Postovani,
imam ins. rezistenciju pa zbog toga imam secer koji povremeno kontrolisem radi preventive..
Nisam dobio nikakva uputstva od lekara, osim da ne jedem slatko.
e sada,
kao neko ko je jako mlad, ja imam potrebu za slatkim, i ponekad i jedem slatkise. I sada, posto kontrolisem secet, uradio sam jedan "eksperiment" koji me je JAKO UPLASIO.
Naime,
kada pojedem, recimo 50g nekog proizvoda koja ima 40g ugljenih hidrata, odnosno 35g secera u 50g proizvoda (znaci, uneo sam 35g secera) i kada pojedem 50g DRUGOG proizvoda koji ima 30g ugljenih hidrata, odnosno 21g secera u 50g proizvoda (znaci, uneo sam 21g secera) i posle oba slatkisa sam proverio secer.
Ne znam kako, ali meni je secer bio veci posle ovog drugog proizvoda, koji ima manje secera. KAKO?!!!!
Ja sam se uvek upravljao po tome da ima sto manje secera, i racunao i preracunavao tako sta da jedem, ali sam sada video da to koliko secera ima ne zavisi od toga kolik oce ti podici secer...
Oba proizvoda sam jeo dva razlicita dana u priblizno vreme, oba dana par sati posle obroka, u jednakim uslovima..... MOZE LI NEKO DA MI OBJASNI, jer sam se stvarno uplasio kako moze da mi vise skoci secer od proizvoda koji ima manje secera od drugog.???
|