Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: anemija ,za Dr. IVICU
PostPoslato: Pon Apr 06, 2009 11:45 am 
OffLine
Stalni član
Stalni  član

Pridružio se: Čet Mar 19, 2009 11:49 pm
Postovi: 69
Postovani Dr. IVICA molim Vas da mi preporucite neki extra dobar lijek za anemiju.borim se godinu dana sa tim.imala sam operaciju kuka i od tada sam anemicna da su mi rezerve jako niske neznam kako funkcioniram.usput imam hasimoto i pijem l-tiroxin. Hvala Vam unaprijed dragi doktore!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Apr 08, 2009 12:29 am 
OffLine
Stalni član
Stalni član

Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Postovi: 3798
Lokacija: Pozarevac
Evo, posle nekoliko meseci tisine, ipak sam odlucio da se vratim na ovaj forum. U mom potpisu stoji i zasto :)

Da bih rekao sta bi mozda bio dobar lek za Vasu anemiju, moram da znam vase lab. nalaze; Eritrocite (RBC), hemoglobin (Hgb), hematokrit (Hct), indekse boje i volumena (MCV, MCH, MCHC) i, po mogucstvu, gvozdje (Fe).

Takodje, ako imate bilo kakve akutneili hronicne bolesti, navedite ih.

_________________
Dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete pozivom na telefon 064 269 259 1, u normalno vreme:))) - PP.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Postovani Dr. Ivica
PostPoslato: Sre Apr 08, 2009 12:49 pm 
OffLine
Stalni član
Stalni  član

Pridružio se: Čet Mar 19, 2009 11:49 pm
Postovi: 69
Postovani Dr. Ivica ovo su moji nalazi:ery 4.73, hemog 10.5, hematokriti .374 a pise da je normalno 360-460, mcv 73.2, mch 22.2, mchc 29.9, zeljezo 20 a normalno pise od 80-180, feritin 6 a normalno pise od 15-160. imam hasimoto TSH basal 0.22 normala je od 0.30-4.00, slobodni T4 1.60, T3 3.26. pijem l-thyroxin 75. imam koks artrozu ,operiran kuk i 29 godina.Hvala unaprijed. :-)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: dr Ivica
PostPoslato: Sre Apr 08, 2009 1:04 pm 
OffLine
Stalni član
Stalni  član

Pridružio se: Čet Mar 19, 2009 11:49 pm
Postovi: 69
zaboravila sam da napisem da imam povisen tlak 175/110 puls 100-110, uzimam betablokator nebilet 5mg.probala sam pola god bez i zavrsila na hitnoj pa mi ni drigi b.blokator ni nitro sprej nisu pomagali jedva su mi snizili tlak nakon 2,5 sata.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Apr 08, 2009 4:17 pm 
OffLine
Stalni član
Stalni član

Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Postovi: 3798
Lokacija: Pozarevac
Za takomladu osobu, bas ste nakupili bolesti. Zao mi je, nadam se da imate lekara koji ce moci da koordinira lecenje kod vise specijalista. Ovi rezultati tireohormona i TSH su malo kontroverzni, ako imate Hashimoto, kako to da je TSH tako nizak? Prepusticu to endokrinolozima.

Anemija koju imate je mikrocitna hipohromna, usled nedostatka gvozdja - to je tz. sideropenija. To se leci preparatima gvozdja, obicno uz dodatak folbne kiseline i vit. C.

Terapija Nebiletom je ocigledno nedovoljna, potrebno je da se pritisak sto pre spusti i srce uspori - najcesce davanjem bisoprolola (Concora), ako treba i 2x dnevno, uz ACE inhibitore i/ili Ca-antagoniste sa ili bez diuretika.

Sve najbolje.

_________________
Dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete pozivom na telefon 064 269 259 1, u normalno vreme:))) - PP.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Dr. Ivica
PostPoslato: Sre Apr 08, 2009 10:27 pm 
OffLine
Stalni član
Stalni  član

Pridružio se: Čet Mar 19, 2009 11:49 pm
Postovi: 69
Postovani Dr. Ivica puno Vam zahvaljujem na savjetima.tek sam procitala Vas odgovor pa Vam sada pisem . molim Vas jos da mi pisete sta Vi mislite uvezi tsh ako nije tacna dijagnoza ,sta Vi mislite kakva je to dijagnoza? prvo sam imala slabost prosle godine i nisam mogla ni do wc-a,samo lezanje.pa sam dobila favistan koji mi nije odgovarao.pa mije dr rekla nema potrebe nista piti.otisla endokrinologu i anti tijela su bila nenormalna mislim 3000 .dobila l-thyroxin 75 . planiram otic opet na scinti i ultrazvuk jer imam neke knote-krzice i lijeva strana je bila uvecana na zadnjem ulz.HVala Vam jos jednom od srca! :-): PS: DOBILA TADA 20KG I NIKAKO DOLE ;DOKTORI MISLE DA JE OD JELA ALI VJERUJTE MI DA NIJE: INACE SAM IMALA UVJEK ISTU KILAZU 58 KG ; JAKOO SAM UMORNA; ZNOJIM SE BUKVALNO KAO POD TUSEM; NERVOZA; SIMPTOMI SU MI DEFINITIVNO POMJESANI SA HIPER I HIPO: POMAGAJTE:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Apr 09, 2009 12:15 am 
OffLine
Stalni član
Stalni član

Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Postovi: 3798
Lokacija: Pozarevac
Jesu li Vam odredjivali nivo tireoglobulinskih antitela i receptore? je li radjen neuroloski pregled, profil hormona hipofize, CT ili MR endokranijuma? Zaista ima puno stvari koje bih morao da znam da bih rekao bilo sta pametno, a ne verujem da ima smisla da se mesam u posao endokrinolozima. jedino sto kao licni stav mogu da ponovim (pisao sam ranije o tome) - kad se osoba muci sa nestabilnom tireoidnom zlezdom, operacija je cesto najbolje resenje. Posebno ako postoje iole suspektbi cvorovi ili ciste, ili ako postoji struma stadijuma 2 ili 3...

Sve najbolje.

_________________
Dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete pozivom na telefon 064 269 259 1, u normalno vreme:))) - PP.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: dr Ivica
PostPoslato: Čet Apr 09, 2009 12:31 pm 
OffLine
Stalni član
Stalni  član

Pridružio se: Čet Mar 19, 2009 11:49 pm
Postovi: 69
radili su mi antitjela i bilasau jaako povisena pasu rekli autoimuna bolest.radili su prosle god scintigrafiju i uz nista vise .znaci bilo bi dobro da trazim uputu za neurologa ? Hvala Vam najljepse!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: dr Ivica
PostPoslato: Čet Apr 09, 2009 12:38 pm 
OffLine
Stalni član
Stalni  član

Pridružio se: Čet Mar 19, 2009 11:49 pm
Postovi: 69
oprostite ako bi bilo dobro da trazim jataj pregled i jel to sve kod neurologa? a endokranij imali neki dr naziv latinski ili je to taj ,posto sam u njemackoj.stvarno je dosta umora, debljanja ,znojenje kao u sauni strasno ponekad dodje mjesec dva da dodjem s posla i samo spavam i opet nemogu ustat tj jos umornija dok prije nikada nisam spavala danju niti sam imala problema s budjenjem nije mi trebao weker i zamislite uvjek kazu dobri su nalazi pijte tablete to je tako.tesko je stvarno tako mala zljezdica a takav veliki majstor.Hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Apr 13, 2009 10:17 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Pon Apr 13, 2009 9:56 pm
Postovi: 1
Lokacija: zrenjanin
I ja imam jedno pitanje za Dr. Ivicu. Imam 34 godine i sasvim slučajno mi je otkriveno da imam cistu na levom režnju štitne žlezde. Radi se o cisti veličine 2 cm, koja je kako mi je doktor rekao ispunjena sadržajem. Radila sam analizu krvi T3, T4 i TSH. Rezultati su mi u redu, odnosno sve mi je u granicama normale, a doktor mi je ipak rekao da trebam otići na punkciju. Kakvo je vaše mišljenje o tome i šta se sa punkcijom može videti? Samo još da napomenem da je i moja majka imala cistu na levom režnju štitne žleze koju je morala operisati. Da li trebam odmah otići na punkciju iako su mi rezultati uredu?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Apr 14, 2009 1:52 am 
OffLine
Stalni član
Stalni član

Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Postovi: 3798
Lokacija: Pozarevac
@ papiga:

Samo insitirajte da vam se pregleda hipofiza (hypophysis), odnosno da se uradi "skener" (cat-scan, CT, kakogod) glave (endocranium).

@ zilijan:

poslusajte savet Vaseg lekara.

Sve najbolje!

_________________
Dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete pozivom na telefon 064 269 259 1, u normalno vreme:))) - PP.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Dr. IVICA
PostPoslato: Uto Apr 14, 2009 10:46 am 
OffLine
Stalni član
Stalni  član

Pridružio se: Čet Mar 19, 2009 11:49 pm
Postovi: 69
Postovani Dr. IVICA najljepse Hvala :-)


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 

Izdvajamo za vas:



Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: