Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: POVISEN TIREOGLOBULIN
PostPoslato: Pet Jul 03, 2009 6:05 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Pon Maj 30, 2005 7:31 am
Postovi: 11
Molom da mi neko pojasni, ove rezultate:

TSH - 0,853 (ref.vred. 0,300 - 4,000)
FT4 - 16,67 ( ref.vred. 11,5 - 22,7)
Tireoglobulin (Tg) - 186,70 ( ref.vred. 1,4 - 78,0)
Anti-TPO - 10,59 (ref.vred. 0-34,00)
FSH (treceg dana ciklusa) - 4,60 (ref.vred. 2,5 - 10,2)

SE - 4/10
Hgb - 13,00 (ref.vred. 13-18)
RBC - 3,88 (REF.VRED. 4-5 X 1012)
WBC - 5,2 (ref.vred. 5-9x109)
HEMATOKRIT - MIKROHEMATOKRIT - 38,3% (ref.vred. 40-45%)
TROMBOCITI - 194000 (ref.vred. 200000 - 500000)
GLUKOZA - 4,44 (ref.vred. 3,3-6,48)
HOLESTEROL - 4,65 (ref.vred. do 5,18)
HDL HOLESTEROL - 1,61 (ref.vred. vece od 0,9)
LDL HOLESTEROL - 2,65 (ref.vred. do 3,5)
TRIGLICERIDI - 0,86 (ref.vred. 0,4 - 1,8)
UREA - 5,08 (ref.vred. 2,5-6,5)
KREATININ - 86 (ref.vred. 53-115)
AST (GOT) - 13 (ref.vred do 40)
ALT (GPT) - 16 (ref.vred. do 41)
GVOZDJE - Fe3+ - 25,9 ( ref.vred. 9-31)

EHO STITASTE ZLEZDE - stitasta zlezda uvecana, regularnih kontura, nesto heterogenijeg izgleda bez fokalnih promena.Nema patoloske vaskularizacije, a u regiji vrata nema lifonodomegalije.

Sve sam ovo radila jer se jako lose osecam poslednjih par meseci, pad koncentracije, lose pamcenje, nervoza, panika, neraspolozenje, lupanje srca, tahikardija - koja je izrazita u danima ovulacije i menstruacije, pojacan apetit, lomljenje noktiju .....

Pozdrav,


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jul 03, 2009 6:15 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Pon Maj 30, 2005 7:31 am
Postovi: 11
Jos samo da pomenem da je ginekoloski UZ u redu, da imam 46 godina i da dodam da je kod simptoma primaran konstantan umor. Nekada sam puno pesacila, a sada koristim svaku priliku da izbegnem pesacenje.

Ja se izvinjavam, ako je moje pisanje bilo kofuzno ili nedovoljno jasno, nekada sam te stvari bolje radila.

Dakle?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Jul 20, 2009 3:11 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Pon Maj 30, 2005 7:31 am
Postovi: 11
Po preporuci endokrinologa uradila ponovo hormone i evo rezultata:

fT3 - 8,64 (3,1-6,8)
fT4 - 16,08 (12-22)
TSH - 1,15 (0,27-4,2)
TG - 6,44 (1,4-78,0)
Anti TG-At manje od 10,00
Anti TPO manje od 5,00

Sto se simptoma tice i dalje su isti, a kako na sastanak sa endokrinologom moram da sacekam dve nedelje, to bih molila nekoga da iskomentarise ove vrednosti.
Pozdrav,


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: ponovite nalaze!
PostPoslato: Pon Jul 20, 2009 9:34 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Uto Dec 04, 2007 12:59 pm
Postovi: 253
Lokacija: Beograd
Sada lepo treci put dajte pare ponovite tireoglobulin,dodajte kalcitonin,i vidite ko je u pravu!

_________________
Sve prolazi,samo dela ljubavi ostaju!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jul 29, 2009 4:19 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Pon Maj 30, 2005 7:31 am
Postovi: 11
Hvala lepo na svetu micaaaa-i i za ove analize do sada sam dala poprilicno para, no nije vazno kad je zdravlje u pitanju, zar ne.Moram da budem malo ironicna.
Bila kod endokrinologa, doslovce je rekao "laboratorijska greska" misleci valjda na vrednost za fT3, jer je samo ta vrednost izvan granica.U svom izvestaju je tu vrednost zaokruzio i obelezio veeelikim znakom pitanja.
Nesto me to podseti na jedan vic o babi, vodoinstalateru i parketaru, u smislu nije moja nadleznost, idi kod drugoga, hhaha.
Kako to da laboratorije prave takve greske kad su u pitanju vrednosti izvan referentnih? Da je sve bilo OK ne bi se sumnjalo u rad laboratorije !? Verovatno, mislim pretpostavljam, jer ja sam samo jedna od pacijenata, sa simptimima koji su samo moji i izgleda da ce i biti samo moj problem.
Kad sam vec kod simptima i ciklus mi se skroz poremetio. Isla bih na Zlatibor, blizi mi je on od BG-a!?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: POVISEN TIREOGLOBULIN
PostPoslato: Čet Jun 07, 2012 9:21 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Čet Jun 07, 2012 8:16 pm
Postovi: 1
Nekoliko godina pratim tg koji je bio povišen 220.Imam 2 hladna čvora i to sam snimao uredu su radio sam biopsiju i to je uredu radio sam tumor markere i to je u redu .Sada je tireoglobulin skočio na 390 . Dali je to za operaciju


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: POVISEN TIREOGLOBULIN
PostPoslato: Ned Okt 21, 2012 7:19 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 9:57 pm
Postovi: 582
Moja majka ima veliki cvor na zlezdi.Rezultati su u redu sem TG koji je vise od 300 a referentna vrednost do 55,5.Da li da se ponavlja rezultat ili ne?Treba li jos nesto raditi?Ona se3 boji operacije i tumora?Radili smo u Konzilijumu.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 


Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 6 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: