Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: stitna zlezda
PostPoslato: Uto Mar 04, 2008 12:37 am 
OffLine
Stalni član
Stalni  član

Pridružio se: Sre Mar 28, 2007 12:18 am
Postovi: 59
htla bi da zamolim nekoga ko zna da mi objasni sta se desava kada su hormoniT3 i T4 uredu a TSH povisen tacnije 6.25koliko je to opasno do cega dovodi kakve su moguce posledice i da li lek treba smanjiti.hvala unapred

_________________
NATASA


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Mar 04, 2008 3:31 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Sre Jun 13, 2007 8:15 am
Postovi: 124
Ako je pvišen TSH i ako su urađena ATG, verovatno se radi o Hašimotu, odnosno hipotireozi. Da li vam je lekar postavio dijagnozu?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: stitna zlezda
PostPoslato: Uto Mar 04, 2008 4:01 pm 
OffLine
Stalni član
Stalni  član

Pridružio se: Sre Mar 28, 2007 12:18 am
Postovi: 59
ja stvarno ne znam sta je ATG a i lekarka mi nije rekla sta je posto se ja vec godinu dana lecim od stitne zlezde koja je bila u hiperfunkciji pa me zato zanima sta se desava kada su dva hormona uredu a TSH povisen,kako se to odrazava na organizam.hvala unapred

_________________
NATASA


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Mar 12, 2008 4:12 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Sre Mar 12, 2008 3:23 pm
Postovi: 32
Lokacija: beograd
|cao evo i mene sa problemom.pokusava vec tri g da ostnem trudna ali bezuspesno svi privatni lekari kod kojih sam isla su tvrdila da nemam nikakav problem da se opustim,pa ce trudnoca doci.onda sam uzela stvar u svoje ruke i prvo krenula kod endokrinologa.ultrazvuk stitne zlezde je sledeci-stitasta z obostrano pocetno uvecana,u celini blago hipoehogena,sitnozrnaste strukture,bez nodoznih promena,uredne vaskularizacije parenhima.hormoni t3 ~2,04 t4~118 tsh3,4 nisam dobila nikakvu terapiju a mislim da je to mozda problem!da li neko ima sl iskustvo,da li da nadjem novog endokrinologa?inace sl mesec trebam ici na insiminaciju.DALI ovo sve utice na uspesnost insiminacije?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: ishrana pri hipotireoidoza
PostPoslato: Sre Mar 12, 2008 8:58 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Sre Mar 12, 2008 8:44 pm
Postovi: 1
Lokacija: makedonija
Nema mesec dana odkad sam doznala da ima hipotireoidoza.
Sada primam Eutiroks 75 mg. svaki dan na gladno.
Neznam dali ima i neka posebna ishrana, doktor mi nije rekao , ali neke prijateljice kazu da nesme da se pije kafa,alkohol i dr.
Dali ima neka posebna ishrana pri hipotireoidoza.
Izvinite na gramaticke greske ali odavno nisam pisala i pricala na srpski.
Pozdrav Vesna Skopje. :oops:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Mar 24, 2008 1:23 am 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 12:37 am
Postovi: 4
Zdravo!

Kada sam imala 14 god.( 2001god. ) uoceno je blago uvecanje stitaste zlezde sa povisenim vrednostima tiroidnih hormona ali i povisenim nivoom TSH, zapoceto lecenje tireostaticima i KS, nakon cega se ispoljava hipofunkcija stitaste zlezde uz porast strume, dominiralo je najpre samo nelagodnost pri bazi vrata,klinicki nesto suvlje koze. U aspektu hipotiroidna...

T3 = 2.5
T4 = 92.0
TSH = 18.4 IJ/1.
Tga = 1:50

odredjena je bila terapija Tivoral tbl. 1 x 1
inderal tbl. 1 x 1/2 ujutru

a kada sam zadnji put bila na kontroli 2004 god. analize su bile ovako:

Hipotireoza. jos uvek se palpira mala difuzna struma

T3 = 1.93
T4 = 120 nmo1/1
TSH = 1.66
i bilo je da nastavim sa tivoralom 1 tbl. ujutru

Isla sam na lecenje na VMA beograd ( doc.dr. Zoran Andjelkovic). medjutim s obzirom da zivim daleko nisam isla na redovne kontrole onda sam se udala 2006 god. da budem iskrena tablete sam pila kako kad nisam redovno onda sam ostala trudna mislila sam da moze biti stetno za bebu zbog toga sam u pocetku retko pila a onda sasvim prestala. porodila sam se znaci pre 6 meseci i hvala Bogu s bebom je sve u redu. i ja dan danas ne pijem tablete tako da neznam sta da radim jer sada dojim dete..doktor mi je zadnji put reko da tablete tivoral moram znaci dozivotno piti.. ja se sasvim dobro osecam jedino sto se pri dodiru i izgledu malo primecuje ta stitasta zlezda..

izvinite na ovako dugom postu al neznam kako bi drugacije mogla objasnit :oops: nadam se da mogu dobit neki savet od vas. unapred HVALA


p.s. bg. mi daleko tako da nisam u mogucnosti da tamo nastavim lecenje


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Mar 24, 2008 9:35 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 12:37 am
Postovi: 4
pozdrav svim forumasima !!! :D
pa imal ko da odgovori :roll: ??? s nestrpljenjem cekam 8)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Jan 03, 2009 12:40 am 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 12:37 am
Postovi: 4
hmmmmm, nacekacu se ja :roll: :roll: :roll:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Jan 03, 2009 2:57 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Uto Dec 16, 2008 5:04 pm
Postovi: 168
@sweety_

Izvini , meni je tvoja poruka jako neozbiljna, jos vise zato sto si bila u drugom stanju i nisi pila lek. Ne znam gde zivis, ali ako ti je bg daleko idi kod nekog blizeg lekara. Apsolutno neodgovorno prema sebi i svom detetu :(


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jan 04, 2009 2:32 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 9:40 pm
Postovi: 5
Moji rezultati su sledeci: FT3 3.05 (4-8.3), FT4 3.99 (9-20), TSH 54.07 (0.25-5.00), Anti TPO At >1000.0(do35.0), koliko su oni zabrinjavajući s obzirom na toliko povišena antitela i visok TSH. Doktor mi je prepisao Eutiroks 75mg jednom dnevno. Volela bih da ostanem u drugom stanju pa me zanima kako će terapija i moje stanje uticati na eventualnu trudnoću.Pozdrav svima :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Jan 05, 2009 9:21 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Uto Dec 16, 2008 5:04 pm
Postovi: 168
@kikiriki
ti imas Hashimota...
nista posebno normalno se iznese trudnoca....samo sto moras da snizis tsh ....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jan 07, 2009 4:27 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 9:40 pm
Postovi: 5
A koliko bi to moglo da potraje, u najboljem slučaju? :cry:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jan 07, 2009 8:35 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Uto Dec 16, 2008 5:04 pm
Postovi: 168
@kikiriki

a sta ti je rekao doktor koji ti je prepisao eutirox a75micg?
nije mi jasno da ti nista nije rekao? da li je to moguce?
imas li dijagnozu ili ne?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jan 07, 2009 11:57 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Uto Nov 28, 2006 10:10 pm
Postovi: 40
Meni je TSH 3,5 uz min.dozu letrox-a a bio je 11,1.
T3 i T4 ok. UZ stitne uredan osim sto je stitna manje konstrukcije. Antitjela nema. TSH bio hipotireoidan a sada uz terapiju je eutireoidan...
I mene bi zanimalo koliko ove vrednosti mogu uticati na zacece jer kod mene vec duze vreme ne dolazi do trudnoce :(
Endokrinolog je misljenja da ove vr. TSH-a nisu problem dok je moj ginekolog jako skeptican - kaze da stitna itekako stvara probleme :-?
Trebala bih na insem. ali me strah neuspeha...Da li vredi ista pokusavati sa ovim vrednostima??
Da li imam ikakve sanse??

_________________
U iscekivanju...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jan 11, 2009 1:59 am 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 12:37 am
Postovi: 4
blue_bear412 je napisao:
@sweety_

Izvini , meni je tvoja poruka jako neozbiljna, jos vise zato sto si bila u drugom stanju i nisi pila lek. Ne znam gde zivis, ali ako ti je bg daleko idi kod nekog blizeg lekara. Apsolutno neodgovorno prema sebi i svom detetu :(



Neozbiljna??? Izvini ja nisam napisala poruku da bi se zezala vec da bi dobila koji savet ili iskustvo :oops: . Tablete sam prestala piti jer sam se plasila da ce to biti stetno za bebu jer sam cula da nevalja piti bilo kakve tablete u trudnoci niti kod dojenja. Svesna sam toga da sam sigurno pogresila samim tim al eto :(

Opet hvala ti puno na odgovoru :)


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća


Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 10 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: