Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 104  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Maj 22, 2013 11:51 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Apr 27, 2013 6:44 pm
Postovi: 4
ne znam sta podrazumeva endomizijalna analiza...znam zasigurno da je jedina sigurna metoda za dijagnozu biopsija duodenuma. I meni je gastroskopski nalaz bio odlican,doktorka me je pazljivo gledala,nije bilo niceg. Ali je histopatoloski nalaz rekao svoje. Sto se tice antimikotika,dok sam pila nistatin,tegoba nije bilo, problem bi nastao posle zavrsene terapije. Zato mi je ukljucen diflukan i cim sam krenula sa terapijom,ponovo mi je bilo bolje,dakle dva, tri dana od prve doze.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sub Maj 25, 2013 12:20 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Jan 26, 2013 3:07 pm
Postovi: 13
@devojka lepic: sad cu da zavrsim sa ovom terapijom, pa ako mi ne bude bolje, ispitacu dalje mogucnost celijaklije. Za sad su se transglutaminska antitela pokazala negativnim, a na dve gastroskopije koje sam radila doktori nisu primetili nista neobicno na duodenumu. Malo su mi popustile vrtoglavice, ali sam i dalje umorna i pojacano mi opada kosa. Vise ne znam da li je to od kandide, dijete ili neceg drugog... Mada su mi ostali nalazi ok.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Ned Jun 16, 2013 12:26 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jun 16, 2013 12:12 am
Postovi: 1
Pozdrav, evo i ja da se prikljucim kandida zurci. :D Vec jedno pola godine imam opstipaciju po 3-4 nedelje (doktori nisu sumnjali na kandidu,zato sto ona ugl. izaziva dijareju), konst. nadutost, grceve, anksioznost, nervoza, trenutno 47 kila na 162 cm, al konstantno opada tezina...odnesem ja tako jednog dana stolicu i rezultat kandida u velikom broju. Citala sam mnoge forume, tekstove...pa sam krenula sa tom anti-kandida dijetom. Hmm, jelovnik mi izgleda vrlo zanimljivo -.- povrce,jaja,orasasti plodovi,riba,piletina...pa opet u krug. Pored toga pijem probotanic ulje od divljeg origana, i probiotic od Ivancica. Pa eto, bila bih vam zahvalna za savete sto se tice terapije, sta jos da pijem, da li je ishrana ok,...? Posto se 17.06. tek zakazuje u KCV kod gastroenterologa Boga pitaj za kad, a ja cu se do tada pretvoriti u gljivu.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Jun 21, 2013 6:08 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Jan 26, 2013 3:07 pm
Postovi: 13
Interesantna teorija http://www.marksdailyapple.com/candida/#axzz2WrooiZYK

tvrdi da potpuno izbacivanje ugljenih hidrata dovodi to ketonskog stanja koje takodje potpomaze kandidu.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Jul 10, 2013 5:40 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Pozdrav novim sapatnicima i vidim da vas ima mnogo, sto sam i slutila. Koliko puta sam samo htela da kazem to priucenim nasim gastroenterolozima, da im kazem da ce nas biti sve vise, ali sam se suzdrzala.

Pozdrav i starim clanovima, nadam se da me nisu zaboravili,nisam ni ja njih, samo nisam bila u mogucnosti da im se javim. Iz mnogo razloga, a najveci je sto trenutno nemamo NET.

Ja sam cak dosla u fazu da jedem svaki dan cokolade (nisam bas pri pameti) i tako se ugojim 10-ak kila (a mislili su pojedini da je anoreksija).TRIK je da se Candida prevari. Stalno moraju da se smenjuju preparati za Candidu, Nistatin kapi, pa neke biljne kapsule i sve to uz origano ulje zbog bakterija.

Pijem vec godinu dana bez prestanka Origano ulje, na svoju ruku,ali razmuceno par kapi u casi vode i po gutljaj, dva 3-4 puta dnevno.

I ja imam problem sa stitnom zl. Ona je najveci uzrok pada imuniteta, primetila sam da mi se pogorsava stanje kad hormoni polude (menstrualni ciklus). O stresu da ne govorim !!!!!! Privela sam fakultet kraju i par dana pred ispit i jedno 7 posle stanje je bilo kao na pocetku lecenja.

Prof. Tarabar mi je rekao: To je IBS i ceo zivot ces ga vuci! To i radim.Vucem ga ili vuce on mene! Trudim se da ne mislim stalno na prolive, mada kad me stignu.....

Pomazu mi kesice holesteramina, jer regulisu varenje i zucnu kiselinu.Zaustavljaju proliv.

TESKA JE OVO BORBA. Dugotrajna !


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Avg 16, 2013 12:52 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Okt 14, 2012 2:02 am
Postovi: 4
Pozdrav svima. Evo ukratko mog iskustva sa kandidom u crevima, koju sam uspesno iskorenio. Prvi doktor kod koga sam odlazio u vreme kada mi je dijagnostifikovana kandida u velikom broju kroz test stolice mi je prepisao terapiju Diflucan-om 50mg 2x1 dnevno, sedam dana. Pritom, covek mi nije rekao ni jednu rec o bilo kakvoj dijeti! Nakon par dana terapije, videvsi da simptomi ostaju isti (konstantna mucnina, najvise nakon jela, nagli gubitak apetita u toku jela, proliv, cesta i retka stolica), krenuo sam sam da na internetu pretrazujem i nasao mnogo stvari o dijeti, tako da sam odlucio da se cvrsto pridrzavam toga. Nakon sedam dana na diflucan-u, odlazim kod drugog doktora koji mi prepisuje Nistatin (mislim da je bilo 3x2 dnevno), isto sedam dana. Sve vreme nastavljam sa dijetom i stolica mi se polako stabilizuje, ali sam i dalje osecao mucninu nakon jela ali u manjoj meri. Posle prve nedelje sa Nistatinom, doktor mi produzava terapiju jos nedelju dana...ukupno sam za to vreme popio 8 kutija Nistatina za te dve nedelje, i racunam prethodno Diflucan nedelju dana, a za sve to vreme sam drzao strogu dijetu i nakon odlaska na kontrolu stolice na kandidu rezultat je bio NEGATIVAN. Sto se tice dijete - prvo, AB jogurt suboticke mlekare (1-2 litre dnevno, tvrdim da me on preporodio, mozda gresim :) ), dalje...od tecnosti pored jogurta sam pio samo vodu i eventualno limunadu, par puta kefir. Od mesa, najvise belo meso, bareno junece, od svinjskog kremenadla (ne mnogo), dosta tunjevine (u maslinovom ulju), dosta barenih jaja hleb sam jeo beskvasni razeni ako se ne varam, od povrca luk...crni i beli, malo paradajza, brokoli, karfiol, tikvice. To je ono osnovno sto mogu da se setim. Znaci, sokovi, slatkisi bilo koje vrste, mleko, sirevi, hleb beli, krompir, voce nista NI GRAM u tih oko mesec dana. Inace, imam 23 godine, dosta sam mlad pa se i pitam kako sam uopste zapatio tu dosadnu kandidu...mucila me vise od mesec dana dok konacno nisam otkrio sta je u pitanju. Mozda sam je uspesno iskorenio bas zato jer sam mlad. Eto, jedno, da tako kazem, pozitivno iskustvo...ako neko ima neko pitanje, tu sam da odgovorim. Inace, posto dosta izlazim u Pub-ove, popijem cak i, recimo 1-2 litre piva i ni jednom mi nije smetalo nakon sto sam je iskorenio.
Kandidu sam imao prosle godine, tako da nisam trenutno mogao da se setim svega u detalj, hteo am da postujem ovde mnogo ranije ali sam imao brdo obaveza pa nikako da se nakanim.

I za kraj samo da kazem jedno veliko HVALA, pre svega za quincekap od koje sam najvise naucio o dijeti citajuci postove ovde, Ikar i ostali sa foruma koji su davali savete o dijeti. :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Avg 16, 2013 1:04 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Okt 14, 2012 2:02 am
Postovi: 4
Zaboravio sam da napisem da sada jedem i pijem sve, isto kao i pre kandide...nema te namirnice koju strogo izbegavam xD...nemojte da mislite da se nasladjujem sa vasim mukama, znam kako je, ali eto mozda nekog ohrabri kad procita moj slucaj. Kod mene se pokazalo da se moze iskoreniti, 100% strogim drzanjem dijete, plus nistatin (ne znam da li je diflucan odigrao neku ulogu)...e sad, kod svakog je drugacije i neko ima mnogo vece probleme i to razumem i zelim sto brze ozdravljenje!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Ned Sep 01, 2013 12:40 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
Администратор форума ми је блокирао корисничко име aa_aca, а потом и aa aca. С обзиром на то да за такве поступке не постоје објективни разлози, очекујем да ће ми блокирати и овај aaaca. Осим тога, блокирана је адреса прокси сервера преко кога, осим мене, на интернет излази још неколико хиљада рачунара. Мој прокси не могу да заобиђем, а и да могу да решим то питање, остаје проблем сталног гашења мојих налога.

Присиљен сам да до даљњега напустим овај форум, а они који желе да чују моје мишљење увек могу да ми се јаве на емаил адресу aa_aca @ yahoo.com која је записана и у мојим профилима aa_aca, aa aca и aaaca. Ево је и овако: Slika. Можете и да посетите мој сајт: www. aca. rs.

Поздрављам вас и желим све најбоље.
Аца

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Sep 02, 2013 5:19 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2013 4:31 pm
Postovi: 3
Najbolji eliminator svih vrsta kandide je kiseli kupus, a pogotovu raso. Osim kandide, raso moze da vas oslobodi i od H-Pilory, vrlo neprijatne bakterije. Opsirnije mozete da pogledate na www.pobedikancer.com tamo cete naci korisne linkove sa naucnih institucija koje konstantno potvrdjuju korisna dejstva, ne samo kiselog kupusa koji je u samom vrhu, vec i fermentovanog povrca generalno. Takodje ne bi bilo lose da malo vise paznje obratite na hormon GASTRIN jer su cesti prolivi na zalost jako los znak. Obratite malo vise paznje na pankreas i jetru. Dehidracija, gubitak telesne tezine, ceste dijareje...sve ukazuje da je problem kod vas mnogo kompleksniji od pomenutog. Kod 100% ljudi sa otkrivenim kancerima pankreasa i jetre, uvek je otkriveno i njihovo prisustvo. Osim kiselog kupusa i rasola, za pocetak bi ste trebali da uzmete nekoliko jako korisnih biljki koje su odlicne i kao kancer supresori, odnosno, sprecavaju stvaranje kancera, ali se i bore protiv njih ako vec postoje. Istovremeno eliminisu ove stetne gljivice i bakterije. Redom:Amlla (Indian Goose Berry), Turmerick, Bitter melone (indijska ili kineska), Ginger, Black Seed Oil, Flax Seed. Za pocetak ovo vam je dovoljno, a onda bi ste vremenom trebali da ubacujete i neke herbale za jacanje imuniteta. Za vise informacija mozete slobodno da mi se javite na e-mail: [email protected], ili posetite web stranu www.pobedikancer.com gde mozete da nadjete vise veoma korisnih informacija. Zelim vam brzo ozdravljenje!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Sep 04, 2013 1:34 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Maj 17, 2012 9:50 pm
Postovi: 22
Tek sad videh da ima tema posvecena ovoj napasti.

Elem konstantovana mi je kandida, uspeo sam da je sredim (normalna stolica) dijetom, sodom bikarbonom i nistantinom ali mi se ponovo vratila posto sam ja "genije" se opustio (malo voca i malo sladoleda i nes sa mlekom).

Elem sada sam opet na starom rezimu.

Zanima me da li gastritis utice na kandidu, da i ako se drzimo dijete i pijemo lek ona opstaje zahvaljujuci gastritisu?

Sumljam da imam neki blagi gastritis, ponekad kad nesto pojedem vrlo brzo osetim da se nesto desava u zeludcu i cesto se bas desava ako se radi o namernicama koje se navode kao nepozeljne za gastritis. Genetski imam predispoziciju jer gastritis ima i moj otac (otprilike dobio ga u mojim godinama) a slicne su nam navike (stim sto ja nisam pusac ali sam pio kafe ko on mozda i vise doduse nes sa mleko).

Nazalost nemam vremena da idem do lekara jer imam obaveze u septembru ali cu ici cim budem bio free pa da vidim da li imam kiselinu u zeludcu.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sub Sep 07, 2013 2:16 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2013 4:31 pm
Postovi: 3
Deda_Milivoje je napisao:
Najbolji eliminator svih vrsta kandide je kiseli kupus, a pogotovu raso. Osim kandide, raso moze da vas oslobodi i od H-Pilory, vrlo neprijatne bakterije. Opsirnije mozete da pogledate na http://www.pobedikancer.com tamo cete naci korisne linkove sa naucnih institucija koje konstantno potvrdjuju korisna dejstva, ne samo kiselog kupusa koji je u samom vrhu, vec i fermentovanog povrca generalno. Takodje ne bi bilo lose da malo vise paznje obratite na hormon GASTRIN jer su cesti prolivi na zalost jako los znak. Obratite malo vise paznje na pankreas i jetru. Dehidracija, gubitak telesne tezine, ceste dijareje...sve ukazuje da je problem kod vas mnogo kompleksniji od pomenutog. Kod 100% ljudi sa otkrivenim kancerima pankreasa i jetre, uvek je otkriveno i njihovo prisustvo. Osim kiselog kupusa i rasola, za pocetak bi ste trebali da uzmete nekoliko jako korisnih biljki koje su odlicne i kao kancer supresori, odnosno, sprecavaju stvaranje kancera, ali se i bore protiv njih ako vec postoje. Istovremeno eliminisu ove stetne gljivice i bakterije. Redom:Amlla (Indian Goose Berry), Turmerick, Bitter melone (indijska ili kineska), Ginger, Black Seed Oil, Flax Seed. Za pocetak ovo vam je dovoljno, a onda bi ste vremenom trebali da ubacujete i neke herbale za jacanje imuniteta. Za vise informacija mozete slobodno da mi se javite na e-mail: [email protected], ili posetite web stranu http://www.pobedikancer.com gde mozete da nadjete vise veoma korisnih informacija. Zelim vam brzo ozdravljenje!

P.S.Ovde mozete da pogledate i procitate ovo o cemu sam pisao: Anti-fungal Effects

In a study published in the journal Food Chemistry Toxicology in October 2010, researchers found that a “biconverted product of cabbage” — in other words, fermented cabbage juice — displayed potential anti-candida effects against Candida albicans KACC 30062, Candida geochares KACC 30061, Candida albicans KACC 30003, Candida saitoana KACC 41238 and Candida glabrata P00368 (clinical isolate). The researchers concluded that fermented cabbage juice has potential therapeutic value of medicinal significance to control Candida species including clinical isolates.

Several other studies (here, here and here) also suggest that Candida albicans may be controlled by fermented cabbage juice! This is HUGE for all those people suffering from the effects of Candida albicans overgrowth.
Posebno obratite paznju na poslednji pasus:This is HUGE for all those people suffering from the effects of Candida albicans overgrowth.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Ned Sep 08, 2013 10:30 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Sep 08, 2013 9:56 pm
Postovi: 3
Nasa deca imaju problem sa CANDIDOM već 6 meseci. Probali smo ishranom, probioticima, Candida clere, origano ulje, čajevima i nema pomaka.
Molim Vas za savet, jer doktori kažu da neleče kandidu.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Ned Sep 08, 2013 10:30 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Sep 08, 2013 9:56 pm
Postovi: 3
Nasa deca imaju problem sa CANDIDOM već 6 meseci. Probali smo ishranom, probioticima, Candida clere, origano ulje, čajevima i nema pomaka.
Molim Vas za savet, jer doktori kažu da neleče kandidu.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Ned Sep 08, 2013 10:30 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Sep 08, 2013 9:56 pm
Postovi: 3
Nasa deca imaju problem sa CANDIDOM već 6 meseci. Probali smo ishranom, probioticima, Candida clere, origano ulje, čajevima i nema pomaka.
Molim Vas za savet, jer doktori kažu da neleče kandidu.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Sep 11, 2013 9:28 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Za slstevanovic. Postoje doktori u Caliviti koji su pedijatri i lece Candidu.
I moja deca su posle boginja imala simptome Candide i njihova pedijatar je htela da im da lek. Nistatin kapi su predvidjene za decu, ali je bitna i ishrana. Deca vole slatkise, potrebno im je mleko,pa im je jako tesko objasniti da ih ne konzumiraju. Uz mesec dana dijete i 2 nedelje Nistatin kapi, cak i 3 nedelje, bice im sigurno bolje. Koliko godina imaju deca? Potrebno je uzeti im nove cetkice za zube, proveriti da se nije susilica za sudove ubudjala,mozda i u kuci ima vlage. Sve to utice po malo. Antibiotike nikako! Ako vec moraju, Nistatin uz njih.

Za Deda_Milivoje , prvi put cujem da neko leci Candidu rasolom. Pa on se dobija od fermentacije i vrenja bas tih gljivica, a to znaci samo jos gori proliv i mucenje. Kiseli kupus ne sme nikako, niti bilo sta sto je kiselo. Ja sam posle 4 god. uzela da probam strudlu sa makom i prvi put mi nista nije bilo, cak sam i tvrdju stolicu imala, a vec sledeci put ( posle 2 nedelje), kad se ponovila ista prica, sve mi se vratilo. Grcevi, prolivi, lose varenje.

Problem jetre i nastaje kao posledica Candide koja se stacionira u gornjem delu digestivnog trakta i ispusta toksine i ostecuje jetru. Meni su zbog Candide zucnu kesu izvadili, misleci da je hronicni gastritis i upala zeluca zbog zuci, a sve je bilo zbog uzasne Candide. Cim se smanji Candida i svi ostali organi se vracaju u normalu, varenje je bolje. Jedino ako neko vec nema neki ozbiljniji problem sa jetrom.

Goldy hvala i tebi na ukazanom poverenju. Ti si u prednosti jer si musko. Nemas divljanje hormona. Kod nas zena stitna zlezda, estrogen i progesteron uticu na Candidu.Cim dobijemo menstrualni ciklus, padne nam imunitet i Candida ludi. Koliko vremena je proslo od tvoje terapije i normalnog uzimanja hrane? Nemoj samo mnogo da se opustas. Ona moze da se i vrati.

Bez stresova i sto vise odmora!


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 104  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 43 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: