Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 104  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Jul 01, 2011 9:31 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Ja nisam uspela da dodjem do te stranice.Otvara mi samo za Google dokumenta i trazi registraciju i lozinku,a kad ukucam,kaze da je lozinka pogresna.
Da li mozete da kopirate tekst na svoj post,pa da ga procitamo svi,ako nije dug.
Kako ste svi ? Ima li poboljsanja? Da li se svi pridrzavate dijete,jer ja nisam bas karakter,opet sam jela slatko.Mada osecam samo malo nelagodnost u crevima i nadimanje.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Jul 01, 2011 11:12 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Nov 15, 2010 12:00 pm
Postovi: 31
Pozdrav svima, evo me nazad posle odsustva.

Sto se antibiotika tice, ispostavlja se da se u mnogim zemljama antibiotik daje znatno redje nego sto je to ovde slucaj. Ovde ga daju sakom i kapom. Kao dete, ja sam bio toliko bolesljiv - gripovi, angine i bronhitisi, da su mi, cini mi se, lekari davali antibiotike da ih jedem umesto hleba.

Kad sam se malo otrgao, odlucih da prestanem sa antibioticima i da pustim malo telo da razvije imunitet. I tako je poslednjih 10 godina, ni jedan antibiotik nisam popio, iako sam par puta dobio preporuke od lekara, ili sam bio na ivici da se predomislim. Naravno, u odredjenim situacijama su antibiotici neophodni, nisam principijelno protiv njih, ali sam protiv njihove zloupotrebe.

quincekap, pitala si me za imunoloske pretrage koje je gastroent zatrazio. To su bili tTG i EMA. A ovo su rezultati:
IgA (NL) 1.71 (0.7-4 g/l)
Anti endomezijalna at. (IgA) (IIF) 0
Anti TPO at. (IgG) (ELISA) 40.9 (0-75 IU/ml)
Anti tireoglobulinska at. (IgG) (ELISA) 43.9 (0-150 IU/ml)
Kao sto se vidi, sve vrednosti su u granicama (rasponi su u zagradama). Lekarka opste prakse mi je potvrdila da su rezultati super, i da nema autoimunih bolesti. Videcu sta ce Dr Jovanovic reci.

Da se vratim na pitanje terapije (Salofalk) koju sam dobio, a sada mogu da prokomentarisem posle jedne popijene kutije (50 tableta u dozi 3x2). U uputstvu za lek pise da sluzi za lecenje kako kolitisa tako i Kronove bolesti. Doza koju sam dobio je za akutnu fazu, a duplo manja doza je za odrzavanje remisije. Koliko uz pomoc povecane fizicke aktivnosti (kretanja pre svega), ali boga mi i uz pomoc ovog leka, sad razumem zasto mi je Dr Jovanovic odgovorio da mogu da jedem sve uprkos mojim sumnjama. Dakle, posle pocetnog opreza, krenuo sam da jedem namirnice koje vec duze vremena nisam jeo. I primetio sam da mi sve manje smetaju, cak i bez potrebe da preventivno popijem probiotik. Neverovatno mi je da sam par puta jeo sladoled u poslednje vreme (koji mi se gotovo zgadio poslednjih godina zbog problema koje mi je izazivao) i bas nikakve posledice nisam imao - ni neko primetno nadimanje, ni pomena od proliva, nista. Stolica sasvim uredna i nekoliko dana kasnije. Do duse, ponekad osetim izvesnu preosetljivost u zelucu, recimo blago probadanje, a posebno ako sam gladan, ali to sve ne bih mogao bas zavati problemom.

Ovo sve za pocetak zvuci vrlo ohrabrujuce. Posebno, posle gomile zastrasujucih informacija koje sam procitao, o mogucem dejstvu ovog leka: moguci problemi sa jetrom, bubrezima, pankreasom, opadanje kose, bolovi u zelucu, krvavi prolivi. U uputstvu za lek je sve to pomenuto, ali da je verovatnoca da se bilo sta od pomenutog desi je manja od 1%. Medjutim, preporucuje se posle prvih 15 dana da se uradi analiza krvi kako bi se proverila eventualna stetna dejstva ovog leka. Ja to planiram da uradim u sledecih nedelju - dve. No uprkos svemu, kilaza jos nije pocela da mi se vraca.

Pitala si me za prijatelja koji je lecio Candidu tri godine i za koga su pravili posebnu vakcinu na Torlaku. Po prici zajednickog prijatelja (jer ovog prvog ne znam licno), Candidu se povukla sama od sebe tek kad je promenio zivotni stil.

Sto se tice testova na intoleranciju, moracu da pitam i gastroenterologa. Imam utisak da je sve ovo (pa i terapija koju sam dobio) samo lecenje simptoma (jer je Salofalk anti-inflamatorni lek) a ne na uzrok, a meni taj uzrok jos nije jasan. Da li je to intolerancija, nedostatak enzima ili...

Kako si ti?

Rolero, kako si ti? Jel jos imas temperaturu? Jesi nasao nekog lekara koji ce tim da se pozabavi?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sub Jul 02, 2011 12:56 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2011 1:25 am
Postovi: 33
k.o.r.i.s.n.i.k: ok sam hvala na pitanju,mnogo mi je drago zbog tebe,sto ti sve prolazi,konacno lepe i pozitivne vesti..rekao sam ti da ces biti ok,secas se?i da nema autoimunih bolesti,jer su veoma ozbiljne...
da ti kazem temperatura je najvisa do 37c u danau i to jako kratko i padne za mnoge to i nije temperatura vec normala ali ni ja vise pojma nemam,sta je normala..
najvaznije je da nema vise tu moc da me slomi da budem malaksao da je osecam da mi smeta u radu,i otezava opste svakodnevo funkcionisanje...pijem nistatin sada ga zavrsavam,izbegavAO SAM SLATKO VISE OD MESEC DANA NISTA NISAM SLATKO POJEO ALI NISTA,I NE TRAZI MI SE ,PIJEM PO JEDAN PROBIOTIK,NASAO SAM OVAJ NOV BIORELA,i meni je super,izvinjavam se za velika slova....za sada to je to nema vise nista novo....
koliko si dobio terapiju da pijes taj lek?
nisam nikoga nasao da se zabavlja mojom temperaturom jer sam ih sve obisao i smorio i svi su kao sto sam i pisao idi decko kuci nemas klinicku sliku nizasta...
i ja verujem da ce ovo da prodje nema vise tu moc to je najvaznije...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sub Jul 02, 2011 12:59 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2011 1:25 am
Postovi: 33
quincekap:jos uvek Ruskinje nema....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Jul 04, 2011 9:32 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Nov 15, 2010 12:00 pm
Postovi: 31
Jeli Rolero, a kako stojis sa onim standardnim pokazateljima? Na primer - jesi li uradio KKS (kompletnu krvnu sliku)? Pre svega mislim na leukocite i sedimentaciju? Jel osecas neki bol? Na primer u stomaku na pritisak ili mozda u zglobovima; glavobolju? Onda jesi li uradio urinokulturu, koprokulturu? Mozda ultrazvuk abdomena? Jel imas neki problem sa srcem, plucima? Ili mozda zubi, krajnici, sinusi?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Jul 04, 2011 11:20 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2011 1:25 am
Postovi: 33
k.o.r.i.s.n.i.k:sve su to pretrage koje moraju da se rade radio ih u raznim labaratorijama,za 9 meseci 6 puta komplet KKS,leukocitarnu formulu,sa sve sedimentacijama,transeminazama cak 7 puta,razne infektoloske pretrage,13 ili 14 seroloskih testova,raznih virusa hepatitise hiv,cak i sifilis,i svasta nesto,nemozes da verujes bukvalno sve,i sve je OK...STO KAZU BOLJE NEMOZE..
imam fiksnu protezu gornje vilice treba da je skidam,jedino taj ortopan nisam uradio,i snimao sinuse,ali njih sam snimao pre 10 godina,I KONSTATOVANO MI JE DA IMAM HRONICAN SINUSITIS,ALI GA DUGO IMAM NISAM NIKADA IMAO NITI POVEZAO TEMPERATURE STO SE TOGA TICE...opet velika slova...
eho abdomena,snimao pluca,razne autoimune pretrage i njih vise puta radio nigde nista nema..da 5-6 puta urinokulturu isto tako korpokulturu,ma nista nigde nema,nema sta nisam radio...zglobovi me ne bole,stomak pod pritiskom malo ali bas zeludac me boli,to je i gastro konstatovao,sto stvarno nije nista strasno...a i to sada uz venter i nexium prolazi pod terapijom sam jos par nedelja...neznam sta da mislim vise,svi kazu nigde nista nema,zaboravi na to...bih ja ali me neki put smlati pa me opomene da je tu,neki put ne cesto toliko vise,nema tu moc to je vazno..jedino sto sam radio koksaki na konzilijumu to sam vec pisao se nosim mislju da radima na Torlaku jer su navodno najpouzdaniji,i rade pod tim visokim titrovima,nemam pojma sta vise da mislim,niti da uradim....
ako ti padne neka ideja javi mi veliki pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Jul 04, 2011 7:21 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 2:25 pm
Postovi: 164
PROČITAJ OVO I PROSLIJEDI DRUGIMA zanimljivo
Candida i rak
Talijanski liječnik Tullio Simoncini govori o povezanosti između candide i
raka.Što je candida?


Candida albicans je gljivica, koja je u određenim količinama prisutna u
svakome od nas. Candida raste u crijevnoj flori svih ljudi i njezin je
sastavni dio. Ova gljivica također živi u ustima, grlu i spolnim organima
većine ljudi. Organizam zdravog čovjeka drži razinu candide pod kontrolom,
ali ako zbog nekih razloga imunitet padne i gljivica se razmnoži, može
uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme.
Na žalost, mnoštvo čimbenika u našem modernom životu pogoduje rastu candide.
Stres, prekomjerno korištenje antibiotika, nezdrava prehrana, sredstva
protiv kontracepcije - sve to utječe na rast candide u organizmu, koja
uzrokuje brojne probleme.
Tullio Simoncini
"Gljivice, posebice candida, proživljavaju i razmnožavaju se na takav način,
da se hrane tijelom svog domaćina. Zbog toga osobe, koje boluju od kroničnog
umora, koji u većini slučajevima nastaje zbog rasta candide, užasno se
osjećaju - kako fizički, tako i psihički." (dr. Mike Lambert).
Alternativni liječnici već odavno upozoravaju na to, da pretjerano širenje
candide u organizmu može
uzrokovati brojne zdravstvene probleme poput kroničnog umora, alergije,
artritisa, depresije, probavnih problema itd.Candida i rak


Dr. Tullio Simoncini - talijanski liječnik i stručnjak u području
onkologije, dijabetesa i poremećaja metabolizma - tvrdi da je karcinom
upravo infekcija candidom, i da teorija konvencionalne medicine o tome, da
rak nastaje u rezultatu nepravilnog funkcioniranja stanica, ne drži vodu.
Dr. Simoncini je liječnik u pravom smislu riječi, koji je oduvijek tražio
istinu zbog dobrobiti svojih pacijenata i odbijao prihvaćati dogme, koje je
nalagala konvencionalna medicina. Od samog početka svoje medicinske
karijere, vidio je da nešto ozbiljno nije u redu sa konvencionalnim načinom
liječenja raka:
"Svuda oko sebe sam vidio nepodnošljivu patnju. U bolničkim onkološkim
sobama djeca su umirala. Patio sam, kada sam gledao jadnu djecu, koja su
umirala od posljedica
kemoterapije."
Njegova frustracija i bol pokrenuli su ga da traži nove načine razumijevanja
ove opake bolesti. Počeo je svoja istraživanja sa otvorenim umom, bez
predrasuda i strogih pretpostavki, koje je diktirala moderna medicina.
Simoncini je shvatio, da mora postojati povezanost između svih vrsta raka -
bez obzira na to, gdje u tijelu da se nalazili. Proučavajući rak, primijetio
je da su sve izrasline raka imale istu boju - bijelu, kao i candida.
Povezavši bijele naslage sa kolonizacijom candide, Simoncini je krenuo sa
daljnjim istraživanjem ovog fenomena.
Nakon nekog vremena, Simoncini je shvatio, da formiranje stanica raka nije
"pogreška" u radu organizma, nego zaštitna reakcija organizma na invaziju
candide. Zaštitna reakcija organizma


Dr. Simoncini objašnjava zaštitnu reakciju organizma na slijedeći način:
1. U zdravom organizmu, imuni sistem drži nivo candide pod kontrolom. Kada
je
rad imuniteta oslabljen ili poremećen, candida dobiva priliku da se širi i
stvara svoje "kolonije".

2. Na kraju, candida počinje napadati unutrašnje organe i imuni sistem je
prisiljen da reagira na ovu opasnost na drukčiji način.

3. Ovaj način obrane podrazumijeva izgradnju obrambene zapreke uz pomoć
vlastitih stanica, koje zovemo "rak", kako bi se spriječila daljnja invazija
candide na organ.Konvencionalna medicina tvrdi, da je daljnje širenje raka
uzrokovano "malignim" stanicama raka, koje su "pobjegle" sa izvornog tumora.
Međutim, dr.Simoncini govori, da to nije tako. Daljnje širenje raka je
također uzrokovano pravim uzročnikom tumora - candidom.
Na kraju pravi
uzročnik raka, kao i drugih bolesti, je oslabljeni imunitet. Kada imunitet
funkcionira pravilno, odmah rješava problem, prije nego li situacija izađe
izvan kontrole. U ovom slučaju, zdravi imunitet drži nivo candide u
organizmu pod kontrolom, sprečavajući njezino daljnje širenje. Lijek protiv
candide


Kada je Simoncini shvatio, da je rak uzrokovan candidom, nastavio je tražiti
lijek, koji bi efikasno ubijao candidu i na takav način liječio rak. Brzo je
shvatio, da obični lijekovi protiv gljivica ne funkcioniraju, jer candida
brzo mutira, da bi se obranila, čak se i počinje hraniti lijekom, koji je
bio namijenjen da ju ubije.
Umjesto toga, Simoncini je pronašao nešto puno jednostavnije i bolje - sodu
bikarbonu. Da, stara dobra soda bikarbona je dovoljna da riješi ovaj problem
(ne govorimo o modernoj sodi bikarboni, koja
sadrži još puno drugih sastojaka). Za razliku od drugih lijekova, candida
se ne može prilagoditi sodi bikarboni.
Drevni Egipćani također su znali za djelovanje anti-gljivičnih lijekova, a u
Indijskoj literaturi za liječenje raka preporučuju se lijekovi sa snažnim
lužnatim svojstvima, poput sode bikarbone.
Simoncini je počeo koristiti sodu bikarbonu za uništavanje candide. Prvim
pacijentom je bio talijan Gennaro Sangermano, koji je bio pušten iz bolnice
na umiranje zbog raka pluća. Nakon nekoliko mjeseci pacijent nije samo da
nije umro, nego se odlično osjećao i bio je u potpunosti zdrav.Sudbina
otkrića dr. Simoncini


Dalje je slijedilo još više slučajeva izlječenja od raka, nakon čega je
Simoncini odlučio predstaviti svoja pronalaženja Talijanskom Ministarstvu
Zdravstva u nadi, da će se
nastaviti znanstvena istraživanja u tom smjeru. Međutim, autoriteti nisu da
su samo ignorirali njegovo otkriće, nego su ga i okrivili za "ilegalno
korištenje lijekova, koji nisu odobreni od strane Ministarstva Zdravstva".
Nakon duge kampanje ismijavanja i ponižavanja, Simoncinija su na tri godine
bacili u zatvor zbog "štete" pacijentima, kojih je on izliječio od raka.
Medicinski stručnjaci su smatrali pokušaj liječenja raka sa sodom bikarbonom
"ludom" i "opasnom" idejom, a sodu su nazivali "lijekom", koji je Simoncini
"ilegalno propisivao svojim pacijentima".
(Predlažemo, da usporedite sodu bikarbonu sa kemoterapijom, da bi shvatili,
što je zaista ludo i opasno.)
Na sreću, Tullio Simoncini nije bio kukavica. Kada je izašao iz zatvora,
nastavio je širiti informacije o svome otkriću preko Interneta i nastupati
u javnosti, kako bi pomogao što većoj količini ljudi.
Sada, dr. Tullio Simoncini uspješno nastavlja pomagati oboljelima od raka,
koristeći sodu bikarbonu. U nekim slučajevima za izlječenje je potrebno
nekoliko mjeseci, u drugima - samo nekoliko dana, ovisno o tome, gdje se
nalazi rak.

Posjetite stranicu dr.Simoncini ovdje:
http://www.curenaturalicancro.com/

Članak je preuzet sa
http://www.davidicke.com/articles/medic ... u-37/29121
Povratak na Blog Candida: test, simptomi i načini liječenja
Odrediti nivo candide u organizmu možete uz pomoć medicinskih pretraga, koje
mogu biti skupe i u nekim slučajevima nisu pouzdane. Najpouzdaniji
medicinski test za candidu je test imunokompleksa i IG test.
Međutim, postoji i kućni test za candidu, nepoznatog porijekla, koji ljudi
koriste već dugi niz godina da bi odredili razinu candide u organizmu. Test
je jednostavan, besplatan i daje pouzdane rezultate.Candida saliva test1.
Prije nego li što odete na spavanje, napunite čašu čistom vodom i ostavite
ju
kraj kreveta. 2. Slijedeće jutro, odmah nakon što se probudite, pljunite u
vodu. 3. Ne pokušavate skupiti u ustima velike količine sline, samo pljunite
ono malo što imate u ustima nakon buđenja. 4. Ostavite čašu na 15 minuta. 5.
Nađite izvor svjetlosti i pogledajte u čašu. 6. Ako je vaša slina ostala na
površini čaše, ili se otopila, sa Vama je sve u redu. Normalno je ako su u
vodi prisutni mjehurići zraka. 7. Ako je voda postala mutna, ili se u vodi
vide trake, koje se spuštaju prema dolje, ili ako se slina skupila dolje,
postoji velika mogućnost toga, da imate previše candide u organizmu. 8. U
ovom slučaju predlažemo da se obratite za savjet svome liječniku ili
pokušate se riješiti candide na prirodan način. Simptomi prekomjernog rasta
candide u organizmu:. kronične
gljivične infekcije sa simptomima svrbeža, pečenja i pojačanog iscjetka .
probavni simptomi kao što su sindrom iritabilnog kolona, nadutost i plinovi,
grčevi, dijareja, konstipacija i žgaravica . alergija, kihanje, začepljenje
nosa, kronični iscjedak iz nosne šupljine, čest kašalj, grlobolja, prehlada,
astma . alergija na hranu . kronični umor . simptomi
živčanog sustava kao što su anksioznost, depresija, iritabilnost, slabo
pamćenje i slaba koncentracija . problemi sa menstrualnim ciklusom . kožni
osipi
Rastu candide pogoduje:

- liječenje antibioticima
- oslabljeni imunološki sustav
- upotreba kontraceptiva ili hormonske nadomjesne terapije
- prehrana bogata rafiniranim šećerom
- trudnoća
- dijabetes


Načini liječenja candide


- Citrofit
- Alkalna dijeta
- Soda bikarbona
- Anti-candida dijeta
- Češnjak (u kapsulama)
- Lactobacillus acidophyllus
- Candida Yeast (homeopatski pripravak)

Evo teksta koji sam želela da vam pošaljem preko linka .



Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Jul 06, 2011 1:08 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Da,zanimljivo.Neko je vec spominjao tog italijanskog lekara i njegovo otkrice.Steta sto nije dat savet kako da se upotrebljava soda bikarbona.
Da li se samo razmuti u vodi i popije ili se prokuva,pa se popije?
Jedno mi je samo cudno.Kako to da je rak bele boje,kad smo svi imali prilike da vidimo da je rak crne boje? Moj otac je imao neku vrsta raka na nosu i prvo se pojavilo u vidu bubuljice,a posle cackanja te "bubuljice",samo je pocelo da mu crni to mesto.Takodje melanom je crne boje.Za ostalo ne znam.
Ako pise kako treba koristiti sodu bikarbonu ili neko pouzdano zna,nek posalje.
ROLERO:Ne znam sta je sa Ruskinjom.Pokusacu ja da je pozovem.
Ipak bi trebalo da odradis Koksaki na Torlaku.
KORISNIK:Bas mi je drago sto ti je bolje.Dobro je da Salofalk deluje.Za sta su te analize tTg i Ema.To meni nisu radili.Meni je jednom prilikom igA bio 4,1.Imunolog mi je rekla da to moze da ide uz celijakiju.
Danas sam opet umirala od grceva u crevima i imala 2 proliva.Pre 2 dana sam opet jela nesto od belog brasna i kao i uvek,kad mi se to sto pojedem spusti u creva,krenu grcevi i prolivi.Da li je od celijakije ili je Kron ili je od zuci?
Stvarno ne znam sta da radim? Ko ce meni da otkrije sta mi je?Ovi bolovi su nepodnosljivi kad naidju,a tek te stolice sto peku,kao da mi neko dere sluzokozu debelog creva.
Poslusala sam gastro i popila samo 2 gutljaja Holesteramina i posle mi se toliko stegla stolica da mi je gorelo u zelucu dva dana.I bas sam par dana imala poteskoca sa stolicom,kad od juce krece opet onaj bol u zelucu,kao da imam napad kamena u zuci i danas posle nekih masnijih stvari,krecu grcevi i proliv.Zapravo posle nekih pola sata.Taman,kad se spustilo u dvanaestopalacno crevo.
I ja imam ta probadanja,s vremena na vreme u zelucu i crevima.Danas me je cak bolelo u predelu terminalnog ileuma i slepog creva.Meni bas sve ovo lici na Krona,jer sam posle 2 manje kajsije osetila prvo bol u zelucu,pa mi je posle krkljalo u crevima.
I ja sam par dana jela sladoled,napravljen iz kesece i bas mi je prijao,ali onda sve ovo.Ne mogu da varim ni svezu hranu,a o mleku ni ne pomisljam.Kad sam pojela kesicu przenog kukuruza,sutradan su mi se raspala creva,a tako je kad pojedem bilo koje zrnevlje.
Ima tu i udela mnogo Candida,jer nisam bas mnogo pazila na dijetu,ali skoro svi lekari govore da jedem sve,da zaboravim na Candidu.
Ne znam,ali samo znam da kad dobijem te napade,da mi se pomraci svest.Nije mi do zivota.Trpim samo zbog dece.
POZDRAV SVIMA I PISI TE.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Jul 08, 2011 10:19 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Nov 15, 2010 12:00 pm
Postovi: 31
Evo me u KCS, cekam na gastroskopiju. A ovde je uobicajeno da se ceka satima uprkos zakazanom terminu...

Quincekap, sad sam trazio na netu "video kapsula u srbiji". Ima neki distributer iz Zemuna juzno korejskih kapsula. Zvao sam ih da pitam da li je neka zdravstvena ustanova to kupila od njih ali se niko ne javlja na tel. Ja mislim da bi trebalo da pronadjes nacin da ti se taj pregled obavi.

Ttg i Ema pretrage sto su mi radili ne znam tacno cemu sluze. Valjda za celijakiju pre svega jer mi na uputu za gastro pise Celiakia in obs. Sad ja mislim da je nemam jer jedem sve siri dijapazon namirnica a simptomi su sve manji. Jedino to nadimanje me muci tu i tamo...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Jul 08, 2011 11:14 am 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 2:25 pm
Postovi: 164
Našla sam na netu kako može da se koristi soda bikarbona .Samo da napomenem da je to obična soda bikarbona koja nema nikakvih dodateka što i piše u mom prethodnom tekstu.
U čašu vode razmututi jednu kaf.kašičicu sode bikarbone.isprati usta i pljunuti a ostalo popiti.Može da se koristi svaki drugi dan.Toliko od mene za sada,ja čekam rezultat kontrole stolice posle terapije sa Mykosebom,trbalo bi da bude danas gotovo,javiće mi.Pozdrav svima.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Jul 08, 2011 11:17 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Nov 15, 2010 12:00 pm
Postovi: 31
Ttg = Antibodies to tissue transglutaminase
EMA = Anti endomysial antibodies
Oba testa su za celijakiju.

Evo sad javise da Dr Jovanovic danas nije tu pa ce me, ako se slazem, pregledati drugi doktor. Znaci jos nekoliko sati cekanja... Organizacija na nivou, nema sta...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Jul 08, 2011 1:45 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Nov 15, 2010 12:00 pm
Postovi: 31
Zavrsih iza 12 gastroskopiju. Bilo je gadno. Ona lokalna anestezija deluje za nekoliko minuta ali oni pocnu odmah sa procedurom. Znam da je bilo reci da treba sacekati 3-4 minuta da anestezija pocne da deluje, ali valjda ta cela ekipa jedva ceka da zavrsi sa gastroskopijama za taj dan, pa se ne ceka koliko bi trebalo. Dobro, bar mislim da nije predugo trajalo, mozda do 15 minuta, dok je neki deda, koji je bio nesto pre mene, kukao da su ga mucili pola sata i bio je sav obliven znojem. Sve u svemu, kad prodju crevo i sonda i par nagona za povracanjem, postaje izdrzivo.

Pocetna dijagnoza je hronicni gastritis kao i hiatus hernia. Bas cudno, a bio sam ubedjen da mi nista nece naci. Terapija Controloc 40mg 1x1.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Jul 08, 2011 9:06 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2011 1:25 am
Postovi: 33
K.O.R.I.S.N.I.K:imas istu dijagnozu kao ja samo sto je lecim venterom i nexiumom,pisao sam ti o tome,dobro je da si zavrsio nema nista vaznije od toga sada ces se srediti i napokon biti miran...
za sondu da sacekas sam ti ja napisao trebao si da ih zagovars...
pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sub Jul 09, 2011 1:00 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Nov 15, 2010 12:00 pm
Postovi: 31
Rolero, kako sam nasao na netu, Nexium je, slicno kao i Controloc, inhibitor protonske pumpe, odnosno blokator lucenja (viska) zeludacne kiseline, cime se stiti sluzokoza zeluca. Za Venter sam nasao da sadrzi Sucralfate supstancu koja leci aktivni cir na 12-palacnom crevu.
http://en.wikipedia.org/wiki/Sucralfate
http://en.wikipedia.org/wiki/Nexium

Quincekap, sta mislis, da li je kod tebe prisutan i enteritis?
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmedhealth/PMH0002134/
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency ... 001149.htm
http://www.umm.edu/ency/article/001149.htm
http://medical-dictionary.thefreedictio ... /enteritis

Pronasao sam, u vezi tebe, i informaciju da se zucne kiseline apsorbuju u terminalnom ileumu, pa ako postoji atrofija ileuma, onda je to razlog za prolazak zucne kiseline i osecaj pecenja.

Dakle, ne mogu da se setim, jel ti imas atrofiju u ileumu? Antiinflamatorno i na kolitis i na Kronovu bolest deluje Salofalk i druge zamene sa Mesalazinom (5-asa). Medjutim, nije preporucen osobama osetljivim na salicilnu kiselinu, a ti si, cini mi se, alergicna na acetilsalicilnu kiselinu (ciji je glavni sastojak salicilna), pa bi tebi ovi lekovi mozda predstavljali problem. Kako to resiti?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sub Jul 09, 2011 1:04 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Nov 15, 2010 12:00 pm
Postovi: 31
Pardon, nije salicilna sastojak acetilsalicilne nego glavna sirovina za njenu proizvodnju. Dakle mozda onda i ne bi bila preosetljiva na Mesalazin.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 104  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 20 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: