Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 225 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Analna Fisura i Fistula
PostPoslato: Sre Feb 18, 2015 2:12 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jan 16, 2015 6:16 pm
Postovi: 10
Veterinarski zavod Zemun, pravi i kremu flogocid koja suzi za ublazavanje upalnih procesa na kozi i sluzokozi. Ihtiol-kamfor mast sluzi za ublazavanje upalnih stanja tetiva i zglobova. Pakovanje je veoma slicno, samo se razlikuje u boji kutije. Zar ne bi trebalo koristiti flogocid, a ne ihtiol-kamfor mast za lecenje analne fisure, jer ipak je to na sluzokozi? Hirurg mi je pre neki dan prepisao fisuranal i flogocid mast za lecenje fisure.

Evo uputstvo za flogocid mast:
Sastav

FLOGOCID mast u svom sastavu sadrži kompleks enzima u puferskom rastvoru, bornu kiselinu, etarsko ulje lavande, beli vazelin, bezvodni lanolin, holesterol, tečni parafin, eterična ulja poljskog cveća.

Dejstvo

Aktivne komponente u sastavu masti izazivaju nespecifičnu imunološku reakciju na mestu primene. Time se pojačava imuni odgovor same ćelije čime se pokreće mehanizam za proizvodnju odbrambenih supstanci koje se suprostavljaju uzročnicima infekcije i samim tim se ublažava i sprečava dalji razvoj promena na koži i sluzokoži.
Aktivne komponente deluju protiv upale, ublažavaju sve neprijatne simptome koji prate patološke promene na koži i sluzokoži, podstiču regeneraciju oštećenog tkiva i pospešuju zarastanje rana.
Zahvaljujući ovakvom mehanizmu delovanja , FLOGOCID mast brzo i delotvorno otklanja sva upalna stanja na koži.

Gde sve pomaže

Zbog svog jedinstvenog sastava i enzima prirodnog porekla, FLOGOCID mast ublažava upalne procese na koži i služokoži (akne, bubuljice, urasle dlake, urasli nokti, ekcemi, oderotine, ojedi, svrab ...), potpomaže kod upala potkožnog tkiva i sluzokoža, npr. kod rana koje teško zarastaju, kao i kod flegmona, inficiranih vlažnih ekcema, otoka limfnih žlezda, opeklina i ozeblina, čireva, furunkula, fistula i upala sluznica usne šupljine.
FLOGOCID mast brzo i efikasno oslobađa od hemoroidnih problema. Bolne iritacije na koži nastale usled dugog ležanja i korišćenja pomagala (dekubitusi) jenjavaju posle primene FLOGOCID masti.

Način primene

FLOGOCID mast se koristi nanošenjem na promenjeno obolelo mesto i njegovu okolinu u debljem sloju (po potrebi može se preko staviti zavoj ili gaza). Kod starih dugotrajnih promena (dekubitusi, fistule, flegmone i dr.) zahteva se češći i duži tretman a kod svakog tretmana menjati zavoj.
Pre primene FLOGOCID masti promenjeno mesto treba očistiti a preporučuje se ukloniti propalo tkivo, sasušen sekret i dlake.

Delotvornost i efikasnost FLOGOCID masti potvrđuje više od milion zadovoljnih korisnika, koji je smatraju „univerzalnom“ mašću.

Mast je namenjena samo za spoljnu upotrebu.

Čuvati na temperaturi do 25◦C i van domašaja dece.

Pakovanje. Tuba sa 20 i 50 g masti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Analna Fisura i Fistula
PostPoslato: Sub Feb 21, 2015 2:34 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Feb 21, 2015 2:19 am
Postovi: 2
Prvi put evo pokusavam da ovde nadjem odgovor,imala sam probleme sa hemoroidima i uputili me na kolonoskopiju,posto kod nas u ks ne rade s anestezijom otisla sam na vma juce i uradila u anesteziji.Doktor je rekao da je sve uredu nemam nikakve ni izrasline ni polepe i reko da se javim svojoj doktorki,na sta sam ja bila razocarana jer nije prakticno hteo ni da razkovara sa mnom jer me nije on uputio na kolonoskopiju.Ja ustvari imam problem sa ranicom u predelu cmara koju niko nije video,kako je to moguce ,i sta ja da radim kad god idem u vc ona prokrvari i strasno pece :cry:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Analna Fisura i Fistula
PostPoslato: Sub Feb 21, 2015 8:45 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Sep 16, 2014 4:57 pm
Postovi: 14
ivana... nisi morala kolonoskopiju da radis sa anestezijom, nije nista bolno samo nelagodno radi naduvavanja - jedino sto posle treba forsirati izbacivanje gasova i to je.
ranica koju spominjes je sigurno fisura, ona moze biti plitka koja pece ili duboka koja je uzasno bolna...iz mog iskustva..regulisi stolicu i pazi na ishranu da bi stolica bila ni tecna ni tvrda - mekana... koristi masti koje su pomenute malo vise na forumu i resices problem posto kod tebe nije nesto previse.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Analna Fisura i Fistula
PostPoslato: Čet Feb 26, 2015 11:51 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Feb 21, 2015 2:19 am
Postovi: 2
hvala na savetu,da li mozete samo da mi kazete koliko dugo smem da mazem fisuranal mast od ivancic i sinova


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Analna Fisura i Fistula
PostPoslato: Pet Mar 13, 2015 10:13 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Mar 02, 2015 7:00 pm
Postovi: 1
vetrinar121 je napisao:
Zdravljo ljudi. upravo sam napravio nalog kako bi nekome pomogao sto se tice ove analne fisure. Batalite i doktora i sve te operacije i mastove koji vam prepisuju. I meni su dali mast od Ivancic i sinovi fisuranal i neke cepice supezitorijum faktu, malo je bilo bolje ali tako moze da se oduzi i do godinu dana. Dok nisam cuo za kako se kaze "dve banke lek" od iskustva ljudi kojima je to pomoglo. Odite do veterinara i trazite ima mast koji stavljalju dok kastriraju prasice za brze zarastanje tkiva a zove se IHTIOL KAMFOR ( proizvodi veterinarski zavod Zemun) nije skup i kupite flasicu joda i nekoliko sterlilnih gaza.3 puta na dan naravno posle kupke prvo dezinfikujete analni otvor jodom i posle toga stavite mast. Za 3-4 dana prolazi iako vam je stolica tvrda ja nisam mogao da verujem kako je meni pomogla. Sutra cu da odem do hirurgije i da kazem doktorima ako se bilo ko javi sa ovakvim problemom da mu doktor preporuci ovo sto sam ja koristio. Nadam se da cu nekome biti od pomoci, Pozdrav i zivela Srbija!!! :D :D



Dragi veterinar, Bog ti dao zdravlja jos 100 god. Sta da kazem, bila sam pred operacijom fisure. 3 meseca umirala od bolova, puna bensedina i analgina. Jela sam lezeci i hodala cetvoronoske. Ovaj Ihtiol-kamfor je dar s neba. Bolovi su prestali vec posle 3-4 dana i koristim takodje i Fluogocid mast. Pre kamfora probala sam sve moguce od faktu kreme do Nirminske masti i nista. Tako da svima koji imaju tu nesrecnu fisuru preporucujem Ihtiol-Kamfor mast. Nije skupa, oko 300,00 ima je u jankovic apoteci Novi sad. Svima zelim srecu, a Veterinaru jos jedno veliko hvala!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Analna Fisura i Fistula
PostPoslato: Pon Avg 10, 2015 10:31 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Avg 10, 2015 10:20 am
Postovi: 1
Pozdrav narode, evo da se i ja oglasim nakon teskog i bolnog iskustva analne fisure, naime pocela je prije jedno 2 mjeseca, prvobitno nisam znao sta je. Mislio sam da su hemeroidi zbog velikog naprezanja u teretani, medjutim doktor je pregledom ustanovio fisuru. Nema sta nisam mazao od NTG masti, Faktum kreme, nevenove masti itd itd. Mislim da mi je u svemu pomoglo koristenje vaginaleta od kantariona pola ujutru-pola navecer i mazanje RICINUSOVIM uljem nekoliko puta dnevno! Pozdrav !


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Analna Fisura i Fistula
PostPoslato: Čet Okt 29, 2015 8:04 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Okt 29, 2015 7:07 pm
Postovi: 1
pozdrav za sve !! meni je pre par dana hirurg prepisao fisural gel i koristij je treci dan i posle svakog koriscenja boli me glava odmah nakon 3 minuta!!! ima li jos ko slicnih iskustava ?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Analna Fisura i Fistula
PostPoslato: Ned Nov 29, 2015 10:03 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Apr 10, 2007 8:09 pm
Postovi: 29
Verovatno će Vas sve poraziti činjenica da je sada 2015-ta godina, a da sam pisala na ovom forumu 2009-te... o istoj temi: analna fisura.

U međuvremenu sam pre tri godine operisala analnu fisuru, oporavak je bio bolan, ali se moglo izdržati, mirno stanje fisure je trajalo nekih pola godine - i tada sve ponovo... apsolutno isti problem sa fisurom, s tim što su se sada prključili i unutrašnji i spoljašnji hemoroidi, pa bih mogla reći i da je još veći problem nego što je bio.
Sve moguće kreme, hemijske i mehaničke metode isprobala, ništa ne pomaže - sada više nije jedna fisura, nego sluzokoža puca pri najminijaturnijem naponu pri vršenju nužde. Svakodnevno posle odlaska u wc perem analnu regiju, stavim čepić od kantariona i, ako je jako bolna faza (u kojoj jedan "tromb" ispadne van anusa) koristim Hemor M mast, koja godinama jedina pomaže - na sve ostale sam izgleda imuna, jer ovaj *ebeni problem imam godinama i nema šta sve nisam koristila.

Bila na rektoskopiji u KBC Bežanijska kosa - neki lekar mi razvalio dupe da bi mi rekao da su moji hemoroidi medicinski beznačajni, a da fisuru mažem čime sam i do sada mazala i da ne pušim (a prestala sam odavno)i blablabla - toliko bolan pregled, a ni za šta.
Prokomentarisao je da mi je suzokoža pri pregledu pukla na 10-ak mesta, i da on "ne zna zašto".
Ova fisura me toliko godina muči i svakodnevni je problem, jer svakog dana idem u wc, naravno.. da mi tačno dođe da se roknem. Ima li iko neki savet, ili preporuku za lekara koji će se posvetiti ovome, jer mi ovaj problem kvari život i izaziva depresivne misli. Utiče na sve aspekte života: imam sedeći posao, boli me prilikom najmanjeg napona pri vršenju nužde, prilikom naglih pokreta u seksu, silne pare ostavljam na lekove koji pomažu nakratko...
Sama više ne znam šta raditi, ali znam da ne želim više nikada da me neki lekar pregleda bez anestezije. Imala sam traume od rektoskopije na BK, i ne želim to više nikada.
Gde da odem na konstruktivan pregled, koji će da pomogne u rešavanju ovog problema? Da li kolonoskopija može utvrditi o čemu je reč?
Zašto mi sluzokoža tako lako puca? Da li postoje lekovi za obnavljanje sluzokože ili šta ja znam...? Da li se prostom analizom stolice može utvrditi da li neka bakterija ili gljivica uzrokuje takvo katastrofalno oštećenje sluzokože? Postoji li u BG ordinacija ili institucija u kojoj pacijent može bezbolno bar do dijagnoze doći..?

A posle se čude što guglamo bolesti...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Analna Fisura i Fistula
PostPoslato: Ned Nov 29, 2015 10:05 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Apr 10, 2007 8:09 pm
Postovi: 29
mani80 je napisao:
pozdrav za sve !! meni je pre par dana hirurg prepisao fisural gel i koristij je treci dan i posle svakog koriscenja boli me glava odmah nakon 3 minuta!!! ima li jos ko slicnih iskustava ?



Tako će da bude dok se ne razvije tolerancija - samo par dana. I ja sam ga koristila.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Analna Fisura i Fistula
PostPoslato: Čet Dec 03, 2015 1:54 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Sep 16, 2014 4:57 pm
Postovi: 14
MAMA34... mislim da cemo svi koji smo nekad imali analnu fisuru morati do kraja zivota da prilagodjavamo nas zivot. Nisi rekla dali si koristila masti koje je nesto vise u forumu spomenuo VETERINAR... sa svakim problemom svako od nas primeti nesto sto deluje vise i zeli da izlaganjem ovde podeli sa svima koji imaju slican problem... meni su pomogle ove masti veterinarnog zavoda zemun, ali konkretno IHTIOL KAMFOR najvise kod moguceg abcesa koji se verovatno stvara (kod mene jeste) radi pukotine koze i sluzokoze i odlicno to cisti, dok FLOGOCID i FAKTU sam koristio u kombinaciju zajedno (prvo faktu pa onda sto se vise moze naneti flogocid) i to je bila pobednicka kombinacija kod mene. Ne verujem da je kraj problema iako posle dve i po godine tek mesec dva nemam bolove ali strah od onoga sto je bilo tera me da uvek pazljivo vrsim nuzdu ne dajuci da nagon prebrzo izbaci stolicu.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Analna Fisura i Fistula
PostPoslato: Čet Dec 31, 2015 11:02 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Dec 31, 2015 10:31 am
Postovi: 1
Mali savet za sve. Fisura se ne operise sem ukoliko tradicionalnim metodama ne moze da zaraste. Prvo i osnovno: fisura nece da zaraste zbog spazma sfinktera koji svakim svojim stezanjem produbljuje pukotinu. Ono sto prvo treba pokusati ukoliko kremice i supozitoriji ne pomazu jeste pokusati da se sfinkter opusti neoperativno. Br.jedan u ovome jeste lek aalmodipin od 10mg koji inace sluzi za snizavanje pritiska i inhibitor je kalcijumovih solim almodipin ne da sfinkteru da se jako stiska i tako omoguci zarastanje fisure. Druga opcija je botox u sfinkter. Ubrizgavanjem male kolicine botoxa cije delovanje traje oko 4 meseca misic se opusti i ne steze, te fisura zaraste. E sada, problem kod botoxa moze biti inkontinencija jer je tesko odrediti tacno koliko ga ubrizgati te se moze desiti da narednih meseci pasijent ne drzi stolicu bas dok botox traje), al svakako ovo je bolje od operacije - zasecanje sfinktera koja je bolna skupa a istovremeno moze dovesti do trajne inkontinencije (iako u retkim sl al se ipak desava). Naravno mazanja kremama i supozitoriji su neophodni sve vreme. Potrebno je uzeti nesto najjace od tih krema za zarastanje rana, tipa ihtiol kamfor i sl, a mnoge su kreme vec ovde navodili pa se necu ponavljati. Od supozitorija kantarion vaginolete pred spavanje su veoma ok. Ukoliko nista od ovoga ne pomognevoperacija je nuzna. Kod nas je jako tesko izabrati kliniku za operaciju jer su dr lopovi i oko ovih stvari je napravljen zesci biznis. Dokaz je i to da ce ti u privatnim ordinacijama odmah nuditi operaciju i bez spominjanja tradicionalnijih resenja ako uvide da nemate neko znanje o tome. Ne mogu da vam predlozim nijednog dr ponaosob. Privatni su mahom mafija, ovi u drzavnoj salji u privatne pod izgovorom da u drzavnoj to ne mogu odrediti jer nemaju uslove i td. Mene su na primer sa kcb slali privatno jer navodno nema uslova. Operacija je dosta skupa privatno, oko 800e bez anestezije, sa oko 1000e, sto je mnogo za tu glupost. I svakako, treba reci da je bitno otkloniti uzroke nastajanja. Jesti jako vlaknastu hranu, uzimati vlakba u obl laxxomucila praska, piti dosta tecnosti, trenirati, ne zadrzavati se dugo na wc solji (sto je jedan od faktora nastanka) i td..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Analna Fisura i Fistula
PostPoslato: Čet Feb 18, 2016 2:23 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Feb 18, 2016 1:37 pm
Postovi: 1
Pozdrav za sve! Registrovala sam se da iznesem svoje iskustvo sa analnom fisurom koja mi je dijagnostikovana nakon porodjaja.Prvobitno sam mislila da su bolovi i blago krvarenje posledica hemoroida te sam na svoju ruku koristila faktu cepice i mast. Kako tegobe nisu prestajale otisla sam na pregled gde sam saznala da imam fisuru na 12h i spazam sfinktera.Odmah sam po savetu proktologa otpocela sa terapijom: 2 x dnevno fisuran mast i laxomucil 2 x1 kesica uz strogi higijensko- dijetetski rezim i unosenje dosta tecnosti.Pre svake stolice mazala sam anestezin mast.Fisuran sam mazala 3 puta po mesec dana a izmedju pravila pauze po 15,20 dana kada sam mazala faktu mast.Sve vreme sam pila laxomucil. Tegobe su trajale 6 meseci. Bolovi i krvarenja su vremenom postali periodicni a potpuno su nestali kada sam pocela da koristim Flogocid mast u debelom sloju 2 puta dnevno. Koristim je mesec dana i tegoba nema. Na poslednjem pregledu proktolog je konstatovao da je fisura zarasla ali da postoji i dalje stegnutost sfinktera i kao dalju terapiju prepisao nastavak koriscenja flogocida i laxomucila,mazanje pavloviceve masti pre svake stolice i kantarion cepice. Ne znam da li je do zarastanja fisure dovelo koriscenje Fisurana ali se Flogocid pokazao kao odlicna terapija te bih svima preporucila da uz odredjeni rezim ishrane i Laxomucil pokusaju da ublaze tegobe i ovom izuzetnom mascu.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Analna Fisura i Fistula
PostPoslato: Pet Feb 26, 2016 11:56 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Feb 26, 2016 11:50 pm
Postovi: 18
peoni je napisao:
MAMA34... mislim da cemo svi koji smo nekad imali analnu fisuru morati do kraja zivota da prilagodjavamo nas zivot. Nisi rekla dali si koristila masti koje je nesto vise u forumu spomenuo VETERINAR... sa svakim problemom svako od nas primeti nesto sto deluje vise i zeli da izlaganjem ovde podeli sa svima koji imaju slican problem... meni su pomogle ove masti veterinarnog zavoda zemun, ali konkretno IHTIOL KAMFOR najvise kod moguceg abcesa koji se verovatno stvara (kod mene jeste) radi pukotine koze i sluzokoze i odlicno to cisti, dok FLOGOCID i FAKTU sam koristio u kombinaciju zajedno (prvo faktu pa onda sto se vise moze naneti flogocid) i to je bila pobednicka kombinacija kod mene. Ne verujem da je kraj problema iako posle dve i po godine tek mesec dva nemam bolove ali strah od onoga sto je bilo tera me da uvek pazljivo vrsim nuzdu ne dajuci da nagon prebrzo izbaci stolicu.


Dragi sapatnici :) cao svima! Evo i mene da se jadam hehe. Patim se sa tom analnom fisurom ponovo.. Zanima me ovaj lek Ihtiol-kamfor? U njegovom opisu na sajtu veterinarskog zavoda Subotice kaze:
Kako se primenjuje IHTIOL-KAMFOR mast?

Mast se nanosi isključivo spolja na čistu i dezinfikovanu kožu! Ne nanositi mast na oštećenu kožu i otrvorene rane!

Mislim, kako ste vi svi koji ste koristili ovu mast zapravo aplicirali? Tanak namaz, koliko puta dnevno i da li uopste sme na fisuru da se stavlja ta mast? Zar to nije otvorena "rana"? Ako mozete sto skoriji odgovor, jer me ubise bolovi :( ne krvarim sada..
Hvala lepo unapred! :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Analna Fisura i Fistula
PostPoslato: Pon Feb 29, 2016 5:27 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Feb 29, 2016 5:21 am
Postovi: 14
Imam problema sa fisurom vec mesec dana. Ne ide na bolje. Mazao sam nifedipin mast , pa sam nabavio fisuran ivancic i sinovi od koga boli glava posle mazanja. Regulisao sam ishranu mada nemam stolicu svaki dan i opet nista. Interesuju me vasa iskustva sa IHTIOL-KAMFOR mascu, da li je pomogla jos nekom u vezi fisure i da li pece ako se nanese direktno na nju. Ja imam jake bolove i pecenje satima posle nuzde. Hvala unapred i pozdrav.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Analna Fisura i Fistula
PostPoslato: Pon Feb 29, 2016 11:19 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
Мени се чини да су људи више писали о употреби Флогоцида него Ихтиол-камфора.

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 225 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 37 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: