Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 88 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: stitna zlezda hormoni t3 t4 i tsh
PostPoslato: Sub Apr 25, 2009 5:42 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Sub Sep 20, 2008 7:50 pm
Postovi: 8
Uradila sam analizu hormona stitne zlezde zbog odredjenih tegoba. Rezultati su mi sledeci:
TSH- 2.51
FT3 (slobodni t3)- 8.36
FT4 (slobodni t4)- 15.89
Da li mozete da mi kazete da li na osnovu ovih rezultata postoji mogucnost nekog oboljenje, s obzirom da mi na rezultatu pise da su referentne vrednosti hormona T3 od 3.10-6.80.Trba da uradim jos eho stitne zlezde. Hvala unapred na odgovoru. :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Apr 25, 2009 6:37 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Sub Sep 20, 2008 7:50 pm
Postovi: 8
Molim vas za odgovor :P


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Apr 26, 2009 10:23 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Uto Apr 07, 2009 12:07 am
Postovi: 17
Draga iiglice, da li ste sigurni da su referentne vrednosti za T3 dobre!!
Moje vrednosti za hormone su sledeće:

T3 (1.30 - 3.10 nmol/l)

T4 (66.0 - 181.0 nmol/l)

TSH (0.27 - 4.20) mlU/l

Aparat na kome je analazia radjena je ROCHE ELECSYS. Proverite Vi to još jednom, a ako nije indiskretno, napišite nam koje su Vaše tegobe, možda dobijete neki savet.
Pozdravljam Vas...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Apr 27, 2009 9:29 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Pon Maj 07, 2007 10:58 pm
Postovi: 145
Razlicite metode,razlicite referentne vrednosti!Mislim da je samo za TSH ista ref.Navedite sve vrednosti!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Apr 28, 2009 5:30 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Sub Sep 20, 2008 7:50 pm
Postovi: 8
Tako mi pise na rezultatu kao sto sam navela.Tegobe su mi uzasna zamaranja, lupanje srca, osecaj bezrazlozne nervoze i nemira, nepodnosenje toplote itd. I meni je rezultat ovog t3 cudan, ali da je i sve ovako da li postoji mogucnost da imam oboljenje stitne zlezde. Treba jos da odem na ultrazvuk jer mi je doktorka opste prakse konstatovala da sa desne strane vrata imam uvecanje. Hvala na predhodnom odgovoru.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Apr 28, 2009 8:34 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Pon Maj 07, 2007 10:58 pm
Postovi: 145
Ne bih da vas uplasim ali na osnovu simptoma koje imate rekla bih da je u pitanju stitasta zlezda!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Apr 28, 2009 9:26 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Sub Sep 20, 2008 7:50 pm
Postovi: 8
Verovatno je to u pitanju, samo mi nikako nije jasno sta znaci kada je hormon FT3 povisen, na sta to ukazuje, da li zna neko da mi pojasni. Pokusala sam na pronadjem neko objasnjenje na internetu ali nisam uspela. :-?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Apr 29, 2009 10:38 am 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Pon Maj 07, 2007 10:58 pm
Postovi: 145
Na pojacanu funkciju rada stitaste zlezde,HIPERTIREOZA!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: stitna zlezda hormoni T3 T4 TSH
PostPoslato: Čet Apr 30, 2009 2:23 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Čet Apr 30, 2009 2:08 pm
Postovi: 3
Lokacija: beograd
Cao, sada sam se uclanila i treba mi savet u vezi sa hormonima stitne zlezde. danas sam uradila laboratorijski pregled i dobila rezultate:
T3 2.0 dozvoljeno 1.3-3.1
T4 122.5 dozvoljeno 58-161
TSH 4.4 dozvoljeno 0.3-4.2

malo sam se uplasila zati sto mi je ovaj poslednji uvecan :o Imala sam stresova na fakultetu pa je to mozda uzrok. Molim vas za savet i da mi kazete jel nije opasno to malo odstupanje. Hvala unapred.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Apr 30, 2009 9:13 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Pon Maj 07, 2007 10:58 pm
Postovi: 145
Nije ti nesto puno uvecan,tek malo prelazi gornju granicu.Verovatno ce ti reci da za neko vreme ponovis analize da se vidi sta se dalje desava i nece ti prepisati nikakvu terapiju!Nisam strucna ali govorim iz iskustva!Pozz


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Apr 30, 2009 10:22 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Uto Apr 07, 2009 12:07 am
Postovi: 17
Ja sam imala vrednost TSH 4.80 i uveden mi je Eutirox od 25 mg i to doživotno!! Moje tegobe su bile izražene u vidu lupanja srca, preznojavanja, napada toplote i hladnoće, depresije, nesanice...
Ako ti se takvi simptomi javljaju neprestano, iz dana u dan, onda je vrlo verovatno da će i terapija biti shodna tome. Ne bih da te plašim, ali dobro bi bilo da pratiš svoje potrebe i shodno tome reaguješ i prihvatiš stanje kakvo jeste, jer od bežanja od problema nema vajde...
Možda sve i nije tako strašno, ali odmah kod endokrinologa i pripazi na ishranu, kod hipotireoze se kilogrami naglo dobijaju i teško skidaju. Ako primetiš povećanu želju za hranom i povećanje telesne težine, prikoči i obavezno kod nutricioniste, jer sam ja zbog ne prepoznavanja tegoba "zaradil" 30 - ak kilograma viška!!!
Srećno...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: stitna zlezda hormoni t3 t4 i tsh
PostPoslato: Pet Maj 01, 2009 9:57 am 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Čet Avg 07, 2008 3:37 am
Postovi: 194
Lokacija: Beograd
iiglica je napisao:
Uradila sam analizu hormona stitne zlezde zbog odredjenih tegoba. Rezultati su mi sledeci:
TSH- 2.51
FT3 (slobodni t3)- 8.36
FT4 (slobodni t4)- 15.89
Da li mozete da mi kazete da li na osnovu ovih rezultata postoji mogucnost nekog oboljenje, s obzirom da mi na rezultatu pise da su referentne vrednosti hormona T3 od 3.10-6.80.Trba da uradim jos eho stitne zlezde. Hvala unapred na odgovoru. :wink:

Iglice Vi ste radili FT3,cije referentne vrednodti nisu u vezi sa referentnim vrednostima za T3.Vi imate nesto sto se zove t3 hipertireoza i jako je retka...Ako su vrednosti tacne,tj ako je labortorija dobro odradila morate uradite EHO i scintigrafiju stitne zlezde...
FT3 iFT4 bi trebalo svi da mere a ne T3 i T4 jer su F ,free ,slobodni hormoni stitne zlezde koji kao takvi deluju u organizmu,a njihov poremecaj je cesto skriven iza normalnih vrednosti T3 i T4

_________________
Verujem da ima entuzijasta medju nama!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: stitna zlezda hormoni T3 T4 TSH
PostPoslato: Pet Maj 01, 2009 9:59 am 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Čet Avg 07, 2008 3:37 am
Postovi: 194
Lokacija: Beograd
sanja231 je napisao:
Cao, sada sam se uclanila i treba mi savet u vezi sa hormonima stitne zlezde. danas sam uradila laboratorijski pregled i dobila rezultate:
T3 2.0 dozvoljeno 1.3-3.1
T4 122.5 dozvoljeno 58-161
TSH 4.4 dozvoljeno 0.3-4.2

malo sam se uplasila zati sto mi je ovaj poslednji uvecan :o Imala sam stresova na fakultetu pa je to mozda uzrok. Molim vas za savet i da mi kazete jel nije opasno to malo odstupanje. Hvala unapred.

Uradite i slobodne ft3 i ft4,tg,anti tgat i anti tpoat

_________________
Verujem da ima entuzijasta medju nama!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Maj 01, 2009 3:50 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Čet Apr 30, 2009 2:08 pm
Postovi: 3
Lokacija: beograd
Hvala puno! Mlada sam, imam svega 20 godina pa sam se bas uplasila. Dosta sam osetljiva i tesko mi je palo odvajanje od roditelja kada sam krenula na fakultet. Sve u svemu nadam se da nije nista ozbiljno s obzirom da su mi ostali rezultati ok. Ponovicu analizu za nekih 15ak dana pa cu videti sta ce biti. :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Maj 01, 2009 3:51 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Čet Apr 30, 2009 2:08 pm
Postovi: 3
Lokacija: beograd
Hvala puno! Mlada sam, imam svega 20 godina pa sam se bas uplasila. Dosta sam osetljiva i tesko mi je palo odvajanje od roditelja kada sam krenula na fakultet. Sve u svemu nadam se da nije nista ozbiljno s obzirom da su mi ostali rezultati ok. Ponovicu analizu za nekih 15ak dana pa cu videti sta ce biti. :wink:


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 88 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća


Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 5 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: