Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 104  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Čet Jun 09, 2011 1:52 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 14, 2011 3:34 pm
Postovi: 140
Quincekap, nesto me komp zeza nekoliko dana . Ne znam sta bih ti rekla. Ako nalaz upucuje na upalu valjda je trebao da ti da nesto. Ako nije jasna dijagnoza ne mozes imati ni adekvatno lecenje. Doduse, ja tebi pricam a ja se lecim na svoju ruku. Toliko o njihovoj zainteresovanosti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Jun 10, 2011 12:41 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
E,pa bili smo kod istog lekara.Mozda smo se i sreli.Ja sam dosla sa mladjim sinom,posto niko nije mogao da ga cuva.Mozda sam tebi upala u ordinaciju,kad sam pitala da me primi.Hoces li opet zakazivati 15-og za sledeci mesec,posto polovinom jula ide na odmor?
Vidis ja nisam te srece da mi konacno utvrde sta mi je.I danas me je u par navrata boleo stomak i zeludac,a posto mi svi tvrde da Candida nije nista,ja kad ih pitam zasto me boli stomak i imam prolive posle jogurta,belog brasna i voca,niko nista ne zna da odgovori.Kao i to zasto me pece posle stolica.Kako se tebi smirilo to pecenje?To je tacno od nesvarene hrane+ zucna kiselina.
Posto svi tvrde da Candida nije uzrok vec posledica,zar nije cudno da je ja lecim i imam vec 2 godine,a niko nista jos nije utvrdio zasto se stvorila.Ti bar znas na cemu si.Za mleko mi je dao da pijem Laktozin,a to niko ziv ne zna da mi kaze gde da nabavim.
Prepisao mi je Holesteramin,on vezuje zucne soli,ali stvara uzasan zatvor.Cudi me da on to ne zna,jer je napisao da pijem 3x1,a druga dr. mi je rekla da uzimam samo pola kesice po potrebi,bas zbog tog zatvora.
Ja mislim da probiotici znatno ublazavaju upalu creva,jer oni se i daju kod svih upalnih procesa.Kod takvih creva dolazi do dibalansa crevne flore i bez probiotika se ne moze.
GOCILIJA-Da li ste nosili na VMA stolicu i da li vam je stigao rezultat?
A sto se tice celijakije danas sam saznala da se radi u Zavodu za transfuziju DNK analiza koja je najmerodavnija.Ako postoji taj neki gen,onda je covek sigurno alergican.Eto,to gastroenterolozi nece da kazu,a na njihov predlog se radi ta analiza.To sam cula od devojcice koja ima 12 god.,a ima celijakiju.I njoj su antitela negativna kad ne uzima brasno.Ja sam planirala da im trazim da mi to odrade i da konacno znam da li je problem u tome.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Jun 10, 2011 1:19 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2011 1:25 am
Postovi: 33
quincekap:tesko da ti je to celijaklija samo bacas pare vreme i zivce,bas tesko,to je nasledno oboljenje,veca je verovatnoca da te grom udari nego da nju imas,zuc itd...tu je negde kvaka,moje misljenje pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Jun 10, 2011 1:24 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2011 1:25 am
Postovi: 33
k.o.r.i.s.n.i.k.:gastroskopija je neprijatna,nije bolna,ali je veoma delotvorna za dijagnostiku,neznam na osnovu cega su ti rekli da je kron ili kolitis to mogu,ponavljam, mogu biti teska oboljenja mnogo ljudi nepodnosi mlecne proizvode pa nikom nista,ne moze se samo na osnovu toga tako nesto zakljuciti videce se u imunoloskim pretragama,jedino tu ako nesto ima....mada ne verujem sve sam to ja radio nigde nista nema...
pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Jun 10, 2011 8:47 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Nov 15, 2010 12:00 pm
Postovi: 31
quincekap: Kako nisam zakazao 15. u mesecu, a vec sam radio kolonoskopiju, procedura za prijem je malo drugacija - obicno ti sestra zakaze da dodjes sredom u 12h. Ja sam juce cekao od 12 do oko 14:10 i tad sam bio primljen. Nisam primetio da je neko bio sa sinom, ali jeste jedna mladja zena (bez sina) upala oko 14:15 i insistirala da joj se samo kaze da li ce biti primljena. Jesi li to znaci bila ti? Posle sam otisao da mi izvade krv u imunolosku laboratoriju.

Necu zakazivati 15. jula, nema potrebe, gastroskopija mi je zakazana 8. jula. Ali nisu ni meni konacno utvrdili sta je, ali svakako da je neka vrsta IBD-a, izmedju Krona i kolitisa. Cim trazi gastroskopiju stvar nije gotova.

Pecenje posle stolice je bilo jedno vreme gadno, ali tada sam bas imao prolive i to vrlo kisele (od zucne kiseline?). Mada nikad vise od 1-2x dnevno. Da prostis na izrazu, jedino sto je moglo da mi smiri tu iziritiranost je da svaki put posle takve stolice se isperem i to iznutra. I to mi onda sasvim smiri sluzokozu i pecenje i osecam se sjajno. Cak stvori neku vrstu zatvora pa obicno nisam imao vise stolica dan-dva. Medjutim, tada nisam bio svestan da to poremeti crevnu floru, i da se onda moraju piti probiotici. Cak mislim da bi to mogao biti jedan od uzroka zbog kojeg sam dobio candidu.

Medjutim, mislim da je u glavnom bitna svest sta mi smeta, a to je mleko i mlecni proizvodi (nadimanje i proliv) i slatko (samo nadimanje). Nisam primetio da mi nesto drugo smeta, cak ni beli hleb (sto onda valjda iskljucuje celijakiju), mada sam ga iskljucio kad je dijagnostikovana candida. Meso svo mogu da jedem (mada sam se drzao preporucene curetine i jagnjetine u pocetku, kao sto je preporuceno za candidu), pa cak i cvarke. Kiselina iz voca mi je smetala po malo, ali ne previse. Cak sam u periodu lecenja candide pio limunade (blage i bez secera) i cedjeni sok od grejpa. Mozda mi je to malo smetalo, ali zanemarljivo. Ali ono sto mi vec godinama smeta je sirce. Dakle tursija otpada, sirce u salati ne dolazi u obzir (samo limun) a ajvar me ubija.

Naucio sam i da prepoznam kad krecu prvi simptomi. Cim osetim blagu osetljivost u zelucu, ili osecaj topline ili blagog krkljanja, znam da je vreme za probiotik. Sad ga uzmem par puta nedeljno (jedan dnevno). Prolive uglavnom vise nemam, i imam urednu stolicu (prvi put posle dugo vremena), u cemu mi pomaze crna cokolada, 20-40gr dnevno, ali ne svakodnevno. To je ona crna Nestle sa lesnikom i suvim grozdjem, mada bih drugima preporucio bez tih dodataka. U pocetku imam malo nadimanja od prisutnog secera, sto brzo prodje, ali mi predupredjuje proliv.

I opet, rekoh, bez kretanja nista. To je iz iskustva, puno pomaze u regulisanju rada creva. A sedenje je smrt, bar za mene.

Sto se tebe tice - zar ti nisi operisala zuc? Ako jesi, otkud ti zucna kiselina? Ili tu ja nesto nisam dobro razumeo.
Sto se doze tice, da sam ja u pitanju, uzeo bih dozu tog Holesteramina koja mi prija.
Takodje, razmisljao sam, ako je tebi eliminisan IBD, odnosno kolitis i Kron u debelom crevu, kako znati da nemas problem vezan za tanko crevo? Za razliku od kolitisa, Kron moze da zahvati bilo koji deo digestivnog sistema, od grla do debelog creva. Mada, je ne znam za dijagnosticki pregled za tanko crevo. Takodje, jesi li testirala nivoe transaminaza? Na primer, poviseni nivoi mogu da idu sa Kronovom bolescu.

rolero: Da li gutanje te sonde izaziva nagon sa povracanjem? Pominje se i neki lokalni anestetik, kako on pomaze?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Jun 10, 2011 9:53 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 14, 2011 3:34 pm
Postovi: 140
Kada procitam sve sto ste napisali vidim da se sve vrti opet oko bolesti creva. Misllim da su antibiotici mnogo opasniji nego sto mi mozemo i da pretpostavimo. Negde sam juce procitala da kada se daje hemomicin obavezno mora i nesto kao zastita da se uzima. A ja sam ga pila onako, niti mi je doktorka nesto dala niti mi je sta rekla. Uglavnom znam da posle tog hemomicina nista vise nije isto. Meni je takodje nalaz na kandidu sada negativan ali ja se opet ne usudjujem da jedem nista slatko. Ono sto mene brine je to sto mi stalno krci stomak. Stolica je jedna, nekada vise nekada manje formirana. Ne znam vise ni sta bih kontrolisala. Hrana je takodje veliki problem. Sve je puno aditiva, i kojekakve hemije. Ja se ne usudjujem nigde da odem jer jedem svaka tri sata kao neka beba. Mozda mi krci stomak jer ga nikad ne napunim.
Najgore mi je kada se setim da sam samo pre par meseci jela sve i nosila konfekcijski broj 42 a sada 40. Kako vratiti kilograme? Za borbu protiv bilo koje bolesti treba dosta enrgije a kako je imati ako jedem, ribu, piletinu i malo povrca , bananu ili jabuku. Infektolog koji je meni prepisao terapiju za kandidijazu je rekao da za borbu sa njom treba jak imunitete. Ja vidim da mi ikao nemamo vise kandidu u nalazu i dalje smo optereceni njome. Poludim kad mi nekokaze hranite se zdravo a pri tom ne kaze sta je to? Zdrave hrane kod nas nema. Ima mozda nekog semenja. Ali zdravog mesa i povrca i voca nema. Bar ne da je dostupno u prodaji. Kada sam na pijaci pitala jednu zenu da lizna nekoga da proizvodi organsko povrce pitala me je da li verujem u deda mraza. Posle toga sam odustala od trazenja zdrave hrane., ali i dalje verujem da je ona resenje bar za upalne bolesti creva.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Jun 10, 2011 11:16 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Nov 15, 2010 12:00 pm
Postovi: 31
Gocilija: mislim da medju svima nama ima i slicnosti i razlika. Ne bih rekao da je kod svih u pitanju obolenje creva. Moja mama je dobila jednom davnu tu candidu, lecila je Nistatinom i dijetom 3 meseca i nikad vise se nije ponovilo. Najgori slucaj za koji sam cuo je lik koji je lecio candidu tri godine svim mogucim i nemogucim metodama. Cak je dosao do toga da su za njega pravili specijalnu vakcinu u Torlaku i cak ni to nije pomoglo. A onda je navodno, kada je promenio zivotni stil, candida nestala sama od sebe. Komsinica mi kaze da je lecila dugo candidu dok joj nisu pronasli da je njeno obolenje sasvim neko drugo i da je candida samo sporedna. I onda se izlecila (ne znam detalje).

Ali pretpostavljam da kada postoji neki poremecaj gastrointestinalnog trakta, postajemo podlozniji candidi i kojecemu. U mom slucaju, nisam pio antibiotike deset godina, mada sam zimus, zbog bronhitisa (ozbiljan pad imuniteta) bio na granici da ih pijem. Svu srecu nisam. Dakle, to kod mene ne bi trebalo da je uzrok.

Inace, banana ti nije dobra za candidu. A jabuka, ako hoces bas po propisu, preporucuje se kuvana - kao kompot. Sto se ishrane tice, jednom sam napomenuo da prejedanje ne dolazi u obzir jer se onda hrana usporeno vari i fermentise.

Sto se organskog povrca tice, cuo sam da ima jedna tezga na Kalenicevoj pijaci gde se prodaje (ne znam koja?), ali tamo u biospajzu su organske samo zitarice. Ja volim onaj sitni crveni pasulj (organski), meni on sasvim odgovara. Od voca meni jedino smeta (i to zestoko) grozdje. Da li zbog secera, koze, kostica ili aditiva - ne znam.

Kako vratiti imunitet? Adekvatnim preparatima, adekvatnom ishranom, aktivnim i prirodnim zivotnim stilom. Covek mora naci vremena za sebe, makar ga krao od obaveza. Ja sam ustanovio da je mene vise kostalo sto sam mesecima bio bolestan (bio sam aktivan ja i u to vreme, nista nisam odlezao ljudski) nego da sam redovno odvajao vreme za uravnotezen i zdrav zivot. Ali mora covek i da se odmori brate. Quincekap je u pravu, dozvolis da obaveze zagospodare tobom i tvojim vremenom - i eto sta te doceka. A izbor adekvatne ishrane - ovde na forumu imas puno saveta za candidu, mada se i tu medjusobno razlikujemo. Mozes na primer da jedes jednu po jednu namirnicu, pustis da se svari i onda vidis sta ti smeta.

Ali mislim da je najbolje prepustiti stvar doktorima. Ja verujem da ce ovaj Dr Jovanovic iz KCS da odradi strucno svoj deo posla. Mada uvek imas onu univerzalnu cinjenicu da se lekari cesto i ne slazu medjusobno, pa je bolje konsultovati vise njih ako ne budes zadovoljna. Ali ni jedan od njih nece voleti da cuje kako drugi doktor misli drugacije...

Meni se vec pomalo pocinje da cini da smo mi ovde pomalo personifikovali tu candidu i da u problemima sa varenjem prepoznajemo "njenih ruku delo". A mozda to uopste ne mora da bude tako. Candida je tu, vise ili manje, ali gastro problemi koje osecamo mozda imaju druge uzroke, treba prepustiti doktorima da ih otkriju. A mogucih uzroka verovatno nije svega par.

Ja vidim da realno postoje tri mogucnosti: ako je problem samo candida u stolici, onda se drzi rigorozna dijeta i pije Nistatin i lecenje traje 3-4 meseca. Ako je candidijaza, odnosno sistemsko obolenje gde candida zahvata jos kojesta drugo (na primer reproduktivne organe), onda se pije neki od lekova tipa diflukan. I treca mogucnost je da je u pitanju neko obolenje gastrointestinalnog trakta gde je candida samo sporedni simptom (sto je valjda kod mene slucaj) kada se mora dugotrajno piti neki od, za to, adekvatnih lekova. U mom slucaju, to je salofak, itd.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Jun 10, 2011 2:00 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 14, 2011 3:34 pm
Postovi: 140
Ja ne mogu toliko takica da stavljam izvini korisnik. Mnogo mi je drago sto sam na ovom forumu naisla na ljude koji su i pametni i dobronamerni. Ovo za prejedanje je vidis nesto sto nisam znala i sigurno je tacno. Ma, inace stalno imam utisak da se bar kod mene uvezalo mnogo stvari a niko kome sam se obracala nije bio da kazem posvecen toliko da istrazi o cemu se radi. Tesko mi je stalno da se vracam na pocetak bolesti to bih trebala ustvari nekom dobro zainteresovanom gastroenterologu da pricam ali ovi na koje sam ja nailazila cini mi se da i ne slusaju sta pricam. Kolitis mi je dijagnostifikovan 2006 godine. Niko mi tada ni jednom recju nije spominjao probiotike niti to da ij trebam piti, niti da ljudi koji imaju probleme te vrste cesto imaju manjak dobrih bakterija. Da mi je to neko rekao verovatno bih cesto uzimala probiotike. Mozda me ni to ne bi postedelo kandidijaze ali u svakom slucaju bi bila opreznija. Elem, dosta toga je i do mene, sklonost ka slatkisima naprimer.
Za tezgu na kalenicevoj pijaci sam i ja cula i trazila je uporno i uzaludno. RAdila sam blizu kaleniceve pijace i skoro svaki dan sam tamo svracala dok nisam otisla u penziju. To mora da je bila dobra volja a mozda je i kratko radila, sada je nema.
Potpuno si realno izveo tri zakljucka i bas mi se dopada kako razmisljas. Meni je recimo doktor Dugalic sa Bez. kose rekao da sam pila mesec dana lekove za kolitis da bi mi se sredili problemi znaci nije pridavao neki znacaj kandidi ali mi nije rekao ni da ukljcim lek za kolitis. Samo je rekao vreme ce pokazati. Po meni to znaci cekaj da se upala rasplamsa pa dodji. Odem kod drugog gastro i odnesem nalaz kolonoskopije i HP iz Zvezdare gde kazu nema kolitisa, a on kaze oni nemaju dobru HP nego treba ponovo uraditi kolonoskopiju. Pa covece, zar to ima smisla. Ja se od oktobra meseca prosle godine borim da tu crevnu floru nekako obnovim i jednostavno ne mogu opet na kolonoskopiju. verovatno cu je uraditi u dogledno vreme ali sada kada sam izgubila 7-8 kg samo mislim kako da ih vratim.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Jun 10, 2011 4:31 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2011 1:25 am
Postovi: 33
K.O.R.I.S.N.I.K.GASTROSKOPJA je kao sto sam ti rekao neprijatna nije bolna,kako te nameste tako ostani i DISI sto dublje mozes,naprskace ti anestetik na kraj jezika,to je vrsta lidokaina ima ga u anesteziji za zube...ZAPAMTI kada ti naprskaju koren jexika i progutas nedaj im da te odmah presaviju preko kreveta i odmah guraju sondu cekaj 2 do 4 minuta,da krene da deluje i onda je opusteno....nije nista dises duboko i to je to...
ako si radio kolonoskopiju,ne bi trebalo da brines za kolitis ili kron,jer one najcesce se pojavljuje u debelom crevu...gornji sprat zeludac i tanko crevo sto je najvaznije mogu biti pod hronicnom upalom tinjajucom godinama i da ti pravi probleme nekada manje nekada vece, a sve to moze biti samo od kandide...ne donosi prebrze tako lake zakljucke sa tako ozbiljnim dijagnozama koje mogu biti,veoma ozbiljne...
kod mene ti je slucaj hronicna upala zeludca i tankog creva i otuda svi problemi,polako se sve to resava.....
pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Jun 10, 2011 4:34 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2011 1:25 am
Postovi: 33
da izazaiva nagon ali nemas nista bar sam ja 6 sati apstinirao nista nisam ni jeo ni pio ni vodu NISTA,dises duboko i nagon polako prestaje i najaci je kada ti tek gurnu sondu...
pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Jun 10, 2011 5:37 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Nov 15, 2010 12:00 pm
Postovi: 31
Hvala rolero na preporukama, bice od koristi.

Ne znam za koje zakljucke mislis da su prebrzi? Cinjenica je da se neki gastro problemi lece dugo, neki dozivotno (Kron) ali i da se uz adekvatnu terapiju simptomi mogu svesti na minimum i zivot moze normalno teci dalje (ako ne govorimo o fatalnim bolestima). Ali po onome sto sam do sad zakljucio, samo candida u crevima, bez organskih uzroka i ako nije rec o kandidijazi (sistemskom obolenju), ako je imunitet normalan, se moze sa 3-4 meseca izleciti. Dakle, ako to nije slucaj, ili covek negde gresi (dijeta, lekovi...) ili postoje dublji uzroci koje treba dijagnostikovati i leciti.

Kako god: svako ko ima ozbiljne probleme mora otici kod lekara i mora biti zahtevan. Ako ne bude zadovoljan tretmanom ili lecenjem, mora da trazi dalje. Tacno je, Gocilija, nazalost da lekari u drzavnim ustanovama uglavnom nemaju vremena da razgovaraju sa pacijentima. To svakako nije dobro. Pacijentu preostaje ili da vrsi blagi pritisak na lekara kako bi ostvario svoja prava (tj da bude kako uporan tako i strpljiv i da postuje lekara) ili da potrazi privatnog lekara, a oni bi trebalo da imaju vremena za razgovor, to je bar moje iskustvo. Ha, istini za volju, kad sam bio do Dr Soldo klinike, pripremio sam (ispisao) do detalja istoriju mog zdravstvenog stanja za poslednjih 20 godina sa svim detaljima kojih sam mogao da se setim. Inace, covek cesto pomisli kako je nesto bitno zaboravio da pomene. I doktor je bio kao da je na spidu, hteo je da sve zbrza, postavi svoja rutinska pitanja i odradi ultrazvuk i napise izvestaj na brzinu, to je bar moj utisak. Nisam se sa tim slozio i popustio je tako da smo prosli kroz sve detalje. Uradio je ultrazvuk veoma savesno, iako sam trazio samo gastro, snimio je i besiku, bubrege, prostatu pa cak i srcane aorte. Napisao detaljan izvestaj, poduzi niz preporuka za mene i za dalja ispitivanja. Kao sto nedavno napisah, ostao sam preko sat vremena i mislim da je on svoj deo posla uradio veoma savesno i dobronamerno. Ne bih gurnuo ruku u vatru da je to najbolji gastroenterolog u gradu (bruka za mene, nisam obratio paznju ni kako se zove, a mozda i jeste vrhunski), ali imam utisak da je dao sve od sebe. Sa gotovim nalazima mogao sam mu se vratiti, ali ja sam se opredelio da nastavim dijagnostiku u okviru zdravstvenog sistema, kad sam vec usao u proceduru. Elem, uopste nisam zazalio sto sam dao 4500din privatnom lekaru za pregled i ultrazvuk.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sub Jun 11, 2011 2:11 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2011 1:25 am
Postovi: 33
k.o.r.i.s.n.i.k je napisao:
quincekap, pre svega, kod kog gastroenterologa si isla?

Ja sam juce bio u KCS, kod Dr Ivana Jovanovica. Njegovo zakljucak je da imam nesto izmedju kolitisa i Kronove bolesti a da je candida samo sporedna manifestacija. Pogotovo su bili uvereni kada sam rekao da mi probleme izazivaju mlecni proizvodi i secer. Za mesec dana imam zakazanu gastroskopiju a juce sam uradio i test krvi u Imunoloskoj laboratoriji, rezultati pocetkom nedelje. Mislim da je namera test na celijakiju.

Dobio sam da pijem safolak, bar godinu dana. Ima li neko iskustva sa tim lekom kao i gastroskopijom?

k.o.r.i.s.n.i.k. zbog ovog posta sam ti rekao vezano za prerane zakljucke zbog cega smatraju ovo sto su ti rekli,tj,na osnovu cega??
znas kako boli KRON,ljudi se savijaju nemogu da izdrze,kolitisi umanju ozbiljno i drasticno kvalitet zivota,nije to bas tako....ogradjujem se to je moje misljenje i moje informacije..
POZDRAV


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sub Jun 11, 2011 2:14 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2011 1:25 am
Postovi: 33
I DA POSTOJI LAKSI I TEZI OBLIK,ALI NEMA ONDA TKZ.PRIRODNE REMISIJE ,NIJE TAKO CESTA VEC IMA PROGRESIJU I TO OZBILJNU BILO KOJE OD OVIH OBOLJENJA,KAO I CELIJAKLIJA.....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sub Jun 11, 2011 11:00 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Nov 15, 2010 12:00 pm
Postovi: 31
Hm, ne znam rolero...

Malo zapravo znam o tim bolestima, mada internet nudi mnostvo informacija. U kolektivu gde moja zena radi se ispostavilo da pola njih navodno ima kolitis a jedna osoba Kronovu bolest. Ne znam da li su simptomi koje te osobe osecaju tako teski.

Pitao sam se naravno, sta su ovi lekari videli kada su izveli zakljucak da imam IBD, izmedju Krona i kolitisa, a svakako je to patohistoloski test. Pomislio sam i to da moja sluzokoza nikako nije normalno u istom stanju kao sto je bila posle popijene 4 litre fortransa i posle 10 proliva koje moras imati tokom praznjenja dan pre kolonoskopije i koji su meni na kraju izazvali krvarenje. U izvestaju se pominju koagulumi i drugo sto sugerise krvarenja. Meni je sve to ocigledno, ne treba mi patohistoloski test da znam da sam i zasto sam prokrvario. Mozda bi se moglo postaviti pitanje zasto sam ja sklon krvarenju posle 10 proliva. Ima li neko od vas ko to moze izdrzati a da ne prokrvari?

Pusticu da lekari zavrse svoj deo posla, pa cu izvesti zakljucak. U svakom slucaju, ja rolero nemam ni blizu tako teske simptome kao sto pominjes.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sub Jun 11, 2011 1:02 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2011 1:25 am
Postovi: 33
to je najvaznije,i da nesto postoji na vreme je tvoja reakcija,a i organizam ti se bori,pogotovo kda odes na planinu,licno neverujem u te napomenute njihove moguce dijagnoze...inace IBD,je u najvecoj meri netolerancija na neke materije iz hrane i psiha,nije oboljenje niti patoloska varijanta...ali ometajuca svakako...


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 104  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 31 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: