Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 104  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Nov 27, 2013 6:06 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:52 pm
Postovi: 324
Da li si uzimala neke probiotike tokom dijete i posle nje?

Čak i da si uspela da se zaista rešiš kandide za dva meseca, ako nisi popravila crevnu floru, nisi uradila ništa. Vraćanjem na uobičajenu ishranu ponovo je prevladala gljivica. To je odličan recept za rezistentnu kandidu.

Dijeta i probiotici. Stranu ili dve ranije u ovoj istoj temi sam malo analizirala probiotike koji se mogu kupiti u Srbiji.

Ne znam kakva je tvoja dijeta bila, ali nećeš gubiti kilograme ako povećaš unos kvalitetnih masnoća (to nisu rafinisana ulja, svinjska mast, margarin i sl.).


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Uto Dec 10, 2013 11:55 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Nov 18, 2011 1:20 am
Postovi: 30
Sta ima novo kod nas kandidasa?Ja se testiram jednom mesecno,drzim gljivice na 5 kolonija i nikako mi ne uspeva da ih skroz izbacim.Sestra mi je donela iz usa jedan preparat zove se "Raw Candidas",ali ja ga nisam ni probao,cuvam za specijalne prilike,ako poracte iznad 20 kolonija.Pijem i dalje tahebo caj,vodu iz banje Topilo.Imam stalne gasove i podrigivanja,ali sam se vec naviko na to.Stolice su mi kad kako,nekad kasaste,nekad tvrde,ali odrzavam kilazu u normali.
Pisite sta je novo i kod vas.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Jan 13, 2014 11:36 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jan 13, 2014 10:51 pm
Postovi: 2
Pozdrav narode!
Posto vec desetak godina imam ozbiljnih zdravstvenih problema koji su rezultat lekarskog propusta i posle primanja antibiotskih terapija preko 50 puta, pravo bi cudo bilo da nemam i candidu :D
Izolovali su mi je u stolici u velikom broju i posle citanja uglavnom svih postova sa ove teme krenuo sam sa dijetom i sa koriscenjem lekova pa cu ovde napisati neka svoja iskustva kao i neke stvari koje sam nasao na intenetu istrazivajuci ovu bolest.

Lek koji je meni pomogao a smatram da je daleko bolji od candida clear-a posto sam i njega uzimao je ovaj http://newrootshe1rbal.com/product?id=13
U pitanju je Kanadski lek.Samo napominjem ako njega narucujeta da uzmete zalihe za 8 nedelja jel se tako postizu najbolji rezultati u lecenju

E sad....razmisljao sam da li ovo da postavim posto je proizvod namenjen za druge stvari i izuzetno je zapaljiv ali cu ipak to uraditi
Ja cekam da mi ovo stigne iz Amerike i sigurno planiram da ga upotrebim i pisacu ovde kako je prosla terapija.
Istrazivajuci o kandidijazi i alternativnim metodama lecenja naletim na ovo http://www.diamondgforestproducts.com/~ ... ne/186769/
E sad da pojasnim o cemu se radi.Terpentin se dobija iz smole cetinara (bor i smreka) cini mi se, i koliko sam citao koriste ga slikari da razredjuju boje ili za ciscenje cetkica(jedno od ta dva).Keva mi kaze da su oni davno to koristili za premazivanje namestaja i da posle toga nijedna crvotocina nece da udje u namestaj.
Na svakoj kutiji terpentina pise da je izuzetno opasan za zdravlje ali izgleda da nije tako http://www.youtube.com/watch?v=3WtzHyl1 ... 5&index=29
Doktorka koja leci ljude terpentinom kaze da kad terpentin dodje u organizam paraziti a izmedju ostalog i candida prosto beze jer im neverovatno ne prija i pokusavaju na sve nacine da pobegnu iz tela.
Napominjem ne upotrebljavajte nista slicno sto cete naci kod nas jer treba da se koristi samo 100 cist terpentin i ne samo to mora da se drzi dijeta da bi otvorili probavni sistem da kad krenete sa terapijom paraziti kroz stolicu i mokracu nesmetano pobegnu iz organizma jer ako imate neredovnu stolicu candida nece moci da izadje i ostace u telu da se bori.
Mislim da je dosta za prvi post ili da kezem kraj prvog dela:D U drugom delu cu postaviti link za lecenje terpentinom koje planiram da upotrebim cim mi stigne.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sub Jan 18, 2014 3:05 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Jan 18, 2014 2:19 pm
Postovi: 2
Dragi moji forumaši... Evo da se ja priključim vašoj temi jer stvarno je bitno podjeliti iskustva kako bi mogli izaći na kraj sa ovom opakoom candidom.
Imam 37 god i iz Hrvatske sam. Ovo vam pišem da Vas utješim da i ovdje doktori nemaju pojma i uglavnom moraš sam istraživaiti kako bi došao do onoga šta ti je. Nažalost dok do toga dođemo već smo na izmaku snaga, iscrpljeni, psihički propali i teško se onda nositi sa svim tim kad to dugo nosimo u sebi a da pojma nemamo.
Naime prije tri god mi je stradala nadbobrežna žlijezda i trčala sam 6mj po dr nitko od dr opće prakse pa do vrhunskih prof osim jednog nakon 6 mj muke i patnje nije mogao dat dijagnozu. Smršavila sam 30 kg išla na infuzije da izdržim dan jer sam imala doma nedonošče(bebu) kojoj sam trebala. Konačno kad sam dobila dijagnozu od tog prof. sa Rebra počelo je lječenje. Uspješno!!! Nažalost, toliko mi je pao imunitet da se ova candida zakačila za mene. Međutim, ja nisam niti sumljala u nju do prije par dana.
Uglavnom, počeli su bolovi u trbuhu ne jaki, sa prdežom koji je smrdio na nešto krepalo.Također iz usta mi je smrdilo. Zbog toga sam prestala vježbati jer su mi plinovi znali izlaziti sami od sebe, a da vam onda ne pričam kako mi je bilo neugodno.
Svremenom su se poćeli simptomi pojačavati svaki dan po nešto. Otišla sam na more u 4 mj i bila do 10 mj i tamo me je samo zezala alergija koja mi se pojavljivala oko očiju, usta, rukama u obliku pečata. Međutim valjda je more malo djelovalo pa bi se to osušilo, pa opet.
Kada sam se vratila kući u Karlovac meni je toliko naglo pozlilo, počela sam se gubiti, zaboravljti, oči si mi bile crvene, upaljene konstantno, oko usta i ruke također. Uopče ali uopče nije prolazilo. I tada počinje moja borba sa doktorima i tim.
Ne znam kuda sve nisam išla, ne znam šta sve nisam probala od krema raznoraznih. Išla sam ginekologu, endokrinologu, dermatologu, pulmologu, infektologu, nalazi koje sam radila sve je bilo u redu, a meni sve gore i gore.
U jednom momentu mi je došlo da uopće više nema smisla da živim od stalne borbe sa nekim boleštinama, doktorima bila sam totalno iscrpljena i umorna od svega.
Ove cure šta rade u apoteci su me več gledale sa žaljenjem jer im je bilo žao gledati me jer što god da kupim ne pomaže.
I onda mi jedna pametna mr.dr. dermatolog kaže : vi sebe trebate napuniti vitaminima, selen, cink, magnezij i betaglukan
Kada sam ja to kupila a već sam tada uzimala ulje crnog kima i citrofit i da ne zaboravim prošla sam cjeli antiparazitni program od DR Clark. U tom programu sam dva puta čistila jetru. Nije mi od toga bilo loše nego kada sam počela ove vitamine, to me je uništilo. Bila sam toliko bespomočna, da sam več pomislila da je za mene kraj.
I onda frendica koju nisam vidla 100 god me zove na kavu i ja pristanem te kad me vidla veli " TI IMAŠ CANDIDU". Bila sam u nevjerici jer mi se činilo kako dr nebi to primjetili pa nije candida nepoznanica, ali sam je poslušala i napravila kućni pokus. Ispalo je pozitivno i to jako.
Odmah sam prestala vitamine, išla drugi dan vaditi krv za candidu i PLATILA
Počela sam piti sodu bikarbonu i ljudi moji mene je soda bikarbona digla iz mrtvih.
Naručila sam homeopatski lijek candida yeast ali ipak sam odlučila da ču piti sodu dva tjedna i onda počet sa homeopatskim pripravkom.
Na kraju neču ni iči dr jer se bojim da če mi reči ma ta kandida nije ništa i da če me samo smrdati. Probat ču sa tim sama dokle se god dobro osjećam, biti na dijeti i za tri mj idem na vađenje krvi. I dalje ne mogu vjerovati da niti jedan dr mi nije posumljao na to. Ja sam toliko razočarana jer sam potrošila na privatne doktore na 100 eura i razno razne kremice i gluposti, a na kraju mi soda riješila alergiju na licu i rukama za tri dana. Uz to pijem ulje crnog kima, citrofit, ua dva tje ču dodat ulje origana i homeopatski pripravak. I da ne zaboravim bez tableta za spavanje nisam uopće mogla spavati. SADA SPAVAM.
Evo to bi bilo ukratko od mene i znajte sami sebi ste najbolji lijek. Morate nažalost tražiti istraživati kako bi si pomogli. Nadam se da ču uspjeti kao i vi riješiti ovu napast. Javim vam se sa rezultatima, a ako ima ko kakvo pitanje rado ču mu odgovorit


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Uto Feb 04, 2014 4:05 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Feb 04, 2014 3:48 pm
Postovi: 21
Pozdrav svima. Candida je zaista uporna. I bas kad pomislis da si je se resio, eto ti je nazad. Meni su skoro svi lekari rekli da je ona samo posledica neke bolesti, obicno neke autoimune, mada zasigurno moze da bukne i od ovih novih antibiotika, koji se nalaze jos uvek u eksperimentalnoj fazi, a cesto su poslati siromasnijim zemljama.

Ono sto ja znam je da ne sme da se koristi limun (bez obzira sto je bazna namirnica), a ni nikakvi mladi sirevi i jogurti, kefiri.

Dok god osecate krkljanja,mucninu, grceve, nadimanje, "gorenje" u zelucu, posle odredjene hrane, znajte da je ona jos uvek tu. Mozete da popijete tonu lekova i antimikotika, cim se vrati stara ishrana ili dodje do nekog stresa, virusa, eto ti nje nazad.

Zato je treba drzati pod kontrolom stalno, uzimanjem prirodnih preparata, nekih biljnih kapsula (nek nabavi ko sta moze), origano ulja, cajeva, uzimanjem dosta tecnosti i stalno smenjivanje postojecih preparata. Jer ona se brzo navikne na neki lek.

Valjda ce biti bolje jednog dana, ja se jos uvek nadam.

Sta je sa starim clanovima? Javlja li se ko? Gocilija, Ikar .....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Feb 12, 2014 12:15 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Feb 12, 2014 8:55 am
Postovi: 2
Pozdrav svima,
Evo da se pridruzim i ja grupi "Candida" :-?
Naime, i kod mene je ova "napast" prisutna u crevima i to u ogromnoj kolicini. Moram da priznam da mi je dugo trebalo da utvrdim o cemu se radi, ali citajuci sve ove postove vidim da nisam jedini koji je ima one uzasne simptome ( nadutost stomaka koja me totalno izludjiva, neprijatan osecaj u stomaku, ne bol samo nadutost i tupi bol, vrtoglavice, ponekad blage mucnine, stolica mi je uglavnom u redu, ponekad razredjena ali to uglavnom zavisi od toga sta sam tog dana jeo)
Evo ovaj blog me je inspirisao da pocnem da Candida Dijetom (vec drugi dan sam na njoj) i moram reci da se osecam malo bolje, tako da se nadam da ce mi pomoci.. Medjutim moj veliki problem je sto zivim u Americi i zivim sam i nisam upoznat sa pola termina, preparata i sastojaka koji su se spominjali na forumu. To sto zivim sam je problem za pripremanje hrane jer sam musko i priznajem UZASAN sam za kuvanje :D Tako da mi ova dijeta predstavlja veliki problem...ne znam da kuvam, i pored svih onih namirnica koje SMEJU da se koriste ja zaista ne znam kako da prosirim svoju dijetu tj. kako da bude raznovrsna !

Ono sto mene interesuje da li je dozvoljeno jesti Whole Grain Bread? Kupovni naravno jer ja to ne znam da spremim...Nasao sam dobar hlep koji je Organic i na lebel-u pise Og secera!

Zatim da li je dozvoljeno koriscenje Olive Oil-a? Da li je totalna upotraba voca zabranjena ili moze neko voce da se konzumira?

Povrce? Koje ne bi trebalo da se koristi?

Sto se mesa tice, koje je dozvoljeno i kako da se sprema?

Da li sme da se jede prsuta, slanina itd?

Btw, pored dijete poceo sam i sa Probiotic 10 tabletama firme Nature's Bounty (10 probiotic strains i 20 billion live probiotic cultures) Da li je to dobar probiotic?

Unapred hvala na citanju mog posta i molim vas za jos neke savete kako i sta jos da koristim u lecenju ove "napasti" ! Neki recepti za pripremanje dijetalne hrane bi dobrodosli takodje!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sub Feb 15, 2014 10:15 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Jan 18, 2014 2:19 pm
Postovi: 2
Ja nisam koristila nikakve antibiotike, a imam candidu, život mi nije i tako loš da bih mogla reči da sam pod nekim jakim stresom, ali stalno mi slabi imunitet a ja ne znam od čega. Stalno pričam to doktorima ali nitko neče da sluša. Ja mislim konkretno za moj slučaj da je za to sve pokretač iznutra neke bolesti ili početak nečega.
Nažalost svi su lječnici ograničeni sa uputnicama i naprave ti ono najosnovnije i kad vide da je to u redu kažu sve je u psihi. Ma, kako da ne.
U petak sam se toliko plakala jer mi je dosta več upaljenih očiju sa nekakvim plikovima i još uz to sam več mjesec i pol na dijeti radi candide zovem privatne dermatološke ordinacije da mi uzmu uzorak kože jer ja mislim da je to patogene naravi svugdje se čeka po mjesec i pol na red. Onda si mislim pa šta smo mi svi toliko bolesni, bolnice zakrčene, privatne ordinacije zakrčene, pa najbolje da unaprije predvidiiš šta če ti se desiti da se rezerviraš mjesto (mala šala ali stvarno ovo je katastrofa).
Najgore je od svega što ti pokušavaš sve ali nikako nema pomaka, kao da se jedno nadoveže sa drugim i bar ja vidim da kraja nema.
što se tiče anticandindne dijete.
Ja jedem samo maslac, sama radim kruh od pira i heljde, sa malo sode bikarbone, maslinovog ulja malo,mineralne i stavim pola deci LLg bioaktiva. Odstoji par sati ne znam zašto ali mi je kruh tako bolji.
Kiseli kupus ali samo domaći, meso, zelenjavu o ogromnim količinama.
To vam je moj jelovnik. SADA sam tek mladi sir dodala. Uvije jedno te isto.
Od lijekova pijem: Ulje crnog kima več tri mjeseca, ulje nočurka za imunitet, omegu,
candida yeast plus lijekovi za candidu ITRAc 3,
Od tekučine samo vodu i pijem kavu jer ne mogu bez nje.
Na zadnjem pregledu mi se candida znatno smanjila tako da znači nigdje ne grijwešim pa onda si kavu priuštim.
Tu mora biti strogi režim prehrane i morate se toga držati par mjeseci, nema popuštanja NIMALO. Hrana je jednolična i bljak ali nažalost tu nema druge neko jedino da ju IZGLADNITE pa NAPADNETE.
Sada ču uvestu ulje origana jer ona dosta se prilagođava situaciji i važno je mjenjati terapije.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Feb 17, 2014 10:38 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Feb 12, 2014 8:55 am
Postovi: 2
Meni izgleda ova STROGA dijeta odgovara...Ne osecam vise toliko nadimanje stomaka i stolica mi se znacajno popravila (moram da naglasim da sam na dijeti tek 5 dana ali verujte oseca se rezultat) dakle definitivno stroga dijeta je resenje za unistavanje kandide!
Moja dijeta se zasniva na pravilu: BEZ secera, BEZ mleka i mlecnih proizvoda i BEZ ikakvog testa (osim hleba sa integralnim brasnom sa 0g secera !
Voce takodje ne koristim u prvih 10 dana, a od tecnosti pijem samo vodu i cajeve od kamilice, nane ili minta !
Stroga, ali naglasavam STROGA dijeta je najbitnija...nikako ne dozvolite sebi da nesto sa secerom promakne u organizam! Znam da je tesko i mene iritira kada odem u shopping i kao debil citam label na SVAKOM proizvodu cisto da budem siguran da nema neku vrstu secera...ali tako se mora!
Samo uporno i rezultati mora da se vide!

Jedni problem koji postoji je die-off period kada gljivica pocinje da izumire, ja se vec sada osecam jako lose (preveliki umor, malaksalost, pospanost) To su toksini koje mrtva kanida ispusta i resenje za to je topla kupka u kadi-pomaze provereno (bar meni) :D

Srecno svima i naravno ako imate neki savet uvek je dobrodosao !


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Feb 17, 2014 2:02 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Nov 03, 2008 4:07 pm
Postovi: 6
Lokacija: 021
Da li možete da preporučite nekog Gastroenterologa u KC u Novom Sadu, za lečenje kandide? Može i na pm.
Idem sutra da zakažem pregled, pa bi mi značilo da znam kod koga da zakažem.
Unapred hvala:)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Feb 21, 2014 6:58 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Feb 21, 2014 6:50 pm
Postovi: 2
Evo obracam se svima koji prate ovu temu, a pitanje je u vezi sode bikarbone...

Naime, čitala sam mnogo na ovu temu, kako je ona odlična u borbi sa kandidom, ali sam imala neprijatno iskustvo, kada sam se probudila natečena do neprepoznatljivosti.... ne sumnjajući na sodu bikarbonu (inače prečišćenu iz apoteke...) i sutradan sam nastavila. Moram priznati da mi je jezik odmah bio u mnogo boljem stanju, ali kasnije mi je "sinulo" da otečenost dolazi od velike količine natrijuma. Uplašila sam se za bubrege, i prestala... kako niko nema ovaj problem kao ja?

Inače uzimala sam navodno preporučenu dozu, od 1 kk ujutru i uveče....

Da li neko ima sličnog isustva kao ja....i da napomenem otečenost je 100% nestala već nakon jednog dana

Inače, konzumiram mnogo vode....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Feb 24, 2014 6:13 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Okt 05, 2011 7:03 pm
Postovi: 34
Preporucite mi nekog dobrog gastroenterologa u Beogradu. Planirao sam da odem u privatnu ordinaciju Galithea. Tamo rade prof Tomica Milisavljevic i Dino Tarabar. Mene je lecio dr Ivan Jovanovic u KCS. Mislim da imam nervozna creva izazvana kandidom. Krcanje creva, potreba za praznjenjem posle svakog obroka, gasovi, nadudost. Ma uzas bre. Pomagajte ljudi :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Feb 24, 2014 6:56 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:52 pm
Postovi: 324
Šta očekuješ od gastroenterologa?

Problem gljivica se rešava strogom dijetom i probioticima i to podrazumeva dijetu tj. promenjene navike po pitanju ishrane bar godinu dana. Toliko to traje. Ne postoji čarobna pilula. To vreme može da se skrati npr. biorezonantnom terapijom, ali to košta.

Malo dijete, pa kada se osetim bolje, vraćanje starim navikama, pa opet malo dijete... sve to vodi ka rezistentnoj kandidi, a onda dijagnoza više nisu gljivice već nešto mnogo teže i ozbiljnije.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Feb 26, 2014 1:38 am 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 2:25 pm
Postovi: 164
Vidim da mahom novi članovi koji imaju candidu uopšte ne čitaju prethodne postove gde se zaista mnogo pisalo i razmenjivala iskustva.Ja ću sada ostaviti šta se koristi u ishrani ko ima candidu.Zapišite narode to negde sebi ,spakujte u svoj word,neki folder pa se uvek podsetite.

CANDIDA
Nedozvoljena hrana:

• Šećer-Treba izbaciti beli i smeđi šećer, med i džem.Takođe i namirnice koje ga sadrže. To su sve namirnice u čijoj deklaraciji piše : saharoza, fruktoza, maltoza, laktoza, glikogen, glukoza, sorbitol, galaktoza, monosaharidi , polisaharidi. Izbaciti keks, kolače, bombone, čokoladu, marmeladu, ali i kečap i neke gotove sosove.
• Voće-sveže, suvo, konzervirano, zamrznuto, voćni sokovi.
• Kvasci-hleb i peciva sa kvascem nisu dozvoljeni. Može da se koristi hleb i pecivo od integralnog brašna, bez kvasca ili sa praškom za pecivo.
• Sirće-salate sa sirćetom, majonez, kečap, senf, soja sos, konzervirane masline, kiseli krastavci, paprika i drugo ukiseljeno povrće.
• Pečurke takođe izbaciti.
• Kikiriki, puter od kikirikija i pistaći nisu dozvoljeni jer često sadrže plesni.
• Alkohol-izbacuju se sve vrste alkohola.
• Kafa i crni čaj nisu poželjni, izabrati biljne čajeve bez šećera, vodu, sveže sokove od povrća
• Sirevi zreli i plesnivi treba da se izbace iz jelovnika. Zrele sireve će te poznati po tome što su tvrdi, žuti i masni.
• Prerađevine od mesa nisu povoljne: salame, kobasice, viršle, konzervirana i sušena riba.
• Takođe i konzervirana, obrađena i rafinisana hrana nije poželjna.

Hrana koja treba da se ograniči :

Unos mlečnih proizvoda se smanjuje, pre svega slatko mleko, većina sireva i sladoled. Povoljan je nemasni probiotski jogurt.

Hrana koja se preporučuje

Na prvi pogled se stiče utisak da ništa nesme da se jede. Međutim ima hrane koja sme da se jede i poželjna je. Zeleno povrće (kiselo zelje, blitva, spanać) je posebno korisno jer ubrzava izbacivanje gljivica iz organizma. Koristiti žitarice sa celim zrnom: integralni pirinač, ječam, proso, ražani i kukurizni hleb, kokice, svežu ribu. Za uklanjanje gljivica posebno su korisni maslinovo ulje i beli luk, svež i kratko prokuvan. Izuzetno je korisno kiselo zelje, koje je prirodni izvor laktobacila (korisna bakterija, koja ograničava razmnočavanje kandide). Preporučije se da se svakodnevno koristi jogurt probiotski ili običan (nikako voćni) i kiselo zelje. Integralni pirinač, krompir i ražani hleb se koriste u umerenim količinama.

• Povrće - sve vrste povrća i to žto više sveže ili kuvano. Koristiti sve salate (naravno bez sirćeta), kiselo zelje, spanać, blitvu, krastavac, kupus, crni i beli luk, sokove od povrća bez dodatka šećera.
• Posebno je korisna hrana koja sadrži dosta dijetnih vlakana, koja mehanički uklanjaju gljivice: integralne žitarice, ražani hleb, zobene pahuljice, karfiol, brokoli, zeleni i crveni kupus, kiselo zelje i suplementi sa vlaknima.
• Voće - posebno je koristan limun (lemon).
• Meso - živina, divljač, riba, rakovi i bistre supe od mesa.

Šta se osim lekova (antimikotika) koristi protiv kandide?

• Lactobacilus acidofilus – To je bakterija koja se normalno nalazi u crevima i vagini. Ova bakterija stvara mlečnu kiselinu i snižava pH vrednost, tako da sprečava rast gljivica. Prirodni izvor laktobacilusa je jogurt. U apotekama na slobodnoj prodaji postoje brojni suplementi sa acidobacilusom u obliku tableta i kapsula.
• Multivivitamini – korisni su vitamin C, B kompleks, cink i magnezijum.
• Od velike pomoći su ekstrakt limunovih semenki, beli luk (garlic, allium sativum), kaprilna kiselina i berberin (shaver), koji se mogu nabaviti u prodavnicama zdrave hrane. Ne resorbuju se u krv pa ih mogu koristiti i trudnice i dojilje.


To je ono što se sme i nesme.E sada naravno svaki organizam reaguje drukčije na poneke namirnice.I uvek nešto novo pročitate,pa uskladite i zaogrnite se strpljenjem,
Malo da vam ulepšam ovaj moj post.
Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Čet Feb 27, 2014 11:12 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jan 13, 2014 10:51 pm
Postovi: 2
Lek koji sam ja koristio i mnogo mi je pomogao http://newrootsherbal.com/product?id=131

Skinite i ovo sa linka pa procitajte http://thepiratebay.se/torrent/6187415/ ... er_Daniels

terpentin mi stize veceras pa prolazim kroz ovaj protokol i javljam vam rezultate


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Uto Mar 11, 2014 6:10 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Okt 05, 2011 7:03 pm
Postovi: 34
Da li smem da pijem kafu bez secera za vreme dijete. Isto pitam za jogurt ab sa probioticima, kiselu vodu. Ne mogu da nadjem bezkvasni hleb pa jedem razani tost sa semenkama (hleb i kifle). I dalje imam krcanje creva posle jela i potrebu za praznjenjem posle obroka. Mislim da imam iritabilni kolon izazvan kandidom. Od terspije pijem Probiotic forte 1 dnevno, Meteospasmyl 3x1 posle jela.. Ima neko neki savet. Pozdrav...


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 104  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 72 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: