Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Helicobacter pylori
PostPoslato: Pet Avg 29, 2014 2:35 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Avg 29, 2014 2:22 pm
Postovi: 1
Pozdrav :)
Pre nešto više od dva meseca pojavila mi se mučnina i potpuno sam izgubila apetit, skoro ništa nisam jela. Malo sam se posvađala sa drugaricama kada se to desilo pa sam mislila da je samo od nerviranja. To je potrajalo oko nedelju dana (za koje vreme sam izgubila oko 2 kg, a i inače sam jako mršava - visoka sam 174 cm, a pre svega ovoga sam imala 52-53 kg) pa sam otišla kod lekara opšte prakse i ona mi je prepisala Gastroperidon koji sam pila nekih nedelju dana i stanje mi se poboljšalo, mučnina se smanjila, počela sam normalno da jedem. Posle desetak dana, ponovo se javila mučnina i gubitak apetita, bilo mi je čak i gore nego prošli put, vozili su me u hitnu službu gde sam primila infuziju, doktorka mi rekla da pijem Klometol i Ranisan i da posetim gastroenterologa. On je postavio dijagnozu akutnog gastritisa i samo zamenio Ranisan Controlocom i zakazao ultrazvuk abdomena i gastroskopiju. Na gastroskopiji su mi dijagnostifikovani Reflux oesophagitis non erosiva-NERD K21 i Hypersecretio ventriculi et reflux billiaris. Gastritis K29 i uzet je uzorak za PH analizu, za koju sam rezultate čekala skoro mesec dana. Sve ovo vreme mi je povremeno bilo dobro, ali to bi potrajalo samo par dana i mučnina se vraćala, povremeno sam imala gorušicu, slabo sam jela, još sam smršala. Patohistološki nalaz glasi ovako: Gastritis chronica superfitialis (antralna sluznica), inflamatorni infiltrat 1, atrofija 0, aktivnost 1, intestinalna metaplazija 0, Helicobacter pylori 1. Gastroenterolog mi je prepisao terapiju za eradikaciju Helicobacter pylori infekcije koja se sastoji od Amoksicilina, Klaritromicina i Controloca koju sam počela da pijem pre tri dana. Međutim, od kada pijem te lekove još gore se osećam, skoro stalno mi je muka, skoro ništa ne mogu da jedem, povraćam, imam gorak ukus u ustima.

Da li je neko imao sličnih problema, da li je normalno da se od terapije osećam još gore, da li je uopšte normalno da tegobe traju toliko dugo (već više od dva meseca)?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Helicobacter pylori
PostPoslato: Pon Sep 08, 2014 12:42 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Sep 08, 2014 12:00 am
Postovi: 2
Da,normalno je da ti je lose od terapije jer ta terapija je mnogo jaka i kada je ispijes posle mesec dana jos toliko ce ti trebati da dodjes sebi.Ali moras da da odes na kontrolu jer ta bakterija je veoma uporna.Moj savet ti je da ides kod gastrologa i progutas sondicu i mozda ti da neku bolju terapicu .
Ja sam sa tom bakterijom mucio muku mesecima,znam kako se osecas :cry:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Helicobacter pylori
PostPoslato: Sre Sep 17, 2014 10:28 am 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm
Postovi: 2402
Pisao sam već više puta o heliko... al ukratko da ponovim.
2 puta sam uzimao trojnu terapiju za heliko i ništa - problemi još veći posle druge terapije plus novi prblemi verovatno zbog jakih antibiotika i promenio gastroenerologa ,on neće ni da čuje za heliko, dao mi terapiju za kolitis-Salazopirin i RANISAN koji mi je jako pomogao. Sada povremeno imam samo problema ako jedem slučajno nešto ljuto i sireve kad jedem imam tvrdu stolicu, pa to izbegavam.
SREĆNO


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 78 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: