Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Cvor na stitnoj zlezdi
PostPoslato: Pon Jul 23, 2007 4:43 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 11:09 pm
Postovi: 312
Pre mesec dana mi je prilikom c.dopplera slucajno otkriven cvor na stitnoj zlezdi.
Nalaz: U desnom lobusu stitaste zlezde na prelazu put isthmicnog regiona anehogena formacija promera 10 mm sa septama u unutrasnjosti lumena.

Danas su mi stigli rezultati hormona i antitela:

TSH 1.12 ref.vred. 0.3-5.5

FT3 3.0 ref.vred. 3.1-6.5 (ne znam da li ovo blago umanjenje ispod donje granice ima ikakvog znacaja???)

FT4 13.9 ref.vred. 8.4-23.2

Anti TG AT titar 1:100 ref.vred. do 1:100

AT na TPO <70 ref.vred. <70 (70-130 granicne vrednosti)

Napominjem jos da sam unazad 2 meseca u par navrata osetila ostar bol u predelu desnog lobusa koji je znao da se javi i vise puta dnevno, ali sve u svemu nije bio toliko ucestao.

Ja se jos uvek nisam javila endokrinologu po pitanju tog cvora (htela sam prvo da uradim hormone i antitela) pa me zanima da li su ovi rezultati iole utesni i obecavajuci sto se tice te promene na stitnoj zlezdi ili cu ipak morati da radim biopsiju tog cvora kako bi se utvrdila njegova priroda.

Hvala.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 

Izdvajamo za vas:



Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 12 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: