Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 646 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 44  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Hemoroidi
PostPoslato: Pon Jul 09, 2012 12:12 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jul 09, 2012 12:03 pm
Postovi: 3
Ima jedan novi proizvod na tržištu, zove se Colon cleanse, i meni je pomogao, našao sam ga preko interneta na adresi zdravizivot.rs :D pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hemoroidi
PostPoslato: Sre Jul 18, 2012 10:30 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Jun 09, 2011 5:53 pm
Postovi: 2
Postovani evo mog slucaja,pre 3,4 dana primetio sam da mi se pojavio hemoroid.Prvi dan je bilo bolno,ali vec sutradan bol je prestao,ali hemoroid je i dalje tu.Inace hemoroid uspevam da vratim unutra,ali posle nekog vremena on sam izadje.Nemam nikakvih problema ni sa krvarenjem,pa sam zeleo da pitam da li je moguce da se hemoroid sam povuce ukoliko se pridrzavam pravilne ishrane i vodim racuna o higijeni,posto ne bih da idem kod doktora jer mi ne predstavlja nikakve probleme,a i neprijatno mi je.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hemoroidi
PostPoslato: Čet Avg 09, 2012 7:12 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 09, 2012 4:08 pm
Postovi: 266
Gospodja Neda ima jako dobre savete!Sve sam ih koristila jako davno~pre 4 godine~,jer sam sedeci na poluvlaznim klupama(bila na petodnevnom izletu na Fruskoj gori) na kraju imala takve ocajne hemoroide,da sam zavrsila kod protektologa,koji mi ih je sanirao.(Kao riblji mehur pun krvi,izasao iz rektuma.).Posle odradjene sanacije hemoroida kod protektologa,mesec dana sam bila na bolovanju,a kod njega sam isla svaki drugi dan na kontrolu.)Stavljala sam obloge od mlake kamilice na rektum,pa zatim mazala sa Faktu masti.Sve sam jako dobro pazila sta jedem ,i ostalo,tako da sam sad prezadovoljna!!Nisam mogla da sedim,da spavam,da hodam,sva se najezim!!U nazad dve tri godine,pojavi se taj svrab ponekad na rektumu,ali je jako bitan rezim ishrane,unosenje tecnosti.Po savetu protektologa ~to je moj zakon!~posle svake "velike nuzde odradjene u wc" obavezno se operem mlakom vodom,neutralnim sapunom,obrisem,i namazem~ako me rektum svrbi,pecka posle malo tvrdje stolice,sedenja,sto se desava~SA Borogal kremom.Ujutro,u podne,uvece,.Cak sam "naucila sebe" da obavezno obavim veliku nuzdu,i operem se pre nego sto sam odlazila na posao,sad sam vec drugu godinu u penziji.U mojoj porodici imamo genetskih zdravstvenih problema sa ekcemom,kao alergijskoj vrsti koznog oboljenja,i Astmom~alergije koje "napadaju"bronhije.Zato najcesce koristim Borogal mast,to su danasnji moji blagi oblici problema sa hemoroidima.Naravno vrlo je bitno kretanje,svakodnevna setnja,ili bavljenje nekim spotom,da bi vase varenje bilo jos bolje,i izbegavanjem stresnih situacija,koliko ste u mogucnosti!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hemoroidi
PostPoslato: Čet Avg 09, 2012 7:26 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 09, 2012 4:08 pm
Postovi: 266
Najgori su hemoridi koji "izadju iz rektuma"ocajno!Protektolog mi je reKao:Uvece legnete na krevet,prvo kamilica oblog na rektum,pa onda prstima ugurate taj ispali mehur da udje u vas rektum(mislila sam da ce mi oci ispasti od bolova,ali to se mora uraditi!)Onda ugurate cepic Faktu,pa zatim mas Faktu.Tako deset dana cepici,i Faktu mast,a posle sam mast koristila skoro mesec dana.Svako vece,morate ponavljati postupak,dogod bilo sta ima van raktuma od hemoroida.Izvinite sto ovako pricam...Sa spoljasnjim hemoroidima se na bih salila,nego bih vam preporucila da odete kod protektologa.Nije prijatno leci na stol,i pokazivati zvoju rasirenu guzicu lekaru,a da vas tog momenta stid i sram obuzima po celom telu,no kad je u pitanju bol,nemoc da se pomogne samom sebi,bolje je otici kod specijaliste.,kako Vi odlucite i resite..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hemoroidi
PostPoslato: Pet Avg 10, 2012 8:00 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Avg 10, 2012 5:13 pm
Postovi: 2
Izlečite HEMOROIDE biljnim melemima

Proširenje venskog spleta oko anusa najčešće je uzrokovano nezdravim načinom života i stresom. Narodni recepti na bazi bilja mogu biti od velike pomoći u terapiji ovog neprijatnog oboljenja.



Prema statističkim podacima oko trećina čovečanstva pati od tegoba sa hemoroidima, bolesti koja značajno pogoršava kvalitet života. Hemoroidi su, zapravo, proširene vene u području anusa, a mogu da budu unutrašnji i spoljašnji. Bol, peckanje, kao i krvarenje prilikom pražnjenja creva, glavni su simptomi ove bolesti koja je najčešće uzrokovana nepravilnom ishranom, dugim sedenjem, nedovoljnom fizičkom aktivnošću, ali i konzumiranjem duvana i alkohola. Međutim, hemoroidi ponekad mogu biti povezani i sa bolestima jetre, kao i karcinomom creva.



Stres i opstipacija - najčešći krivci
Psihička napetost i neredovno pražnjenje creva primarni su uzročnici hemoroida. Ljudi koji su večito u žurbi često nuždu obavljaju na brzinu, a pritisak koji tom prilikom stvaraju analni mišići loše utiče na okolna tkiva. Uz to, dodatno opterećenje rektuma i začepljenje vena, do koga usled toga dolazi, pogoduju pojavi hemoroida.



Lagana šetnja olakšava tegobe
Kao prevencija preporučuje se izbegavanje duvana i alkohola, kao i masnih, začinjenih jela, uz skidanje suvišnih kilograma i dovoljan unos tečnosti. Poželjna je i redovna fizička aktivnost jer pospešuje krvnu cirkulaciju. Osobama koje pate od tegoba izazvanih hemoroidima savetuje se dnevni odmor od bar desetak minuta, a tom prilikom treba ležati leđima sa nogama na jastuku. Što se tiče lične higijene, preporučuje se svakodnevno tuširanje mlakom vodom, kao i izbegavanje parfimisanih preparata za kupanje. Bolna mesta treba mazati mašću od ljutića, kao i ekstraktom divljeg kestena ili crnog gloga. U vodu za kupanje dobro je dodati limunov sok, te čempresovo, ruzmarinovo ili klekino ulje. Muke olakšava i naizmenično tuširanje bolnog mesta toplom i hladnom vodom. Ukoliko je reč o hroničnom obliku hemoroida, nakon pražnjenja creva obolelo mesto treba oprati i namazati mašću od nevena.



Značaj pravilne ishrane
U prevenciji i lečenju hemoroida neophodno je veliku pažnju posvetiti ishrani koja treba da bude obogaćena cinkom, silicijumom, vitaminom C i flavonidima, kojih ima u živinskom mesu, dinji, kiviju, južnom i bobičastom voću, pasulju, grašku, kupusu, paprici, zelenoj salati, spanaću, beloj repi, paradajzu, integralnim žitaricama, jezgrastom voću.... Takođe, preporučuje se da se tokom zime i proleća, obavezno dva dana mesečno, na svaka dva sata uzima po kašika limunovog soka ili da se 7-8 puta na dan pojede kora od limuna.







Ništa bolje od smokve i rotkve
U narodu je od davnina poznato da smokve rešavaju problem sa opstipacijom, a samim tim olakšavaju tegobe izazvane hemoroidima. Preporučuje se da se mesec dana primenjuje sledeći recept: tri do četiri suve smokve potopiti preko noći u vodi, ujutro ih pojesti natašte i popiti vodu u kojoj su stajale. Semenke smokve stimulišu pokretanje creva i olakšavaju njihovo pražnje-nje. Kad se ukloni pritisak na anus, hemoroidi će se povući.



U lečenju hemoroida odlične rezultate daje i bela rotkva. U jednom od recepata, savetuje se da se narendana rotkva pomeša sa kašičicom meda i pojede ujutro natašte. Od ovog povrća može se napraviti i sok u koji se doda nekoliko zrna soli, pa se ujutro i uveče uzima rakijska čašica ovog napitka. Ispasirana rotkva pomešana sa mlekom efikasan je melem koji će, ukoliko se njime svakodnevno mažu hemoroidi, otkloniti bol i otok.



Eliksir od rena
Dva korena rena srednje veličine oprati, očistiti, narednati i dodati približno istu količinu meda. Izmešati, poklopiti i ostaviti u frižider. Svako jutro na prazan stomak uzimati po jednu kašičicu ove smese, a to činiti i uveče pred spavanje. Ova terapija se praktikuje dva puta godišnje u trajanju od nekoliko dana.



Mast za lečenje hemoroida
Pomešati po 10 g ekstrakta od lišća i kore leske i lanolina sa 25 g masti od pupoljaka crne topole. Ovom mašću mazati hemoroide više puta dnevno. U 90 g nesoljene svinjske masti dodati 15 g cveta hajdučke trave i ostaviti da provri. Skloniti sa vatre, a nakon dvanaest sati otopiti mast, procediti je
i sipati u posudu.



Mast od lozovače i maslinovog ulja
Pomešati po 2 dl limunovog soka i lozovače sa čašicom (rakijskom) maslinovog ulja i mazati hemoroide svako veče.



Ulje od kantariona olakšava tegobe
Nakon tuširanja, obolelo mesto namazati uljem od kantarinona koje se priprema na sledeći način: polurascvetali buketić kantariona oprati, staviti u teglu i naliti maslinovim uljem, a potom ostaviti da odstoji 40 dana na suncu.



Melem od svinjske masti i nevena
U šerpi postepeno zagrevati 300 g svinjskog sala. Kada se dobro zagreje, ubaciti 40 cvetova nevena, dobro promešati, skloniti sa vatre, pa procediti čim se smesa prohladi. Ukoliko se radi o spoljnim hemoroidima, mast staviti na vatu i premazati obolelo mesto, dok za unutrašnje treba napraviti čepiće od vate, umočiti ih u mlaku smesu i ostaviti da se ohlade, a onda ugurati u anus.



Čaj od zovinog lišća
Sa 2 dl ključale vode preliti 7-8 listića zove, a potom ostaviti da na tihoj vatri kuva osam minuta. Procediti, zasladiti medom i piti pre jela. Nezaslađenim čajem nakvasiti sterilnu gazu i staviti na hemoroide kao oblog, uveče nakon tuširanja. Držati pola sata.



Blagotvorna mirođija
Popariti 10 g mirođije sa 2 dl ključale vode i pustiti da odstoji dva sata. Pre spavanja piti po šolju mlakog čaja. Nakon tuširanja, poželjno je obolelo mesto ispirati tečnošću koja se pravi na sledeći način: 25 g mirođije popariti s 2,5 dl ključale vode, ostaviti da odstoji dva sata pa procediti. Ispirati svako veče, šest dana zaredom.



Kamilica olakšava tegobe
Tinktura od kamilice blagotvorno utiče na tegobe koje izazivaju spoljni hemoroidi. Staviti u tamnu bocu 10 g suvog cveta kamilice i preliti sa 1 dl 70% alkohola. Dobro zatvoriti i ostaviti na hladnom mestu da odstoji četiri nedelje, povremeno mućkajući. Procediti kroz sterilnu gazu, više puta presavijenu, pa sipati u drugu tamnu bocu. Uveče, nakon tuširanja, mazati obolelo mesto.







Narodni recept za biljne čepiće
Meleme-čepiće koji blagotvorno deluju u slučaju hemoroida možete napraviti i sami. U decilitar kantariononovog ulja staviti supenu kašiku nevenove masti i lagano zagrejati. Postepeno dodavati pčelinji vosak dok se ne postigne gustina pudinga. Tepsiju obložiti folijom, a onda usuti mlaku masu, sačekati da se ohladi i ostaviti u frižider. Čepiće rezati po potrebi i koristiti posle defekacije dok ne prođe upala.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hemoroidi
PostPoslato: Sre Avg 29, 2012 10:26 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 27, 2006 10:15 am
Postovi: 152
Da li neko ima iskustva sa podvezivanjem hemoroida?
Pre tačno nedelju dana su mi uradili gumi ligaturu. Imala sam vrlo jake bolove prvi dan, da bi postepeno jenjavali narednih dana. Krvarila sam samo nakon prve dve stolice. Međutim, i dalje me prilično peče prilikom pražnjenja creva i još neko vreme posle, na mestu gde je postavljena gumica.
Da li je moguće da ona još uvek nije otpala ili se nešto zakomplikovalo? Osećam i smetnje u analnom predelu, iznutra, povremeno kao blaga bol, nekad kao punoću, pa bockanje. Kada mi se pojave gasovi bude bolno u završnom delu, sve dok ih se ne oslobodim.
Zvala sam polikliniku da se raspitam, a sestrice kažu da treba da se strpim i da će boleti dok gumica ne otpadne (7 - 10 dana).
Brine me što to žarenje ne jenjava kako vreme prolazi.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hemoroidi
PostPoslato: Ned Sep 02, 2012 11:56 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 09, 2012 4:08 pm
Postovi: 266
Posavetovala BIh Vas da ne pitate medicinske sestre za "savet",nego da odete na kontrolu,cisto da cujete savet Strucnjaka..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hemoroidi
PostPoslato: Pon Sep 03, 2012 10:00 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 27, 2006 10:15 am
Postovi: 152
Da, verovatno sam to trebala da uradim.
Nepune dve nedelje od podvezivanja, hemoroidi su ponovo prolabirali danas, još bolniji.
Gumica je verovatno otpala 9. dana od podvezivanja, pošto je tada bilo malo krvi nakon pražnjenja creva, a to se desilo i desetog dana. Prva dva dana od tada su smetnje bile umanjene, a onda je počelo da svrbi i pecka prilikom šetanja ili da povremeno osetim jak, probadajući bol unutar analne regije. Jutros svrab nakon defekacije, a rano poslepodne i prolaps. Odmah sam otišla u polikliniku gde su mi radili zahvat i zakazala pregled za sredu (doktor radi samo sredom). No, ukoliko se bolovi budu pojačavali, otići ću i ranije u državnu ambulantu.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hemoroidi
PostPoslato: Uto Sep 04, 2012 12:59 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 09, 2012 4:08 pm
Postovi: 266
ZELIM VAM SVE NAJBOLJE!!Budite uporni.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hemoroidi
PostPoslato: Sre Sep 05, 2012 9:41 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 27, 2006 10:15 am
Postovi: 152
Nakon današnjeg pregleda ustanovljena je fisura, suprotno od mesta gde je podvezan hemoroid, pa se i doktor iznenadio što se pojavila. Ono što sam mislila da je prolaps je u stvari tzv. polip stražar koji se pojavljuje na mestu gde je fisura. Raduje me što nije prolabirao drugi hemoroid, ali sam tužna što mi se sad i fisura desila. Nadam se da ću uspeti da je saniram mastima i održavanjem meke stolice. Nakon toga ćemo videti šta ćemo sa ostalim hemoroidima. Doktor ne zna da li da nastavi sa ligiranjem, pošto je to kod mene proteklo sa velikim bolovima. Moguće da je mene sve vreme bolela ranica. Videćemo... :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hemoroidi
PostPoslato: Čet Sep 06, 2012 6:28 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Sta su ti dali za fisuru?

Ja imam problem sa manjim rascepima,ali proktolozi kazu da to nije fisura,ver rektocela.Ja sama uzmem ogledalce i vidim da postoji rascep.

Vec par dana mazem neven mascu,stavljam Fitohem supozitorije i cini mi se da nema te rascepine,ali rektalni bol osecam iznutra.Boli i kad hodam,sedim..... Stolicu nisam imala 2 dana,ko zna sta ce biti sutra? Mucim se i sa Candidom u crevima vec 3 god. i ona mi je sve ovo i napravila.

Nadam se da ce nam biti bolje.Pozdrav.

P.S. Izbegavaj sad kiselo voce i jogurt,peci ce te ta fisura.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hemoroidi
PostPoslato: Pet Sep 07, 2012 3:21 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 27, 2006 10:15 am
Postovi: 152
Dobila sam Nifedipin mast koju prilično teško mogu mazati, jer su mi sfinkteri vrlo stegnuti. Uz to Laxomucil kako bi stolica bila mekša.
Ja nemam velike bolove, više peckanje i jak svrab nakon defekacije koji prođe nakon tuširanja i sedenja u toploj vodi. Imam blage smetnje kada duže hodam, ali ništa što ne mogu da trpim.
Nadam se da se neće pogoršavati.
Kada sam i sama posumnjala na fisuru pre nego što je dotor potvrdio, pokušala sam da je vidim koristeći ogledalo, ali nisam uspela, pa sam se ponadala da je nema, no ipak je tu.
Što se tiče rektalnog bola, povremeno osetim jak, probadajući koji brzo prođe.

I ja se nadam da će nam biti bolje. Mora! :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hemoroidi
PostPoslato: Pet Sep 07, 2012 1:47 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 09, 2012 4:08 pm
Postovi: 266
Drago mi je da VAM je BOLJE!!Samo budite uporni!! :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hemoroidi
PostPoslato: Pon Okt 01, 2012 1:04 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Okt 01, 2012 12:40 am
Postovi: 1
Imam 31 godinu i vec neko vrijeme sam shvatila da imam hemoroide. Pretpostavljam unutrasnje, s tim da na samom izlazu anusa imam malecko ispupcenje plavicaste boje,prakticno jedva vidljivo,nekad ga i nema,medjutim u zadnje vrijeme je tu.Nisam radjala ,tako da mi hemoridoidi nisu od toga.Ima ih i majka,i otac,tako da pretpostavljam da je i genetika odigrala svoje.U zadnjih godinu dana zivim uzasno nezdravo,stresno,mnogo sjedim ispred racunara,slabo se krecem, a nekada sam cak i redovno trenirala.Srecom i dalje imam dobru liniju jer imam dobar metabolizam.Mislim da je kod mene stres jako,jako bitan faktor.Jako kasno lijezem spavati,ali odspavam uvijek barem 7-8 sati,samo totalno sam poremetila bioritam za raziku od prije neke 2 godine.Prosle zime sam primjetila krv poslije stolice na papiru,svjezu crvenu,ne puno,ali dovoljno da se uplasim.Poslije tog jednog puta se nije pojavljivala do prije par dana.Prvo nakon jedenja grozdja,kao da me one sjemenke zaparaju i bilo je malo krvi,proslo je i nakon nekih mjesec dana danas opet ovaj put vise,bukvalno je kapnulo po solji,kao d aje nesto puklo,nakon sto sam se obrisala nije vise bilo.Jako se plasim,inace sam sklona da na svaku promjenu u organizmu dramim i zamisljam rak.Znam ja da je to sigurno od hemoroida ali eto...Inace me nikad ne bole,ne svrbe,znam samo da ih imam po praznjenju stolice,vec duze vremena,ako ej tvrdja,sto ej doduse jako rijetko,osjetim to ispupcenje i kao enko yarenje,ali mayala sam nevenoovm mascu i Pilex kremom i vec za sat vremena bi bilo ok.Ova krv me sad brine.Inace uslejd tog stresa imam i ucestale gasove,sv sma naduvena,evo sa dme boli u dnu stomaka,sto je pretpostavljam moj hronicni cistitis (s atim sam vec navikla,nista strasno) ali sa ovim hemoroidima,dovoljno da ja zamisljam da umirem.Inace nisam u gradu gdje imam nekog dobrog doktora za neki ozbiljniji pregled, ai frka mi je od toga.Mama mi kaze da sredim zivot i opet krenem na sport,ali bas sam u teskoj zivotnoj situaciji pa mi je tesko promjenit navike.Inace hrana mi je katastrofa, mnogo mesa,pravi sam mesozder,puno slatkoga,iskreno cudi me i da sam sto se ostaloga tice zdravstveno ok.Jedino sto je kod mene dobro sto ne jedem masno i vec 3 godine samo integralni hljeb jedem.
Sta bi bilo najbolje mazat i da li ce problemi prestati ako opet krenem trenirati sredim tj.popravim life style kao sto mi majka kaze?
Inace pijem antibebi pilule i plasim se da su mi ti hormoni iz njih aktivirali jace hemoroide i to krvarenje,jer pijem ih vec dve godine. Citala sam da hormoni mogu imati veze,pa da li i ti iz pilula? Inace imam i nizak pritisak i katastrofalnu cirkulaciju,pretpostavljam da i to moze imati neke veze?
Izvinjavam se za dug post,jako sam se uplasila,i htjela sam podrobnije opisat situaciju,pa ako neko ima dobar savjet...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hemoroidi
PostPoslato: Pet Okt 19, 2012 3:20 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Okt 19, 2012 3:09 am
Postovi: 1
Imam problem kao i vecina, javljaju mi se retko , nisu toliko bolni i ne krvare..izbacio sam wc papir skroz..ali sada imam problem jer idem da radim na prekookeanskom brodu, pa ne znam da li cu tamo moci pod tus bas svaki put posle nuzde. Da li imate neko resenje? Unapred zahvalan!


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 646 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 44  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 25 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: