Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2
Autor Poruka
 Tema posta: Re: jako čudan problem sa crijevima tj stomakom,šta može biti?
PostPoslato: Pet Jul 08, 2011 12:43 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm
Postovi: 2402
nisam imao kandidu--ispitao sam al sam posle trojne terapije za helikobakteriju imao neke simptome kandide al se to izgubilo za nedelju dana--inace pijem Famotidin al on mi samo pomogne bas kad osetim da me GREBE po zelucu i tad kad ga popijem a ovako na dugorocno ne vidim neke efekte--mozda zato sto pijem i antidepresive i sedative i za kolitis pijem Salazopyrin.
Takodje mi nije jasno--kako se svi zale na retke stolice ko ima kolitis i ko ima kandidu--ja naprotiv imam malo tvrdju stolicu stalno-al ne tako tvrdu da mi pravi problem..
kod mene je utvrdjena helikobakterija 8 puta vise od dozvoljenog i tad sam uzimao trojnu terapiju pa posle 6 meseci isto stanje pa opet trojna i posle mi pocelo biti lose i ustanovljen kolitis-navodno-ne u toj meri da bi imao takvu malaksalost i nervozu iz stomaka pa sam isao kod neuropsihijatra i sad vec 8 meseci pijem TRITIKO i LEKSILIUM I EGLONIL--a poboljsanje osetim par dana pa onda lose pa opet tako naizmenicno-
sad sam prekinuo sasvim da pijem kafu a o ishrani vodim racuna drasticnoooo-nista preslano-preslatko ljuto kiselo al nikako da se popravi trajno..
Probao sam piti flobion ito bas tad kad mi je bilo lose-posle trojne terapije pa sam prekinuo i nedavno mi gastoenterolog preporucio gastroperidon al opet sam se osecao losije pa sam prekinuo--
do septembra tako a onda na gastroskopiju ako ne bude bolje--to je zakljucak gastroenterologa-mada sam snimao rendgenski-zeludac i tanko crevo i sve ok..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: jako čudan problem sa crijevima tj stomakom,šta može biti?
PostPoslato: Uto Jul 26, 2011 1:11 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jul 06, 2007 2:58 am
Postovi: 46
Lokacija: novi sad
zensko,35 god,2010.TUR-TCC gradus I/II (karcinom mokracne besike),na imunoterapiji BCGom po Lamu,krvna slika uredna,urin i urinokultura takodje.radila i nalaz krvi u stolici pre par meseci-negativan.
elem,posle popijenih 4 kutije antibiotika pre mesec dana(lecenje ureaplazme urealitikum-otkrivene posle biopsije grlica materice i briseva),pocinju problemi.samo jos da navedem da spoljasnje hemoroide imam od 26. godine i da su,do sada,krvarili samo jednom prosle godine.
pocelo je sa kandidom na jeziku(verovatno od antibiotika u toku terapije) koju sam lako izlecila nistatinom,a onda pocinje hronicni zatvor+krv na stolici+upaljeni hemoroidi...a onda proliv+krv,i tako na smenu.u poslednjih mesec dana sam mozda 2-3 puta imala normalnu stolicu.
stalno je prisutan osecaj nadutosti stomaka i lazne uzbune za odlazak na wc,gasovi,sad je pocelo i podrigivanje.sta god da pojedem-isto je.probala sam da vodim racuna o tome koje namirnice unosim,ne pomaze.
procitala sam da ovi simptomi mogu biti znaci raka na debelom crevu(nisam valjda te 'srece'),ali ne znam da li mogu biti posledica antibiotika i moguce kandide,jer su mi simtomi posle toga i poceli?nemojte me samo savetovati da idem kod dr,jer to sam vec obavila,samo je odmahnula rukon i dala mi espumisan.jedino da se potucem u ordinaciji.hvala :-)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: jako čudan problem sa crijevima tj stomakom,šta može biti?
PostPoslato: Uto Jul 26, 2011 1:17 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jul 06, 2007 2:58 am
Postovi: 46
Lokacija: novi sad
ovo sam malopre napisala na nekom forumu,i sad vidim ovde (valjda) odgovor :) da napomenem da mi stolica nije crna (ni tamna uopste),da pijem mnogo tecnosti(zbog besike),da je sveza krv NA stolici (po povrsini),i da sam do pre mesec dva mogla 'drvo da pojedem' a da mi ne bude nista :-)) i jos da sam upale hemoroida ima 1 ili 2 puta godisnje,a sad je to (poslednjih mesec dana) konstantno :-(
da zapretim dr (ne znam su cim ,al' cu smislim :-) ) i da trazim uput za analizu stolice na kandidu?i uput za proktologa?gastroenterologa? koga vec ? hvala i pozzz :)))


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: jako čudan problem sa crijevima tj stomakom,šta može biti?
PostPoslato: Uto Jul 26, 2011 8:42 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Mislim da,ako vec neces da ides kod gastroenterologa ili da bar trazis od lekarke opste prakse uput za gastro,onda daj sama nalaz stolice (prve jutarnje) na Candidu.Takodje i koprokulturu.Koji grad ti je najblizi? Pretpostavljam da nisi iz BG-a?
Sve vise je onih koji dobijaju Candidu posle antibiotika,a cim si je imala na jeziku,vrlo je moguce da ti se spustila i u creva.Simptomi su:nadimanje,gasovi,zastoj u varenju,"pecenje" u zelucu,bol u kostima i misicima,mucnine,glavobolje,osecaj kiselosti u ustima posle neke hrane (npr. slatko,krompir,hleb..).Candida stvara hemoroide,ja sam ih dobila uz Candidu,a nikad do tad nisam sa tim imala problema.Uradi leukocitarnu formulu,fibrinogen,secer,sedimentaciju,bilirubin,ALT,AST.
Kako si otkrila karcinom besike? Da li si imala ucestale infekcije,pecenje posle mokrenja?
Candida se javlja kod terapije imunosupresivima.Takodje i kod obolelih od karcinoma.Uzimas li nesto za imunitet i sta si pila od antibiotika.Ako si pila Hemomicin ili Dovicin,onda je verovatnoca za Candidu velika.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: jako čudan problem sa crijevima tj stomakom,šta može biti?
PostPoslato: Sre Jul 27, 2011 10:47 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jul 06, 2007 2:58 am
Postovi: 46
Lokacija: novi sad
hvala na odgovoru :) ma svasta sam pila,pre operacije(dok su nagadjali sta mi je),i posle...i samo jednom sam dobila nistatin uz antibiotik(jer sam sama trazila).a za tu besike...duga prica...koju inace i pricam svima,jer da sam znala ovo sto sad znam,operisala bih se mnogo ranije i prognoza bi verovatno bila bolja,a i gradus manji,ali sta je tu je.
probacu da skratim....simptomi su cudni :) ne znam bolji izraz.povremeno bledo ruzicast trag na papiru posle mokrenja,ali toliko neznatan da ako ne obratis paznju,ni ne skontas.ali je najgore u celoj prici sto to nije konstantno,pa kad odnes urin na analizu,krvi nema,a za dva dana recimo se ponovo javi.mene su dve godine lecili gomilom antibiotika od eserihije!dok nisam poludela :) tek posle dve godine se javilo ucestalo mokrenje i neizdrzivo pecenje posle istog,plus bol u ledjima ujutru(ja mislila...pa sedim po 8 sati i bol je na promenu polozaja),i kad sam sve to rekla,dr kaze hitno uz.na uz se videlo 'nesto' (mekotkivna tvorevima velicine 2 cm),ali se me iz urgentne sa sve tim uz vratili kuci uz ciprocinal!?! da ne pisem o 'setanju' od opste prakse do ginekologa(koji je i tvrdio da imam ginekoloski problem i dao mi odokativnom metodom terapiju ??!?!?)...na kraju,zahvaljuci mojoj lekarki opste prakse,koja je insistirala da uradim i ct,dodjoh do profesora koji je znao sta mi je,nije nagadjao,uradio mi cistoskopiju...posle toga sam promenila ginekologa,ali je sledeci,na redovnoj kontroli,mesec dana posle operacije tumora,smisliJo da imam jos jedan,i to na grlicu...vec sam pisala o biopsiji i sivenju bez anestezije,joj.
elem,ja jesam imala eserihiju,i znala sam da je ona dosadna i uporna napast,i da verovatno izaziva povremeno krvarenje,ali da sam znala...uradila bih uz privatno(kao sto na kraju i jesam,kao i ct,sto i nije mala stavka za moj budzet,pa se pitam zasto uopste imam zdrv. osiguranje)...da ne pisem o tome da sam svu trojicu ginekologa molila za briseve na hlam.,ureaplazm.,i mikoplazmu jer nisam htela da se pomirim sa tim da je 3a grupa sekreta normalno stanje,ali avaj!tek posle biopsije sam saznala da sam poz na ureaplazmu urealitikum...eto,to je ukratko,moja prica.a do prosle godine skoro da nisam znala ni kako mi izgleda dr opste prakse :)
a sad jos i ovo...samo mi fali da naletim i sad na nekog dr koji ce mi reci da 'verovatno' imam tumor,pa se odma[' samoubijem :)
za sutra sam uspela da zakazem,trazicu upute za analizr stolice i proktologa,pa da krenem sa starta,trka je osecam duga,i nepredvidiva,ali sta cu :)
veliki pozzzz.
ps
novi sad :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: jako čudan problem sa crijevima tj stomakom,šta može biti?
PostPoslato: Čet Jul 28, 2011 12:28 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Dobro je sto si iz Novog Sada,posto se mnogo njih javljalo iz Novog Sada,a nasli su im Candidu u stolici.Znaci,imate dobre laboratorije.Mozes pogledati i procitati temu o Candidi,pa nadji kod kojih gastroenterologa su tvoji sugradjani isli.I za mene je bio koban Ciprocinal,koji mi je prepisao urolog kad sam izbacivala kamen iz bubrega ( da ne bih dobila infekciju).Posto nisam izdrzala do kraja jer su se njegovi nezeljeni efekti ispoljili odmah kod mene,predjem na Palitrex.Mnogo puta me je peklo posle mokrenja i ja sam mislila da je neka infekcija u pitanju,pa sam jos koji put popila Palitrex.Imala sam i par stresnih situacija,a jedna od njih je i prestanak radnog odnosa i onda sam se dodatno "tesila" slatkisima,pa plus scintigrafija stitne zlezde radioaktivnim tehnicijumom i Candida je jedva docekala. I ja vec godinu i po dana, uz lecenje Candide imam raznorazne urogenitalne infekcije i ne prodje dan da me ne pece posle mokrenja,osim kad pijem puno tecnosti.Radila sam UZ,ali nikad male karlice.I kad sam radila MR creva,ponudili su mi da radim i MR male karlice,ali posle su rekli da su 2 razlicita kontrasta u pitanju i da ne mogu to da odrade.Ko zna sta se krije kod mene? Ja imam ovule u cerviksu i neku cistu malo vecu za koju kazu da je verovatno ovula.
Kod nas zena sve je usko povezano.Besika,cervix,creva,mateerica.Infekcije se samo smenjuju.Ja lecim besiku,infekcija predje vaginalno,ja stavim vaginalete,infekcija predju urinarno i tako sve u krug,a u crevima Candida (povecana).I kako sta leciti.
Mogu ti samo reci da od kada sam presla na caj od peersuna i caj od divljeg origana,infekcije urinarne vise nema.Jedino me muci pesak i kamenje koje mi krene iz bubrega i onda me pece posle mokrenja.Savetovala bih ti da kupis Probotanik caj od divljeg origana ili njihove kapi,jer podizu imunitet i vode borbu sa 20 razlicitih bakterija,parazitima i Candidom.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: jako čudan problem sa crijevima tj stomakom,šta može biti?
PostPoslato: Sre Maj 23, 2012 4:13 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Feb 10, 2012 3:27 pm
Postovi: 7
Molim pomoc...Pre nekih mesec dana sam imao malu kolicinu krvi u stolici nakon cega sam se odmah javio lekaru, lekar me je oslao na analizu stolice, rezultati analize su bili uredu(nisu bile nikakve bakterije u pitanju), nakon toga lekar mi je rekao da ne jedem cokolade i kremove. Do prije tri dana je sve bilo u redu, pre tri dana javio mi se bol u stomaku i proliv, sutradan je sve bilo u redu sto se tice stolice ali sam osjecao blagi bol koji se ojavljivao s vremena na vreme, danas mi se olavilo krcanje u stomaku posle i pre jela. pa ne znam sta bi moglo da bude... :-?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: jako čudan problem sa crijevima tj stomakom,šta može biti?
PostPoslato: Pon Nov 02, 2015 1:42 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Nov 02, 2015 1:19 pm
Postovi: 1
Pozdrav ljudi imam slican problem kao i vi, evo o cemu se radi.
Imam cestu stolicu vec 8 nedelja i to u glavnom pre podne , prvo sam mislio da je to neki virus pa sam krenuo sa cajevima (nana, kamilica ,list dunje...) i to sam pio par dana i nije pomoglo, i onda sam posetio svog lekara , i on mi je prepisao lineks i to sam pio dve nedelje i to nije pomoglo , onda sam dobio uput za infektologa ,tamo sam primio neku injekciju i primio dve boce infuzije i naravno prepisao mi je Baktrim i lineks i dobio sam dijetu , i dao da radim ispitivanja krvi i stolice , kada sam uradio sva ta ispitivanja na rezultatima mi pisalo da mi je sve u redu , i posle par daana ja dobijem uput za Gastroenterologiju KCS-a i tamo mi ustanove da imam zapaljenje zeludca i dvanaestopalacnog creva , dobio sam novu ishranu koje treba da se pridrzavam i da bijem Probiotik Forte i Ovargil D i da radim gastroskopiju u februaru , i vec par dana od kako sam bio u na Gastro i krenuo sa tom terapijom nikakve promene nisam osetio i dalje imam stolcu, stolicu imam u proseku izmedju 10 i 20 puta na dan kako kad, u proteklih meseci imao sam par stresnih situacija , jel zna neko za neki lek koji ce mi zaustaviti stolicu.
Hvala. :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: jako čudan problem sa crijevima tj stomakom,šta može biti?
PostPoslato: Pon Nov 02, 2015 2:22 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Avg 22, 2013 11:25 pm
Postovi: 10
Možeš da promeniš probiotic : biokult (ima 14 sojeva probiotskih kultura) ,esi fermental ili neki drugi - pitaj u apoteci koji ima više sojeva. Kompot od dunje smanjuje broj stolica, a čaj od kantariona upalu sluzokože želudca i creva.

Orvagil je antibiotik koji smanjuje upalu.

Ovo je veliki broj stolica . Moj ti je savet da uradiš sledeće analize krvne slike( ukoliko nešto imaš novijeg datuma ne moraš duplo raditi ukoliko nema krvi ili sluzi u stolici): KKS,Se, Crp,Fe,albumini. Ali prvo odnesi stolicu na analizu na gljivice(kandida)-daju se po jedna stolica tri uzastopna dana (najbolje prva jutarnja ,jer se najduže zadrži u crevima). Ukoliko je nalaz pozitivan na gljivice i ne moraš vaditi krv.

Ukoliko je nalaz stolice na gljivice negativan onda uradi ove nalaze krvi i zakaži pregled kod prof Njegice Jojić (KBC Zvezdara ,valjda radi negde privatno) ili Prof Dina Tarabara( VMA - može na uput(jako dugo se čeka, VMA ima dopunski rad Prof Dino radi ponedeljkom ili ga nađi negde privatno) pa ćeš videti šta će ti reći .Možda će ti zakazati još neka snimanja. Samo pazi ukoliko budeš radio snimanje tankog ,debelog creva ili želudca sa biopsijama -pitaj ih da li lekovi koje piješ ili čaj od kantariona utiču na pregled.

Zaboravila sam da ti napišem da ukoliko izoluju kandidu možeš u laboratoriji da uradiš antimikogram - da se odrediti na koje lekove je senzitivna.

Srećno :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: jako čudan problem sa crijevima tj stomakom,šta može biti?
PostPoslato: Pon Nov 02, 2015 3:10 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
Линекс је за здраве људе. Тако мало има бактерија по капсули да је практично бескористан.

Напиши како и када пијеш садашње лекове.

Напиши ми шта једеш и пијеш.

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 56 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: