Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 104  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Čet Sep 12, 2013 4:35 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2013 4:31 pm
Postovi: 3
quincekap je napisao:
Za slstevanovic. Postoje doktori u Caliviti koji su pedijatri i lece Candidu.
I moja deca su posle boginja imala simptome Candide i njihova pedijatar je htela da im da lek. Nistatin kapi su predvidjene za decu, ali je bitna i ishrana. Deca vole slatkise, potrebno im je mleko,pa im je jako tesko objasniti da ih ne konzumiraju. Uz mesec dana dijete i 2 nedelje Nistatin kapi, cak i 3 nedelje, bice im sigurno bolje. Koliko godina imaju deca? Potrebno je uzeti im nove cetkice za zube, proveriti da se nije susilica za sudove ubudjala,mozda i u kuci ima vlage. Sve to utice po malo. Antibiotike nikako! Ako vec moraju, Nistatin uz njih.

Za Deda_Milivoje , prvi put cujem da neko leci Candidu rasolom. Pa on se dobija od fermentacije i vrenja bas tih gljivica, a to znaci samo jos gori proliv i mucenje. Kiseli kupus ne sme nikako, niti bilo sta sto je kiselo. Ja sam posle 4 god. uzela da probam strudlu sa makom i prvi put mi nista nije bilo, cak sam i tvrdju stolicu imala, a vec sledeci put ( posle 2 nedelje), kad se ponovila ista prica, sve mi se vratilo. Grcevi, prolivi, lose varenje.

Problem jetre i nastaje kao posledica Candide koja se stacionira u gornjem delu digestivnog trakta i ispusta toksine i ostecuje jetru. Meni su zbog Candide zucnu kesu izvadili, misleci da je hronicni gastritis i upala zeluca zbog zuci, a sve je bilo zbog uzasne Candide. Cim se smanji Candida i svi ostali organi se vracaju u normalu, varenje je bolje. Jedino ako neko vec nema neki ozbiljniji problem sa jetrom.

Goldy hvala i tebi na ukazanom poverenju. Ti si u prednosti jer si musko. Nemas divljanje hormona. Kod nas zena stitna zlezda, estrogen i progesteron uticu na Candidu.Cim dobijemo menstrualni ciklus, padne nam imunitet i Candida ludi. Koliko vremena je proslo od tvoje terapije i normalnog uzimanja hrane? Nemoj samo mnogo da se opustas. Ona moze da se i vrati.

Bez stresova i sto vise odmora!

Posto vidim da niste bas skloni da citate korisne tekstove, a pogotovu ne nista sto se tice nauke, jos jednom cu da vam skrenem paznju na nesto sto vama ocigledno nece pomoci, ali moze mnogim drugim ljudima koji imaju muke sa gljivicama, bakterijama i sl. ovaj link ovde http://realfoodforager.com/6-reasons-to ... age-juice/ i ovaj pasus koji ponavljam zbog takvih koji unose zabunu, mogli bi stvarno da pomognu ljudima da KANIDIDU pre svega prezive, jer nije u pitanju samo GI trakt....KANDIDA moze u kratkom roku da razori ceo organizam. Ako je invanzivna, u roku od tri meseca mozete da nestanete. Vrlo je slicna super-bakteriji, i kada se useli u bubrege, srce, pluca ili mozak....onda vam stvarno treba mnogo mudrosti da je pobedite. A ovo sto ste napisali, treba da vas bude sramota jer je moja namera samo da po nekad umirucim ljudima spasim zivot, a zbog takvih kao vi, na zalost, mnogi su vec odavno i prezaljeni!!!
Medju mnogim studijama, ja sam izabrao jednu iz 2010 .Ovde mozete da pogledate i procitate ovo o cemu sam pisao: Anti-fungal Effects

In a study published in the journal Food Chemistry Toxicology in October 2010, researchers found that a “biconverted product of cabbage” — in other words, fermented cabbage juice — displayed potential anti-candida effects against Candida albicans KACC 30062, Candida geochares KACC 30061, Candida albicans KACC 30003, Candida saitoana KACC 41238 and Candida glabrata P00368 (clinical isolate). The researchers concluded that fermented cabbage juice has potential therapeutic value of medicinal significance to control Candida species including clinical isolates.

Several other studies (here, here and here) also suggest that Candida albicans may be controlled by fermented cabbage juice! This is HUGE for all those people suffering from the effects of Candida albicans overgrowth.
Posebno obratite paznju na poslednji pasus:This is HUGE for all those people suffering from the effects of Candida albicans overgrowth.
P.S. Ilustracije sta sve moze kandida da vam uradi sa bubrezima, srcem, mozgom...i svim ostalim organima ako nesto pod hitno ne preduzmete, toliko su uznemirujuce da ovde ne mogu da ih plasiram. Samo ukucajte na "google", i trazite slike (iza svake slike stoji i tekst). Verujem da posle prvog "susreta" sa ilustracijama, vise nece trebati niko da vas ubedjuje koliko je vazno da ukoliko imate ovu uzasnu gljivicu, nesto odmah preduzmete. Inace, da se ne biste pokolebali, borba sa ovom gljivicom ubicom, moze da potraje i decenijama, a sve zavisi od progresa i teritorija koje je zahvatila!!!
Ako vam i ovo nije dovoljno, barem ne unosite zabunu medju ljudima kojima svaki sekund moze da znaci i spas zivota!!!!
Ja ne prodajem nista...ne preporucujem da kupujete ista osim mozda 100 kg kupusa, ne bavim se agrokulturom, i na moju najvecu srecu, ne zivim medju takvima kao sto ste vi, "tako obavesteni"!!!
Izvinjavam se drugima ako sam vam poremetio "program", jer, moje namere su bile krajnje postene!!! Pozdrav i vise vas necu uznemiravati - uz zelju da brzo ozdravite!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Sep 20, 2013 12:13 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 11, 2012 5:00 pm
Postovi: 51
Ajde ovako za vas koji ste u konfuziji da vam uprostim stvari, kao neko ko je imao i ko je 100% izlecio kandidijazu i sve je sada ured dok jedem svakakvu hranu jos odavno.

1.Kandidiaza nije nista strasno.
Ona moze imati teske simptome kada je u velikom broju i sve to, ali ne boj te se, nista vam nece biti, sve je ok, PROCI CE OBECAVAM, OPUSTITE SE! :)

2.Dijeta
Ukratko - Slatko 100% izbegavajte, mlecno sem kefira 100% izbegavajte, ugljene hidrate 80% izbegavajte. Umesto hleba gledajte da pravite hleb od heljde (dacu vam recept ako vam treba) i jedite sto vise zelenog povrca (brokoli, keleraba, kelj, kupus, patlidzan).

3.Probiotici, antifungali i antimikotici
A) Pijte dobar probiotik.
Kupite Multilac popijte jednu kutiju mutlilaka i onda se bacite na jaci probiotik po imenu Biorella (obadva su dostupna svugde u Srbiji koliko vidim).

B) Pijte dobar prirodni probiotik.
Tu nema dileme derite domaci kefir litru na dan i to je to :) (kako kefir lepo ide uz onaj moj hleb od heljde njam njam :D)

C) Pijte i jedite antifungale
To jest - kiseli kupus, ulje od origana, kokosovo ulje (za pice naravno, ne za mazanje :D) itd itd.

D) Pijte antimikotike
Ako vam doktor preporuci antimikotine, prvo uradite antimikogram, vidite na koje antimikotine kandida nije imuna, i onda te pijte. Naravno slusajte doktora sta vam kaze.

Ako se 100% pridrzavate ove dijete (tj ne ono - a uzecu danas malo slatkog, ili uzecu malo mleka danas nije to nista) NE!
NI MALO! :) 3 meseca izdrzite ne budite mrcine tolike :) i to je to. Posle ta tri meseca pocnete jesti hleb polako, polako ubacujete ugljene hidrate i ostalo i eto videcete sami :)

Napomena: ako pocnete da osecate jake simptome odumiranja kandide u telu da ne mozete da izdrite, onda usporite sa probioticima i antifungalima itd. Ali meni licno to nije bilo nista posebno, sem male glavobolje.
Tako da sami vidite, ako mozete litru kefira na dan bez nekih bog zna kakvih tegoba, onda odmah slobodno skocite sa solje na dan na litru na dan! :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sub Sep 21, 2013 3:44 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Sep 21, 2013 3:33 pm
Postovi: 1
Prodajem lek Threelac probiotic original kupljen u Americi.Dve kutije po 60kesica za lecenje crevne kandide.100% uspesno.064 107 12 71

https://www.google.rs/search?q=threelac ... 600%3B1600


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Uto Sep 24, 2013 12:12 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Sep 24, 2013 11:50 am
Postovi: 1
Kako da nabavim threelac probiotic za kandidu u crevima...u Beogradu,ili Srbiji.Proizvodjac je iz Amerike.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Uto Sep 24, 2013 12:21 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:52 pm
Postovi: 324
Zašto baš njega? Sadrži samo tri vrste bakterija, od kojih je jedna enterococcus faecalis.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Uto Sep 24, 2013 10:31 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 11, 2012 5:00 pm
Postovi: 51
Zasto imam osecaj da je doticni IvkovicMihajlo ustvari SrbaSava :) Pa mu to dodje kao marketinski plan.
Naravno, izvinjavam se ako gresim.

Ne zelim da ikome zabranim da reklamira ista, ali ne razumem zasto bi ljudi tek tako kupovali nesto neprovereno od nekoga koga ne znaju, a da je vezano za zdravlje (nesto sa cime se ne igra).


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Sep 25, 2013 5:48 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Okt 14, 2012 2:02 am
Postovi: 4
quincekap Nakon rezultata koji su pokazali da nema kandide, doktor mi je odmah rekao da jedem sta god hocu, ali sam znao da to bas i nije preporucljivo tako da sam postepeno vracao odredjene namirnice da bi nakon mozda 3 nedelje od kraja terapije, uglavnom vec jeo sve sto kao i ranije pre pojave kandide. Znam da se moze vratiti, nadam se da meni nece, evo desava mi se bas u poslednjih par dana da osetim kiselinu u zelucu nakon jela, najvise uvece. Nadam se da nije povezano sa kandidom.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Čet Okt 10, 2013 5:05 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Okt 10, 2013 4:06 pm
Postovi: 4
Jao, ljudi, sta vas je s ovom napasti....
I ja imam mnogo simptoma vec mesecima, ali sam tek nedavno shvatila o cemu se radi. Pocela sam da pijem origano kapi, kapsule belog luka, linex probiotik i na dijeti sam, naravno....:( Pitanje za oni koji piju origano kapi: kako ste ga uzimali, sa maslinovim uljem, vodom....? Zanima me kakve ste reakcije imali nakon sto ste krenuli sa lecenjem? Ja cesto osecam neku jezu, hladno mi je, krcanje u stomaku, sva sam osamucena, a ponekad imam i proliv. Ne znam jel to dobro ili ne? Hladnocu u stopalima i rukama sam i ranije osecala cesto, sto sam takodje procitala da moze biti simpotom kandide. Nadimanje, gasovi, uzasno neprijatan osecaj u stomaku, vrtoglavica....
Jel postoji negde neki jelovnik sa ovom kandida dijetom? Ja nemam pojma sta bih spremala...:( Sta jedete ljudi za dorucak i veceru?? Meni je vec muka od mladog domaceg sira! I ajvar jedem, pojma nemam da li smem. Kazu paprika moze.
Kako prezivljavate bez kafe?? Mene muce glavobolje, pa samo ujutro skuvam crnu, popijem svega par gutljaja ili nes s vodom, bez secera, naravno i sa vrrrrrrlo malo mleka. :oops: A bez slatkisa tek tugujem! Jel zna neko postoji li ikakav keks ili slatkis koji je dozvoljen?? Nesto integralno, dijetalno? Vidim da se cesto spominju oni rizini krekeri, ali i u njima ima dosta ugljenih hidrata, pa mi nije jasno... :roll:
Jao, ko ce ovo izdrzati...ne znam za vas, ali ja sam se obziljno zabrinula kad sam procitala sta sve ta kandida radi..... :cry:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Čet Okt 10, 2013 6:32 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Okt 10, 2013 4:06 pm
Postovi: 4
E,da, kakav je to domaci kefir??


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Okt 18, 2013 9:37 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jun 14, 2013 1:01 am
Postovi: 1
Drugari molicu za malo paznje..

Da li ste culi za Dr Graham-a koji je jedan od vodecih u pokretu sirove hrane?
On kaze da leci kandidu kod vecine ljudi i to vocem i naravno povrcem , ali voce pretstavlja vecinu dijete..dozvolite da objasnim..

Kako nastaje kandida?
Prvo ona zivi veoma kratko ukoliko nema uslova za nju, a uslovi za nju su PRE svih uslova SECER..tu se verovatno slazemo..dakle kada joj ponestane secera ona bi trebala da nestane,veoma brzo u roku od nekoliko dana.

Pitanje je zasto ne nestaje iako se prestane sa unosom skoro svih vrsta secera.EVO REVOLUCIJE
Prvo sta god da pojedete, SHVATITE, vase telo kao gorivo koristi secer, dakle ono ce to konvertovati u secer, na ovaj ili onaj nacin, znaci i masti i proteine i kompleksne ugljene hidrate ukoliko nema prostih, i to ce opet dospeti u krv, jednostavno tako telo funkcionise..i onda opet imate secer koji je dostupan kandidi i ona radi ne da bi vas ubila nego da bi vas spasila od prekomernog secera, naravno ako prekomernog secera ima!!!!

DVA su moguca razloga za njeno nastajanje tj ostajanje u telu:
1 Da ima previse stresa te nadbubrezne zlezde luce previse adrenalina i noradrenalina, a koja je njihova svrha?Pa oni se luce u situacijama beg ili borba, dakle izmadju ostalog i da pruze celijama na raspolaganje velike kocine secera na iskoriscavanje za eventualnu borbu
2.Da insulin koji luci pankreas, iako pankreas dobro radi, jednostavno u krvi ne moze da dodje do secera na zadovoljavajuci nacin, zbog cega?Pa zato sto je u krvi mnogo masti koje oblazu insulin, secer itd..i sprecavaju njihovu interakciju..posledica je da nivo secera varira, raste raste, dok nivo insulina u krvi toliko ne naraste da dodje do kompletne reakcije te naglo opadne i onda izpocetka.

Mozda ovo razumevanje ubedi nekog da u stvari smanji masti pre svega u ishrani, slazem se da treba izbaciti secere ali masti pre svega!Razmislite koliko meso ima masti, jaja itd..dakle povrce, voce bez mnogo secera i to vam je resenje i naravno moraju se resiti problemi koji konstantno izazivaju stres da bi se sve normalizovalo..
Dakle dobitna kombinacije u dijetu je u stvari 80 posto ugljeni hidrati 10 posto masti i 10 posto proteini , ali to je procenat od ukupnih kalorija, razmislite o tome, ,mozda unesete i tu komponentu u vasu dijetu.

Sve najbolje!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Nov 20, 2013 6:01 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Nov 05, 2013 4:54 pm
Postovi: 1
Evo da se i ja javim na ovu temu, možda će vam djelovati čudno ali nalazim se u Njemačkoj. Sve je počelo ljetos uzastopna pražnjenja crijeva 2 mjeseca, ali nisam imala grčeve.
Onda nakon toga počinju grčevi i dobijem visoku temperaturu i završim na hitnoj.
Moju bol oko pupka prepisuju želudcu bez da su ga pregledali samo krv izvadili i daju mi antibiotike i omeprazol za želudac.
Uredno popijem antibiotike ali bolovi ne prestaju, znojenje, varenje, kruljenje crijeva jednom riječju užas i naravno završim u bolnici.
U bolnici mi naprave gastroskopiju, magnetnu i ultrazvuk i nađu mi neke sjene na jetri i slezeni.
Nakon toga mi prave test na Hiv i naravno negativan. Otkriju mi intoleranciju na laktozu i to je to.
Nalazi želudca uredni, magnetna uredna i na moje inzistiranje naruče me na kolenoskopiju koju moram čekati do 04.12.
I prije cca 10 dana ja kažem svojoj doktorici da sam čitala na internetu i da sam napravila test na candidu sa pljuvačkom i da je pozitivan i pokažem joj jezik i ona mi bez da je prije toga pregledala stolicu prepiše Ampho-Moronal tablete. Anticandida djetom i tabletama uspjela sam nagurati na 4 dana bez bolova i onda šok temperatura, znojenje, varenje, bolovi, boli me svaki dio tijela i to mi traje već evo 5 dan a bolove u glavi kao kad imaš gripu ..... čisti užas ..... neznam šta da radim ne mogu da vjerujem da doktori ne pridaju nikakvu važnost ovoj pošasti a ja sam 100% sigurna da je to to............. djeluje mi na psihu, obiteljski život.......... užas.... :evil: oprostite svi na ovom postu ali moram se nekome pojadati jer sam na bolovanju 2 mjeseca a nemaju pojma šta mi je samo me vrte u krug.............. :-?
[color=#008080][/color]


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Nov 20, 2013 6:17 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:52 pm
Postovi: 324
Pošto si u Nemačkoj, toplo preporučujem da pokušaš sa alternativom npr. biorezonantnom terapijom. Potraži dobrog terapeuta u blizini. Dva najbolja su Martin Keymer i Alan Baklayan, ali su i najskuplji. Na Martinovom sajtu možeš naći spisak terapeuta.

Kandida nije jedina gljivica, a možda imaš neku parazitsku infekciju... Biorezonantni pregled će dati precizan odgovor šta je uzrok tvojih simptoma, a dobar terapeut će znati da te posavetuje kako sama da rešavaš problem u slučaju da nemaš novca za terapije.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Nov 27, 2013 5:14 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Nov 27, 2013 5:00 am
Postovi: 2
Ja Sam imala kandidu letos (posledica pogresne lekarske dijagnoze antibioticima) i uspela sam da je izlecim ishranom, medjutim odmah nakon toga dobih helikob. pa tokom lecenja nje, antibioticima opet dobih kandidu u crevima. Inace nikad nisam bila bolesna, al od te pogresne dijagnoze nikako da mi se oporavi imunitet vec godinu dana. Interesuje me da li je iko koristio proizvod Candida Clear, americki je proizvod pa sam citala neka iskustva na njihovim forumima i uglavnom ga svi hvale ? Sto se tice sode bikarbone, citala sam da kandida jedino na nju ne postaje otporna, ali da treba da se koristi soda bez aluminijuma (mora biti naglaseno da ga nema) ali bez preterivanja.. Da li je iko probao ovaj proizvod ili pio sodu? Uz regulisanu ishranu naravno :-)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Nov 27, 2013 9:08 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:52 pm
Postovi: 324
Kako znaš da si je izlečila letos?

Pri lečenju gljivične infekcije neće pomoći nijedno sredstvo ako nije prisutna i stroga dijeta i ako se ne koriste dobri probiotici. Mnogo je važnije novac uložiti u kvalitetnu hranu i probiotike nego u preparate koji obećavaju čudo za dve nedelje.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Nov 27, 2013 3:36 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Nov 27, 2013 5:00 am
Postovi: 2
Pa nalazi su mi bili negativni, a i svi simptomi su mi nestali.. Meni nije trebalo dugo (2 meseca) dijete, ali Sam ja bila 100% dogsledna dijeti,i nisam je imala sve do sad.. Ali problem je sto mi je imunitet oslabio bas, dobila Sam helikob. koju sam lecila antibioticima (jer navodno mora) a meni terapija nije uopste pomogla, i cim se tozavrsilo eto opet kandide..znam da je dijeta najbitnija, ali sam bas mrsava, pa me zanimalo ima li jos nesto da pomogne...


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 104  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 33 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: