i vaginalna i besike,tako da cesto imam urinarna pecenja i tako svaki dan.Zato pijem preparate koji deluju i na Candidu i na bakterije,a to su cajevi.

Sto se tice tog izraza sistemska,znam da je to ona Candidijaza koja ulazi u krvotok,ali nisam cula za polusistemsku iako sam pre neki dan procitala na inostranom sajtu.Sistemska bi trebalo da predstavlja Candidu koja je zahvatila vise organa.Ja sam je imala u pljuvacki,u crevima,a sad i vaginalno.Mozda mi je i u besici,ali to ne znam zasigurno,jer ne znam moze li biti udruzena zajedno sa bakterijama,kao sto se to otkriva kod ginekologa?

Jedno je sigurno da pravi haos i da svako od nas moze imati razlicite simptome.Istina je da moze da rasturi ceo organizam.Meni,od kada je imam stvaraju se pesak i kamencici u bubrezima velikom brzinom,propale su mi 4 plombe za manje od godinu dana,opada mi uzasno kosa,nemam vitamin D,stvarala su mi se analna ostecenja,ali kad sam pocela da pijem caj za bakterije i kada sam primala Gentamicin zbog urinarne infekcije,to pecenje se smanjilo i sluzokoza se regenerisala.Jer osim Candide,bujala mi je i Eserihija u crevima,kao i Klebsiella.Da ne pominjem da sam imala uzasne bolove u rektalnom delu creva i hemoroide II stepena,a nikada pre nisam s tim imala problema.

THREELAC je probiotik,a ne lek.Izmislili su ga Japanci u cilju suzbijanja Candidijaze (crevne i vaginalne).Ne mogu nam uzeti pare,jer ga i nema kod nas.Samo se moze nabaviti u Americi.Cak i Candida Clear ne moze da se pronadje u zadnje vreme.Imaju problem u nabavci.

PLAYERS:Napisi nam svoje simptome i napisi kako si izlecio sistemsku Candidu.Ovde smo svi da pomognemo jedni drugima.Kod koga si bio i sta su ti dali?Koliko to kosta?

Srebrnu vodu sam pila i bacila tone para na slicne preparate i nista.Od srebrne vode sam dobila jos veci svrab vaginalni.Tek pijenjem 3 meseca Nistatina + Gentamicin + probiotici ,stanje se malo poboljsalo,ali jos uvek ne mogu mnogo toga da jedem (voce,jogurt,sireve,krompir,kukuruz.....).

Ja sam zbog Candide zaglavila u Hitnoj sa 12 proliva.Ako to nije bila sistemska candidijaza,ne znam sta je.Mucnine,malaksalost,na ivici snage,ocajna,raspadnuta creva,dehidrirana,bolovi u zglobovima,zujanje u usima.....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Okt 24, 2011 12:36 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
3myo izvini na gresci u kucanju.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Okt 24, 2011 9:03 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Sep 06, 2011 1:08 pm
Postovi: 56
Sto se tice tog izraza sistemska,znam da je to ona Candidijaza koja ulazi u krvotok,ali nisam cula za polusistemsku iako sam pre neki dan procitala na inostranom sajtu.Sistemska bi trebalo da predstavlja Candidu koja je zahvatila vise organa.Ja sam je imala u pljuvacki,u crevima,a sad i vaginalno.Mozda mi je i u besici,ali to ne znam zasigurno,jer ne znam moze li biti udruzena zajedno sa bakterijama,kao sto se to otkriva kod ginekologa?

Problem je sto zvanicna medicina ne priznaje u tom izrazu "sistemski",kandidijazu kao sekundarnu infekciju nikome zvanicno,samo obolelima od side !I to je nametnuti zvanicni stav!
Ako rec sistemski oznacava samo mesto a ne i nacin delovanja,a mesto nije jedan organ,vec sistem svih organa,onda je Difukan sistemski lek ,koji deluje na ceo organizam.Ali u isto vreme rec sistemski se odnosi i na pojedinacan sistem organa koji je pod infekcijom ,i koji je automatski potencijalna pretnja za ostale organe,jer u tom stepenu vec se desava emitovanje endotoksina u krvotok kroz ceo organizam.
Mislim da je izraz ,"sistemski"prepisan pogresno za nesto sto se ovde kod nas ne priznaje u drzavnoj praksi, u samom startu sve je nedovoljno jasno,ovde verovatno stigao preko nekog nesrecnog prevoda koji je nevesto ili ofrlje prepisan sa nekog stranog leka ili nekog stanog izvora,recimo Fda klasifikacije lekova,zavisi pod cijim smo partonatom,koji predstavljaju lekove onako kako zele da ih prodaju,ne verujem nicemu sto je mnogo komercijalno,pa i drzavno(jer mi smo najsigurniji kad kopiramo u svo je znanje,pardon,izvinjavam se na ironiji ali ne mogu da se uzdrzim),u svakom slucaju to je zvanican stav da izraz bude nejasan do kraja.

To se nalazi ,naime u objasnjenju leka Nistatina,i deluje mi kako zbrka ,koja posle zbunjuje ljude,koji to prihvataju i posle tumace tu pojavu na pogresan nacin.Nisam sigurna 100% da sam u pravu,ali ne bi me iznenadilo ni da jesam.O cemu se radi:

Ako sistemski znaci i pojedinacni sistem organa ozbiljno inficiran kandidom!creva,usna duplja,urinarni trakt,reproduktivni organi,ma koji od njih,sinusi...Lokalno jedan sistem organa,na kome je doslo do uvecanja kandidide i u smislu broja a i velicine(infekcije),znaci da je postala gljiva sa rizomima i da je brojem i velicinom pocela da endotoksinima-svojim nusproduktima kompromituje celokupno zdravlje preko krvotoka;sad hoce li postati polisistemska,izazvati i gde ostecenja,to zavisi od imuniteta,od coveka do coveka,ona moze samo da kruzi tako ako je imunitet jak ali nista da ne osteti narocito u vecoj meri,(sto se zvanicno u medicini smatra da su svi dobrog imuniteta osim ,bolesnih od Side)
ali ako uspe zbog okolnosti,neeblagovremenog primecivanja,hrane stresa,genetike i svega toga zajedno ,(retko ko ce od vecine lekara priznati, jer kad je ne primete na vreme a zalio si se,to je njihova greska!),da se stacionira jos u nekom organu, koji je udaljen od primarnog zarista ,(Zvanicno ako nisi ocigledno obema nogama u grobu nema sanse po njima,tj zvanicnoj medicini, da ti tako bude)ali je znaci nepotkrepljen imunitetom,hranom....,onda je to polisistemska,samo ime govori,poli vise,sistem-sistema,tako da bi na

Nistatinu trebalo u stvari da pise da lek ne deluje polisistemski,a ne da ne deluje sistemski jer nistatin delije na pojedinacan sistem organa,na crevni i to onda kad ga je kandida inficirala:u fazi nadiranja na ceo organizam,jer ako je porasla velicinski i uhvatila se korenjem za zidove creva ona i propusta duge gljivice kandide,vece parcice proteina od normalnog,da tako kazem,uz svoje endotoksine u krv i automatski napada ceo organizam.Nistatin unistava celijsku membranu gljiva to u crevnom sistemu i na taj nacin deluje sistemski ako je to pravo znacenje reciTo sto Nistatin na drugi nacin deluje od Diflukana, ne apsorbuje se u organizmu pa je ogranicen po mestu delovanja je druga stvar; Ali kod nas kad se kaze sistemki,samim tim sto je rec u mnozini treba da znaci da mi prepostavimo da to samim tim znaci vise sistema odmah,odjednom,a u isto vreme i samo jedan sistem!kako to?Dobro znamo da se ni jedna bolest ne razvija odjednom!...ALI ,NIJE NI BITNO STO JE TO DVOSMISLENO,NEKI MOGU TO BEZ PROBLEMA,JER SU AUTORITET!Na kraju ta rec znaci i da je samo jedan sistem organa inficiran a i da je vise organa inficirano,sitnica! ko se potpiso ispod recepta!?!Stvarno ne znam ko je tu nepismen i neprecizan,ako neko vec koristi taj latinski jezik za nesto,on ima svoja pravila,ostalo je stvar kulture i pismenosti.
Ono kako to meni izgleda je da su jednim izrazom pokusali da pokriju toliko velki broj dogadjaja ,simptoma oscilacija koji ne mogu tu uopste da stanu,deluje mi kao lukavost i dvosmislenost,koja sluzi da se sto vise nakljukas lekovima kojima farmaceutska inustrija sama sebi puni dzepove,lekari koji ne rade privatno cute nad tim odlukama,prihvataju ih zdravo za gotovo,da bi zadrzali posao a neko je sto dalje od pravog izlecenja , na neki nacin drzan u neizvesnosti za vreme koje ce da popijes jos tonu lekova iz straha od ovog....onog... u zavisnosti od takvog sistema "lecenja"...

To sto ovde a i u svetu,neki postavili stvar da se sme da se smatra da samo neko ko boluje od Aidsa,hepatitisa i sl., samo sme da slovi za osobu sa ugrozenim imunitetom,to je sasvim neka druga prica,isto jako nepostena po mom misljenju,koju vodi farmaceutsa industrija jer su oni danas ti koji diriguju,daju dijagnoze i klasifikuju bolesti umesto doktora,u skladu sa svojom finanskijskom nezajazljivoscu i procenom,gluposti i nepismenosti trzista,u teznji da potcene i potcine ljudsko bice,jer jos je mnogo danas svuda u svetu ljudi koji magijski gledaju u lekara ko Boga,i tresu se pred njim,kao mocnim covekom koji u saci drzi njihovvo zdravlje,odnosno zivot,koji ce magicno samom svojom pojavom da ih izleci,a desava se upravo surpotno u 80% slucajeva,mnogi ne samo da ne dobiju tacnu ni pribliznu dijagnozu ,nego dozive stres,budu neretko izvredjani...,ali ta vecina naroda i gradi uporno i dalje tu opstu pojavu i laznu sliku lekarskog autoriteta na koju se mnogi losi lekari oslanjaju ali samo u nadgradjivanju svoje sujete.

Tako da sta da vam kazem,ako ne nadjes nekog strucnjaka,makar i u 5 do 12,najeb'o si,zato pamet u glavu,bolje spreciti neko leciti,i sto kaze Players ako sam ne primetis neke stvari i ne predupredis ih ,osloni se to,na nekog dobrog lekara ako ga znas ili na srecu ako smes i mas petlju i vremena za gubljenje!


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 104  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Majestic-12 [Bot] i 32 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: