Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Paratiroidna zlezda
PostPoslato: Pet Mar 20, 2009 12:06 am 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Čet Mar 19, 2009 11:44 pm
Postovi: 2
Imam 47 godina,jos imam redovan ciklus i lecim se od osteoporoze 3.3(dijagnoza ustanovjena sa Deksa aparatom) od novebra 2007 godine sa jednom tabletom mesecno Bonviva od 150 i Ostecare tablete jedanput dnevno.Saljem vam rezultate od februara 2009 godine:
Osteocalcin <2; Intact PTH pg/m2 170; Calcitonin pg/m1 <2;
Purilinks-D nmol DPD/mmol creatinine 5.5; Na+143.6; k+4.63; Ca+1.20
Tiroidna zlezda je uredna


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Mar 21, 2009 12:07 am 
OffLine
Stalni član
Stalni član
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 12:38 pm
Postovi: 3014
uvek kada iznosite endokrinoloske rezultate pisite u zagradi referentne vrednosti laboratorije!!!!
napisite i pocetne vrednosti (od pre 3 godine)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Paratiroidna zlezda
PostPoslato: Sub Mar 21, 2009 9:16 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Čet Mar 19, 2009 11:44 pm
Postovi: 2
[quote="vali"]Imam 47 godina,jos imam redovan ciklus i lecim se od osteoporoze dijagnoza ustanovjena sa Densitometry 3.3 od april 2007 godine:Osteocalcin <1 (3.1-13.7); Intact PTH pg/m2 179 (9.5-75); Calcitonin pg/m1 <2 (do 11.5); Purilinks-D nmol DPD/mmol creatinine 6.9 (3.4-22.9); Na+ 138.20; K+ 4.48; Ca+1.07(nemam referentne vrednosti)
Pijem tabletuBonviva 150 jednom mesecno i Ostecare tablete jedanput dnevno.Saljem vam rezultate od februara 2009 godine:
Osteocalcin <2(3.1-13.7); Intact PTH pg/m2 170(9.5-75); Calcitonin pg/m1 <2(do 11.5);
Purilinks-D nmol DPD/mmol creatinine 5.5(3.4-22.9); Na+143.6; k+4.63; Ca+1.20(nemam referentne vrednosti)
Tiroidna zlezda je uredna[/quote] Napravila sam sken kosti sa izotopom Te 99m MDP doza 740 MBQ rezultat od institut za patofiziologija i nuklearna medicina je:na staticke skenove skeleta prati se nesto pointenzivna akumulacija na radiotraser difuzno u kalvijari,kao i u kosti na levom palcu.Ostali naod uredan.Od pocetka lecenja udebljala sam se 20 kila,bole me noge kad hodam podugo,i dobila sam analne fisure od Osteokare tablete nerado ih pijem osecam i neke bolove na bubrezima,a naod morace je da imam i kristale u mokraci. Molim za savet i vase misljenje.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Za ime Boga!
PostPoslato: Pet Apr 03, 2009 10:55 am 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Čet Avg 07, 2008 3:37 am
Postovi: 194
Lokacija: Beograd
Kako niste otisli endokrinologu do sada!?
Paratiroidni hormn Vam je ogroman,uradite EHO vrata i odmah endokrinologu.zato i imate osteoporozu!!!
Vise upornosti i endokrinologu recite da imate povisen PTh i osteoporozu!!!
Nemojte da dozvolite da Vam ne daju uput!Ne znam odakle ste,ali obavezno lekaru!!!

_________________
Verujem da ima entuzijasta medju nama!


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 


Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: