Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 62 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Apr 09, 2009 3:35 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Apr 09, 2009 3:16 am
Postovi: 1
Pozdrav svima
Ja sam novi potencijalni dobitnik bakterije.Da je neka nagradna igra u pitanju znam da nikada ne bih dobio,a ovakve stvari me ne zaobilaze.Pre dva meseca sam ostao bez posla i to je za mene bio veliki stres.Nisam spavao po celu noc,nekih tridesetak dana,takoreci zamenio sam dan za noc i bio sam strasno nervozan i napet,uvek raspolozan za svadju.Onda mi se javila dijareja,ne klasicna vec mi je stolica samo bila kasasta ili cak vodnjava,ali ipak ne cesta.Pokusavao sam raznim cajevima ali nista,nikakvih rezultata.Bolove u zelucu nisam imao,bar ne konstantne,ali sam imao kao neka probadanja u predelu stomaka i grudi.Vidim da skoro svi imaju problema sa kiselinom,sto nije kod mene slucaj.Meni je pao imunitet,imam(da kazem)dijareju,pred spavanje krcanje u stomaku,gasove po nekad i sto mi najvise smeta suva su mi usta.Iz testa krvi su mi utvrdili da sam pozitivan na bakteriju i to vrednost 2,4 po njihovim parametrima.Dao sam stolicu na analizu i cekam jos te rezultate.Posto u mom gradu nemamo specijalistu za zeludacne tegobe i bolesti,molio bih vas da mi neki od doktora prepise tu terapiju antibioticima.
Pozdrav svima.Unapred hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Izlecenje helico-bactera
PostPoslato: Čet Apr 09, 2009 2:41 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Maj 09, 2007 11:29 am
Postovi: 10
Sada sam pricao sa jednim poznatim hirurgom u Banjaluci koji mi je onako na hodniku rekao kakvu bi terapiju trebao piti za izlecenje helicobactera (inace pokusavam vec 7 godina da je izlecim, ali bezuspjesno), uglavnom rekao je da treba piti kombinaciju antibiotika i antacida. Antacidi su za helico kljucni, jer dok god postoji kiselina u zeludcu bakterija ne moze da se izleci... Do sada nisam pio ni jednu terapiju koja je u sebe ukljucivala antacide, vec su sve bazirane na protonskim pumpama (controloc, omeprol, lanzul), a ja nisam siguran da li imaju istu namjenu kao antacidi. Znam jednog dr. u Banjaluci koji propisuje ovakvu terapiju (sa antacidima) pa je on moja sledeca adresa (samo moram cekati jos par mjeseci da se testiram jesam li pozitivan - kod nas se ne radi izdisajni test)...

U mom slucaju (a pisao sam dosta u ovoj temi) su neki simptomi povezani sa stitnom zlijezdom (a nisam ni slutio da imam problema sa njom), tipa knedla u grlu, nervoza, napadi panike, malaksavost, umor, lupanje srca, itd. (a bas ti simptomi su mi najvise smetali) - sreca pa me je moj gastroenterolog uputio na pravu adresu, sada pocinjem sa terapijom i nadam se da ce to biti to :)


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 62 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 46 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: