Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 89 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: dr filip šer
PostPoslato: Sub Feb 27, 2010 12:37 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 09, 2009 11:53 am
Postovi: 63
Draga maria_moi,

I mene je duboko dirnuo tvoj post i samo ti želim da se jednog dana smeješ svom problemu. Nauka napreduje svakim danom a i granice su otorene pa možda to bude i veoma brzo. Mene su stigle neke nove muke pa mi je lice (iako u prvom planu) na nekom desetom mestu. U nekom peridu imala sam problem sa samopouzdanjem, samopoštovanjem... Razumem te.

A na kafu možeš sa mnom, ako želiš, imamo slične probleme i možemo da ogovaramo ovog šera (ironije li u njegovom prezimenu)...

Puno pozdrava!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: dr filip šer
PostPoslato: Sub Feb 27, 2010 4:26 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 14, 2008 2:09 pm
Postovi: 328
@maria_moi

Da ne bih sve pisala ovde, poslala sam ti poruku na pp. Molim te obavezno je procitaj, nadam se da ce ti pomoci.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: dr filip šer
PostPoslato: Sub Feb 27, 2010 12:13 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 14, 2007 10:12 am
Postovi: 56
Hvala vam svima na interesovanju, na podrsci i na vasim odgovorima.

Eh, koliko bih ja zelela da sve ovo za mene bude jedna uspomena..da se sve nekako resi i da mogu da nastavim sa svojim zivotom. Svega, SVEGA sto imam odrekla bih se samo da se ovo vec jednom zavrsi.

Verujte mi, nije ovo samo pitanje estetike, ovde uopste nije stvar u velikom nosu ili crvenom nosu i obrazima, prosirenim porama.. NE! Vec je prestalo da me zanima kako izgleda (a nije bas lepo za videti), vec je stvar u tome da ja od te vreline, pecenja, zarenja..ne mogu da zivim! Osecam se kao da mi je neko ugradio ploce od rerne u lice i podesio temperaturu na max. Jos sada kada su poceli da mi kapilari pucaju na licu, covece! Kako se to tako brzo pogorsava? Pa, na sta cu onda liciti za 2-5-10.. godina? Kako da zaustavim ovaj process?
A tim pre sto ne znam ni sta je to sto izaziva ovakvo stanje..prosto nisam pametna. Ne mogu da povezem ni sa cim..pa ne znam ni kako to da kontorlisem. Gotovo stalno je ovako nevezano za vreme, emocije, hranu koju jedem, ali se, logicno, sve ovo leti pri visokim temperaturama jos teze podnosi.
Zivot mi je pun ogranicenja. Nema vise mora i leta i sunca za mene, nema vise bavljenja fizickom aktivnoscu, ne smem da potrcim, da se smejem, da placem (a samo mi je do toga)..od svega ovoga jos vise buknem.
Vise nigde i ne idem, izbegavam socijalizaciju i druzenje. A kad bas moram..u drustvu sam cutljiva, vise ne pricam, zelim samo da budem nevidljiva. Ovo me je potpuno promenilo, ja sam ranije bila vesela, volela sam da se zezam, da se salim..i sada bih cesto nesto rekla, smejala se, glupirala, ali ne smem, zato sto ne zelim da privlacim tudje poglede ili da, ne daj boze!, svi okrenu glave ka meni i gledaju me, tada tek krene da mi bude jos gore, osecam kako mi lice pulsira od te vreline, vreme se usporava, kao da cujete otkucaje svoga srca u usima, sve bubnji u usima..

Tako je tesko ziveti sa ovim, zato sto me psihicki unistava. Ovo stanje me menja, potisnulo je moju pravu licnost. Postala sam drugacija osoba, ranije nisam bila takva, Vise ni ne gledam svoje stare slike, ne volim to.To me samo rastuzuje, jer ja vise nisam ta osoba sa slika. Ja ne poznajem tu osobu. Ne volim da se gledam u ogledalo, kad udjem u kupatilo, oborim pogled kako se ne bih susrela sa mrskim odrazom moga lica.
Da mi je neko rekao da ce ovako da mi prolaze 20-te godine..

Izvinite, znam da mracim sve, ali mnogo me je sve ovo opteretilo. Jedine osobe koje me razumeju su moji roditelji, ali ni oni jadni ne znaju i ne mogu da mi pomognu (a vidim da sve ovo utice i na njih, i oni su stalno zabrinuti i neraspolozeni)..sigurno da je tesko gledati svoje dete kako pati, a ne biti u stanju da mu pomognes. Osecas se tako nemocno.

Yve, potpuno si u pravu sto se prezimena tice..xexe.. Dobro, ne kazem ja..verovatno da je dr Ser mnogima pomogao, zaista. Ali mogao bi malkice takticniji da bude. A ne da me u suzama ispraca napolje. Kao “jel vidite vi ovih trideset ljudi napolju? To sve ja treba da prtegledam.”..pa, cekaj..valjda i ja spadam u tih trideset ljudi. Zar ne zasluzujem i ja da mi se posveti malo vremena i paznje? Cudan je skroz..

Macence, vrlo sam zainteresovana za ovo sto si mi napisala i bas cu da pogledam linkove koje si mi prosledila. Ja sam cula za neku zenu iz Bijeljine koja je mikrobiolog po struci i cula sam da ima jako puno uspeha u lecenju koznih bolesti, pa se spremam da odem i do nje. Mada sam u medjuvremenu (prosle nedelje) otisla na VMA kod dr Tome Mladenovica, mada mi je on za pocetak dao samo da uradim anazlize krvi, urina, ANA test, pa da sa rezultatima dodjem na kontrilu da vidimo sta cemo dalje.
Valjda ce nesto upaliti.

Hvala vam svima jos jednom..
Znam da je nemoguce, ali tako bih rado popila kafu sa svima vama.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: dr filip šer
PostPoslato: Sre Apr 07, 2010 11:25 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Nov 11, 2009 11:40 pm
Postovi: 25
Pozdrav svima! Ja idem kod dr. Sera vec dve ipo godine, i zadovoljna sam rezultatima... Imala sam problema sa aknama, noktima ( bukvalno mi se cela plocica na noktima listala ), gljivicama na stopalu... Ne znam sta da kazem vama koji niste imali lepa iskustva,da tako kazem... Meni je pomogao. A pre njega sam bila kod jedno 5,6 drugih dermatologa, cije mi terapije nisu pomogle...Jedino sto mi smeta su one sumanute guzve, cekanje i laktanje na salteru...

Procitala sma prethodne postove, i ono sto mogu da kazem na to je sledece - mene je drugarica,koja mi ga je preporucila odmah upozorila da se takve stvari desavaju, tako da sam u startu znala sta mogu da ocekujem ( mada nisam mogla da verujem dok nisam videla kako ga pacijenti spopadaju u hodniku, covek ne moze da mrdne od njih... )... Ali do sad nisam imala takvih iskustava, doktor je korektan i ok samnom, i ne znam zasto, ali mene malo podseca na dr. Hausa iz istoimene serije :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: dr filip šer
PostPoslato: Čet Apr 08, 2010 12:45 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 2:32 pm
Postovi: 6556
Lokacija: Planeta Zemlja
hehehe on je nash lepi plavi dr House :)

ja sam od pre neki dan na novoj terapiji, teshko je i gadno i dugotrajno ali kad pomaze i chini da se bolest povuche onda vredi sve istrpeti! Drzim sama sebi palcheve :)

a verujem i u to da ako verujete lekaru i onome shto vam prepishe i da i niste skeptichni i istrajete u lechenju da ne mozete biti nezadovoljni na kraju!

_________________
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: dr filip šer
PostPoslato: Pet Apr 09, 2010 10:56 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Apr 09, 2010 10:01 pm
Postovi: 10
Vidim da ste ovde svi išli kod Šera zbog akni, ja sam iz drugog razloga, ali bih htela da dam svoj doprinos temi kad čovek već ima svoj deo na forumu. Otišla sam kod njega, kao i svi, na preporuku. Da zanemarim gužvu, čekanje, upisivanje... Izašle su mi dve crvene fleke na stomaku. Iako sam mu odgovorila da me nije ujeo krpelj, on je zaključio da je u pitanju reakcija na ujed krpelja, napisao mi recept za kremu i propisao najagresivniju terapiju za koju sam ikad čula, dao mi je da popijem 12 kutija ampicilina! Da li je iko ikad čuo da se antibiotik pije mesec dana i to dupla doza? Pričala sam s nekoliko lekara i farmaceuta, svi su u šoku. A, kad sam ga upitala, zašto toliko, dobila sam neko objašnjenje tipa: "Zato što ja tako kažem. Odakle vam ideja da nisam u pravu?" NIkakav drugi argument. PItala sam ga i da li treba da uradim neke analize krvi, on je odgovorio da je to nepotrebno i da ne znači ništa.
Ne znam kako je taj čovek uspeo da se "proslavi" i postane tako poznat, ali ja nisam dosad srela arogantnijeg i sujetnijeg lekara.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: dr filip šer
PostPoslato: Pet Apr 09, 2010 11:03 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 2:32 pm
Postovi: 6556
Lokacija: Planeta Zemlja
Uvek kazem istu stvar, postoji bar 1000 dermatologa koji rade u bgd i Srbiji, pa svako moze da izabere lekara po svojoj zelji!

I ja sam trenutno na antibioticima, 2 meseca, ima da izdrzim pa kud puklo :) verujem mu i lechicu se kod njega jer je ejdina osoba koja iam doktorsku disertaciju na temu moje boljke.

Eh shta bih dala da imam problem sa aknama :)

A sujeta i agogancija je odlika sve i jednog lekara :) skoro i svakog choveka :)

_________________
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: dr filip šer
PostPoslato: Sub Apr 10, 2010 12:37 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Apr 09, 2010 10:01 pm
Postovi: 10
Sad vidim da čuveni dermatolog sve leči antibioticima. Znam i jednu kojoj je dao antibiotik za akne. Kao da je u nekom dilu sa Panfarmom.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: dr filip šer
PostPoslato: Sub Apr 10, 2010 11:29 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 2:32 pm
Postovi: 6556
Lokacija: Planeta Zemlja
Naprotiv, lechim se vec godinama kod njega, a sada prvi put pijem meshavinu antibiotika, antihistaminika i vazokonstriktora, zbog iznenadnog pogorshanja oboljenja!

Poshto ste ochigledno osoba koja ima predrasude prema lekarima onda nema durge nego da probate da odete kod dosta dermatologa pa ce neki mozda da zadovoljni vashe zahteve i potrebe! Josh uvek smo slobodna zemlja, bar toliko da mozete da odete kod 100 lekara i trazite mishljenje od svakog!

_________________
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: dr filip šer
PostPoslato: Sub Apr 10, 2010 12:36 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Apr 09, 2010 10:01 pm
Postovi: 10
Tamaraft, ovde nije tema kakva sam ja osoba.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: dr filip šer
PostPoslato: Sub Apr 10, 2010 1:03 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 2:32 pm
Postovi: 6556
Lokacija: Planeta Zemlja
Ali ste prilichno neraspolozeni lechenjem i lekarima kojima se obracate!

U lechenju je najbitnije kakva ste osoba, posebno kada je u pitanju kozno oboljenje, poshto je psihosomatski uticaj veliki i lechenje je najcheshce dugotrajno!

_________________
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: dr filip šer
PostPoslato: Sub Apr 10, 2010 1:37 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Apr 09, 2010 10:01 pm
Postovi: 10
Samo vi, Tamaraft, izvodite zaključke kako vam se svidja, nemam ja ništa protiv, ali ovde je reč samo o jednom lekaru.
To što neko ima diplomu, ne mora da znači da mu treba slepo verovati.
Dakle, prirodno je da želiš nekakvo objašnjenje, pa i da posumnjaš u dijagnozu i način lečenja, a ne da prihvataš autoritet zdravo za gotovo samo zato što je on lekar i što je izvikan.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: dr filip šer
PostPoslato: Pet Apr 16, 2010 3:24 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Nov 11, 2009 11:40 pm
Postovi: 25
Da li neko zna da li doktor Ser radi privatno sada?

Pre par dana sam bila u Zavodu, i sada imaju nova neka pravila, svi mladji od 26 godina ne mogu da idu kod Sera, nego moraju na decije odelenje. Mene su zbog toga vratili ,iako sam se kod njega lecila 2 ipo godine, a i sam doktor mi je to potvrdio istog dana... :(

Bas bezveze...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: dr filip šer
PostPoslato: Sub Apr 17, 2010 12:00 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 11:49 pm
Postovi: 8
Nisam čitala sve postove,pa neznam dal je pomenuta apoteka Kotoderma,koja se nalazi u Beogradu.
Oni imaju svoje dermatologe i proizvode-kremice ,losione,gelove bez konzervansa i znam mnogo,mnogo.ljudi kojima su pomogli.Velika je guzva,pregled se nenaplacuje,a cene preparata pristojne.
Mislim da imaju i sajt.Moje preporuke.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: dr filip šer
PostPoslato: Pet Maj 21, 2010 12:41 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Maj 21, 2010 12:33 pm
Postovi: 1
Htela sam da pitam da li je ikako moguce doci do dr Filipa Sera privatno jer u Dzordza Vasingtona ne primaju mladje osobe,konkretno imam 20 godina i nece da me prime!Da li on radi negde privatno?


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 89 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 19 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: