Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 132 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Čirevi na preponama i ispod pazuha
PostPoslato: Pon Nov 14, 2011 2:26 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Nov 14, 2011 1:40 pm
Postovi: 1
Pozdrav svima.
Odahnula sam kada sam nasla ovaj forum, znala sam da nisam jedina, ali mi je lakse kad vidim da nisam jedina koja, ako treba, dubi na trepavicama da prodju cirevi. Kao i vi, svasta sam probala od krema, antibiotika i narodnih lekova. Problem sa cirevima na preponama i zadnjici imam od 2003., ali su od 2008. postali nesnosljivi. Pre toga sam mislila da je mozda 3. stepen celulita, jer mi se tokom leta, kad sam po ceo dan na plazi i ne izlazim iz vode, nisu ni pojavljivali. Mackala sam razne anti- celulit kreme i nista, tj. nisam imala celulit, ali su se javljale male bubuljice. Neke su bile bolne, ali sam mogla da iskuliram. Retko su pucale, uglavnom su se povlacile. 2008. u oktobru, na preponama sam imala 3 zrna graska, a na zadnjici golf lopticu. Nije bilo sanse da hodam, lezim i sedim. Dermatolog mi je krknula neke dve inekcije hormona, nemam pojma sta, i dala mi 3 razlicite kreme za mazanje u razlicitim fazama razvoja cira, koje ja nisam mogla ni da prepoznam. "Crna mast" je do odredjene faze, pa neka nemacka krema za bubuljice koja se stavlja svaki dan na bukvalno 2 min. na mokru kozu, Plantoderm danju i Airol, koji je uzasno jak i stavlja se po 5 min dok se ne dodje na pola sata, sto traje priprema oko mesec dana i naravno antibiotici. Pila sam ih 3 i po meseca bez prestanka i naravno zavrsila sa kandidom. Nista se nije desavalo, javljali su se na svaka 2 meseca. Drugi lekar mi je dao druge antibiotike i posle ih nisam imala 6 meseci. Receno mi je tad da nosim ves koji moze da se iskuvava i da ga bas kuvam, sto radim vec godinama sad, opsesivno peglam stvari 2 puta, kad operem i pre nego sto obucem... Malo je bolje, ne javljaju se svaki mesec, vec svaki treci, a neki se i sami povuku. Treci me je poslao kod hirurga sa novim antibioticima. Nisam ih sekla i nemam nameru, ali je poenta da mi NIKO od njih nije rekao sta imam, osim da cu ih imati do kraja zivota. Tek sam na ovom forumu saznala ime bolesti. I meni je receno da bi mozda moglo da se kontrolise sa antibebi pilulama, ali nisam mogla da ih dobijem zbog povisenog holesterola. Ono sto je meni pomagalo je list biljke Debela koka ili Ranjenik. Stavlja se na cir kao oblog, oziljci nisu toliko vidljivi, cak stari i posvetle i izvlaci gnoj. Na zalost, sad joj nije vreme i mogu da je koristim samo kad olista. Pijem Chymoral, koji ublazava zapaljenske procese i otoke, na preporuku tate, koji je dobio lek zbog povrede noge. 2 kutije minimum moraju da se popiju da bi radilo, ja vise od dve i ne pijem. "Razvodnji" gnoj pa se koza ne rasteze toliko i ne boli, a i lakse otice kada pukne. Planiram da isprobam i neke vase predloge i da vidim sta ce da radi jer mi je dosta Brufena protiv bolova i da danima nisam u stanju da izadjem iz kuce jer ne mogu da hodam.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Čirevi na preponama i ispod pazuha
PostPoslato: Sre Mar 07, 2012 6:26 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Mar 07, 2012 6:09 pm
Postovi: 1
Ja vec neko vreme imam izvesne promene na preponama. Malo sam krupnije gradje u predelu butina i stomaka. Nakon dugog hodanja u farmericama ili pantalonama ispod zadnjice i sa unutrasnje strane butina mi izlazi nesto kao povece potkozne bubuljice i to na mestima gde mi koza ima dosta trenja sa farmericama. Ponekad ume da bude bas neprijatan bol kad hodam, tj. posle nekog vremena kad se te bobuljice "naduvaju''. Nekoliko puta do sad sam uspevao da iscedim gnoj i neku kao providnu krv i na taj nacin eliminisem bobuljice. Neke od njih vec vise puta nisam uspeo da eliminisem i na svaka 2 meseca se opet jave. primetio sam da mi je na mestima gde izlaze koza tamnija i da je nekako mnogo suvlja i "neznija". primetio sam da mi ne izlaze u vreme dok sam na moru, tj. u periodu kad provodim puno vremena u toploj vodi. Interesuje me da li je neko od vas imao slicna iskustva i da li moze da mi preporuci nesto.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Čirevi na preponama i ispod pazuha
PostPoslato: Pon Apr 23, 2012 8:04 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Apr 23, 2012 7:38 pm
Postovi: 2
Odlucila sam da se javim prvi put, i ako vec godinama imam isti problem HS kao mnogi od vas.I znam koliko je i bolno i psihicki tesko prolaziti i operacije i bolne periode pre groznog secenja na zivo. I probala sam gotovo sve od alternative do antibiotika, akupunkture,homeopatije,,Jedino sam roakutan odbila,jer znam posledice na onima koji su pili, a rezultate nisu imali. Razlog mog javljanja je sto sam od svih krema ,trava i ostalih sredstava do skoro najvise koristila flogocid, jer mi je koliko toliko umirivao bol i izvlacio.Od skoro ni on ne pomaze.A onda sam na zlatiborskoj pijaci pronasla travarku(da budem iskrena moj uporni muz) koja mi je rekla da svez kvasac sa malo ulja razmutim i privijem na bolno mesto i da drzim i kad se otvori , da bi kako kaze izvuklo i klicu koja ostaje i seta(sto svi iskusismo).Stavlja se kao obloga na gazu i menja jednom dnevno dok potpuno ne izadje. Meni prvo bi malo smesno,no ocaj je cudo, posto sam ocekivala da cu opetna secenje. No,kvasac mi je stvarno pomogao. Rekla mi je i da pijem caj od nevena, jer je ovde problem gusta,jaka krv, a neven je cisti. Za kvasac budite uporni,treba nekolko dana,ali bar ne boli nista posto se stavi. Ovoje sveze iskustvo,ali nastavicu svakako i dalje,Probajte,nije lek,ali mnoogo pomaze.Bar mozete normalno da sedite, i da se ne secete.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Čirevi na preponama i ispod pazuha
PostPoslato: Čet Maj 03, 2012 3:32 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Maj 03, 2012 3:23 am
Postovi: 1
Zdravo svima....

Veoma cesto mi se u predelu prepona pojavljuju cirevi koje nakon nekoliko dana mogu da istisnem i saniram. Nedavno se na unutrasnjoj strani leve prepone pojavio cir koji je dublji nego bilo koji do sada. Jednom sam uspeo da ga probusim i malo providne tecnosti, a zatim i krvi je izaslo, ali sve ostalo je ostalo.

Posle nekoliko dana sam opet pokusao. Sada je ta kvrzica velicine zrna graska pukla ali unutra. Nekoliko sati nakon toga se nekoliko centimetara iznad pojavila modrica precnika 10 cm. Posle 5 dana tojest pre 20 minuta sam uradio isto, samo sto je ovog puta kvrzicabila veca. Ocekujem modricu. Imate li neki nagovestaj....procitao sam sve postove na ovoj temi....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Čirevi na preponama i ispod pazuha
PostPoslato: Sre Maj 23, 2012 2:21 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Maj 23, 2012 2:12 am
Postovi: 1
Meni se pojavio cir na preponi uvece (prvi put, nisam ovo ranije dobijao) i na preporuku uzeo sam sutradan HYDROCYCLIN mast koja je na bazi kortikosteroida i tetraciklinskih antibiotika. Vec posle 3 mazanja u toku dana, uvece istog dana cir je pukao i evo vrlo brzo taj problem sam sanirao. Probajte ovo ako nekome moze da pomogne, meni je pomoglo.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Čirevi na preponama i ispod pazuha
PostPoslato: Ned Maj 27, 2012 5:25 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Maj 27, 2012 4:43 pm
Postovi: 1
cao svima ja sam iz makedonije i imam istu muku kao svih vas.evo kod mene je poceo ovako sa 15 godina izaslo je crvenilo koje strasno boli u predelu preponama ali odkud tad da znam sta je slusala sam razne price premazi sa ovim pa sa onim i svasta sam isprobala i na svu srecu izasao je sav gnoj iz njega i proslo je i od tad nemam mira ni dan danas ,ostala je luzna velika kao dupka .po nekoliko godina eto ti opet jos jedan ispod pazuha isto tako veliki pa i njega sam sanirala i od njega oziljaka jos dan danas nosim ovo je prica za velike cirove od koih nisam mogla do vazduha da dodjem koliko su bile bolne,proslo je od dad puno vremena sad imam 26 godina od tad do sad izlazili su skoro stalno po preponama i na grudi sto do sad nisam procitala da je nekome izaslo i na grudima ali eto kod mene je i to proslo bili su manji i pomalo je bolelo pa su prolazili za dva tri dana sve jucer kad ovako osecam strasni bol na preponima kad vidim sta da vidim crvenilo i tvrdo kao kamena veliko kao jajce vruce i boli li boli mazem ga hidrociklinom aj nista ne vredi evo sad je pomodrilo unutra skoro je crno i nemogu da hodam pomozite sa nekim prirodnim lekom jer kod doktora ne da mi se da idem poslije sve sta sam procitala pa jos da mi ga secu na zivo umrjecu nema sanse.izvinjavam se zbog jezika nadam se da ce da razumete moi srpski hahaha :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Čirevi na preponama i ispod pazuha
PostPoslato: Pon Jun 04, 2012 9:58 am 
OffLine Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Postovi: 868
Lokacija: Beograd
Ukoliko se radi o promeni tipa Hidroadenitis supurativa nekada se radi o promenama na bazi uraslih dlacica pa se preporucuje da se one uklone laserom. Odnedacno primenjujemo i blue light metodu koja daje dobre rezultate kao i kombinaciju antiinflamatornih antibiotika

_________________
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Čirevi na preponama i ispod pazuha
PostPoslato: Pon Jun 11, 2012 1:08 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jun 07, 2011 3:29 am
Postovi: 5
Ha ha znaci to mi je cir na nozi, ja nisam znala mislila sam da je bubuljica, neka uporna traje 4 godine, greskom sam otkinula beli vrh i tako je ostalo. Meni je doktor prepisao sinoderm mast, nevidim nista bolje, reko mi je da ako se ne povuce za nedelju dana da odem da mi probuse to. Nema sanse. Inace kako me lece otici cu u ludnicu. I garant sam dobila fobiju od lekara :D :D :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Čirevi na preponama i ispod pazuha
PostPoslato: Pon Jun 18, 2012 4:50 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Ned Jun 14, 2009 5:34 pm
Postovi: 97
Imam pitanje za vas koji nazalost imate problem sa uraslim dlakama i cirevima...Imam nesto slicno...zapravo vise nema nikakve upale,radi se o posledici...Ne znam da li se ovo jos nekome desilo,ali dugo vucem posledicu urasle dlake na preponi,a to je kuglica unutar tog "apcesa" ili kako vec da nazovem to...mazala sam kamfor i nema nista,nista ne izlazi,u pitanju su ostaci koze da se tako izrazim..kako da izvadim to?

Probala sam da iglom,ali nisam uspela da izvadim...ima li nesto sto bi to omeksalo? Takodje sam trazila po apotekama nozic kojim bih napravila x rez,ali nigde nisam nasla...ne mogu da verujem da tako nesto ne drze...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Čirevi na preponama i ispod pazuha
PostPoslato: Sre Avg 08, 2012 7:59 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Avg 08, 2012 7:25 pm
Postovi: 1
Cao svima, nov sam na forumu, procitao sam vase postove, tako da necu biti glup :o . Patim od ove boljke nekih 12 godina, s'tim sto je meni zariste akni na ledjima, a same butine isl. se jave povremeno. Naravno imam ih i pod oba pazuha... 3-4 puta u zivotu prilikom upala sam pomislio da je tako verovatno u paklu, kao i vecina vas, verujem...Ukratko, acne conglobata, s'tim sto mi je lice postedjeno (verovali ili ne)
Bio sam kod dermatologa pre nekoliko godina, koji mi je naravno savetovao roakutan.
Cim mi je rekao da trebam da potpisem pre koriscenja, bilo mi je sumnjivo.
Procitao sam nuspojave i bacio ga u kantu... Ne truje mi se antibioticima jer sam imao problema sa jetrom... Uglavnom uspevam i psihicki i fizicki da se nosim sa problemom, a posto znam da je moj problem visak androgena, ono sto me zanima je:
Da li bih upotrebom anti androgena imao problema sa libidom? To bi me vec ubilo u pojam...

Molim sve koji znaju nesto o ovoj temi da me posavetuju :oops:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Čirevi na preponama i ispod pazuha
PostPoslato: Pet Avg 10, 2012 3:27 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Avg 10, 2012 3:08 pm
Postovi: 2
Pozdrav svima!
Imam 32 godine! Od 15. godine sam dobio cir na preponi koji je sam od sebe nestao. Nakon nekog perioda dobijam na "repu" kicme cir koga ignorisem oko 2 godine i previjam intenzivno...
Od naizgled bezazlenog cira koji je bio velicine vece bubuljice formira se ozbiljan cir sa puno gnoja i kanalom.
Nakon te dve godine na vrhu mi se formira 1CM kao divlje meso!
Odlazim 1997 sa 17 godina na operaciju ali zbog mog problema sa plucima lekari se opredeljuju da me operisu uz lokalnu anasteziju. Bolelo je toliko da nisam mogao da izdrzim...hteo sam se onesvestiti...nakon 30 - 60 minuta operacije su mi stavili i veliki dren koga sam nosio sa sobom 2 dana dok sam lezao u bolnici. Sve je bilo u najboljem redu 40ak dana...
Tokom tusiranja dok mi je niz kicmu klizila kap i pala na mesto koje je vec potpuno zaraslo osecam neopisiv bol..kao da me je neko probo iglom ... moja agonija se nastavlja :(
Odlazio sam i pre operacije a zatim i nakon operacije da mi seku na zivo nekoliko puta...Bokserice su mi bukvalno bile obojene krvlju a ja sam jedva stojao na nogama...
Stalno bi mi govorili da cemo se opet videti jer ima jos jedan, pa jos jedan kanal...a ne sada ih je 12..ne ne evo jos samo 8 puta da se vidimo...i na kraju posle ne znam ni sam koliko receno mi je da imam jos samo jedan kanal ali nisam mogao vise da izdrzim...Nikada se vise nisam pojavio kod hirurga osim na konsultaciji kod sada vec pokojnog DR Perovica koji je rekao da bi trebalo 12 CM da se sve izreze i godinu dana da zarasta po sistemu otvorene rane...To nisam mogao da prihvatim jer sa 1-2 CM ja nisam osecao guzne misice i umirao sam od bolova plus strah od sepse...
Oko 2000. godine mi se u isto vreme pojavljuju ispod oba pazuha cirevi...
To su bile kulglice, tacnije upaljene zlezde koje se lepo mogu opipati i onda bi me tresla danima temperatura i pokrivao bih se jorganom i sa 2 cebeta na plus 40...To je trajalo godinama!
Ne znam koga sve od dermatologa nisam posetio ali niko nije znao da je rec o HSu vec samo nagadjanja kako je urasla dlaka, kako je to cir...i sve ono sto je vecina vas odavno prosla...od alternativnih nacina previjanja, pomada, cajeva, antibiotika koji pocinju slovom C jer mi je receno da oni ubijaju te Stafilokoke , Eserihije itd...
Prvih 11 godina je bio pravi pakao...
Sada imam i dalje pozadi cir koji redovno previjam...on nekada usahne, nekada se naduje i sve tako u krug...ispod njega ka anusu imam jos jedan kanal koji povremeno zasusi pa sam prokrvari i sve tako...
Ispod miski mi je sada kanal kao da je neko rasekao nozem tako da se na taj nacin ti cirevi sami dreniraju...i nekada usahnu pa budem mesec dana miran ali zadnje 4 godine mozda me je samo jednom treslo od temperature i desilo se da se napune skroz pod upalom...Hocu da kazem da mi se cini da je zadnje 4 godine podnosljivo jer sve mogu da radim za razliku od prvih 11 kada sam jedva sedeo, ruke nisam mogao da spustim uz telo itd...
Kao i svi vi, danima tragam i pokusavam sebi da pomognem ali mi se za sada ne ide pod noz jer smatram da nas muci nesto preko krvi...bakterija, izazivac koji se raznosi dalje po telu i dok se to ne pronadje sanse da se hiruskim putem izlecimo je ispod 1%
Od moje poznanice prijateljica je isla na nekoliko opracija i svaki put su je zapravo produbljivali ranu pa joj je sada pola straznjice obuhvaceno ovom bolescu i zena umire od bolova!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Čirevi na preponama i ispod pazuha
PostPoslato: Uto Nov 13, 2012 8:51 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Nov 13, 2012 8:46 pm
Postovi: 1
imam istih problema ali ima leka probajte flogocid mast 100% pomaze http://www.oceni.rs/lepota_i_velnes/zdr ... ocid-mast/


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Čirevi na preponama i ispod pazuha
PostPoslato: Pet Jan 11, 2013 2:13 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2013 2:00 am
Postovi: 1
Veliki pozdrav svima.Kao i svi vi imam slican problem.Meni se pojavio ciric u predelu donjeg dela ledja,ka zadnjici,ili na repu.Mislio sam da mi se to pojavilo od "cesanja" tokom radjenja trbusnih vezbi,posto kada sam god radio trbusnjake pri podizanju i spustanju taj deo je uvek bio dotaknjut podom mada i vidivsi sve vase komentare,ne verujem da je to u pitanju.Tako pre god i po dana pojavio mi se cir,znaci klasika,gnoj,svrab,krv.Osusuje se pa se opet vrati,inace nigde drugde po telu nemam.Ubija me kada sedim a da ne pricam o vezbama,nekad i kao da ga nema.Inace sada mi je nekako olaksano jer mazem kremom od NEVENA,inace neven je dobro poznat kao sjajna lekovita biljka.Uskoro cu videti da odem u centar za kozne bolesti gde cu potraziti doktrora Filipa Sara koji nam izgleda moze pomoci.Ako se iole moje stanje popravi ja cu vam izaci u susret sa savetima.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Čirevi na preponama i ispod pazuha
PostPoslato: Ned Jan 27, 2013 12:03 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Jan 26, 2013 11:36 pm
Postovi: 1
Evo i mene! Slucaj sledeci:pre par godina mi se pojavila kao mala kvrzica iza kolene, tacno na onom pregibu...prvo sam mislila da mi je urasla dlaka, ali nisam isla kod lekara sve dok jednom nije buknulo, postalo crveno, veliko i bolno... kod lekara su mi rekli da je cir i dali mi ihfiol mast da mazem. Ja sam to prvo stiskala, pocelo je da izlazi nesto kao iz bubuljice neke ogromne i odvratne, i gnoj i krv i neka vodica, ma svasta. Onda sam mazala tu ihtiol mast mama mi js stavljala bokvicu i luk prepecen ne ringli i povuklo se...donekle...ostala je kvrzica manja od zrna graska, lekar mi je rekla da to ostane tako i da je moguce da ce mi se vratiti cir da je to kao kad nekom izadje herpes i opadne imunitet tako ce i meni to da se vrati! Bila :( sam mirna neko vrem,neke 3 godine, kad eto njega preko noci. Samo sam se jedno jutro probudila a on na istom mestu, samo malo vise boli, odmah sam pocela da mazem ihtiol ali sam videla da je mnogo ozbiljnije nego prosli put, vise je bolelo...posle 3 dana otisla sam kod lekara, dobila sam antibiotike, ali ubrzo vise nisam mogla da izsrzim bolove. Cetvrtog dana me je momak odvezo u hitnu, umirala sam od bolova, bolelo me od vazduha a kamoli na dodir. Hitno su me odveli kod hirurga i uradili inciziju nazivo, bolelo je kao djavo! Sad vec mesec dana idem na previjanje i jos nije zaraslo... :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Čirevi na preponama i ispod pazuha
PostPoslato: Pon Feb 04, 2013 1:20 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Feb 04, 2013 1:05 pm
Postovi: 1
Pozdrav svima! :D

Molila bih Vas da pročitate i pomognete ako možete. Moj problem se pojavio prije godinu dana kad sam počela depilirati noge s tzv. čupkom. Nakon 2-3 mj počele su mi urastati dlake i na tim mjestima se pojavljivati čirevi. Odmah sam prestala s depiliranjem i prešla na klasično brijanje no problem se nastavlja. Danas, noge su mi KATASTROFA. Pune su glupih ožiljaka od tih čireva i još na nekim mjestima mi zna urasti dlaka i pojaviti se taj grozni čir. Bila sam kod doktorice i ona mi je dala neku mast koja mi nije pomogla, pri drugom posjetu rekla je da mi ništa ne pomaže i da me neće bezveze slati dermatolozima jer mi ni oni neće pomoći. Pronašla sam razne metode koje navodno pomažu, neke od njih su luk, krumpir, razne kreme, pilinzi... ništa od toga mi nije pomoglo. Totalno sam isfrustrirana i noge mi koma izgledaju...

Molim Vas ako znate bilo koju učinkovitu metodu koja bi pomogla pri sprječavanju urastanja dlaka i liječenju ožiljaka nastalih od toga da mi napišete?!

Zahvaljujem unaprijed!!!


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 132 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 31 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: