Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 217 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Nov 19, 2008 11:52 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 11:18 pm
Postovi: 204
Cacitos je napisao:
@ jesensky:)

Hvala na odgovoru, nema veze shto nisi struchnjak, chitala sam Tvoje postove ovde, i vidim da si dosta upucen i da si isto operisan.
Hirurg moje cerke je endohirurg, verovatno zato je dao taj savet.
No, bez obzira shto je hirurg vrhunski stuchnjak, Ja cu 'malu' odvesti i kod endokrinologa.
Samo ne znam kad :roll: mislim, ne znam kad je prva poseta endokrinologu posle operacije.
Moja devojchica je samo napipala nodus(chvor) i mi smo vec sutra bili na VMA, u jednom danu joj je uradjen ultrazvuk, punkcija..sutra je dala hormone, koji su bili ok, i za tri nedelje je vec bila na operativnom stolu.
pozdrav :)


nema na čemu gospođo.
znači endohirurg je,ja sam mislio da je ovaj klasični,..nema veze,svakako želim vašoj kćerki brz oporavak.
ja sam se takoreći godinama informisao o bolestima štitnjače kako sam dobio također čvor koji je nadavno operisan,..ja sam također u stanju oporavka,sretno i javite se ponekad! :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Nov 20, 2008 1:30 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 3:38 pm
Postovi: 167
e, pa evo mene i ovde... cisto da ubijem ovaj moj crv...

dakle, simptomi su, kao da ima neko ko ne zna, koliko sam dosadan, nesanica, povremena lelujavost u glavi, kao neka napetost, osecaj da cu se onesvestiti pracen oblivanjem znoja i klecanjem nogu... ubrzan rad srca... ponekad i povisen pritisak...mislim da u u pitanju i palpatacije, ono kad osecate srce kako radi, neprijatan osecaj kao da je u grlu i da lupa...

e sada, internista mi je konstatovao anksioznost i prilikom pregleda me je pipkala i vrati i sve to i par puta sam je pitao i za stitnu zlezdu, kaze nema indicija za tako nesto....

kad sam vadio biohemiju, TSH mi je bio 0.32 (ref vr 0.4-4) a free mi je 23.3 (10.3-24.4)..

Internista je rekla da je to ok iako je TSH malo snizen... eto molim i ovde ljude dobre volje kojima je endokrinologija uza spec, da daju i svoje misljenje na osnovu ovih vrednosti i simptoma...

hvala puno unapred :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Nov 20, 2008 11:05 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 11:18 pm
Postovi: 204
Neshar je napisao:
e, pa evo mene i ovde... cisto da ubijem ovaj moj crv...

dakle, simptomi su, kao da ima neko ko ne zna, koliko sam dosadan, nesanica, povremena lelujavost u glavi, kao neka napetost, osecaj da cu se onesvestiti pracen oblivanjem znoja i klecanjem nogu... ubrzan rad srca... ponekad i povisen pritisak...mislim da u u pitanju i palpatacije, ono kad osecate srce kako radi, neprijatan osecaj kao da je u grlu i da lupa...e sada, internista mi je konstatovao anksioznost i prilikom pregleda me je pipkala i vrati i sve to i par puta sam je pitao i za stitnu zlezdu, kaze nema indicija za tako nesto....

kad sam vadio biohemiju, TSH mi je bio 0.32 (ref vr 0.4-4) a free mi je 23.3 (10.3-24.4)..

Internista je rekla da je to ok iako je TSH malo snizen... eto molim i ovde ljude dobre volje kojima je endokrinologija uza spec, da daju i svoje misljenje na osnovu ovih vrednosti i simptoma...

hvala puno unapred :D



ovo sve što si naveo imam i ja,s vremena na vrijeme.
ne znam kada si posljednji puta radio analit+zu hormona? da li si radio ultra-zvuk štitne?,.meni se sve to počelo javljati kada mi se uvećala i izbacila čvor,a hormoni mi uvijek bili normalni,..uglavnom poznato mi je to sve što te pegla. 8)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Nov 20, 2008 11:50 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Sub Nov 01, 2008 11:50 pm
Postovi: 43
Lokacija: Banja Luka
Jesensky kakva je situacija? Kako se osjecas?
Ja sam radio predoperativnu pripremu i svi su nalazi dobri. Hormoni su u normali ali nesto nizi nego prije mjesec dana iako pijem Letrox 50. U utorak cu zakazati operaciju za prvu sedmicu decembra.
Kad je tvoja kontrola?
Pozz


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Nov 21, 2008 12:45 am 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 11:18 pm
Postovi: 204
vuzzello je napisao:
Jesensky kakva je situacija? Kako se osjecas?
Ja sam radio predoperativnu pripremu i svi su nalazi dobri. Hormoni su u normali ali nesto nizi nego prije mjesec dana iako pijem Letrox 50. U utorak cu zakazati operaciju za prvu sedmicu decembra.
Kad je tvoja kontrola?
Pozz



ej zdravo,baš se pitam kamo te.
ovako;ph nalaz je o.k.,dobroćudno je bilo,što je najbitnije,jel
na žalost i dalje imam osjećaj knedle u grlu i smetnje pri gutanju,isto kao i da ga nisam operisao, dr.kaže da će proći neko vrijeme dok se to ne "slegne",nemam pojma koilko je to šuplja,ali eto,..par puta sam osjetio da mi herc preskoči i to,inače sam nervozan zbog tih smetnji,..generalno nisam baš loše.
drago mi je da su ti nalazi dobri,i meni su također bili,te sam,kako su mi rekli u bolnici bio "navjitalniji pacijent" koji je bio tu na odjelu u bar posljednju deceniju,..nisam primao ni antibiotike,anestezija odlično itd,..ovo ti pišem jer se nadam da ćeš i ti slično,..
svakop dobro,i ako stigneš javi se prije nego odeš na operaciju,.. :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Nov 21, 2008 9:40 am 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 11:18 pm
Postovi: 47
@ vuzzello:)

Vidim da si uplashen,shto je i normalno, jer se pripremash za operaciju.
Isto tako sam se Ja osecala, i 'lutala'po netu trazheci informacije, shta...kako...koliko traje, i kakav je kvalitet zhvota bez shtitne.
Ovako..bicu opshirna:)
Operacija traje oko 2.h.Male su shanse da se oshtetne glasne zhice, i ako se malo oshtete...posle par meseci se srede.Sumnja na malignitet uvek postoji,i svi se plashimo nje.Punkcija nije najmerodavnija...kad pokazhe da ima malignih celija.
Hirurg chim izvadi shtitnu, on pogleda da l' je to maligno.U, 99% je benigno.Kad se moja cera operisal 4.novembra,otishla je na sto sa dg.papirarni karcinom shtitne zhlezde, punkcija je radjena na VMA.Chovek koji je istog dana operisan, imao je istu dijagnozu njemu je radjena i scintegrafija).Devojka(koju sa kojom sam se dopisivala na netu) imala je 'folikularni'karcinom (izvini, ako sam pogreshno napisala, nisam medicinski edikovana)
Patologija je pokazala da je BENIGNO!
Hocu da kazhem, da citolozi, chim primete u izvadjenom materijalu izmenjenu neku celiju..odma se sumnaj na malignitet, I TREBA TAKO,jer mi (pacijenti) ne bi shvatili ozbiljnost chvorova.
Bol posle oepracije(bila sam uz dete) jje podnoshljiv...daju odmah lek protiv bolova.I, prvi dan je najtezhi.E, sad kad Ti prochitash ovo"najtezhi" uhavtice Te panika, a to ne sme!
Najtezhi je zato, shto se lezhi sav dan, dobija se infuzija,(antibiotik, lek protiv bolova) sve je to ide u venu.Na intezivnoje se ostaje par sati.
I, operacija je (kazhu)rutinska.Nazhalost mnogi ljudi ostaju bez shtitne...genetska predispozicija, stresovi, bomardovanje...Tako da je bolje izvaditi obolelu shtitnu, nego zhiveti sa njom takvom.Naravno, ako endokrinolog predlazhe.
Sintetichki hormon se uvodi, kad stigne nalaz sa patologije, koji je 99% bude dobar.
Ti vec pijesh sintetichki hormon, tako da si navikao na taj lek.Ako Ti izvade celu shtitnu(kao shto je bilo kod moje cere)ne plashi se shto ne pijesh lek, nishta Ti se nece dogoditi, samo cesh malo vishe spavati..i chim stigne reuzltat patologa, odmah se dobija lek.
I, ne misli da je MALIGNO!

Toliko Ja znam, mozhda sam neshto zaboravila, jer sam sanjiva :D

Glavu gore!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Nov 21, 2008 11:12 am 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 3:38 pm
Postovi: 167
jesensky je napisao:
Neshar je napisao:
e, pa evo mene i ovde... cisto da ubijem ovaj moj crv...

dakle, simptomi su, kao da ima neko ko ne zna, koliko sam dosadan, nesanica, povremena lelujavost u glavi, kao neka napetost, osecaj da cu se onesvestiti pracen oblivanjem znoja i klecanjem nogu... ubrzan rad srca... ponekad i povisen pritisak...mislim da u u pitanju i palpatacije, ono kad osecate srce kako radi, neprijatan osecaj kao da je u grlu i da lupa...e sada, internista mi je konstatovao anksioznost i prilikom pregleda me je pipkala i vrati i sve to i par puta sam je pitao i za stitnu zlezdu, kaze nema indicija za tako nesto....

kad sam vadio biohemiju, TSH mi je bio 0.32 (ref vr 0.4-4) a free mi je 23.3 (10.3-24.4)..

Internista je rekla da je to ok iako je TSH malo snizen... eto molim i ovde ljude dobre volje kojima je endokrinologija uza spec, da daju i svoje misljenje na osnovu ovih vrednosti i simptoma...

hvala puno unapred :D



ovo sve što si naveo imam i ja,s vremena na vrijeme.
ne znam kada si posljednji puta radio analit+zu hormona? da li si radio ultra-zvuk štitne?,.meni se sve to počelo javljati kada mi se uvećala i izbacila čvor,a hormoni mi uvijek bili normalni,..uglavnom poznato mi je to sve što te pegla. 8)


jesensky..

radio sam pre dva meseca analize i stitne zlezde koje sam naveo ovde vidis parametre... internista me je pipkala i zagledala po vratu, i ja sam je bas i pre nedelju dana pitao da nije stitna zlezda, ona je rekla da na to ne sumnja....

ja kad se zagledam i pipkam, ne vidim nikakvo zadebljanje niti cvoric mada doduse ja sam laik pa i nemam pojma o tome...e sad koliko sam video stitna zlezda je negde kod dusnika, na sredini vrata ako se ne varam, sa obe strane... tu se stalno pipkam i nista posebno ne osecam.. nisam radio uz stitne zlezde, cim je ova moja rekla da ne sumnja na to...

e sada, ja ove navedene simptome, nemam bas stalno, ponekad me samo udari i veoma kratko, ne znam da li bi da je stitna zlezda ta stanja konstantno trajala.....

hvala ti na deljenju iskustava....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Nov 21, 2008 11:26 am 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Sub Nov 01, 2008 11:50 pm
Postovi: 43
Lokacija: Banja Luka
Hvala na podrsci :D .

Operacija nije uobicajena situacija i nije svejedno ali iskreno nisam uplasen. Znam da ne moze drugacije jer su ciste povelike i ima ih vise a nadam se da ce se operacijom rijesiti i neki drugi problemi. Punkcija iz desnog scintigrafski toplog reznja je bila OK. Sto je bilo do mene ja sam zavrsio :lol: Odlucio sam se za operaciju u BG jer su doktori sa vecim iskustvom, nisu svastari, a i tehnike su naprednije.

U pocetku sam vise surfao (ne pretjerano) uglavnom trazeci kod koga da idem na pregled i operaciju ali sad bas i ne, provjerim ovaj forum i to je to. Nije dobro ako se covjek optereti, ima i gorih problema od ovog "naseg". Kako je Jesensky primijetio :roll: puno sam zauzet oko posla i sve i kad bih i htio ne bih imao previse vremena za razmisljanje oko ovoga. Rekoh uradio sam sto je bilo do mene a za ostalo se pouzdajem u Boga.

Kako se osjeca Vasa cerka? Da li je pocela sa tabletama? Kako je ona podnijela svu situaciju? Jesu li joj usivali ili "lijepili" rez(ne znam kako se ova tehnika strucno zove). Pitam jer mladoj djevojci vjerovatno puno znaci kako ce rez izgledati kasnije.
Pozdrav za Vas i Vasu cerku


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Nov 21, 2008 11:37 am 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Sub Nov 01, 2008 11:50 pm
Postovi: 43
Lokacija: Banja Luka
Citiraj:
ja kad se zagledam i pipkam, ne vidim nikakvo zadebljanje niti cvoric mada doduse ja sam laik pa i nemam pojma o tome...e sad koliko sam video stitna zlezda je negde kod dusnika, na sredini vrata ako se ne varam, sa obe strane... tu se stalno pipkam i nista posebno ne osecam.. nisam radio uz stitne zlezde, cim je ova moja rekla da ne sumnja na to...


Ako je mali cvor ne mora ni da ga napipas ili ako ga napipas neces vjerovatno znati da je to to. Njegova velicina a ni pozicija ne moraju biti dostupni na dodir odnosno ne mora se primijetiti uvecanje stitne na dodir. UZ nije skup a ni stetan pa nije zgoreg da ga uradis i da budes miran oko toga. Stitna je od prelaza grudnog kosa na vrat pa 1prst uz vrat.
Uz sve to ne znam koliko je dobro da ti sam bas previse pipkas odnosno pritisces.
Pozz.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Nov 21, 2008 5:25 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 11:18 pm
Postovi: 204
nesha prijatelju,sve šta ti je vuzello napisao - stoji , ako misliš da te možda i štitna handri,pa kad si već skoro pa sve ispregledao i povadio krv za nju,snimiš i taj uzv,i znaćeš,jel ili nije?
ako su hormoni u redu,a nadam se i uzv,onda nije do nje,i što se toga tiče nije frka.
vuzello jesi li razgovao sa hirurgom oko operacije?,ja nisam imao ni kada,mislim ono u detalje da mi sad nešto objašnjava kako će mi raditi,..mada je možda bolje previše ni pitati,ako tako mora biti,neka bude,sa srećom. :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Nov 21, 2008 6:25 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 11:18 pm
Postovi: 47
vuzzello je napisao:
Hvala na podrsci :D .

Operacija nije uobicajena situacija i nije svejedno ali iskreno nisam uplasen. Znam da ne moze drugacije jer su ciste povelike i ima ih vise a nadam se da ce se operacijom rijesiti i neki drugi problemi. Punkcija iz desnog scintigrafski toplog reznja je bila OK. Sto je bilo do mene ja sam zavrsio :lol: Odlucio sam se za operaciju u BG jer su doktori sa vecim iskustvom, nisu svastari, a i tehnike su naprednije.

U pocetku sam vise surfao (ne pretjerano) uglavnom trazeci kod koga da idem na pregled i operaciju ali sad bas i ne, provjerim ovaj forum i to je to. Nije dobro ako se covjek optereti, ima i gorih problema od ovog "naseg". Kako je Jesensky primijetio :roll: puno sam zauzet oko posla i sve i kad bih i htio ne bih imao previse vremena za razmisljanje oko ovoga. Rekoh uradio sam sto je bilo do mene a za ostalo se pouzdajem u Boga.

Kako se osjeca Vasa cerka? Da li je pocela sa tabletama? Kako je ona podnijela svu situaciju? Jesu li joj usivali ili "lijepili" rez(ne znam kako se ova tehnika strucno zove). Pitam jer mladoj djevojci vjerovatno puno znaci kako ce rez izgledati kasnije.
Pozdrav za Vas i Vasu cerku

Gde mislish da idesh u BG?
Dobra je Druga hirushka, i dr Diklic, onda profesor Radan Dzonic (onkologija) samo do njega je teshko doci, jer on je i direktro na onkologiji...chesto je na putu.Chula sam da radi u nekoj privatnoj.no Ja sam..po savetu endokrinologa odvela dete u Gradsku bolnicu kod docenta hirurgije Mileta Ignjatovica, on je endohirurg.Radio je na VMA, pa je preshao sad u Gradsku, i vecina hirurga u Gradskoj bolnici su sa VMA.Odlicham struchni tim ima sad Gradska.
Moja cera ima samo 19.godina.i bila je u sigurnim rukama.Radjena je klasichna operacija, rez je oko 5.cm.Glasne zhice su ok, kao i parashtitasta.Ne znam da l' znash da mozhe da se 'nagnjechi'parashtitasta prilikom operacije, naravno to ne uradi namerno hirurg.
Moja cera je treci dan posle operacije bila kuci, Ja sam bila uplashena, jer mi to nekako bilo brzo.
Shestog dana od oepracije vadjen je konac. a osmog dana od operacije je stigao nalaz i tad joj je ulkuchen lek.
Lek je malo tezhe podnela...imala je malo vrtoglavice, varirajuci pritisak, puls, muchninu...ili je to postoepratovni tok, zaista ne znam.
Sad je dosta bolje. izlazi po malo, dolazi joj drushtvo.Iskreno, vishe se Ja plashim nego ona :lol:
Balans hormona se postizhe posle 15.dana unoshenja leka.Znachi kod nje josh uvek to nije uravnotezheno.
E, da isto i Bezhanijska Kosa ima odlichnu hirurgiju, i tamo su hirurzi sa VMA...Ove bolnice koje sam Ti navela, tu provereno operaciju shtitne rade ENDOHIRURZI!!!
Tebi je mnogo lakshe, jer Tvoja punkcija i scintegrafija ne ukazuje na malignitet.
Moje dete, je samo napipalo chvor,i sve je ukazivao na palirani karcinom.
Naravno da operacijom reshavash josh mnoge zdastvene probleme...

Al pishem :o


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Nov 21, 2008 7:49 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Sub Nov 01, 2008 11:50 pm
Postovi: 43
Lokacija: Banja Luka
Potvrdili ste mi ono sto mi je moj doktor u Banjaluci rekao a to je Diklic broj 1 a iza njega onda neki doktor koji je radio na VMA i Dzodic. Dzodic cak dolazi u jednu privatnu ordinaciju u BL i operise jednom mjesecno i na pregled se ceka 2-3 mjeseca.

Na desnom reznju koji je scintigrafski sumnjiv (sto nije bas pouzdana metoda) imam 3 ciste i radio sam punkciju za najvecu. Nadam se da je sve benigno kao i ta najveca. Svakako je svu vadim pa time i moguci maligni dio. Vec sam negdje pisao da imam problema i sa visokim holesterolom (iako dobro pazim na ishranu) i usporen rad organizma pa je misljenje i doktora da cu regulacijom nivoa hormona ispeglati i ovo.

Jesensky, doktora nisam ni vidio ni cuo :D, odlucio sam se za njega na osnovu preporuke. Zovem ga pocetkom sedmice i cuo sam da se ne ceka duze od 7 dana za operaciju. Poslacu update :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Nov 21, 2008 9:54 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 11:18 pm
Postovi: 47
Upravo to@ vuzzello..samo shto do Dzodica se teshko mozhe doci, do Diklica mozhe mnogo brzhe, a do Ignjatovica sredom sa uputom iz doma zdravlja :)

Ti ljudi ne greshe, i njihovi rezovi se vremenom gube uz neki melem koji se mazhe chim spadne krastica.

poz :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Nov 22, 2008 12:05 am 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 3:38 pm
Postovi: 167
Hvala ljudi na savetima. Vec sam cimao internistu da li je sigurna da nije s zlezda. Dva puta me je pregledala, rekla da veruje da nije. Sad ako krenem da ne verujem lekarima, j*** ga, gde ce me to odvesti, u teske paranoje.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Nov 22, 2008 6:44 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 11:18 pm
Postovi: 47
Neshar je napisao:
Hvala ljudi na savetima. Vec sam cimao internistu da li je sigurna da nije s zlezda. Dva puta me je pregledala, rekla da veruje da nije. Sad ako krenem da ne verujem lekarima, j*** ga, gde ce me to odvesti, u teske paranoje.


Malo sam Ti prelistala postove :) Nisam nigde prochitala koliko imash godina...mozhda si u pubertetu :lol: (shalim se)
Naravno da treba da verujesh lekarima, koliko sam Ja prochitala svi su Ti isto rekli.
Znam da je teshko suochiti se sa lekovama za nervni sistem.Svima je to najtezhe, i svi lutaju od lekara do lekra, i na kraju moraju kod psihijatra.
Nije strashno imati svog psihijatra-psihologa.Kako se suochavamo sa ostalim lekarima, tako isto treba prihvatiti i psihijatra-psihologa.
Vidim da se dosta bavish sobom...razmishljash o svojim tegobama.Recimo...negde sam prochiatala da si napisao da si 'hipohodor'...Nisi hipohondor, samo Ti nije dobro.Sa nekim lekom za smirenje, bice Ti bolje.Naravno...ne kupuj sam lekove, vec idi do psihijatra, on najbolje zna.I, psihijatar je isto lekar, kao i kardiolog...endokrinolog.Znam da znash sve to, ali...eto..meni je nekada neko rekao upravo tu rechenicu :wink:

poz i sve najbolje :)


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 217 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Sledeća

Izdvajamo za vas:



Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: