Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 83 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Nov 23, 2008 11:30 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm
Postovi: 363
Mora biti leka. Ako ti ne odgovara jedan dermatolog, podji kod drugog. Nema predaje.
Inace, dopada mi se ona recenica o osvajacima i tvrdjavi


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Nov 23, 2008 1:36 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 15, 2008 1:39 pm
Postovi: 330
E pa evo, i meni se kosa preterano masti... Mislim da se tu ne moze nista uciniti jer je povezano sa hormonima i, koliko sam pricala sa lekarima, kljukanje istim bilo bi-skuplja dara nego mera. Isto tako, povezano s tim, imam masnu kozu. Ono sto je najbitnije jeste higijena. Treba redovno prati kosu, ja je perem svaki drugi dan ili tri puta nedeljno. Ne treba koristiti previse agresivne sampone koji iritiraju kozu glave i onda bude jos gore. Nakon pranja masirati koren i kozu glave, obavezno nekim losionom, najmanje tri minuta. Masaza je korisna protiv opadanja kose. Kada je rec o losionima, menjam ih. Ponekad koristim Subrinin sa hmeljom i provitaminom B5, a nekad sama smuckam pantenol, dve ampule kompleksa vit. B, tinkturu od koprive i u sve to dodam vrlo malo razblazenog alkohola.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Nov 23, 2008 3:45 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 11:25 pm
Postovi: 1276
mmmmm,nije to loša idejica uopšte,sunny_n,skoro sam pročitala taj recept na jednom isključivo ženskom forumu,moraću da probam,ma to je sve genetski,plus hormoni,znam samo da je treba prati češće jer u protivnom se od preterane masnoće guši koren...i da mi je porasla čak i nova kosa ,na nekim mestima,e sad,verovatno je nešto od svega pomoglo,samo treba biti uporan i strpljiv...ne može sve preko noći

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=jb6WHPsj ... re=related

ACTA EST FABULA. SAPIENTI SAT .
Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Nov 24, 2008 9:21 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Okt 14, 2008 2:34 pm
Postovi: 26
Ja imam neki seboroicni dermatitis ( dijagnosticiran od dermatologa pre nekoliko godina) koji meni nije neki strasan problem.Za razliku od prethodnih ja imam izrazito suvu kozu. Imala sam promene kao lisaj na rukama i preponama.Prosle godine mi se javila crvenikava promena na potiljku koje nestaje s vremena na vreme.Dermatolog mi je prepisao magistralan preparat za lisajeve.Resava problema mada lisajevi se vracaju u periodu zime. Problem je sto sada lecim deskvamativni gingivitis nekoliko meseci i neznam dali to ima veze sa prethodnim problemom? Bila kod dermatologa bez konkretnog odgovora.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Nov 24, 2008 2:55 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Nov 11, 2008 12:13 pm
Postovi: 29
vojislava je napisao:
Necu vise da se upustam u polemiku s osobom kojoj, kao sto sam vec rekla, kao dermatolog ne mogu da pomognem. Savetovala sam nesto drugo, ali nije vredelo, i moram da kazem da mi je kao lekaru zao.


naravno da ne mozete jer takvi problemi se ne mogu resavati parcijalno, vec celovito. to je problem citavog tela a ne samo kože. dermatolog u većini slučajeva leči samo simptome, koji se pojavljuju na koži. glavni problem koji se manifestuje i na druge načine, ostaje nerešen, praveći još veću štetu. posebno uz stalnu upotrebu medikamenata a ne leka (na eng. medications vs cure).


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Nov 29, 2008 8:13 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 22, 2006 10:12 pm
Postovi: 74
Lokacija: Beograd
sunny_n je napisao:
Ponekad koristim Subrinin sa hmeljom i provitaminom B5, a nekad sama smuckam pantenol, dve ampule kompleksa vit. B, tinkturu od koprive i u sve to dodam vrlo malo razblazenog alkohola.


Sunny_n,

gde kupujes taj Subrinin sampon,
i tinktruru od koprive?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Nov 29, 2008 10:20 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 15, 2008 1:39 pm
Postovi: 330
Tinkturu od koprive sam uzimala u prodavnicama zdrave hrane, verovatno da ima i u apotekama. Proizvodjac je Sinefarm. Bocica od 30 ml kosta oko 100 din.
Subrinin sampon i losion protiv opadanja kose-Recept-imas u Liliju. Cena je oko 200, 250 din.
Ako imas perut, uzmi Palmolive sampon, plavi, mislim da se neces pokajati!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Nov 29, 2008 11:26 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 22, 2006 10:12 pm
Postovi: 74
Lokacija: Beograd
Hvala ti puno :D

Taj Subrinin sampon, bocica je zelene boje ili..?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Nov 29, 2008 11:45 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 15, 2008 1:39 pm
Postovi: 330
Menjali su ambalazu, mislim da je sada zelene. Proizvodjac je Ilirija, Ljubljana.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: za dermatologe
PostPoslato: Ned Nov 30, 2008 1:02 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Maj 20, 2008 6:48 am
Postovi: 10
Nekad su mi doktori prepisivali antiseboroicni losion. Zanima me kakvog je sastava (sta ulazi u ovaj preparat)? Znam da sadrzi u sebi pantenol, ali ima miris mentola-peperminta, ne znam od cega?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Mar 17, 2009 12:04 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Mar 17, 2009 9:02 am
Postovi: 2
Mozda roaccutan-om moze da bude od koristi, ali o nus pojavama ne mogu da dajem sudove.
Dermatolozi imaju vec standardizovane ili sampone ili preparate koji samo privremeno resavaju stvar. Da bude jos gore problem mora da se resi potpuno, a neretko se recidivno javljaju isti ili slicni problemi.
Nazalost, mali su izgledi za potpuno izlecenje.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Maj 02, 2009 4:55 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Maj 02, 2009 4:14 am
Postovi: 1
Pozdrav svima.

Imam 30 godina, i imam sledeci problem:

Pre nekih mesec dana i jace na centralnom delu cela, pocela je da mi se isusuje koza i da se peruta. Nisam to shvatila kao nesto ozbiljno, i manje vise sam ignorisala problem, osim sto sam na to mestu stavljala malo vise hidrantne kreme. Avaj, malo po malo isusenost koze i perutanje se prosirili na celo chelo, a par dana kasnije i na celo lice! U jednom trenutku pojavilo mi se veliko crvenilo na levoj slepoocnici, duzine nekih sigurno 5-6 centimetara, posle neka 2 dana se povuklo, i na tom mesto se koza takodje strasno isperutala. To je bila katastrofa jedna. Pomislila sam da mi je to iz razloga sto sam promenila kremu za lice, jer mi se sve to zapravo desilo nekih nedelju-dve posto sam kupila novu kremu za lice. Batalim tu kremu i kupim drugu - nista, sve isto. Odem u apoteku i objasnim o cemu se radi, trazim neku kremu koja je blaga. Kupim novu kremu, ali opet nista, koza je i dalje isusena i uzasno se peruta, na trenutke me i malo po negde pecka ili zasvrbi, ali od kada koristim ovu bas blagu kremu malo manje. Elem, provalim da nesto nije u redu, i pomislim da ili imam neku alergiju, ili mi je apotekar preneo neku koznu bolest sa onim aparatom sa kojim mi je tapkao po licu, kobajagi da proveri koliko mi je hidrantna koza, a to sve kada sam prvu kremu kupovala. Inace, zivim u inostranstvu, na crno sam, i uzasno puno placam pregled kod doktora, tako da sam pokusala da problem resim sama. Pocnem da mazem kantarionovo ulje jer znam da je ono dobro, u vise navrata mi je pomagalo kod sitnijih stvari. I u ovom slucaju mi je bilo malo bolje od njega, ali samo dok ga imam na licu, valjda zato sto je masno :), ali cim se umijem koza lica mi je toliko zategnuta da mislim da ce puci! Ne smem vise da se sminkam, jer izgledam jezivo sa puderom preko ovakve koze.
Inace, imam veoma osetljivu kozu, ali ovo mi se prvi put desava. Desilo mi se u svega par navrata u zivotu da imam perut u kosi, ali trenutno ga nemam, tako da po svemu sto sam ovde procitala ne vezujem moj problem sa tim nekim dermatitisom koji zahvata celu glavu, ili ne daj Boze telo. Ja dakle imam samo taj problem na licu. Veceras se setim da sam letos iz Srbije donela Didermal mast, odnosno gel koji sam koristila pre par godina kada sam imala neki svrab na kozi tela, i to mi je doktor preporucio, savrseno mi je pomoglo. Citajuci sve ovo, dosla sam do zakljucka da je Didermal prilicno rizican, ali ga ipak doktori prepisuju za slucajeve kao sto je moj, pa razmisljam da ga i ja upotrebim, bar par dana, da probam, valjda mi nece skoditi? Sta vi mislite? Iz tog razloga vam se i javljam jer mi treba savet, i nadam se da necete sada osuti paljbu po meni i Didermalu, jer samo me interesuje da li mi moze stetiti ako ga budem koristila neka 2-3 dana, dok ne odem kod doktora, jer imam zakazano krajem nedelje, ili da cekam pregled?

Dakle moje pitanje je sta bi mogao da bude ovaj moj problem sa licem, da li se neko izlecio od toga trajno, i da li smem da namazem par puta Didermal? Da li su to neke gljivice, ili bakterije, ili sta je to zapravo? Usled cega dolazi do ovog oboljenja? Da li je to izazvano iz organizma, ili usled spoljnjeg uticaja nekih deterdzenata, posto sam cesto u kontaktu sa jakim hemikalijama, ili promene godisnjih doba, ili nacina ishrane ( skoro sam imala relativno blagu dijetu, mnogo manje sam jela nego inace :) ) Ko nije imao ovakvih problema ne zna koliko sve ovo moze da bude nezgodno, i pravo da vam kazem bas mi sada frka kada sam sve ovo procitala sta je ispisano... Nisam ni sanjala koliko kozne bolesti znaju da budu uporne i dosadne. Jedno vreme nisam cak nista stavljala na lice, samo sam se umivala, ali nista se stanje nije poboljsalo... Nekako mi je najbolje sa kantarionovim uljem, ali ja bih da ovo potpuno uklonim sa lica....

Unapred hvala na odgovorima.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Maj 02, 2009 4:56 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Maj 02, 2009 4:14 am
Postovi: 1
P.S. Izvinjavam se na duzini svog prethodnog posta.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Maj 04, 2009 1:37 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Maj 04, 2009 1:36 pm
Postovi: 1
Evo draga gospodo i dame, problem sa ekcemom na koži vaše dece ili vas, je jedan veoma složen problem koji se da veoma lako izlečiti. Ali zašto bi neko tako brzo izlečio nekome ekcem ako može do kraja života da vam uzima novac za raznorazne kremice, kako ih neko nazva i mazalice. Ekcem se leči u veoma kratkom vremenskom intervalu, bez ikakvih kremica i mazalica, i raznoraznih steroida, potpuno prirodno, kao što su to radili i naši preci čuvajući ovce. Bez ikakvog plaćanja bilo čega, i bilo kakve kupovine. Jednostavno pošaljite sms na 4828, FO RIN tekst poruke, i dobićete odgovor za samo 25 din + pdv. Neću vam reći srećno jer to nije pitanje sreće, već vas samih.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Maj 25, 2009 2:01 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Maj 25, 2009 1:32 pm
Postovi: 3
Lokacija: Beograd
Pogledajte ovaj site: http://www.heimlich-natural.com/static.php?sub=clr
Krema se prodaje i u Srbiji od skoro, a ja sam je probala i svima bih je preporucila ZAISTA! :)


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 83 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 35 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: